250 elektirik faturasi

Klimam dondurucum yok. Hafta da 30 dk ütü yapmam. Bazen hiç yapmam. Buzdolabim Elektirik tasarruflu sozde
evde ütü yapmıyorum ütücüye veriyorum fön makinesi sadece kızım kullanır aylardır saçımı düzleştirmiyorum buna rağmen 270 altını hiçç görmedik

:KK66: ben sabah bir kalkıyorum akşam yatamamışlar açık ama artık kapatacagim
Bir de çamaşır, bulaşık makinelerinin eco programlarını kullanmak lazım. Kullanım kılavuzlarında hangi program ne kadar elektrik tüketiyor yazıyor. Bu ay öyle kontrollü gitmeye çalışın bakalım fark edecek mi

Ahaha evet haftada 2 . Tencereleri elimde yıkıyorum zaten 2 kişi olduğumuz için anca çıkıyor bulaşık doldurana kadar çalıştırmıyorum. bu arada ben patlıcanı fırında közlenmiş şekilde hiç sevmem köz tadı vermiyor, aynen közmatiğim var onda közlüyorum 😂 Valla haklısınız sitem etmekte bizde aynı şekil ama elden ne gelir ki. Neyden kısacağımızı şaşırıyoruz🤷
Elde yıkamak çok büyük su israfı ama.
Ülkede özellikle bu sene baraj seviyeleri tehlikede.
Mümkün mertebe makinada yıkıyorum, sığmayacak kadar büyük şeyleri elimde.
Elektrikten tasarruf ederken kaynak tüketimine dikkat etmek lazım.

Bu arada kettle neredeyse hic kullanmam 2 haftada 1 belki ama akvaryum var filtresi durmaksizin calisir kisin isiticisi da calisir, utu pek sik yapmam biriktirir oyle yaparim, bilgisayar kullanmiyorum telefon powerbank ikisinden biri mutlaka sarjda olur. Elektrik supurgesini hergun calistiriyorsaniz o da yakar

Aynı şey bizimde başımıza geldi iskan çıkmadan önce diğer dairelere doğalgaz 20 tl geliyordu bize 200 tl elektirik 900 tl geliyordu Daire başına 150 lira falan ödüyorduk bundan 3 sene önce. Hakkımızı asla helal etmiyorum böylelerine vicdansızlar.
Valla öyle hazırcı insanlara bende helal etmiyorum.. Yazk değil ki o faturaları ödemeye çalışan insanlara.. 😏

Elde yıkamak çok büyük su israfı ama.
Ülkede özellikle bu sene baraj seviyeleri tehlikede.
Mümkün mertebe makinada yıkıyorum, sığmayacak kadar büyük şeyleri elimde.
Elektrikten tasarruf ederken kaynak tüketimine dikkat etmek lazım.
Evet ben de bunun bilincindeyim fakat tüm tencerelerim granit olduğu için elde yıkamak zorunda kalıyorum. Zira bulaşık detarjanı kokusu siniyor. Başlarda bilmiyordum yemeklerin hepsi deterjan tadıyordu zor kurtardım. Sonra araştırdım ki makineye girmiyormuş. Tüm granitler aynı mı bilmiyorum ama

Evet ben de bunun bilincindeyim fakat tüm tencerelerim granit olduğu için elde yıkamak zorunda kalıyorum. Zira bulaşık detarjanı kokusu siniyor. Başlarda bilmiyordum yemeklerin hepsi deterjan tadıyordu zor kurtardım. Sonra araştırdım ki makineye girmiyormuş. Tüm granitler aynı mı bilmiyorum ama
Değil.
Ben atıyorum ve kalmıyor.
Markayla alakalı bir sıkıntı var ya da makinenizle ilgili.

Bize ortalama 100-120 arası geliyor. İstanbul’da 2+1 normal daire. Hiçbir şeyden tasarruf yapmaya uğraşmıyorum. Haftada 4-5 kez fırın çalışır, 4-5 makina çamaşır yıkıyorum. Gündüzleri tv kapalı genelde. Bebek uyuduktan sonra izliyoruz. 3-4 kere de bulaşık makinası çalışıyor. Haftada bir de ütü yapıyorum. Öyle.

Ahahah bizim de merkezi ama mutlaka yanmıştır.
Benim zihnisinir adam, eve gelen ana vanayı kapıyor ya da odalarınkini tek tek kapıyor.
Geçen sene tepem attı bir gece, çektim çamaşır makinasını, onun arkasında hep bu dağılım yeri borular.
Tek tek açtım vanaları, odaları kontrol ediyorum hangisi nerenin diye, birini açmamla su basması bir oldu.
Adam banyolarınkinin borularını sökmüş🤣🤣🤣

Düşün böyle bir kocaya rağmen bizim faturalar inmiyorsa, millet yaşamıyordur.
pay ölçerli sizdeki bizde yaksak da yakmasak da kat sayısına bölünür dairesi boş olan arkadaşım var o kara kara düşünüyor şimdi aidat artı 600 civarı yakıt ödeyecek kiracı bulamadığı için :cry:

ben hep makinede yikiyorum hic oyle olmuyor😳

Değil.
Ben atıyorum ve kalmıyor.
Markayla alakalı bir sıkıntı var ya da makinenizle ilgili.
Her granit aynımıdır bilmem ama çoğu kişi şikayetçi bu durumdan 🤷 Benim ki Emsan. Sizinkinin markası nedir eskidi zaten yeni bakıyorum

Antalyadayim eylul ayi dahil klimalar hic kapanmadi en son 780 gelmisti yeni faturayi bilmiyorum.klima calismazsa 250 300 civari gelir bizim.100 150 en son kac yil once gordum hatirlamiyorum.herkesten farkli fazla calisan bir alet de yok evde ama neden o kadar cok geliyor anlamis degilim.

pay ölçerli sizdeki bizde yaksak da yakmasak da kat sayısına bölünür dairesi boş olan arkadaşım var o kara kara düşünüyor şimdi aidat artı 600 civarı yakıt ödeyecek kiracı bulamadığı için :cry:
Ha normal merkezi sistem, en sevdiğim🤣
Annemler yıllardır bu sebepten, hep uyguna verir kiraya evlerini.
3 ay boş durup aidat ödeyeceğime, 200 300 tl aşağısı olsun ama boş kalmasın, yine karda olurum der.

Halbuki piyasa tavan, hem kira hem satılıklar aldı başını gidiyor, enteresan verememesi, kısmeti kapanmış.

Antalyadayim eylul ayi dahil klimalar hic kapanmadi en son 780 gelmisti yeni faturayi bilmiyorum.klima calismazsa 250 300 civari gelir bizim.100 150 en son kac yil once gordum hatirlamiyorum.herkesten farkli fazla calisan bir alet de yok evde ama neden o kadar cok geliyor anlamis degilim.
780 mi ev kirası gibi amanınnnn :kızgın:

Back
X