• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu şaka olmalı. 800 TL ile Allah yardımcın olsun çok zor. Nasıl yaptığını merak ettim.
Canım öyle dışarıda fln yemiyoruz eğer yiyeceksek 10 5 20 köşeye para atıyorum onu biriktirip götürüyoruz cocuklarri,genellikle parkta yiyoruz evden yapıp goturiyoruz ne olursa olsun makarnayi bile.aekadasin dedigi gibi mantarı mesela yarisini kavuruyoruz yarısını pilav gibi gibi😁kıyafet fln zaten çok nadir alırım sadece çocuklarıma alırım.cok şükür

iyi para kazanmama rağmen kredi kartı dolulugumdan sonra buldugum çözümlerimi yazayım belki işinize yarayan olur.umarım da yarar
1.ben mesela kombin yapamam bi alt bi üst derken kıyafete cok para veriyordum onun yerine elbise almaya basladım tek parca.trendyol millanın güzel elbiseleri oluyor özellikle indirime girince fiyatları da cok uygun.uzun zamandır almıyorum ama adil ışık indirime girince bir sürü elbise alıp stokluyorum resmen kac yıldır dayanıyorlar kalite olarak da
2.düzenli aldıgım sampuan diş macunu deterjan gibi şeyleri online marketlerin favorilerim kısmına ekliyorum.arada girip bakıyorum indirime denk getirince toplu alıyorum.mesela gecen gün diş macunlarında indirim vardı 4 tane alıp kenara koydum.
3.yalnız yasayınca insan ne yesem diye markete girip bir sürü sey alıp cıkıyor.mesela evde oldugunuz bir gün 1 kilo kıyma alın köfte yapın 10 lı şekilde dolaba kaldırın.eve geldiniz yemek yok hemen cıkartıp patatesle fırına atarsınız mis gibi.aynı şekilde ben tavuk göğsü bamya bezelye falan da koyuyorum.kurabiye börek de derin dondurucuya koyulabilir beslenmenize göre secersiniz.
4.bence işinize yakın bir yere tasınıp arabayı devreden cıkarın.sadece haziran temmuz ayında kasko sigorta vergi rutin bakım ve vize için muayene derken arabaya 4 bin harcamısız cok büyük bir rakam.
5.evi asla satmayın 2 yıl gecer.bir de eğer sorlancaksınız 2 yıl yerine kredi cekip 5 yıllık vadede ödeyin.
6.öğle yemeği şirketten değilse mutlaka evden götürün dısarda yemek yemeyi cok severim ama ciddi rakamlar tutuyor.hele her gün yemek bütçeyi zorlar.
Her şey gönlünüzce olsun inşallah

Yani sizlerin motivasyonu cocuklarinizi yetistirmek olabilir belki hani onlar iyi olsun da diyebilirsiniz anne degilim bilemiyorum tek bildigim ucu ucuna yasamak bi tatile.2 3 gun gidememek disarda kahve icerken otuz defa dusunmek istedigin bi kiyafeti almamak ne bileyim🤷‍♀️ hayattan tat almiyorum.dusunuyorum ister istemez.
Evet çocuk var bende, okulu ,kursu , servisi size geçinmek için kalan miktarı dahi geçiyor 🤦🏻‍♀️ doğal olarak dışarda içmediğim kahveyi düşünüp mutlu oluyorum. Ama genel olarak bir ekonomik sıkıntı geldi geliyor,dikkatli olmak lazım. Yaş kaç bilmiyorum 22 yaşında birine anlattıklarım hikaye gibi geliyor olabilir.

Evet çocuk var bende, okulu ,kursu , servisi size geçinmek için kalan miktarı dahi geçiyor 🤦🏻‍♀️ doğal olarak dışarda içmediğim kahveyi düşünüp mutlu oluyorum. Ama genel olarak bir ekonomik sıkıntı geldi geliyor,dikkatli olmak lazım. Yaş kaç bilmiyorum 22 yaşında birine anlattıklarım hikaye gibi geliyor olabilir.
36byasindayim ve bi cocugum olsaydi ben 100 tl ye de gecinebilirdim🤲Allah saglikli uzun omurler versin

A101’den yoğurt ve makarna stokla her gün ye geçinirsin.
Ya ben nohut kurufasulye alauim haslayip buzluga atayim.bulgur alayim fiyayi dusunce.protein oranlari da yiksek lif de var.makarnadan saglikli geldi bana.onlarin fiyatlarina bakiyorum simdi.1 paketi 4 defa yerim ben.makarna sevmiyorum acikcasi.nohut daha mantikli geldi.hatta boyle birikyirip borcun bi kismini da kaparim.onlar yapabiliyosa ben de yaparim🤷‍♀👌

Ben konunuza yazdım ama görmediniz sanırım. Bence en önemli şey beslenme. Yemenizden içmenizden kesmeyin. Haftada üç gün makarna ye ne demek? Yemeğimi evde yaparım sağlıklı beslenirim dışardan yemem ama mutfak masrafımdan asla kesmem. Sağlıklı beslenme çok önemli. Bu arada sizle aynı maaşı alıyorum, kiram ve kyk ödemem var. hemen her hafta ankaraya gidiyorum o da bir masraf kapısı. Sigara da kullanıyorum (çok değil, 3-4 günde bir paket) yine de her ay 1-2 gr altın alacak para artırıyorum. Çünkü kozmetik ve giysi alışverişim çok az. Önceden çok düşündüm hep giysi çanta vs alırıdım. Son iki yıldır bıraktım. Çünkü farkettim ki; dolabım öyle dolu ki on sene alışveriş yapmasam sorun olmaz. İş yerim de kıyafet açısından pek katı değil. Kozmetik de bittikçe kullandığım ürünleri yeniliyorum sadece. Ki kozmetikte ucuza gitmem, aynı beslenme gibi. çoğu markadır. Ama uzun süre gidiyor nasılsa. Başka şeyler pek almıyorum. Rutin kullandıklarım bittikçe yeniliyorum sadece.

Son düzenleme:
Ya ben nohut kurufasulye alauim haslayip buzluga atayim.bulgur alayim fiyayi dusunce.protein oranlari da yiksek lif de var.makarnadan saglikli geldi bana.onlarin fiyatlarina bakiyorum simdi.1 paketi 4 defa yerim ben.makarna sevmiyorum acikcasi.nohut daha mantikli geldi.hatta boyle birikyirip borcun bi kismini da kaparim.onlar yapabiliyosa ben de yaparim🤷‍♀️👌
Ben kinaye yapmıştım :) kalan para bana da az geldi. Ama çoğu insanın standartı bu şekilde olduğu ıcın 2500 onlara çok gelıyor. Çoğu kısı ıs hayatında degıl burda ve kıyafet makyaj kuaför masrafları da yoktur. Sadece kuaföre görmek bıle 200u bulur ayda. Mecbur kalınca yenilir tabı yapacak bısey yok... bu parayı çok bulan ınsanların olması ülke ıcın kotu Allah yardım etsın herkese.

Tek kişilik mutfak alışverişiniz bin lira mı? Gerçekten anlamak için merak ettiğimden soruyorum 80tl’lik ne aldınız da bir günde bitirdiniz acaba?

2500 tl ile tek kişi geçinememeniz zaten ne kadar savurgan olduğunuzu gösteriyor kendiniz de yazmışsınız saçsamapan şeyler aldım diye. Bir arkadasım vardı hepi topu makarna yapacağım bir dünya para gitti demişti bir gün sordum krema, tavuk, mantar, fesleğen almış makarna yapmak için. 3 liralık makarnaya o kadar masraf yapılırsa elbette bir dünya para gider.

Size önerim alışverişinizi Pazar’dan yapın. 2 gün aynı sebze yemeğini rahatlıkla yersiniz. Öğlen de evden hazırlayıp götürün eğer iş yerinizin yemekhanesi yoksa.
Tanıdığınız kişi ben olabilirim 😂 makarnayı kremalı tavuklu mantarlı yaparım. Çok da severim yiyen herkes de tarifini ister
Ama siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız. 3 kuruşluk makarnaya salça bulayıp yaparsanız tek başına öğün olmamakla beraber 3 kuruşluk makarna olarak kalır. Ama fesleğenli kremalı vs yaparsanız tam bir ziyafet oluyor ve tek başına öğün oluyor. Ayrıca o malzeme 4 seferlik yetiyor. Dışarıda o yemeğin tek tabağı 30 TL den aşağı değil. Arkadaşınız da salçayla kavurmayı bilirdi elbet. Bence en güzel şekilde değerlendirmiş misafire bile çıkarıyorum ben o yemeği. Herkes de bayılır.

Yorumları okudum da. Kardeşim beslenmenden geri kalma sakın. Haftada 3 4 gün makarna yersen sonra o göbekle ığraşamazsın. Kıyma al köfte yap buzluğa kaldır. Ben sarma da yapıp kaldırırım pratik oluyor her zaman satılmıyor diye. Sebze meyveni al dolapta dursun. Mümkün olduğunca indirimli ürünleri takip et. 2500 TL ile geöinşrsin dert etme sadece dışarıda yeme. Ya da çok nadir ye.

Tanıdığınız kişi ben olabilirim 😂 makarnayı kremalı tavuklu mantarlı yaparım. Çok da severim yiyen herkes de tarifini ister
Ama siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız. 3 kuruşluk makarnaya salça bulayıp yaparsanız tek başına öğün olmamakla beraber 3 kuruşluk makarna olarak kalır. Ama fesleğenli kremalı vs yaparsanız tam bir ziyafet oluyor ve tek başına öğün oluyor. Ayrıca o malzeme 4 seferlik yetiyor. Dışarıda o yemeğin tek tabağı 30 TL den aşağı değil. Arkadaşınız da salçayla kavurmayı bilirdi elbet. Bence en güzel şekilde değerlendirmiş misafire bile çıkarıyorum ben o yemeği. Herkes de bayılır.

Ay ne çok insan alıntıladı beni. Hayır anlaşılır da yazmışım ama konu başka yerlere çekildikçe çekildi. Afiyet olsun, elinize sağlık ama konumuz makarnanın ne kadar güzel bir yemek olduğu veya sizin ne kadar güzel yaptığınız değil siz beni tamamen yanlış anlamışsınız. Bir öğünde bir dünya para gidiyor geçiremiyorum diyen bir arkadaşımın bir öğünde yaptığı masraf. Diyorum ki bu kadar şey alırsan elbette bir dünya paran gider. Makarna spesifik bir örnek sadece.

2500 liraya niye makarna ile beslensin ki? Yemeğini evde yapmak şartıyla haftada 2 kırmızı et diğer günler bakliyat sebze vs yapabilir. Sonuçta tek kişinin yiyeceği yemek ne kadar ki?
Ben tek yaşarken sayıyla alıyordum her şeyi.
HHer ay her hafta kiyafet alanlar var o şekilde alışveriş yapmazsa da pekala olabilir.veya alışverişi daha uygun yerlerden yapabilir.

İlla satacaksınız o evi :)
Yahu kredi yapılandırma diye bir şey var. 2 senelik borcu gerekirse 3 seneye yayın, aylık daha az taksit ödeyin. Millet ev sahibi olmaya çalışıyor, siz elinize 2500₺ kalacak diye korkup ev satmak istiyorsunuz. İlginç bir mantık.
O evi ve arabayı kendiniz mi aldınız merak ettim. Yatırımcı mantığı yok sizde gördüğüm kadarıyla

Ayrıca tek kişisiniz. 2500₺ yeterli size. 2000₺ bile yeter.
Kaliteli kıyafet alırsanız zırt pırt almak zorunda kalmazsınız. Market için de biraz hesap yapın. Kilosu 20₺ meyve yerine kilosu 7-8₺ olanı tercih edebilirsiniz. Mevsimindeki meyve sebzeler her zaman daha uygun.
Her ay 500₺ de kenara ayırırsanız emlak vergisi, MTV, araba bakımı gibi giderlere birikim yapmış olursunuz.
Kilosu 7 8 liraya meyve yok ki . en ucuzu 15 lira kilosu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X