• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasil mesela?ya markete gittim aldigim bi sey yok 80 tl.bir gunde yedim aldiklarimi🤷‍♀️ne yiyeyim de yetsin mesela.ya sadece mutfak 1000 e yakin tutuyo.nasil altin biriktireyim.

Market alışverişinde en bilindik 3 yaygın mağazayı takip edin. Haftalık olarak sürekli indirimleri oluyor. Uygun şey bulduğunuz zaman çok almaya çalışın. Yine civarda tek marketler varsa onların da bazen kampanyaları olabiliyor.

Alkol sigara tüketiminiz varsa kesmeye çalışın. Hatta kola bile buna dahil olabilir.
Sosyal aktivitelerinizi de azaltıp haftada bir, ayda iki vs gibi kota koyarak kendinize bir ödül oluşturabilirsiniz.

Gerçekten geçinilebilecek bir para. Allah yardımcınız olsun.

Hanimlar faturalari cikarsan elimde kalan para bu.bunun icinde mutfak ve benzin de var.normalde 5500 maasim ama sacma sapan acildim malesef 3000 e yakim kredi oduyorum.2 yil var bitmesine🤷‍♀️arabayi satamam sat demeyin ise gidemem o zaman.evi satsam diyorum sonra 2 yil borc icin ev satilir mi dayan diyorum.bi akil verin
Guncelleme:hanomlar tesekkur ediyorum.yani gereksiz kalemleri kismaya karar verdim.cok yanlis yaptigim seyler oldugunu gordum.tesekkurler
canım ben de krediye girdim ve elime komik bir para kalır oldu! arabamı satamam aynen gideri var o yüzden kozmetik detoxuna girdim. aran nasıl bilemem ama ben fazla kalem harcadığımı gördüm. yine giyim vs. elimde olan yepyeni kıyafetleri kullanmaya başladım. alışveriş tutkuma son verdim diyebilirim. bunun dışında dışarıda çok sık yemek yeme olayı da baya azalttı gideri. yaşam tarzını bilmediğim için çok bir şey yazamadım ama kendi gereksiz gördüğün giderleri hesaplayarak buradan başlayabilirsin. mesela sosyalleşme kısmı benim için önemli olduğundan onu kısıtlamak yerine dışarıdaki giderlerimi kısarak dengeleme yoluna gittim. Bir de her yere arabayı almamakta baya tasarruf yaptırıyor.

Açıkçası hiç sormak aklıma gelmedi sadece makarnalık kadar mı aldın veya kalanını ne yaptın diye. O örneği sadece yapılan bir makarnaya bile istenirse çok masraf yapılacağını anlatmak için verdim. Baktığınız zaman 3 liralık bir yemek tek başına. Gerçi barilla makarna var, Ankara veya A101’den bendo var yani uzun lafın kısası ev idaresi biraz da insanın kendi alında, en pahalısını almakla nispeten en ucuzunu almak farklı. Uzun vadede çok farkediyor
Aynen öyle, biraz dikkat edince yapılmayacak şey değil

Bende netten aldim inanin fiyatlar yuksek bi kere bunda anlasalim.yani her sey ucuz da ben cok harciyorum degil durum.
Doğru hayat çok pahalı. 2 yıl dayanamam ya da artık borçtan sıkıldım, malım mülküm olmasa da olur, diyorsanız evinizi satın, bankaya koyun faiz getirisi kiranızın bir kısmını karşılar. Evinizde kaldığınız yıllar kar kalır, birikiminiz de kenarda kalır.
Ancak o paraya ıvır zıvır için dokunursanız o zaman batarsınız.

Siz bunu nasil yaptiginizi anlatin vallahi ciddiyim.yani imkansiza yakin bu.siz atlamayin ders verin bize ciddiyim.gercekten anlatin
700 lira kira 70 lira elektrik 30 lira su şu anda yaz olduğu için 50 lira doğalgaz 500 market 1350 lira yapıyor 350 benim masrafım 200 eşimin sigarası gerisi gram yapıyoruz kalanı da çocuklar için günlük lazım olan şeyleri alıyoruz 😂😂 yaşadığım şehir çok ucuz ondan sanırım avantajım birde reçel salça konserve un vb. Şeyleri ailem yapıyor.. Ben şaşırıyorum şu kadarla geçinemiyorum diyenlere herşeyin bir yolu vardır diye düşünüyorum

Tek kişilik mutfak alışverişiniz bin lira mı? Gerçekten anlamak için merak ettiğimden soruyorum 80tl’lik ne aldınız da bir günde bitirdiniz acaba?

2500 tl ile tek kişi geçinememeniz zaten ne kadar savurgan olduğunuzu gösteriyor kendiniz de yazmışsınız saçsamapan şeyler aldım diye. Bir arkadasım vardı hepi topu makarna yapacağım bir dünya para gitti demişti bir gün sordum krema, tavuk, mantar, fesleğen almış makarna yapmak için. 3 liralık makarnaya o kadar masraf yapılırsa elbette bir dünya para gider.

Size önerim alışverişinizi Pazar’dan yapın. 2 gün aynı sebze yemeğini rahatlıkla yersiniz. Öğlen de evden hazırlayıp götürün eğer iş yerinizin yemekhanesi yoksa.
Masraf değil işte o.
Makarnanın üzerine ketçap döküp veya sade salçalı yemek zorunda değil.
Vücudun proteine de ihtiyacı var kalsiyuma da,vitamine de. sonra saçım niye döküldü dişim niye çürüdü neden kilo aldım yağ oranım çok fazla diye yakınıyoruz.
Biraz kaliteli yaşayabilmek herkesin hakkı et tüketebilmek, kuruyemiş almak.

200 gram karışık kuruyemiş alsa 20 lira.
Bir paket kare çikolata alsa 8 lira.
Makarna yapmak istese en ucuz makarna 2lira. Tavuk hadi 10 liralık aldı diyelim.
Ekmek yemesin. Yanına içecek 5 lira.
Śu 1 lira diyelim.
Salata yapsa 5 lira. 50 lira gitti bitti kafadan.
Hayat pahalı.
Temel tüketim maddelerini çok pahalıya alıyoruz.

700 lira kira 70 lira elektrik 30 lira su şu anda yaz olduğu için 50 lira doğalgaz 500 market 1350 lira yapıyor 350 benim masrafım 200 eşimin sigarası gerisi gram yapıyoruz kalanı da çocuklar için günlük lazım olan şeyleri alıyoruz 😂😂 yaşadığım şehir çok ucuz ondan sanırım avantajım birde reçel salça konserve un vb. Şeyleri ailem yapıyor.. Ben şaşırıyorum şu kadarla geçinemiyorum diyenlere herşeyin bir yolu vardır diye düşünüyorum
Ya ailenjn memlekerte konserve yapmasinaz sey degil

Yani salca konserve un koyden gelen seyler gercekten hayat kurtarir.sizi ornek alacagim tesekkur ederim✋ cocuklarinizla saglikli,guzel uzun omurler dilerim🌺💖

canım ben de krediye girdim ve elime komik bir para kalır oldu! arabamı satamam aynen gideri var o yüzden kozmetik detoxuna girdim. aran nasıl bilemem ama ben fazla kalem harcadığımı gördüm. yine giyim vs. elimde olan yepyeni kıyafetleri kullanmaya başladım. alışveriş tutkuma son verdim diyebilirim. bunun dışında dışarıda çok sık yemek yeme olayı da baya azalttı gideri. yaşam tarzını bilmediğim için çok bir şey yazamadım ama kendi gereksiz gördüğün giderleri hesaplayarak buradan başlayabilirsin. mesela sosyalleşme kısmı benim için önemli olduğundan onu kısıtlamak yerine dışarıdaki giderlerimi kısarak dengeleme yoluna gittim. Bir de her yere arabayı almamakta baya tasarruf yaptırıyor.
Insani mahveden o kredi bence.hic bulasmamak gerekli.sunlari kapatayim bi daha asla

Kredi notunuz ne durumda?
Faizler iyiyken 5 senelik bir kredi cekip borclari kapatin. 2 seneye degil 5 seneye yayin borcu bu kadar bunalmazsiniz.

Ben olsam 2 senede bitirirdim. Zaten ocakta zam da alirsiniz. 2500 faturalar hariçse yeterli bence. Tabii benzine ne gittigi onemli. Asla ev veya araba satacak durumda degilsiniz.

ev alabilmek ve hayatımı tek başıma garantilemek için şarttı! pişman olma aksine çok iyi bir şey yapmışsın!
Kac yasindasiniz ben 10 yil kredi odedim.25 ten 35 yasima kadar...o yillarda ev borcu odemektense keske yurt disinda 10 ilke gezseydim diyorum.gencligimin en guzel yillari borc odeyerek gecti,geciyor🤷‍♀️ hayat bu olmamalo.doğ,borc ode,öl...belki yanlis dusunuyorum bilmiyorum.hayatimi tek basima degil de biriyle paylassaydim beraber odeseydik keske cocuklarim olsaydi diyorum🤷‍♀️belki o zaman bu kadar koymazdi gecen zaman

Kac yasindasiniz ben 10 yil kredi odedim.25 ten 35 yasima kadar...o yillarda ev borcu odemektense keske yurt disinda 10 ilke gezseydim diyorum.gencligimin en guzel yillari borc odeyerek gecti,geciyor🤷‍♀️ hayat bu olmamalo.doğ,borc ode,öl...belki yanlis dusunuyorum bilmiyorum.hayatimi tek basima degil de biriyle paylassaydim beraber odeseydik keske cocuklarim olsaydi diyorum🤷‍♀️belki o zaman bu kadar koymazdi gecen zaman

ama bunları yapmak için hala çok güzel yaslardasiniz. neden kendinizi dibe cekiyosunuz ki. bi kadının en güzel yaslari 30 lar 40 lar kendinin farkında olarak yaşayıp ışık saçtığı zamanlar bence.

inşallah gönlünüze göre biri cikar hayalinizdeki hayatı yasarsiniz. o zaman da ev borcu ödemek yerine beraber cocugunuzu da alır gezersiniz.

ha ille gezmek isterseniz arkadaslar demis krediyi uzun vadeliye cevirin.

ama çok güzel şeyler yapmissiniz bundan dolayı kendinizi takdir etmelisiniz. o zaman o doğru gelmiş onu yapmissiniz. belki o yıllarda gezseniz şimdi yatırımım olsaydi keske dicektiniz.

ama bunları yapmak için hala çok güzel yaslardasiniz. neden kendinizi dibe cekiyosunuz ki. bi kadının en güzel yaslari 30 lar 40 lar kendinin farkında olarak yaşayıp ışık saçtığı zamanlar bence.

inşallah gönlünüze göre biri cikar hayalinizdeki hayatı yasarsiniz. o zaman da ev borcu ödemek yerine beraber cocugunuzu da alır gezersiniz.

ha ille gezmek isterseniz arkadaslar demis krediyi uzun vadeliye cevirin.

ama çok güzel şeyler yapmissiniz bundan dolayı kendinizi takdir etmelisiniz. o zaman o doğru gelmiş onu yapmissiniz. belki o yıllarda gezseniz şimdi yatırımım olsaydi keske dicektiniz.
Tesekkur ederim🙏

Kredi notunuz ne durumda?
Faizler iyiyken 5 senelik bir kredi cekip borclari kapatin. 2 seneye degil 5 seneye yayin borcu bu kadar bunalmazsiniz.

Ben olsam 2 senede bitirirdim. Zaten ocakta zam da alirsiniz. 2500 faturalar hariçse yeterli bence. Tabii benzine ne gittigi onemli. Asla ev veya araba satacak durumda degilsiniz.
Yok yapilandiracagim kararim bu zaten tesekkurler

Masraf değil işte o.
Makarnanın üzerine ketçap döküp veya sade salçalı yemek zorunda değil.
Vücudun proteine de ihtiyacı var kalsiyuma da,vitamine de. sonra saçım niye döküldü dişim niye çürüdü neden kilo aldım yağ oranım çok fazla diye yakınıyoruz.
Biraz kaliteli yaşayabilmek herkesin hakkı et tüketebilmek, kuruyemiş almak.

200 gram karışık kuruyemiş alsa 20 lira.
Bir paket kare çikolata alsa 8 lira.
Makarna yapmak istese en ucuz makarna 2lira. Tavuk hadi 10 liralık aldı diyelim.
Ekmek yemesin. Yanına içecek 5 lira.
Śu 1 lira diyelim.
Salata yapsa 5 lira. 50 lira gitti bitti kafadan.
Hayat pahalı.
Temel tüketim maddelerini çok pahalıya alıyoruz.

Bence masraf, Elbette ki vücudun hepsine ihtiyacı var ama tek öğünde ihtiyacı yok. Verdiğim örnekteki makarna örneğinden gidersek makarnayı öğlen hadi tavuklu yese kalan mantarı akşam yemeğinde sote yapabilir. Geçim sıkıntısı diye bir gerçek de var. Karışık kuruyemişi her hafta yemedi diye kimse ölmez mesela. Ana yemek malzemeleri dışındaki her şey lükstür ve kişi elindeki maddi imkanına göre alır veya alamaz. Pahalıya alıyoruz kabul ediyorum bunu zaten inkar etmedim ama konu sahibinin sıkıntısı malzemelerin pahalı olmasından ziyade tercih ettiği malzemelerin bütçesini aşması. Saydığınız malzemelerin toplam tutarı 23 tl kafadan 50 lira demişsiniz ama 50 liranın yarısı bile etmiyor. Küçük bir meblağ gibi dursa da yeri geliyor insanın 5 lirası eksik diye kasadan dönüyor.

Sakın evi satmayın, bunca yıl dayanmışsınız,
iki yıl kalmış şunun şurasında.
Çok zorlanıyorsanız borcu tekrar yapılandırın ama yerinizde olsam iki yılda öder, bitirirdim.
Dikkatli ve akıllıca harcanırsa 2500 TL bir kişi için az para değil.
Çok zorlanıyorum diyorsanız ev arkadaşı alın kira karşılığında.
Faturalar ödenir en azından.

Herkesin standartı farklıdır, yeter yetmez diyemem o yüzden.

Ancak sizin durumunuzda evi satmak mantıklı değil. Sanırım kredi ödemeniz 2500 TL falan. Ee kiraya çıksanız zaten bu kadar parayı kiraya vereceksiniz. Tabi evin parasını harcayacağım diyorsanız bir şey diyemem.

İki sene çok uzun bir süre değil. Muhakkak evi satacaksanız, krediyi kapattıktan sonra kalan tutar ile daha uygun bir fiyatlı ev alım derim.

Ya evi satip borcu kapayip guzel esyalar alayim aracimi sifirlayayim kaliteli yasayayim diyorum.boyle aclik sinirinda yasamak...gervi kira varbo zamanda.
Sakın öyle bir şey yapma. 2 sene için ömürlük ev satılır mı? İnsanlar 10 yıl kredi ödüyor ev almak için. Bir ömür İstanbul gibi yerde kira mı ödemek istiyorsun? İstersen sat hatta am ilerde çok çok çok pişman olacağına garanti veriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X