• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2500 TL ile geçinilir. Ev kiranız yok faturaları da çıkarıyorsunuz. E arabanız da var. Elde kalan para asgari ücret. Bu da demek oluyor ki bu maaşla insanlar hem kira ödeyip hem bir şekilde ev geçindiriyor.
Herkesin konforu, yaşam algısı, ihtiyaç gördükleri farklıdır ama 5500 ile 2500 aşırı uç noktalar değil. Bir şekilde kısıtlayabilirsiniz. Markasından vazgeçmem derseniz 3 alacağınıza 1 alırsınız mesela kıyafeti.
Yada markasız orta halli kıyafetler vb..

1. Haftalık menünüzü hafta başından planlayın ve hazır edin ki pazardan alacaklarınız belli olsun ve dışarıdan yeme durumunuz olmasın.
2. kozmetik vs konusunda elimizdekileri bitmeden yenisini almayın.
3. İnstagramdan butik vs sayfalarını takipten çıkın ve alışveriş uygulamalarını telefonunuzdan silin.
4. Aldıklarınızı ölçülü alın, dönüştürün. Çöpe atmayın
5. Pazarları keşfedin. Sadece yiyecek için değil. Envayi çeşit güzellikler var orada.
6. Yürüyebildiğiniz yere yürüyerek gidin.
7. kitap okumak istediğinizde halk kütüphanelerini kullanın.
8. Dışarı çıkmak istediğinizde kafede oturmak yerine termosunuzu alıp sakin bir yere gidin.

2500 tl ile evde geçindirebilirsiniz ya da bir seferde deri monta da verebilirsiniz. Ama bence herkes küçük bütçeyle yaşamayı öğrenmeli yaşamının bir döneminde. Ben ikisini de yaptım. Kıyafet almalıyım illa markalı diye düşünerek zor. Bu zamana kadar aldıklarınız çok rahat yeter iki sene.

Tek kişilik mutfak alışverişiniz bin lira mı? Gerçekten anlamak için merak ettiğimden soruyorum 80tl’lik ne aldınız da bir günde bitirdiniz acaba?

2500 tl ile tek kişi geçinememeniz zaten ne kadar savurgan olduğunuzu gösteriyor kendiniz de yazmışsınız saçsamapan şeyler aldım diye. Bir arkadasım vardı hepi topu makarna yapacağım bir dünya para gitti demişti bir gün sordum krema, tavuk, mantar, fesleğen almış makarna yapmak için. 3 liralık makarnaya o kadar masraf yapılırsa elbette bir dünya para gider.

Size önerim alışverişinizi Pazar’dan yapın. 2 gün aynı sebze yemeğini rahatlıkla yersiniz. Öğlen de evden hazırlayıp götürün eğer iş yerinizin yemekhanesi yoksa.
Makarnaya o kadar tavuk vs alsan da bi oturuşta yenmez ki en az 4 porsiyon çıkar, 4 kez yemek istemiyorsa birazını makarnaya koyar birazını başka yemek yapar sote vs. O yüzden gene de ucuza gelir siye düşünüyorum. Ama alıp atarsa kalanını ohoooo

Siz şimdi borcu kapatayım rahat edeyim diye evi satsanız bir zaman sonra yine aynı duruma düşebilirsiniz. Planlı harcamayı öğrenmelisiniz

Ya bi de gecende bi konu acilmisti ya nisanlimin borclari diye🤦‍♀️orada yazilanlari da okudum evlenmeyin vs.simdi benim de borclarim var evlenmezler mi benle ya🙄o da icime oturdu.gerci borcun yuzde yetmisi arabanin kredisi.geri kalan tiriviri gitti

Siz şimdi borcu kapatayım rahat edeyim diye evi satsanız bir zaman sonra yine aynı duruma düşebilirsiniz. Planlı harcamayı öğrenmelisiniz
Ya evi satip borcu kapayip guzel esyalar alayim aracimi sifirlayayim kaliteli yasayayim diyorum.boyle aclik sinirinda yasamak...gervi kira varbo zamanda.

Arkadaşlar siz gelecekten hiç korkmuyor musunuz ? Pandemiden beri bende bir korku oluştu ekonomik olarak tüm dünya sıkıntıya girerken bize olacak olanları hayal bile edemiyorum. Bu şartlar altında biraz sakinleşmek gerekmez mi harcamalar açısından ?

Makarnaya o kadar tavuk vs alsan da bi oturuşta yenmez ki en az 4 porsiyon çıkar, 4 kez yemek istemiyorsa birazını makarnaya koyar birazını başka yemek yapar sote vs. O yüzden gene de ucuza gelir siye düşünüyorum. Ama alıp atarsa kalanını ohoooo

Açıkçası hiç sormak aklıma gelmedi sadece makarnalık kadar mı aldın veya kalanını ne yaptın diye. O örneği sadece yapılan bir makarnaya bile istenirse çok masraf yapılacağını anlatmak için verdim. Baktığınız zaman 3 liralık bir yemek tek başına. Gerçi barilla makarna var, Ankara veya A101’den bendo var yani uzun lafın kısası ev idaresi biraz da insanın kendi alında, en pahalısını almakla nispeten en ucuzunu almak farklı. Uzun vadede çok farkediyor

Ya evi satip borcu kapayip guzel esyalar alayim aracimi sifirlayayim kaliteli yasayayim diyorum.boyle aclik sinirinda yasamak...gervi kira varbo zamanda.
İlla satacaksınız o evi :)
Yahu kredi yapılandırma diye bir şey var. 2 senelik borcu gerekirse 3 seneye yayın, aylık daha az taksit ödeyin. Millet ev sahibi olmaya çalışıyor, siz elinize 2500₺ kalacak diye korkup ev satmak istiyorsunuz. İlginç bir mantık.
O evi ve arabayı kendiniz mi aldınız merak ettim. Yatırımcı mantığı yok sizde gördüğüm kadarıyla

Ayrıca tek kişisiniz. 2500₺ yeterli size. 2000₺ bile yeter.
Kaliteli kıyafet alırsanız zırt pırt almak zorunda kalmazsınız. Market için de biraz hesap yapın. Kilosu 20₺ meyve yerine kilosu 7-8₺ olanı tercih edebilirsiniz. Mevsimindeki meyve sebzeler her zaman daha uygun.
Her ay 500₺ de kenara ayırırsanız emlak vergisi, MTV, araba bakımı gibi giderlere birikim yapmış olursunuz.

Ev almak çok zor ve ne olacağı da belirsiz. Sonra tekrar alamazsınız. 2 yıl sabredin. Bir de ilerleyen dönemde maaşınız fila artarsa odemeleriniz kolaylaşır belki. Ama ne olursa olsun bu zor zamanlarda evinizi satmayın. Sabredin

Arkadaşlar siz gelecekten hiç korkmuyor musunuz ? Pandemiden beri bende bir korku oluştu ekonomik olarak tüm dünya sıkıntıya girerken bize olacak olanları hayal bile edemiyorum. Bu şartlar altında biraz sakinleşmek gerekmez mi harcamalar açısından ?
Ya sakinlesmek derken.bi sanatsal etkinlige vs gidemiyoruz.bi tatile
İlla satacaksınız o evi :)
Yahu kredi yapılandırma diye bir şey var. 2 senelik borcu gerekirse 3 seneye yayın, aylık daha az taksit ödeyin. Millet ev sahibi olmaya çalışıyor, siz elinize 2500₺ kalacak diye korkup ev satmak istiyorsunuz. İlginç bir mantık.
O evi ve arabayı kendiniz mi aldınız merak ettim. Yatırımcı mantığı yok sizde gördüğüm kadarıyla

Ayrıca tek kişisiniz. 2500₺ yeterli size. 2000₺ bile yeter.
Kaliteli kıyafet alırsanız zırt pırt almak zorunda kalmazsınız. Market için de biraz hesap yapın. Kilosu 20₺ meyve yerine kilosu 7-8₺ olanı tercih edebilirsiniz. Mevsimindeki meyve sebzeler her zaman daha uygun.
Her ay 500₺ de kenara ayırırsanız emlak vergisi, MTV, araba bakımı gibi giderlere birikim yapmış olursunuz.
Surekli hesaplayarak ucu ucuna yasamaktan cok yoruldum.ben aldim evi de arabayi da.36 yasindayim.25 yasimdan beri borc oduyorum.cok bunaldim.bi sanatsal etkinlige gitsen dunya para.gecende iki kitap aldim 45 tl verdim.sureklimasraf cikiyor bi seylerden ona deginmiyorum bile.yok kombi bozuldu yok utu bozuldu.ya kac yil daha saglikla yasayacagiz?ev almak ve karnimizi doyurmak icin yasamak size zevk veriyor mu?ben depresyona girdim sanirim.

Yani sizlerin motivasyonu cocuklarinizi yetistirmek olabilir belki hani onlar iyi olsun da diyebilirsiniz anne degilim bilemiyorum tek bildigim ucu ucuna yasamak bi tatile.2 3 gun gidememek disarda kahve icerken otuz defa dusunmek istedigin bi kiyafeti almamak ne bileyim🤷‍♀️ hayattan tat almiyorum.dusunuyorum ister istemez.

Ya sakinlesmek derken.bi sanatsal etkinlige vs gidemiyoruz.bi tatile

Surekli hesaplayarak ucu ucuna yasamaktan cok yoruldum.ben aldim evi de arabayi da.36 yasindayim.25 yasimdan beri borc oduyorum.cok bunaldim.bi sanatsal etkinlige gitsen dunya para.gecende iki kitap aldim 45 tl verdim.sureklimasraf cikiyor bi seylerden ona deginmiyorum bile.yok kombi bozuldu yok utu bozuldu.ya kac yil daha saglikla yasayacagiz?ev almak ve karnimizi doyurmak icin yasamak size zevk veriyor mu?ben depresyona girdim sanirim.

Tamam da kira ödemek de kolay değil ki. Ev sahibi ile uğraşmak da.
Biz de kitap alıyoruz mesela ama kitabevinde 30₺ olan kitabı internetten kargo dahil 20₺’ye almayı düşünebiliyorum. Kombiyle ütü siz kiracıyken de bozulabilir???

Yani sizlerin motivasyonu cocuklarinizi yetistirmek olabilir belki hani onlar iyi olsun da diyebilirsiniz anne degilim bilemiyorum tek bildigim ucu ucuna yasamak bi tatile.2 3 gun gidememek disarda kahve icerken otuz defa dusunmek istedigin bi kiyafeti almamak ne bileyim🤷‍♀️ hayattan tat almiyorum.dusunuyorum ister istemez.

İyi de 2500₺ gelirle kahveyi düşünmenize gerek yok ki
Ha derseniz ki sabah bir kere akşam bir kere alıyorum haftanın her günü
O zaman başka

Tamam da kira ödemek de kolay değil ki. Ev sahibi ile uğraşmak da.
Biz de kitap alıyoruz mesela ama kitabevinde 30₺ olan kitabı internetten kargo dahil 20₺’ye almayı düşünebiliyorum. Kombiyle ütü siz kiracıyken de bozulabilir???
Bende netten aldim inanin fiyatlar yuksek bi kere bunda anlasalim.yani her sey ucuz da ben cok harciyorum degil durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X