26 ayda yaşlandım.

:) Yok efenim böyle bir şey yapamam.

Sesine uyanıyor zaten gündüz uykusu çok kısa. Sen supur demek hatta oyuna çevirmek ise yaramadı. Sadece prizin önüne ağır bir şey koyma fikrini denemedim. Herkül oğlan onu da kaldırır gerçi.
Yani bu çocukların yurutecleri kangurulari gibi şeyler oluyor onda durmaz mi

Ablanizin oğlu komutlara karşılık veriyor mu? Göz teması kuruyor mu? Bizim bu sıkıntılarımız yok. Algısı oldukça açık. Yanıt vermek istediği her komutu uyguluyor. Uyaranlara tepki veriyor ziyadesiyle. Sorunu engellenmek istememesi. Hiçbir konuda.

Otizm degil iciniz rahat olsun sadece hiperaktif. Cocuk enerji patlamasi yaşıyor. Bizim milletimiz böyle hemen bi hastalik yapıştırır. Gecmis sayfalarda yazdim okumussunuzdur, benim oglani gören cocuk yapmaktan vaz geciyor.

Her cocuk dağıtır bazıları daha fazla. Her cocuk istedigini yaptırmak icin her yolu dener. Sizin oglunuzda öyle.

18 aylik ama o kadar fena ki ele avuca sığmaz. Kucakta asla tutamazsin, balık gibi kayar gider. Her sabah ya saçımı yolarak,ya yüzüme tokat atarak ya da tekmeleyerek uyandırır beni. Geceler ahhh o geceler bana zindan. Uyumuyoorrr,uyumadigi gibi çığlık çığlığa bağırıyor,gece yarisi oynamak istiyor. Sevdiği seyler cok cok az,genel olarak mutsuz bi cocuk. Hayat tarzi bu resmen zevk aliyo bağırıp cagirmaktan :KK70:

Cok sevimli bir cocuk,kucagina almak istiyo görenler. verirken korkuyorum yaptığı ilk sey saclari yolmak, yüzü tirmiklamak. Cok vahşi bir çocuk ailede dudagi patlamayan kalmadi sayesinde. Kucagina alanın direk yüzüne kafa atar. Cinnet esigine cok gittim geldim. Bunalıma girdim. Yapi olarak cok neşeli bir insanken depresif,yorgun bi insana dönüştüm. Magazam vardı kapattim. Ailemin oldugu sehire taşındım. Eşim acıyordu halime,ruh sagligim günden güne bozuluyordu. Şimdi anneminde psikolojisi bozuldu:KK70:

Niye böyle oldu bu cocuk anlam veremiyorum. 3.5 sene sonra tedaviyle oldu,cookk isteyerek,yollarini dört gozle beklereyek yaptık. Sevgimizi kattik ama malzemeden de çalmışz demek :KK70:

Parkta nasıl o kadar vakit geçirebiliyodunuz? Şimdi küçük olduğundan sallanıyo en fazla 3 5 kaydırıp çıkıyorum. Sıkılıyorum. :110:
Aaah benimki devasa sabır tüm yaz gece 10 a kadar parktaydık.Kahvemi,çerezimi alırım gideriz.2-3 yasındayken hep peşindeydim parktayken ama şimdi oturduğum yerden izliyorum ve bolca dinleniyorum.Herkezede parka gitmeyi tavsiye ediyorum.

Benimki henüz kendini ifade edemiyor ve hircinliginin sebebi bu diye düşünüyorum. Zira şiddet eğilimi gösterdiği zamanlar genellikle ilgisiz kaldığı ya da bir başkasının onu benden alacağını sandığı zamanlar. Örneğin halası sevmek için geldiğinde ilk tepkisi bana vurmak oluyor.

Tamam itiraf ediyorum uykuyu biraz seviyorum. Çok fazla yoruldugum için oğlumdan erken uyanıp işlerimi halletme şansım olduğu halde bunu yapamıyorum. Onunla birlikte uyuyup uyanınca da iş peşinde koşup ona yeterli vakit ayiramiyorum. Haliyle her daim bir savaş hali oluyor.

Sabahları geç uyanıyor. Gayet erken uyanıp işleri yapıp onu parka götürebilirim. Ancak istiyorum ki gece o uyuyunca kendimle baş başa kalayım vakit gecireyim. Böyle olunca da geç uyuyorum ve sabah erken kalkamıyorum.
Sözel olarak kendini ifade edemeyen çocuğun daha hırçın olduğunu söylerler hep
Konuşma terapisti ne diyor

Otizm degil iciniz rahat olsun sadece hiperaktif. Cocuk enerji patlamasi yaşıyor. Bizim milletimiz böyle hemen bi hastalik yapıştırır. Gecmis sayfalarda yazdim okumussunuzdur, benim oglani gören cocuk yapmaktan vaz geciyor.

Her cocuk dağıtır bazıları daha fazla. Her cocuk istedigini yaptırmak icin her yolu dener. Sizin oglunuzda öyle.

18 aylik ama o kadar fena ki ele avuca sığmaz. Kucakta asla tutamazsin, balık gibi kayar gider. Her sabah ya saçımı yolarak,ya yüzüme tokat atarak ya da tekmeleyerek uyandırır beni. Geceler ahhh o geceler bana zindan. Uyumuyoorrr,uyumadigi gibi çığlık çığlığa bağırıyor,gece yarisi oynamak istiyor. Sevdiği seyler cok cok az,genel olarak mutsuz bi cocuk. Hayat tarzi bu resmen zevk aliyo bağırıp cagirmaktan :KK70:

Cok sevimli bir cocuk,kucagina almak istiyo görenler. verirken korkuyorum yaptığı ilk sey saclari yolmak, yüzü tirmiklamak. Cinnet esigine cok gittim geldim. Bunalıma girdim. Yapi olarak cok neşeli bir insanken depresif,yorgun bi insana dönüştüm. Magazam vardı kapattim. Ailemin oldugu sehire taşındım. Eşim acıyordu halime,ruh sagligim günden güne bozuluyordu. Şimdi anneminde psikolojisi bozuldu:KK70:

Niye böyle oldu bu cocuk anlam veremiyorum. 3.5 sene sonra tedaviyle oldu,cookk isteyerek,yollarini dört gozle beklereyek yaptık. Sevgimizi kattik ama malzemeden de çalmışz demek :KK70:

Heh tam olarak benim çocuk boyle. Ben de oğlumun olduğu geceyi hatırlamaya çalışıyorum. Annem besmele siz bu çocuk dediği için. Besmele cekmemisimdir muhtemelen de acaba o gece yanlışlıkla karınca falan mı öldürdüm. Ne bileyim kedinin kuyruğuna mi bastım ne yaptım bilemedim ki.

Geçecek elbet bugünler de. Sabır.

Konuşma terapistine gitmedik. Fakiriz biz :)))
26 aylik cocuktan da buyuk adam gibi dert anlatmasi beklenemez. Benim danam; baba-dede-kedi-geldi-gitti den öte bisey demiyo. 8 ay var senin oglanla aralarinda. 8 ay sonra şakıyacak degil ya :KK70: bana anne demiyo mesela ana dese yine raziyim ama demiyo sıpa. Aba diyo :/

Konuşma terapistine gitmedik. Fakiriz biz :)))
Ne bileyim varmış böyle konuşamayan çocuklar için terapistler
Ama dediğin gibi muayahaneleri bakırköy de bağdat caddesinde falan olan tipler
Biz fanilerin gidebileceği yerler değil

Belki kekemelerin çocukların gittiği merkezler var konuşamayan çocuklar için de reklam yapıyorlar belki bir faydaları olur
Bazı forum sitelerinde gidilen merkezleri inceleyip yorum yapiyorlar

26 aylik cocuktan da buyuk adam gibi dert anlatmasi beklenemez. Benim danam; baba-dede-kedi-geldi-gitti den öte bisey demiyo. 8 ay var senin oglanla aralarinda. 8 ay sonra şakıyacak degil ya :KK70: bana anne demiyo mesela ana dese yine raziyim ama demiyo sıpa. Aba diyo :/

Benimki daha yeni bir aydır baba demeye başladı. Adde diyor anne yerine ama onu da canı isterse. Cool bir çocuk. Hitap etmekten pek hoşlanmıyor. Hav hav, kedi, aç, gel, dayı, baba kendi dilinde olan ve anlaşılan kelimeleri.

Bir de bilmediğimiz bir dilde konustugu kelimeler var. Gudi, akuşi, şukişa, agicu. Bunlardan birkaçı. Henüz şifreyi çözemedim. Bence bir seyler anlatmaya çalışıyor.

Kesin çok zeki bir çocuk ahshshs.

Benimki henüz kendini ifade edemiyor ve hircinliginin sebebi bu diye düşünüyorum. Zira şiddet eğilimi gösterdiği zamanlar genellikle ilgisiz kaldığı ya da bir başkasının onu benden alacağını sandığı zamanlar. Örneğin halası sevmek için geldiğinde ilk tepkisi bana vurmak oluyor.

Tamam itiraf ediyorum uykuyu biraz seviyorum. Çok fazla yoruldugum için oğlumdan erken uyanıp işlerimi halletme şansım olduğu halde bunu yapamıyorum. Onunla birlikte uyuyup uyanınca da iş peşinde koşup ona yeterli vakit ayiramiyorum. Haliyle her daim bir savaş hali oluyor.

Sabahları geç uyanıyor. Gayet erken uyanıp işleri yapıp onu parka götürebilirim. Ancak istiyorum ki gece o uyuyunca kendimle baş başa kalayım vakit gecireyim. Böyle olunca da geç uyuyorum ve sabah erken kalkamıyorum.

canım kendinle de yuzlesmen güzel.
sen kendi hayat düZenine uydurmaya çalışıyorsun çocuğu yapma kurban olim yazık olur.
uykun var takintin var işin gücün var. bunların farkindasin peki bir de seni ilgini bekleyen birlikte zaman gecirmek isteyen belki bütün bunlari senin dikkatini cekmek ve daha cok sevilmek. icin yapan bir evladin var.
uykun sana hesap sormaz işin gücün de sormaz. ama evladin sana güvenini kaybederse sadece senden değil herkesten hesap sorar kendine küser.

Benimki daha yeni bir aydır baba demeye başladı. Adde diyor anne yerine ama onu da canı isterse. Cool bir çocuk. Hitap etmekten pek hoşlanmıyor. Hav hav, kedi, aç, gel, dayı, baba kendi dilinde olan ve anlaşılan kelimeleri.

Bir de bilmediğimiz bir dilde konustugu kelimeler var. Gudi, akuşi, şukişa, agicu. Bunlardan birkaçı. Henüz şifreyi çözemedim. Bence bir seyler anlatmaya çalışıyor.

Kesin çok zeki bir çocuk ahshshs.
Bence de hep aşırı zekadan bunlar :D
Himm demek 8 ay sonra benimki de o evrede olacak. Bu konu resmen benim umut dunyami yikti. 2 yaşına girince toparlanacak diyordum,toparlanmayacakmis :( senin oglan uyuyormus en azindan benimkinde uyku da yok. Suan uyanik hala mesela. Koltuklarimin deri yerlerini ısırıp atıyor,fare gibi kemirdi delik deşik etti kol yaslama yerini. Yarim saate uyur diye umut ediyorum. 2-3 saat uyur zombi gibi kalkar aglar falan 1 saat ugrasirim geri uyur 7 gibi geri kalkar daha da uyumaz oglen 1-2 ye kadar. Her günümüz böyle

canım kendinle de yuzlesmen güzel.
sen kendi hayat düZenine uydurmaya çalışıyorsun çocuğu yapma kurban olim yazık olur.
uykun var takintin var işin gücün var. bunların farkindasin peki bir de seni ilgini bekleyen birlikte zaman gecirmek isteyen belki bütün bunlari senin dikkatini cekmek ve daha cok sevilmek. icin yapan bir evladin var.
uykun sana hesap sormaz işin gücün de sormaz. ama evladin sana güvenini kaybederse sadece senden değil herkesten hesap sorar kendine küser.

Haklısınız. Öncelikle sabah erken kalkarak bir adım atmaliyim. İlgi gösteriyorum fazlasıyla ama birlikte zaman gecirmedigimi ve islere çok zaman ayirdigimi fark ettim yazılanları okuyunca...

Bence de hep aşırı zekadan bunlar :KK70:
Himm demek 8 ay sonra benimki de o evrede olacak. Bu konu resmen benim umut dunyami yikti. 2 yaşına girince toparlanacak diyordum,toparlanmayacakmis :KK43: senin oglan uyuyormus en azindan benimkinde uyku da yok. Suan uyanik hala mesela. Koltuklarimin deri yerlerini ısırıp atıyor,fare gibi kemirdi delik deşik etti kol yaslama yerini. Yarim saate uyur diye umut ediyorum. 2-3 saat uyur zombi gibi kalkar aglar falan 1 saat ugrasirim geri uyur 7 gibi geri kalkar daha da uyumaz oglen 1-2 ye kadar. Her günümüz böyle

Ahahah o zamanlar benimki de koltuk sandalye kemirirdi. Bak bu düzeldi işte umutlanabilirsin. Artık kemirmiyor.

Uyku sorunu iki aydır düzeldi yahu. Öncesinde ben de zombi gibi dolasiyordum. Merak etme o da düzelecek. Bak şimdi düşününce epey düzelmiş aslında benim sipa. Evrilmis diyeyim ya da. Zira bir sorun bitince yenisi hasıl oluyor :)

Haklısınız. Öncelikle sabah erken kalkarak bir adım atmaliyim. İlgi gösteriyorum fazlasıyla ama birlikte zaman gecirmedigimi ve islere çok zaman ayirdigimi fark ettim yazılanları okuyunca...
bak bende bu saate kadar sırf senin için uyanık kaldım ve benim bebeğim de 7 aylık sabah uyanınca ben uykusuz uykusuz nasıl olacak bilmiyorum. artık uyu sen de bende. canim bir de sana son tavsiyem bu saatlere kadar uykusuz kalma. en geç 23. 00 da uyu bebeğin için. diyene bak :KK66:
mutlu olmak istiyorsan tavsiyelerinin hepsini uygula by

Aaah benimki devasa sabır tüm yaz gece 10 a kadar parktaydık.Kahvemi,çerezimi alırım gideriz.2-3 yasındayken hep peşindeydim parktayken ama şimdi oturduğum yerden izliyorum ve bolca dinleniyorum.Herkezede parka gitmeyi tavsiye ediyorum.
Durabilmek isterdim ama sanmıyorum o kadar durabileceğimi maalesef. Her gün mutlaka götürmek isterim ama yapı meselesi biraz da. Evimizin karşısında bi park var. Komşumuz sizib gibi akşam çocuklarla eve giriyo yazın. Beni de bi iki gördü parkta. '' Aramıza hoş geldin. Ben bi adım attım daha çıkamıyorum. '' dedi. Gözüm korktu valla. :mad: Evde hikaye okuyorum, beraber inceliyoruz. Legoları ben diziyorum, o bozuyor. Bul tak ları ben yerleştiriyorum, o atıyor. Saklambaç oynuyoruz vs idare ediyoruz. Bi de 2 günde bir dışarı çıkarsak o. O da her zaman park değil. Tabi henüz küçük ilerde nasıl olur bilmiyorum. :olamaz:

Bu noktada toplum baskısı daha da fazla oluyor. "Bir de çocuk gelişimi mezunu olacaksin" ile başlayan eleştiri silsilesi. Üniversitede ne yazık ki bir çocukla bütün zamanını gecirirseniz bu bilgileri uygulayacak sabriniz nasıl kalır diye ogretmiyorlar.
Bende pek olmadı o baskıdan. Çünkü annem kendi yardım ederken benim karışmamı istemiyor. Sonra atışıyoruz vs. :işsiz: Çok ta damarıma basmadan ilerliyoruz. :silah:

Bence de hep aşırı zekadan bunlar :KK70:
Himm demek 8 ay sonra benimki de o evrede olacak. Bu konu resmen benim umut dunyami yikti. 2 yaşına girince toparlanacak diyordum,toparlanmayacakmis :KK43: senin oglan uyuyormus en azindan benimkinde uyku da yok. Suan uyanik hala mesela. Koltuklarimin deri yerlerini ısırıp atıyor,fare gibi kemirdi delik deşik etti kol yaslama yerini. Yarim saate uyur diye umut ediyorum. 2-3 saat uyur zombi gibi kalkar aglar falan 1 saat ugrasirim geri uyur 7 gibi geri kalkar daha da uyumaz oglen 1-2 ye kadar. Her günümüz böyle
Uyku benim de en büyük problemlerimdendi. Altı ayına kadar bekledim. Sonrasında 1.5 ay kadar her gece yıkadım sekiz dokuz arası pijamasını giydirdim, salladım uyuttum. Güya da sallamıycaktım. :halay: Öyle alıştırdım. Tabi gece mamaya uyanıyo iki kere. Biraz rahatladık öyle. 22 çocuklu sınıfım vardı. Zor olduğunu duyuyodum ama bu kadar büyük emekler olduğunu asla tahmin etmiyodum.:süslü:

Allah yardımcın olsun. 20 aylık kızım var . Bazen canımdan bezdiriyor ama senin konuyu okuyunca neleri çekenler varmış dedim. Bitki çayları geldi aklıma. Ihlamur melisa sakinleştirir. Doktora danışarak kullanabilirsiniz. Ayrıca kreşe durumum yok demişsiniz. Kreşler denemek için misafir aluyorlar. Bence birkaç farklı kreşe bu şekilde götürüp diğer çocuklarla iletişimine bakabilirsiniz.

hic normal gelmedi bu kadar da olmaz bir hastalik var yani Allah sizs sabir versin bence dra goturun insallah duzelir.hperaktif gibi geldi sizden hicmi korkmuyor vallahi cocuk zor cok zor.kizim uc ay sonra uc yasina girecek cok yoruyor beni bir dakka durmaz yerinde ama sozde dinler yani.dr sart sizde sakin kalin fakat yardim isteyin esiniz anane babane dede insanda kafa kalmiyor cunku kendimden biliyorum...

Hareketli cocuk mutlu cocuk derler..
Vurma hırçınlık 2 yas sendorumundan kaynakli olabilir ama üzgünüm o bitince 3 başlıyor 2 den daha kötü...
Evde etkinlikler yapsanız, çocuk merakli o yüzden herşey ortada, aslında anne çocuk oyun gruplari varsa birlikte gitseniz. Hangi sehirdesiniz

Back
X