25'ten Sonra Üniversite

kirazsapi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2010
166
3
46
İzmir
Hanımlar sizce bir insan 25 yaşından sonra üniversite okumaya çalışmalı mı?

Son düzenleme:
Siz farklı alanlarda mı çalışmak istiyorsunuz. Ben öyle anladım da.. Ve şu anki diplomanızla çalışmak istediğiniz alanda çalışamıyor musunuz? Eğer öyleyse okuyun yeni bir bölüm. Ama şu an çalışıyorsanız işinizi de bırakmayın. Yani ben hem çalışırım hem okurum diyorsanız okuyun. Mezun olduktan sonra işinizi değiştirirsiniz. Millet 45inden sonra okuyor boşverin çevreyi siz. Onların dedikleri kedi ciğer olayı. Hiç takmayın... Bir abla vardı müdür olmak istiyordu 40ından sonra 4yıllık işletme okudu, sonra müdür olmak için koca anayasayı ezberledi, idare hukuku kitaplarını hatmetti sonra sınava girdi ve şimdi müdür..

Son düzenleme:
Ben olsam, kazandığım bölüm hayalimdeki bölümse; yani maksat okumuş olmak için değil de zevkle okuyacaksam...
Çalışma mecburiyetim ve bir sorumluluğum yoksa....
Geçimine katkı sağlamak zorunda olduğum bir ailem yoksa...
Benden para bekleyen yoksa...
Okul hayatını seçerdim.

üniversitede 30 yaşında bir ablamız vardı evli ve bir boyunca erkek evladı vardı eşi ile sorunları olmuş oda okuyup kendini geliştirmek adına gelmişti üniversiteye...bizle birlikte çok da güzel günler geçirdik...bence süper olurr oku canım sonuna kadar oku...

Siz farklı alanlarda mı çalışmak istiyorsunuz. Ben öyle anladım da.. Ve şu anki diplomanızla çalışmak istediğiniz alanda çalışamıyor musunuz? Eğer öyleyse okuyun yeni bir bölüm. Ama şu an çalışıyorsanız işinizi de bırakmayın. Yani ben hem çalışırım hem okurum diyorsanız okuyun. Mezun olduktan sonra işinizi değiştirirsiniz. Millet 45inden sonra okuyor boşverin çevreyi siz. Onların dedikleri kedi ciğer olayı. Hiç takmayın... Bir abla vardı müdür olmak istiyordu 40ından sonra 4yıllık işletme okudu, sonra müdür olmak için koca anayasayı ezberledi, idare hukuku kitaplarını hatmetti sonra sınava girdi ve şu an müdür..

Azmin elindne hiçbirşey kurtulmaz yeterki kafanıza koyun ve çalışın.
şu an ki diplomamla hep eğitim gördüğüm alanda çalışamıyorum hem eğitimim yetersiz ve mesleğide çok sevmiyorum açıkçası...çünkü ilerleyebilmek için çok çalıştım ama kurtlar sofrası diye tabir edilen ve sürekli elaman değiştiren bir sektördü. sonra uzunca bir süre boş kaldım halada çalışmıyorum...şimdi bir meslek edinme kursuna yazıldım ama kabus gibi geliyor bana...zaten depresyondayım bu kursu bitirip iş bulursam ilk başta tedavi görüp okumak istiyorum ama işte içim kırgın bu yaşa kadar olamayanlara bazen bir hırslanıyorum neden olmasın diye bazen de saçma buluyorum çalış kazandığınla geçin millet ne durumda diyorum ama kendimede yediremiyorum bulunduğum yeri...zaten olursa hem çalışıp hem okumak istiyorum ama geçimimi tam olarak sağlayabilirmiyim bu şekilde bilmiyorum...

hayalin ne ? önemli olan bu bence..
eğer hayalin şu an içinde bulunduğun konum durum vesaire değilse tabiki okunur..
önemli olan yaş değil çünkü..
ama maddi sıkıntılar para sözkonusu olcak ise çalışırdım sanırım ben.. çalışıp işimde yükselmek mantıklı gliyor..

üniversitede 30 yaşında bir ablamız vardı evli ve bir boyunca erkek evladı vardı eşi ile sorunları olmuş oda okuyup kendini geliştirmek adına gelmişti üniversiteye...bizle birlikte çok da güzel günler geçirdik...bence süper olurr oku canım sonuna kadar oku...

Helal olsun böyle kadınlara...

Hem 2 yıllıklarda iş sahibi olunabilecek bölümler var..

Muhasebe, büro yönetimi, bankacılık sigortacılık, bankacılık finans, halkla ilişkiler, dış ticaret gibi :) Yanına ingilizce çakarsınız :) Sertika veren kurslara da gidersiniz oh mis :))

Ben olsam, kazandığım bölüm hayalimdeki bölümse; yani maksat okumuş olmak için değil de zevkle okuyacaksam...
Çalışma mecburiyetim ve bir sorumluluğum yoksa....
Geçimine katkı sağlamak zorunda olduğum bir ailem yoksa...
Benden para bekleyen yoksa...
Okul hayatını seçerdim.
çalışma mecburiyetim var artık yaş aldı başını gidiyor 30 yaşında hala ailesinin parasını yiyen biri olmak öldürür beni...ha benden para bekleyen yok şükür...ilk başta istediğim bölüm için çalışacağım ama ne kadar mümkün olur bilmiyorum tabi...

hayalin ne ? önemli olan bu bence..
eğer hayalin şu an içinde bulunduğun konum durum vesaire değilse tabiki okunur..
önemli olan yaş değil çünkü..
ama maddi sıkıntılar para sözkonusu olcak ise çalışırdım sanırım ben.. çalışıp işimde yükselmek mantıklı gliyor..

hayalimin yanından geçmiyor yaşadıklarım...çalışmak için şimdi meslek edinme kursuna gidiyorum sonra iş bulurum sanırım kazancı yüksek olmasada ama hiç istemiyorum böyle çalışmayı....

iki yıllık okumanı tavsiye ederim hem zaman kaybetmeme adına hemde meslek edınmen adına...arkadaşın dediği gibi çok güzel bölümler vardı bende iki yıllık okudum mesleğimi de elime aldım çalışıyorum...ileride kpss de denersin..yeterki istekli ol..

Helal olsun böyle kadınlara...

Hem 2 yıllıklarda iş sahibi olunabilecek bölümler var..

Muhasebe, büro yönetimi, bankacılık sigortacılık, bankacılık finans, halkla ilişkiler, dış ticaret gibi :) Yanına ingilizce çakarsınız :) Sertika veren kurslara da gidersiniz oh mis :))

ya şımarıklık mı benimkisi hanımlar gerçekten çok samimiyim ölüm gibi geliyor tabiri caizse bu işler bana ha şimdide bu mesleklere benzer bir meslek edinme kursundayım ama ömrümün sonuna kadar bu işi yapmayı düşünmek çok üzüyor beni...ötekiside çok zor ....çok sıkışmış hissediyorum kendimi...

şu an ki diplomamla hep eğitim gördüğüm alanda çalışamıyorum hem eğitimim yetersiz ve mesleğide çok sevmiyorum açıkçası...çünkü ilerleyebilmek için çok çalıştım ama kurtlar sofrası diye tabir edilen ve sürekli elaman değiştiren bir sektördü. sonra uzunca bir süre boş kaldım halada çalışmıyorum...şimdi bir meslek edinme kursuna yazıldım ama kabus gibi geliyor bana...zaten depresyondayım bu kursu bitirip iş bulursam ilk başta tedavi görüp okumak istiyorum ama işte içim kırgın bu yaşa kadar olamayanlara bazen bir hırslanıyorum neden olmasın diye bazen de saçma buluyorum çalış kazandığınla geçin millet ne durumda diyorum ama kendimede yediremiyorum bulunduğum yeri...zaten olursa hem çalışıp hem okumak istiyorum ama geçimimi tam olarak sağlayabilirmiyim bu şekilde bilmiyorum...

Doğru her işte öyle ben çalışırım,yükselirim olmuyor. Hem iş gereği hem kimi vicdansızlar ve torpilliler yüzünden.

İstanbul'daki meslek edindirme kursları ben iş edindirme garantili diye duymuştum.. Yani kimileri bazı firmalrla falan anlaşmalı oluyormuş. Sen orda başarılı olur, kendini gösterirsen çevre yaparsan kurs bitimi neden iş bulmayasın ki. Ailen okumanı sorun etmeyecekse oku arkadaşım, 4 yıl uzun gelirse dediğim gibi 2 yıllık bölümlere bak.

Allah yolunu açık etsin bu arada. Umarım herşey gönlünce olur...

ya şımarıklık mı benimkisi hanımlar gerçekten çok samimiyim ölüm gibi geliyor tabiri caizse bu işler bana ha şimdide bu mesleklere benzer bir meslek edinme kursundayım ama ömrümün sonuna kadar bu işi yapmayı düşünmek çok üzüyor beni...ötekiside çok zor ....çok sıkışmış hissediyorum kendimi...

Okumak, yanına da birşeyler katmak yani dil öğrenmek, başka kurslara gitmek mi zor geliyor..

Sen bu saatten sonra işe yaramaz diye düşünüp zor geliyorsa hata ediyorsun... Ama ders çalışmak zor geliyor dersen birşey diyemem...

açık açık yazabilirmisin ne mezunusun? ne mesleği edindirme kursuna gidiyosun? ne okumak istiyorsun?

bence okumanın yaşı olmaz ben üniversitedeyken 45 yaşında bir ablamız vardı evet doğru duydun 45 yaşında bizimle birlikte okudu annemiz yaşındaydı ve tüm sınıfın annesiydi resmen bil bakalım ne oldu bölüm birincisi olarak mezun oldu üniversiteden 25 yaş gayet genç bir yaş bencekaydirigubbakcemile5

okumanın yaşı olmaz doğru ama hayat çok kısa..
hangi bölüm istiyosun bilmiyorum ama bu zamanda üniv bitirdin diye hemen bitirdiğin alanda iş bulacaksın diye bişi yokbilmiyorumkismile
yani sen risk almış olacaksın, 4 yıl dile kolay..2 senelik okusan o daha zor bişe yerlşmk için biliyosun..
iyi bi iş sahibi olmanın yolu üniv bitrmekten geçmiyo..şans, doğru zaman vs..
bence başka yollar aramalısın..ama illa okucam diyosan hobi olarak oku zaten mutlaka üniv eğitimi herkese şart..daha öncesinde mezunyetn var mı bilmiyorum ama:1rolleyes:
yani, iş amaçlı okursan hayal kırıklğına uğrayabilrsin:delphin:

bence sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın
yaş filan bahane
okumak çalışmak kursa gitmek yada hepsini birlikte yapmak....herkesin tercihidir
önemli olan şuan degil bir hayat boyu mutlu olabilmek
yoksa hayat çekilmez olur

Oku tabii yavrum....Bu yıl ben bile açıköğretime başlıycam...Oğlumla birlikte bitiririz artık Allah ömür verirse...yaş 46 bu arada...heryıl boyama kursuydu,takı kursuydu,kuaför kursuydu artık ismekte kurs kalmadı bu yıl Allah nasip ederse açıktan üniversite okumak istiyorum...Hiç düşünme harekete geç...

Back
X