- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.159
- 498
- 35
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Gecen ay elektrik fat 271 bu ay 221 (tek klima) kisinda 150 tl falan. Bu arada tup masrafi da var 2 ayda 105 tlHahhahahahahahahah klimadan değil mi?Bilmem kar zarar oranını iyi yapmak lazım klima çok gelmez ama yaaa...Ben üç petek yakıp ayda 500 ödüyorum tabi 3-5 ay...
Aaay tüp mü ona verdiğim paraya acırım yaaa ne tüpü doğalgazı gece gündüz yaksan ayda 50 gelmez tüp belası kötü yaaaGecen ay elektrik fat 271 bu ay 221 (tek klima) kisinda 150 tl falan. Bu arada tup masrafi da var 2 ayda 105 tliste sen hesapla Yilda 3-4 ay klima kullanilmiyor.
Dogalgaz yeni geliyor antalya yaAaay tüp mü ona verdiğim paraya acırım yaaa ne tüpü doğalgazı gece gündüz yaksan ayda 50 gelmez tüp belası kötü yaaa
Aynen ya doğalgaz şükürlük nimet...Dogalgaz yeni geliyor antalya yabenim de en cok aradigim dogalgaz da ocak zaten. Bir de dus. Kisin dus icin terkosifon aciyorsun ki o da elektrik yakiyor. yani her yerin bir sikintisi var. Yine de ben eskisehiri tercih ederdim. 4 ay odeyip kurtuluyordum. Burda hic bitmiyor.
Aa geldınız mı hıc hatayaBen eskisehir drydim ve 25 mtkare salonda 3 petek vardi alti bostu ancak yetiyordu.
Su an antalya dayim burda petek diye bir sey yokkisin usuyunce klima aciyoruz. Hatay da oldukca sicak. Bir istanbul cok daha soguk elbette.
Ah o anneler...Bende simdiden yolunu yapiyorum anneme ama yatak odamizin soguk olduhunu bebegin usuyecegini iddia ediyor simdiden.
Bende gitmiştim hataya ama ağustosun ortasında uçaktan inerken sıcak esiyordu çok fena oranın sıcağı bir başkaydı...Aa geldınız mı hıc hatayaİstanbulsa bısey dıyemem kısın hıc gıtmedım ama haberlerden falan kar mar goruyoruz hatta bır ara onlıne beyaz esya satıyordum kardan yollar kapalıymıs dıye kargo lar servısler dagıtıma cıkmadı musterılerde arayığ bana kufur edıyordu yaptıgınz ıse edeyım bir buzdolanı aldım 1 hagtadır gelmedı dıye. Yav napım yagan karımı durdurayım ıstanbula gelıp yollarımı kurekleyeym dedm baya spguk gecıyor anlasılan ama bunu bir petekcıye vs ya da daha ıyı anlayan bırılerıne danıssanız sızın ıcın daha ıyı olur banabenigeriver
Bizim bir de çocuk var odada, hala ayıramadığımız için.
Ama uzmanlar iyi bir uyku için zaten 18 dereceyi öneriyorlar.
Bilemedim, sizinki fazlaca soğuk herhalde ya da evin diğer bölümlerini aşırı sıcak mı yapıyorsunuz da burası soğuk geliyor?
Evet klimada bir seçenek onuda düşündük...Benim yatak odam da 20 kusur m2 tek petek var ve kombiye uzak oldugu icin diger odalar kadar isinmiyor. Biz cozumu klimayla bulduk. Cok soguk oldugunda klimadan destek aliyoruz.
Cukurda oldugu ıcın evet asırı sıcak. Ve bogucu. Trafık hındıstan gıbi sıcaktan ınsanlar bırbırıne catıyor. Ama artık ankaradayım oh mıss serın serın yasıyorum. Kısında kahveyle o karı ızlemek efsane bırsey.Bende gitmiştim hataya ama ağustosun ortasında uçaktan inerken sıcak esiyordu çok fena oranın sıcağı bir başkaydı...
Tabi tropikal bir bölgenin 21 ile, karasal iklimin bile farklıyken, insan ve bedene göre de her şey değişir.Kış için 21 22 derece olarak açıklıyor doktorlar. Tabi neye göre bu bilmiyorum
Malesef petek bir önceki boyutundan hesaplandı yani 20 metre kare falanken bilmiyorum peteklerde bir tuhaf diğer odalarda camlar büyük ama petekler yinede hemen altlarında neredeyse yere yapışık döşeyen nasıl döşemiş bilmiyorum...2 metrelik petekten tabi tam randiman alamazsiniz.Petek buyudukce verdigi isi azaliyor.Ayni evin icinde elinizle bir kucuk petege bir de buyuk petege dokunun farku goruceksiniz.Kac petek gerektigini en iyi dosemeye gelenler kesfe gelince bilirler.
Yapılacak en ucuz PVC olduğuna eminim evet işin ehline danışman en iyisiYaşadığınız ile, odanın hacmine, cephesine, katına, radyatörün markasına vs bir sürü şeye göre değişir bu hesap.
Altınız, üstünüz boşmuş ve bir duvar komple pencereymiş. Pvc'nin markası, camı da önemli.
En doğru hesabı mühendis yapar. İşini düzgün yapan birini bulup bir gözden geçirtin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?