• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 ayda yaşlandım.

Banyodaki deterjanlari cocugun ulasamayacagi bir yere koymalisiniz ya da dolaba cocuk kilidi vs takmalisiniz. Allah korusun ya cocuk camasir suyu içse???

Bebekligi nasil gecti? Hamileliginiz mi stresliydi acaba? Babasi varken de ayni mi davraniyor?

Hiç yalnız birakmiyorum banyonun kapısını kilitli oluyor zaten. Ben tuvalete girdiğimde söylediğim şeyleri yapıyor ki hemen müdahale ediyorum. İlk dört ay kısmen sakin bir çocuktu. Sonrasında hep hareketliydi. Hırçınlık ise yirmi aydan sonra başladı. Babasıyla da aynı ama evde iki kişi olunca daha sakin.

Merak ettigim misafirlikte falan da mi boyle ? Yani sakin oldugu bir ortam var mi

Misafirliğe gitmiyoruz pes ettim bu konuda. Her gittiğim evde bir saniye bile oturamayinca ailem dışında sosyal hayatımı bitirdim.

Heh bana böyle öncesi-sonrasi hikayeleriyle gelin işte. Yalnız bu kadar çektiğim sıkıntıya marsa ayak basan ilk cocuk olması lazım. Daha aşağısı kurtarmaz. Ne bileyim bilim adamı olabilir. Evi kendi kendine temizleyen robot üretebilir. O zaman unutabilirim bu günleri.
Canim peygamber efendimizin (sav) hadisi bile var kucukken hareketli cocuk akilli olur:) ben anaokulu ogretmeniyim 7 senede cocuk olmadi ooo millete vrdim talkimlari kendim yiyorum salkimlari. Valla anneligim en buyuk tukurdugumu yalama sanatim. Bi telefonla kilometreler oteden ogrencilerime neler yaptirirdim kendikime hic bisry yaptiramiyom:) zeka kartlari oyunlari egitici oyunlar sarkilar ogretcem diye butun gun cebellesiyom zillon kere ayni oyuncaklari katogari katogari duzrnliyorum:) soyleyerek dehil gorerek ogrensin diye yok o daginik seviyi asla biseyi toplamaz yerine koymaz legolari bile ust uste koydurmaz bana yaptirir o bozar ve bi kahkaha atar :D ben alistim artik bana ilk birbucuk yas daha zordu. Hic uyumaz disler ucer beser cikar bi yasina kadar kustu ve cok tehlikeliydi hersey simdi biraz daha rahatim disler bitti en azindan uyku duzeni var. Vidyoyla yemek yiyo mesela en nefret ettigim seydi :/ annelik zor cok zor simdi varya bise gorunca dua ediyorum allah yardim etsin diye eskiden oo atip tutardim bi cocum olsa filozof olur derdim :/ ama oyle olmuyo iste amaherseye bedeller zaten iyi olsunlar istiyoruz canimizdan oteler

Canim peygamber efendimizin (sav) hadisi bile var kucukken hareketli cocuk akilli olur:) ben anaokulu ogretmeniyim 7 senede cocuk olmadi ooo millete vrdim talkimlari kendim yiyorum salkimlari. Valla anneligim en buyuk tukurdugumu yalama sanatim. Bi telefonla kilometreler oteden ogrencilerime neler yaptirirdim kendikime hic bisry yaptiramiyom:) zeka kartlari oyunlari egitici oyunlar sarkilar ogretcem diye butun gun cebellesiyom zillon kere ayni oyuncaklari katogari katogari duzrnliyorum:) soyleyerek dehil gorerek ogrensin diye yok o daginik seviyi asla biseyi toplamaz yerine koymaz legolari bile ust uste koydurmaz bana yaptirir o bozar ve bi kahkaha atar :KK70: ben alistim artik bana ilk birbucuk yas daha zordu. Hic uyumaz disler ucer beser cikar bi yasina kadar kustu ve cok tehlikeliydi hersey simdi biraz daha rahatim disler bitti en azindan uyku duzeni var. Vidyoyla yemek yiyo mesela en nefret ettigim seydi :/ annelik zor cok zor simdi varya bise gorunca dua ediyorum allah yardim etsin diye eskiden oo atip tutardim bi cocum olsa filozof olur derdim :/ ama oyle olmuyo iste amaherseye bedeller zaten iyi olsunlar istiyoruz canimizdan oteler

Ben de okul öncesi ogretmeniyim ve velileri uyardigim her hatayı kendim yapıyorum. Ogretmenlik gibi değil annelik. Bilgiyi eyleme çevirmek zor lakin öğrencilerle geçirilen birkaç saatte daha verimli olabiliyorken bütün hayatını adadigin çocuğa sabır kalmıyor işte. Beyin falan hep yanıyor.

26 aylık. Krese vermek için maddi gücüm yok şu anda. Alternatif tıp hiç düşünmedim bir araştırayım. Emin olun ben de ikinci çocuk diyen eşime cümlesi bitmeden kukredim. Tarif etmesi imkânsız bir çocuk...
Çocuk duymuyor olabilir bu nedenle hırçın olma ihtimali var tabi inşallah böyle bir sorunu yoktur ama kulaklarinı kontrol ettirin .

Filmi de vardı değil mi ? Kitap ve film hakkında konusmayali ne çok zaman olmuş. Bir an ne tepki verecegimi şaşırdım. Yeryüzüne inen ilk anne tanesi benmisim gibi ne çok soyutladim kendimi her aktiviteden. Dediğiniz hesabı takip ediyorum uzunca zamandır efem :)
.
Filmi de vardı ama film daha çok okulda katliam yapan çocuğun annesi üzerine yoğunlaşmış. Kitabın verdiği his , o yüzleşme hissi gerçekten harika.
Bir de iki yaş sendromu diye birşey var, terrible two da diyorlar. Erken ergenlik gibi birşey. Konuşmaya başlayınca geçeceğini ümit ediyorum. Belki de gerçekten pedagogun dediği gibi dersini anlatamamanın hircinligidir.
Kolay gelsin

Çocuk duymuyor olabilir bu nedenle hırçın olma ihtimali var tabi inşallah böyle bir sorunu yoktur ama kulaklarinı kontrol ettirin .

Yok kaplanın yolunu gözleyen mirket gibi benim oglan. Kulaklar dan zerre şüphem yok. İki sokak ötedeki köpek havlamasini duyup hav hav diyerek balkona koşuyor.

Merhaba hatunlar.
Oğlumla ilgili açtığım ikinci konu sanırım. Elbette benim hayatımda da kaynana, elti, görümce üçlüsü mevcut. Eşimi de bogazlamak istiyorum ancak şu anki en büyük sorunum oğlumun davranışları. Önceki konumda önerilen her şeyi denedim lakin daha da kötüleşti gidişat.

Sizlere oğlumla geçen bir günü anlatayım, bir de böyle deneyeyim belki farklı öneriler gelir.

Sabah uyanıyoruz. Gözünü açtığı anda fırlayıp yataktan inmeye çalışıyor. Kesinlikle gerinme, uyku açma gibi zaman kaybettirecek eylemlerde bulunmuyor. Bu sırada onu öpüyor seviyorum. Onu severek evi dagitmasini engelledigim için kızıp ya tirmaliyor ya da vuruyor. Sabahın ilk saatlerinde olduğumuz için henüz sabirliyim...

Kahvaltı hazırlamaya gidiyoruz. Ben tabak alana dek tüm dolaplar boşalıyor, ortada bir eşya varsa fırlatıyor. Fırıni çalıştırıyor, kapatınca aynı eylemi defalarca tekrarlıyor. Kendi haline bırakıyorum, çaktırmadan kapatıyorum. Çöpler etrafa saçılıyor vs. Kavga gürültü o kahvaltı hazırlanıyor lakin benim damarlarim çekiliyor sinirden.

Kahvaltı yaparken olur da iyi gunundeyse ki bu çok nadir oluyor. Kahvaltıyı yaptırıyorum. Tabi ki onunde oyalanacagi bir şeyler mutlaka olmalı. Bir şey yapmadan sabit durdugu tek bir saniye bile yok. Beş dakika sonra hareket etme ihtiyacı başlıyor ve etrafa tukuruyor agzindakileri. Yapma etme demek faydasız. İnadına tukuruyor.

TV genellikle izlenmiyor evimde. Buna vakit yok zaten. Lakin olur da birkaç saniye bakacak olsam anında fişini çekiyor. Evi supurmem imkânsız. Ya fişi çekiyor ya kapatma tuşuna basiyor. Bulaşık yikayamiyorum, yemek yapamıyorum. Müsaade etmiyor.

Isırma, vurma, tirmalama günlük rutinimiz. Tuvalete gidersem benimle birlikte gelip dolaptaki deterjanları boşaltıyor. Engel olursam tuvalet kağıdını parçalara ayırıp banyonun her tarafına atiyor. Bu yuzden genelde tuvalete gitmiyorum. İcimde tutuyorum çok zevkli.

Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme sırasında savaş yaşanıyor. Asla müsaade etmiyor. Yerinde durmuyor vs.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çocuğunu kötüleyen anne olmaktan rahatsız olduğum için bu kadarı yeterli.

Sevgili kizkardeslerim ben tükendim. Bir uzmana goturdum. Yaşının çok küçük olduğunu bir şey yapılamayacağını söyledi. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yemek yiyebilmek bile lukse dönüştü. Isı gücü bırakıp parka götürüyorum caddenin ortasına oturup kalkmıyor. Arabalar geçiyor kucağıma alıp kaldırıyorum bu sefer de gelsin sol kroşe. Tırmık, isirma. Dışarıya çıkarmak adeta işkence.

Yahu bir çocuk hiç mi yorulmaz. Hiç mi durmaz. Sorun çıkarmadığı bir eylem dahi olmaz mı? O kadar tükendim ki artık bağırmaya başladım. Kendimi tutamıyorum. Lütfen, tecrübeli anneler varsa bir yol yöntem söylesin. Ben artık çaresizim bu hususta.

canım bir kaç tavsiye de bulunacağım inşallah işe yarar.

öncelikle şunu söylemem gerekir ki çocuk her zaman çocukluğunu yaşamak ister ve çocukluğunu böyle yaşayan çocuklar ileride çok zeki ve çok akıllı olurlar.

Gelelim tavsiyelerine

1. çöp kutun evinin dışında olsun içerde asla çöp kutusu bulundurma tezgahina bir poşet koy onu kullan.

2. dolapların kilitle ya da iple bağla. acilmasin.

3. televizyon prizlerini kapat. televizyon sehpasının arkasında kalsın.

4. onunla verimli zamanlar geçir masal oku oyun oyna şarkı söyle.

5. istenmedik hareketler yapmaya devam ediyorsa ve kendine zarar vermiyorsa bırak yapsın. çünkü iki yaş çocukları "YAPMA" sözünden nefret eder ve beyin ona " YAP" mesajı gönderir.

6. çocuklar bu yaşlarda BEN merkezli düşünür seni asla düşünmez. o yüzden onun isteklerini onemse onun yaptıklarını sende yap önüne gereksiz kağıtlar koy yirtsin sen de otur birlikte yirtin onu bu işlemde yor yap de. Bakin bu biktirma teknigidir bir daha yapmasını istemiyosaniz bikana kadar tekrar edin.

7. bu günleri atlatacaginiz hiç bir zaman aklinizdan çıkmasın.

8. kendi yaş gruplarıyla bir araya getirin sosyallessin.

inşallah uygularsiniz hepsini sadece bir gün uygulayin ve bana dönün lutfen eksizksiz uygulayın.
yarın ona hiç yapma demeyin.

Evde odaları kilitle
Tek bir odada oturun
Etrafi derleyip toplamayla ugrasmazsiniz
çocuğu doktora götürün biri olmazsa belki biri işe yarar
Gidilenler hiç işe yaramamislar çünkü
Kusura bakma ama hic normal gelmedi oglun

canım bir kaç tavsiye de bulunacağım inşallah işe yarar.

öncelikle şunu söylemem gerekir ki çocuk her zaman çocukluğunu yaşamak ister ve çocukluğunu böyle yaşayan çocuklar ileride çok zeki ve çok akıllı olurlar.

Gelelim tavsiyelerine

1. çöp kutun evinin dışında olsun içerde asla çöp kutusu bulundurma tezgahina bir poşet koy onu kullan.

2. dolapların kilitle ya da iple bağla. acilmasin.

3. televizyon prizlerini kapat. televizyon sehpasının arkasında kalsın.

4. onunla verimli zamanlar geçir masal oku oyun oyna şarkı söyle.

5. istenmedik hareketler yapmaya devam ediyorsa ve kendine zarar vermiyorsa bırak yapsın. çünkü iki yaş çocukları "YAPMA" sözünden nefret eder ve beyin ona " YAP" mesajı gönderir.

6. çocuklar bu yaşlarda BEN merkezli düşünür seni asla düşünmez. o yüzden onun isteklerini onemse onun yaptıklarını sende yap önüne gereksiz kağıtlar koy yirtsin sen de otur birlikte yirtin onu bu işlemde yor yap de. Bakin bu biktirma teknigidir bir daha yapmasını istemiyosaniz bikana kadar tekrar edin.

7. bu günleri atlatacaginiz hiç bir zaman aklinizdan çıkmasın.

8. kendi yaş gruplarıyla bir araya getirin sosyallessin.

inşallah uygularsiniz hepsini sadece bir gün uygulayin ve bana dönün lutfen eksizksiz uygulayın.
yarın ona hiç yapma demeyin.

Peki bunlara ek olarak en zorlandigim hususlar hakkında soru sorayım. Süpürgenin fişini çekiyor sürekli ya da kapatma tuşuna basıyor. Asla evi supuremiyorum. Bu konuda nasıl yaklasmaliyim? Güzellikle anlatmak, görmezden gelmek, sert çıkmak fayda etmedi. Saatlerce de sürse o süpürge birakilmiyor.

Bir diğer konu giyinirken çıplak vücut görünce tirmalamak istemesi. Aşırı can yakan bir durum ve ısrarla devam ediyor. Onun beni yalnız bıraktığı tek bir an bile olmadığından mecburen birlikte oluyoruz.

Diğer tüm yaramazlıklarına sabrediyorum lakin bu süpürge işi özellikle beni cildirtiyor. Açmasam olmaz çünkü sürekli yerlere bir şey döküyor ya da kırıyor.

İki çocuğum var büyüğünü rahat büyüttüm ama oğlum yordu beni çocuklar karakterleriyle doğuyorlar benimkide aglayacak bişey bulur bu akşam ben büyüyünce karımı nasıl bulacam diye ağladı anlattım ben öyle yapamam, bulamam diye ağladı :kızgın:

Peki bunlara ek olarak en zorlandigim hususlar hakkında soru sorayım. Süpürgenin fişini çekiyor sürekli ya da kapatma tuşuna basıyor. Asla evi supuremiyorum. Bu konuda nasıl yaklasmaliyim? Güzellikle anlatmak, görmezden gelmek, sert çıkmak fayda etmedi. Saatlerce de sürse o süpürge birakilmiyor.

Bir diğer konu giyinirken çıplak vücut görünce tirmalamak istemesi. Aşırı can yakan bir durum ve ısrarla devam ediyor. Onun beni yalnız bıraktığı tek bir an bile olmadığından mecburen birlikte oluyoruz.

Diğer tüm yaramazlıklarına sabrediyorum lakin bu süpürge işi özellikle beni cildirtiyor. Açmasam olmaz çünkü sürekli yerlere bir şey döküyor ya da kırıyor.
Şimdi beni linç edecekler ama hafifçe sandelyeye bağla bitene kadar

A
Merhaba hatunlar.
Oğlumla ilgili açtığım ikinci konu sanırım. Elbette benim hayatımda da kaynana, elti, görümce üçlüsü mevcut. Eşimi de bogazlamak istiyorum ancak şu anki en büyük sorunum oğlumun davranışları. Önceki konumda önerilen her şeyi denedim lakin daha da kötüleşti gidişat.

Sizlere oğlumla geçen bir günü anlatayım, bir de böyle deneyeyim belki farklı öneriler gelir.

Sabah uyanıyoruz. Gözünü açtığı anda fırlayıp yataktan inmeye çalışıyor. Kesinlikle gerinme, uyku açma gibi zaman kaybettirecek eylemlerde bulunmuyor. Bu sırada onu öpüyor seviyorum. Onu severek evi dagitmasini engelledigim için kızıp ya tirmaliyor ya da vuruyor. Sabahın ilk saatlerinde olduğumuz için henüz sabirliyim...

Kahvaltı hazırlamaya gidiyoruz. Ben tabak alana dek tüm dolaplar boşalıyor, ortada bir eşya varsa fırlatıyor. Fırıni çalıştırıyor, kapatınca aynı eylemi defalarca tekrarlıyor. Kendi haline bırakıyorum, çaktırmadan kapatıyorum. Çöpler etrafa saçılıyor vs. Kavga gürültü o kahvaltı hazırlanıyor lakin benim damarlarim çekiliyor sinirden.

Kahvaltı yaparken olur da iyi gunundeyse ki bu çok nadir oluyor. Kahvaltıyı yaptırıyorum. Tabi ki onunde oyalanacagi bir şeyler mutlaka olmalı. Bir şey yapmadan sabit durdugu tek bir saniye bile yok. Beş dakika sonra hareket etme ihtiyacı başlıyor ve etrafa tukuruyor agzindakileri. Yapma etme demek faydasız. İnadına tukuruyor.

TV genellikle izlenmiyor evimde. Buna vakit yok zaten. Lakin olur da birkaç saniye bakacak olsam anında fişini çekiyor. Evi supurmem imkânsız. Ya fişi çekiyor ya kapatma tuşuna basiyor. Bulaşık yikayamiyorum, yemek yapamıyorum. Müsaade etmiyor.

Isırma, vurma, tirmalama günlük rutinimiz. Tuvalete gidersem benimle birlikte gelip dolaptaki deterjanları boşaltıyor. Engel olursam tuvalet kağıdını parçalara ayırıp banyonun her tarafına atiyor. Bu yuzden genelde tuvalete gitmiyorum. İcimde tutuyorum çok zevkli.

Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme sırasında savaş yaşanıyor. Asla müsaade etmiyor. Yerinde durmuyor vs.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çocuğunu kötüleyen anne olmaktan rahatsız olduğum için bu kadarı yeterli.

Sevgili kizkardeslerim ben tükendim. Bir uzmana goturdum. Yaşının çok küçük olduğunu bir şey yapılamayacağını söyledi. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yemek yiyebilmek bile lukse dönüştü. Isı gücü bırakıp parka götürüyorum caddenin ortasına oturup kalkmıyor. Arabalar geçiyor kucağıma alıp kaldırıyorum bu sefer de gelsin sol kroşe. Tırmık, isirma. Dışarıya çıkarmak adeta işkence.

Yahu bir çocuk hiç mi yorulmaz. Hiç mi durmaz. Sorun çıkarmadığı bir eylem dahi olmaz mı? O kadar tükendim ki artık bağırmaya başladım. Kendimi tutamıyorum. Lütfen, tecrübeli anneler varsa bir yol yöntem söylesin. Ben artık çaresizim bu hususta.
Ayni benim yegenimin oglunu anlatmissiniz 1.5 yasinda. Allah sabir versin sizlere..

süpürge sessizdeyse uyudugunda yapsan ya da ona ver hadi sen supur desen ya da priz yerinin önüne ağır birşey koy san cekemese en son yapılacak şey komsuna rica etsen 10 dk bakamaz mi

Evde odaları kilitle
Tek bir odada oturun
Etrafi derleyip toplamayla ugrasmazsiniz
çocuğu doktora götürün biri olmazsa belki biri işe yarar
Gidilenler hiç işe yaramamislar çünkü
Kusura bakma ama hic normal gelmedi oglun

Alıngan bir insan değilim. Benzer yorumlar yapıldı hatta. Ancak benim yerime belki daha hassas bir anne olsaydı "oğlun normal değil " şeklinde bir yaklasim karşısında daha büyük bir buhrana suruklenebilirdi. Zira normal olmayan davranışlardır, çocuklar değil. Her çocuk normaldir. Herhangi bir engele sahip olsalar bile.

Yanlış anlamayın size alinmadim. Sadece özellikle yorgun annelere bu denli keskin yorumlar yapılmamalı diye düşünüyorum. Zira o anneler zaten "acaba çocuğumda bir sorun var mı" diye sürekli dusunmekteler. Burada Keskin olan kısım "normal-anormal" diye ayrıştırmak. Bunu yetişkinler yeterince yapıyorlar birbirlerine, bari çocuklara yapılmasın efem :)

Nasıl mutlu oluyorum böyle olumlu sonuçlanan canavar çocuk hikayelerini okuyunca anlatamam :) maalesef destek alacağım hiç kimse yok. Abimin esi kanser hastası son evrede. Yatalak su anda maalesef. Ailem dönüşümlü olarak ona bakıyorlar ve uzaktalar. Bir de ben yük olamam onlara. Elimden geldiğince böyle bir çocukla ben destek olmaya çalışıyorum. Bu ayrı bir dert konusu zaten...

Eşimin ailesi yoğun şekilde çalışan insanlar. Zaten evde oldukları zamanda da tahammül edemiyorlar oğluma. En fazla on dakika... Eşimle baş başa yemek yemek mı :) bu bir hayal şimdilik. Zira akşam yemeğini bile birlikte yiyemiyoruz artik. Sofraya saldırıp dağıtıyor oğlum. Aç kalmamak için sırayla yiyoruz.

Kreş maddi olanaklar dolayısıyla su an imkansız. Oğlum doğunca iş hayatına üç yıl ara verip kendim büyütmek istedim. Bir yıl sonra döneceğim ise. Ancak o zaman kreş mümkün olabilir. Bazen gözümü karartip ise döneyim vereyim krese diyorum ancak henüz konuşamadığı için kıyamıyorum.
Merhaba!Benim kızım şuan 5 yaşında bazı şikayetlerinize hak verdim ama birazda abartmış buldum sanki.Örnekle yemek yiyemiyoruz demişsiniz 5 yıldır yemek yiyemiyorum yiyenler nasıl başarıyor onuda anlamıyorum.Benim kızımda çok dağıtır,sokak ortasına vs oturması bunlar okadarda olay değil bence.Korkmanız gereken vurması ,şiddet eğilimli olması.Üzerinde durmanız gereken tek konu bence sadece bu.İşi gücü bırakıp parka gidiyoruz demiisiniz.Böyle bir çocuğu tüm gün evde tutmuyorsunuz değilmi?Biz günde iki kez parka çıkarız ,eğer çıkmazsak evin içinde kudurur dağıtmadığı köşe kalmaz ki!Olabildiğince dışarı çıkarın.Tv konusu ben 5 yıldır tv izlemem eğer tv açarsam sadece çocuk kanalını açabiliyorum.Kızım gayet akıllı 2 yıldır okula gidiyor ve öğretmenleri çok başarılı buluyor.

Ya arkadaşlar kadin burada tavsiye istiyor sacma sapan olumsuz mesaj yaziyorsunuz.

ya akıllı yorum yazın ya da susun

Şimdi beni linç edecekler ama hafifçe sandelyeye bağla bitene kadar

:) Yok efenim böyle bir şey yapamam.

süpürge sessizdeyse uyudugunda yapsan ya da ona ver hadi sen supur desen ya da priz yerinin önüne ağır birşey koy san cekemese en son yapılacak şey komsuna rica etsen 10 dk bakamaz mi

Sesine uyanıyor zaten gündüz uykusu çok kısa. Sen supur demek hatta oyuna çevirmek ise yaramadı. Sadece prizin önüne ağır bir şey koyma fikrini denemedim. Herkül oğlan onu da kaldırır gerçi.

Aletha j. Solter ın Oyun Oynama Sanatı adlı kitabını önerebilirim. Çocuğun güçlü olduğu oyunları oynarsanız faydası dokunabilir. Sizi ittiğinde yere düşmüş gibi yapabilirsiniz. Kendini güçlü hissederse size güç uygulamayı bırakabilir. İçinde çocuklar için çok güzel şekilde stres kaygı ve endişelerini atabilecekleri bağlanma oyunları mevcut. Lütfen ısırma vs denemeyin zararı daha çok olur. Bazı yorumları keşke okumasaydım dedim.

Back
X