2000liler benim gözümde hala bebe ,Merhaba ben 2000 doğumluyum. AÖF işletme mezunuyum ama zamanında istediğim bölümü okuyamadım. Bu yıl YKS'ye girdim. Ege Üniversitesi Biyomühendislik her zaman hayalimdi. (Gerçi daha sonuçlar açıklanmadı ama gelir inşallah) Okumayı çok istiyorum, hatta bölümü ingilizce okuyacağım ama yaşımı kafama takıyorum. Amacım çok para kazanmak değil sadece bu mühendislik dalına çok ilgiliyim. Üniversite aracılığıyla bu alanda kendimi geliştirmeyi, diploma sahibi olmayı çok istiyorum. YKS'de o kadar emek verdim ama yaşımdan dolayı tedirginim. Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar. Okuyacağım bölüme sıkı sıkı sarılmak istiyorum ama yaşım çok mu büyük?
Geçersiniz onları. 50den sonra da okunuyor. Bir kız vardı bir müh okumuş yüksek yapmış, ama iş bulamamış. Oturmuş çalışmış, diş hekimi olacak. Herkes çok takdir ediyordu. Hiç öyle geri de kalmadı.Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar.
Evli değilim. Daha önceden çalıştım, biraz birikimim var. Okurken burs alır ve part time çalışırım. Ailem para göndermez, zaten aile yanında okuyacağım. Yurt masrafım olmayacak. Yol, eğitim vs masraflarimi da bir şekilde çıkarırım Allah büyüktür, zor olur ama olsun okumaya değer.Öncelikle tebrik ederim fakat maddi olarak birilerine külfet olamayacak kadar bence yasınız büyük. Evli misiniz okurken nasıl geçineceksiniz aileniz para gönderecek mi? Bu noktalarda sıkıntınız yoksa tabii ki okursunuz tebrik ederim tekrardan
Merhabalar,Merhaba ben 2000 doğumluyum. AÖF işletme mezunuyum ama zamanında istediğim bölümü okuyamadım. Bu yıl YKS'ye girdim. Ege Üniversitesi Biyomühendislik her zaman hayalimdi. (Gerçi daha sonuçlar açıklanmadı ama gelir inşallah) Okumayı çok istiyorum, hatta bölümü ingilizce okuyacağım ama yaşımı kafama takıyorum. Amacım çok para kazanmak değil sadece bu mühendislik dalına çok ilgiliyim. Üniversite aracılığıyla bu alanda kendimi geliştirmeyi, diploma sahibi olmayı çok istiyorum. YKS'de o kadar emek verdim ama yaşımdan dolayı tedirginim. Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar. Okuyacağım bölüme sıkı sıkı sarılmak istiyorum ama yaşım çok mu büyük?
Okuyacağınız bölüm iş olarak iyi bir bölüm mu ? Yoksa sadece hayal diye mi okuyacaksınızEvli değilim. Daha önceden çalıştım, biraz birikimim var. Okurken burs alır ve part time çalışırım. Ailem para göndermez, zaten aile yanında okuyacağım. Yurt masrafım olmayacak. Yol, eğitim vs masraflarimi da bir şekilde çıkarırım Allah büyüktür, zor olur ama olsun okumaya değer.
Biyomühendislik geleceği olan bir bölüm diyorlar. İş imkanı var, daha çok özel sektör de. Aslında bu işin mesleğini yapmayı çok isterim. Ama iş imkanı olmasa bile okurum, çok seviyorum.Okuyacağınız bölüm iş olarak iyi bir bölüm mu ? Yoksa sadece hayal diye mi okuyacaksınız
Hiç de büyük değil. Benim arkadaşım örgün eğitim İngilizce öğretmenliği 2. üniversiteyi okumaya başladığında 30 yaşında idi.1 tane de çocuğu vardı. Biter bitmez de atandı. Bekarsın. İstediğin bir bölüm. Hedeflerin var. Tebrik ediyorum seniMerhaba ben 2000 doğumluyum. AÖF işletme mezunuyum ama zamanında istediğim bölümü okuyamadım. Bu yıl YKS'ye girdim. Ege Üniversitesi Biyomühendislik her zaman hayalimdi. (Gerçi daha sonuçlar açıklanmadı ama gelir inşallah) Okumayı çok istiyorum, hatta bölümü ingilizce okuyacağım ama yaşımı kafama takıyorum. Amacım çok para kazanmak değil sadece bu mühendislik dalına çok ilgiliyim. Üniversite aracılığıyla bu alanda kendimi geliştirmeyi, diploma sahibi olmayı çok istiyorum. YKS'de o kadar emek verdim ama yaşımdan dolayı tedirginim. Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar. Okuyacağım bölüme sıkı sıkı sarılmak istiyorum ama yaşım çok mu büyük?
Öncelikle çok tebrik ederim azmini. Yaşın farkındalık sahibi bir şekilde hayallerine ulaşmak için muazzam! Eğer donanımlı bir sekilde mezun olursan yaştan daha önemli bir artın olur. Bence sen eksi olarak düşündüğün şeyleri buyutmektense artılar kazanmaya odaklan. Bunun için de yapabileceğin en güzel şey tecrübe kazanmak. Her yaz tatilinde gerekirse ücret almayak staj yapmaya calis. Git senin meslek grubunun çalıstigi kurumlara açık açık konuş sizi asiste ederim, işi öğrenmek istiyorum uygulamalı olarak de. Özellikle ilk iki sınıfı okuduktan sonra zaten gayet fayda saglarsin onlara da. O yüzden sana staj yaptırmak için istekli olabilirler. Ayrıca üniversiteden maksimum verim alacak şekilde eğitimine devam et, örneğin meslegin için faydalı olabilecek kurslara katil varsa semineri dinle ve çok sağlam bir network kurmaya calis ilk günden itibaren.Sizin alanınızda İngilizce gerekiyor mu bilmiyorum ama eğer bu gercek bir artı olacaksa mutlaka İngilizceye asıl. İlk iki sene İngilizceyi hallet.Merhaba ben 2000 doğumluyum. AÖF işletme mezunuyum ama zamanında istediğim bölümü okuyamadım. Bu yıl YKS'ye girdim. Ege Üniversitesi Biyomühendislik her zaman hayalimdi. (Gerçi daha sonuçlar açıklanmadı ama gelir inşallah) Okumayı çok istiyorum, hatta bölümü ingilizce okuyacağım ama yaşımı kafama takıyorum. Amacım çok para kazanmak değil sadece bu mühendislik dalına çok ilgiliyim. Üniversite aracılığıyla bu alanda kendimi geliştirmeyi, diploma sahibi olmayı çok istiyorum. YKS'de o kadar emek verdim ama yaşımdan dolayı tedirginim. Herkes bana mezun olduğum yaşta, yaşıtlarımın tecrübe seviyesine çıkamayacağımı söylüyorlar. Okuyacağım bölüme sıkı sıkı sarılmak istiyorum ama yaşım çok mu büyük?
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bölümümü okurken, kendimi olabildiğince geliştirmek istiyorum zaten. Bölüm için İngilizce gerekiyor, hatta bölüm direkt İngilizce. 1 yıl hazırlık okurken, sıkı bir İngilizce öğreneceğim. Yabancı dili çok önemsiyorum.Öncelikle çok tebrik ederim azmini. Yaşın farkındalık sahibi bir şekilde hayallerine ulaşmak için muazzam! Eğer donanımlı bir sekilde mezun olursan yaştan daha önemli bir artın olur. Bence sen eksi olarak düşündüğün şeyleri buyutmektense artılar kazanmaya odaklan. Bunun için de yapabileceğin en güzel şey tecrübe kazanmak. Her yaz tatilinde gerekirse ücret almayak staj yapmaya calis. Git senin meslek grubunun çalıstigi kurumlara açık açık konuş sizi asiste ederim, işi öğrenmek istiyorum uygulamalı olarak de. Özellikle ilk iki sınıfı okuduktan sonra zaten gayet fayda saglarsin onlara da. O yüzden sana staj yaptırmak için istekli olabilirler. Ayrıca üniversiteden maksimum verim alacak şekilde eğitimine devam et, örneğin meslegin için faydalı olabilecek kurslara katil varsa semineri dinle ve çok sağlam bir network kurmaya calis ilk günden itibaren.Sizin alanınızda İngilizce gerekiyor mu bilmiyorum ama eğer bu gercek bir artı olacaksa mutlaka İngilizceye asıl. İlk iki sene İngilizceyi hallet.
Hayallerine bu kadar yaklaşmış ve emek vermişken yaş konularina takılıp moralini bozmak yerine kendinle gurur duy. Sonuçta tek konu yaş olsaydı genç işsiz mezun diye bişey olmazdı. Sen kendini donatmaya bak.Tekrar tebrikler
Ne kadar güzel :) kesinlikle girmelisiniz. Eğer 31 yaşında olsaydım, hiç düşünmezdim. Çünkü 40 yaşıma geldiğimde "keşke okusaydım" der pişman olurdum. Aslında böyle düşünürsek, hayatta hiç bir şey için geç değildir.31 yaşıma gireceğim seneye ebelik için yks ye girsem mi diye düşünüyorum 1 çocuğum var. Bence yaşında bişey yok bende o yaşlarda okudaydım tekrardan diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?