26 ayda yaşlandım.

eşin geldiğinde supursen nasıl olur canım. komşum un çocuğu süpürge sesine ağladığı için komşum eşi gelmeden süpürmüyor eşi bebeği alıyor geziyorlar az o sırada temizliğini yapıyor

Merhaba!Benim kızım şuan 5 yaşında bazı şikayetlerinize hak verdim ama birazda abartmış buldum sanki.Örnekle yemek yiyemiyoruz demişsiniz 5 yıldır yemek yiyemiyorum yiyenler nasıl başarıyor onuda anlamıyorum.Benim kızımda çok dağıtır,sokak ortasına vs oturması bunlar okadarda olay değil bence.Korkmanız gereken vurması ,şiddet eğilimli olması.Üzerinde durmanız gereken tek konu bence sadece bu.İşi gücü bırakıp parka gidiyoruz demiisiniz.Böyle bir çocuğu tüm gün evde tutmuyorsunuz değilmi?Biz günde iki kez parka çıkarız ,eğer çıkmazsak evin içinde kudurur dağıtmadığı köşe kalmaz ki!Olabildiğince dışarı çıkarın.Tv konusu ben 5 yıldır tv izlemem eğer tv açarsam sadece çocuk kanalını açabiliyorum.Kızım gayet akıllı 2 yıldır okula gidiyor ve öğretmenleri çok başarılı buluyor.

Maalesef dışarıya çok fazla cikarmiyorum. Peki siz tüm işleri yemeği vs halledip (hareketli bir çocukla bunları yetiştirmek çok zor) günde iki kez parka nasıl gidebiliyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Aletha j. Solter ın Oyun Oynama Sanatı adlı kitabını önerebilirim. Çocuğun güçlü olduğu oyunları oynarsanız faydası dokunabilir. Sizi ittiğinde yere düşmüş gibi yapabilirsiniz. Kendini güçlü hissederse size güç uygulamayı bırakabilir. İçinde çocuklar için çok güzel şekilde stres kaygı ve endişelerini atabilecekleri bağlanma oyunları mevcut. Lütfen ısırma vs denemeyin zararı daha çok olur. Bazı yorumları keşke okumasaydım dedim.

Not aldım mutlaka okuyacağım. Ben de artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu karıştırmış durumdayım.

eşin geldiğinde supursen nasıl olur canım. komşum un çocuğu süpürge sesine ağladığı için komşum eşi gelmeden süpürmüyor eşi bebeği alıyor geziyorlar az o sırada temizliğini yapıyor

İşte bu noktada benim obsesif yanım açığa çıkıyor. Ve görüyorum ki hircinliginin sebebi biraz da benmisim. Zira ben o ev supurulmeden başka hiçbir şeye odaklanamam. Yapana kadar direniyorum. Dediginiz gibi akşama da ertelenebilir ancak kirli kalmasına tahammül edemiyorum. Uzaklarda aramaya gerek yok oğlan bana benzemiş. Takıntılı.

İki çocuğum var büyüğünü rahat büyüttüm ama oğlum yordu beni çocuklar karakterleriyle doğuyorlar benimkide aglayacak bişey bulur bu akşam ben büyüyünce karımı nasıl bulacam diye ağladı anlattım ben öyle yapamam, bulamam diye ağladı :kızgın:

Ama bu çok sevimli :) benimki konuşsa ve böyle bir cümle sarf etse gülmekten cevap veremem ki. Biz henüz sozlu iletişim kuramıyoruz.

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi
canım arkadaşım sana bir şeyler yazarken inanki kendimi senin yerine koyarak yazıyorum.

sana önerim olumsuz hiç bir yorumu dinleme. Ve hep ileriye odaklan her şeyin geçici olduğuna ve çok güzel bir hayat sizi beklediğine gerçekten gönülden ınan.

Annesin sen. Annelik en zor meslektir. çiçek çok geç acar bilirsin tohumdan çıkar çıkmaz açmaz.

insan günlerce sular o çiçeği ne fazla ne eksik. ve bir gün açacağına inanarak. bir gün de bu açmayacak demez pes etmez yılmaz devam eder. sevgiyle ilgiyle. ve sonra çok güzel bir çiçek açar.

sen de öyle olacaksın. pes etmeyeceksin. inanacaksin. sabrının sonunda selamet seni beklediğini bileceksin.

Bırak evin çok temiz olmasın bazen yemeğin pismesin. esin gelince o çocukla ilgilensin sen hepsini yaparsın.
eşin bu konuda seni anlasın. yanında olsun

inşallah ben yanılıyorum ama otizm belirtileri gibi geldi bana .. Ablamın oğlu var otizmli.. Davranışlar bire bir aynı ..

Ablanizin oğlu komutlara karşılık veriyor mu? Göz teması kuruyor mu? Bizim bu sıkıntılarımız yok. Algısı oldukça açık. Yanıt vermek istediği her komutu uyguluyor. Uyaranlara tepki veriyor ziyadesiyle. Sorunu engellenmek istememesi. Hiçbir konuda.

Ablanizin oğlu komutlara karşılık veriyor mu? Göz teması kuruyor mu? Bizim bu sıkıntılarımız yok. Algısı oldukça açık. Yanıt vermek istediği her komutu uyguluyor. Uyaranlara tepki veriyor ziyadesiyle. Sorunu engellenmek istememesi. Hiçbir konuda.
Evet bunları yapıyor .. Zaten Atipik otizm ..

Not aldım mutlaka okuyacağım. Ben de artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu karıştırmış durumdayım.
Bende çocuk gelişimi mezunuyum. Anaokulu öğretmenliğiyle annelik bambaşka birşeymiş. Tecrübe edince öğrendim. Oğlum 16 aylık ama onu kırmadan dökmeden nasıl yetiştirebilirim bilmiyorum,öğrenmeye çabalıyorum. Tek isteğim mutlu ve kendine güvenen bir birey olması.

Maalesef dışarıya çok fazla cikarmiyorum. Peki siz tüm işleri yemeği vs halledip (hareketli bir çocukla bunları yetiştirmek çok zor) günde iki kez parka nasıl gidebiliyorsunuz? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Ortalama sizin yaşınızdayken sabah kahvaltımızı yapardık,onu mama sandalyesine oturturdum önüne tablet koyardım bu arada hemen omlet vs hazırlardım.Bu arada tabi döker,kalkar ,bağırır her neyse.Birlikte yerdik (halada öyle).Hemen giyinip parka çıkardık,örnek saat 10-11 de çıkarız 13.30-14.00 eve gelinir.Park dönüşü günlük market alışverişimi yaparım,markette hiç durmaz her seye dokunur ve ortalıkta koşar.Öğlen pratik yemek hazırlarım mantı,makarna vs yada akşamdan kalanı yeriz.Yemekten sonra tv açardım bildiği gibi dağıtırdı bende akşam yeneğini hazırlardım.Bu arasa kızımı 28 aylık olana kadar emzirdim,sütten kestiğim gün öğle uykusunuda bıraktı.Öğleden sonra akşam yemeğinden önce bir daha dışarı çıkılır.Hava kötüyse sırf markete gideriz yada dolaşırız maksat dışarda zaman öldürmek.Dışardan eve gelince çok rahatlamış oluyor.Babası genelde geç gelirdi ozamanlar bazen gece 12 de.Kızım geç yatar ve geç kalkardı.Bulaşık ,çamaşırı,temizliği ya gece o uyuyunca yapardım yada sabah ben daha erken kalkıp hallederdin.Ama benim kızım hiç vurmadı ve 1.5 yaşında ufaktan konuşmaya başladı.Dediğim gibi sorun sadece ısırıp vurması bana göre.

Bende çocuk gelişimi mezunuyum. Anaokulu öğretmenliğiyle annelik bambaşka birşeymiş. Tecrübe edince öğrendim. Oğlum 16 aylık ama onu kırmadan dökmeden nasıl yetiştirebilirim bilmiyorum,öğrenmeye çabalıyorum. Tek isteğim mutlu ve kendine güvenen bir birey olması.

Bu noktada toplum baskısı daha da fazla oluyor. "Bir de çocuk gelişimi mezunu olacaksin" ile başlayan eleştiri silsilesi. Üniversitede ne yazık ki bir çocukla bütün zamanını gecirirseniz bu bilgileri uygulayacak sabriniz nasıl kalır diye ogretmiyorlar.

Ortalama sizin yaşınızdayken sabah kahvaltımızı yapardık,onu mama sandalyesine oturturdum önüne tablet koyardım bu arada hemen omlet vs hazırlardım.Bu arada tabi döker,kalkar ,bağırır her neyse.Birlikte yerdik (halada öyle).Hemen giyinip parka çıkardık,örnek saat 10-11 de çıkarız 13.30-14.00 eve gelinir.Park dönüşü günlük market alışverişimi yaparım,markette hiç durmaz her seye dokunur ve ortalıkta koşar.Öğlen pratik yemek hazırlarım mantı,makarna vs yada akşamdan kalanı yeriz.Yemekten sonra tv açardım bildiği gibi dağıtırdı bende akşam yeneğini hazırlardım.Bu arasa kızımı 28 aylık olana kadar emzirdim,sütten kestiğim gün öğle uykusunuda bıraktı.Öğleden sonra akşam yemeğinden önce bir daha dışarı çıkılır.Hava kötüyse sırf markete gideriz yada dolaşırız maksat dışarda zaman öldürmek.Dışardan eve gelince çok rahatlamış oluyor.Babası genelde geç gelirdi ozamanlar bazen gece 12 de.Kızım geç yatar ve geç kalkardı.Bulaşık ,çamaşırı,temizliği ya gece o uyuyunca yapardım yada sabah ben daha erken kalkıp hallederdin.Ama benim kızım hiç vurmadı ve 1.5 yaşında ufaktan konuşmaya başladı.Dediğim gibi sorun sadece ısırıp vurması bana göre.

Benimki henüz kendini ifade edemiyor ve hircinliginin sebebi bu diye düşünüyorum. Zira şiddet eğilimi gösterdiği zamanlar genellikle ilgisiz kaldığı ya da bir başkasının onu benden alacağını sandığı zamanlar. Örneğin halası sevmek için geldiğinde ilk tepkisi bana vurmak oluyor.

Tamam itiraf ediyorum uykuyu biraz seviyorum. Çok fazla yoruldugum için oğlumdan erken uyanıp işlerimi halletme şansım olduğu halde bunu yapamıyorum. Onunla birlikte uyuyup uyanınca da iş peşinde koşup ona yeterli vakit ayiramiyorum. Haliyle her daim bir savaş hali oluyor.

Sabahları geç uyanıyor. Gayet erken uyanıp işleri yapıp onu parka götürebilirim. Ancak istiyorum ki gece o uyuyunca kendimle baş başa kalayım vakit gecireyim. Böyle olunca da geç uyuyorum ve sabah erken kalkamıyorum.

Parkta nasıl o kadar vakit geçirebiliyodunuz? Şimdi küçük olduğundan sallanıyo en fazla 3 5 kaydırıp çıkıyorum. Sıkılıyorum. :110:

Amcamın oğlu var şu an 4 yaşında . Aynen anlattığınız gibiydi . Misafirliğe bize geldiklerinde evde yıkılmadık şey kalmıyordu . Biz bile kafayı yemiştik .

Geç konuştu . Asıl bunların sebebi çocuğun konuşamamasıymış zaten . Konuşmaya başlayınca ve en önemlisi okula gidince çocuk baya düzeldi . Laf dinliyor , kızınca oturuyor en azından .

Okula gönderebilirseniz gönderin bence kesinlikle .

Ama bu çok sevimli :) benimki konuşsa ve böyle bir cümle sarf etse gülmekten cevap veremem ki. Biz henüz sozlu iletişim kuramıyoruz.
Gülmeme asla izin yok şok olsamda ciddi ciddi cevap verdim büyümeyi beklemekle anlaştık 20 yaşında tekrar soracakmış zor çocuk benimki sanada tavsiyem sabırlı ol arada birilerine bırak kendine vakit ayır sanki dikkat çekmeye çalışıyor bebeğin bazen görmezden gelmekte onları pes ettiriyor

Benimki henüz kendini ifade edemiyor ve hircinliginin sebebi bu diye düşünüyorum. Zira şiddet eğilimi gösterdiği zamanlar genellikle ilgisiz kaldığı ya da bir başkasının onu benden alacağını sandığı zamanlar. Örneğin halası sevmek için geldiğinde ilk tepkisi bana vurmak oluyor.

Tamam itiraf ediyorum uykuyu biraz seviyorum. Çok fazla yoruldugum için oğlumdan erken uyanıp işlerimi halletme şansım olduğu halde bunu yapamıyorum. Onunla birlikte uyuyup uyanınca da iş peşinde koşup ona yeterli vakit ayiramiyorum. Haliyle her daim bir savaş hali oluyor.

Sabahları geç uyanıyor. Gayet erken uyanıp işleri yapıp onu parka götürebilirim. Ancak istiyorum ki gece o uyuyunca kendimle baş başa kalayım vakit gecireyim. Böyle olunca da geç uyuyorum ve sabah erken kalkamıyorum.
Bakın bütün sıkıntınız çocuk uyanıkken iş yapmak istemeniz ,benimki kaç kez su kovasını devirdi vallahi:).O sizden oyun bekliyor,bende oyun enerjisi olmadığı için parka götürmek kolayıma geliyor.Çok dağıtıp size iş çıkardığı için bunalmışsınız sadece.Kendinize program yapın ,işleri çocuğunuz uyanıkken yapmayın ha yemeği yapın.Süpürgeyi haftasonu eşiniz evdeyken açın,diğer günler o uyurken vileda geçin.Gece çocuk yatınca yada sabah etrafı toparlayın olsun bitsin.

Back
X