26 ayda yaşlandım.

Merhaba hatunlar.
Oğlumla ilgili açtığım ikinci konu sanırım. Elbette benim hayatımda da kaynana, elti, görümce üçlüsü mevcut. Eşimi de bogazlamak istiyorum ancak şu anki en büyük sorunum oğlumun davranışları. Önceki konumda önerilen her şeyi denedim lakin daha da kötüleşti gidişat.

Sizlere oğlumla geçen bir günü anlatayım, bir de böyle deneyeyim belki farklı öneriler gelir.

Sabah uyanıyoruz. Gözünü açtığı anda fırlayıp yataktan inmeye çalışıyor. Kesinlikle gerinme, uyku açma gibi zaman kaybettirecek eylemlerde bulunmuyor. Bu sırada onu öpüyor seviyorum. Onu severek evi dagitmasini engelledigim için kızıp ya tirmaliyor ya da vuruyor. Sabahın ilk saatlerinde olduğumuz için henüz sabirliyim...

Kahvaltı hazırlamaya gidiyoruz. Ben tabak alana dek tüm dolaplar boşalıyor, ortada bir eşya varsa fırlatıyor. Fırıni çalıştırıyor, kapatınca aynı eylemi defalarca tekrarlıyor. Kendi haline bırakıyorum, çaktırmadan kapatıyorum. Çöpler etrafa saçılıyor vs. Kavga gürültü o kahvaltı hazırlanıyor lakin benim damarlarim çekiliyor sinirden.

Kahvaltı yaparken olur da iyi gunundeyse ki bu çok nadir oluyor. Kahvaltıyı yaptırıyorum. Tabi ki onunde oyalanacagi bir şeyler mutlaka olmalı. Bir şey yapmadan sabit durdugu tek bir saniye bile yok. Beş dakika sonra hareket etme ihtiyacı başlıyor ve etrafa tukuruyor agzindakileri. Yapma etme demek faydasız. İnadına tukuruyor.

TV genellikle izlenmiyor evimde. Buna vakit yok zaten. Lakin olur da birkaç saniye bakacak olsam anında fişini çekiyor. Evi supurmem imkânsız. Ya fişi çekiyor ya kapatma tuşuna basiyor. Bulaşık yikayamiyorum, yemek yapamıyorum. Müsaade etmiyor.

Isırma, vurma, tirmalama günlük rutinimiz. Tuvalete gidersem benimle birlikte gelip dolaptaki deterjanları boşaltıyor. Engel olursam tuvalet kağıdını parçalara ayırıp banyonun her tarafına atiyor. Bu yuzden genelde tuvalete gitmiyorum. İcimde tutuyorum çok zevkli.

Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme sırasında savaş yaşanıyor. Asla müsaade etmiyor. Yerinde durmuyor vs.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çocuğunu kötüleyen anne olmaktan rahatsız olduğum için bu kadarı yeterli.

Sevgili kizkardeslerim ben tükendim. Bir uzmana goturdum. Yaşının çok küçük olduğunu bir şey yapılamayacağını söyledi. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yemek yiyebilmek bile lukse dönüştü. Isı gücü bırakıp parka götürüyorum caddenin ortasına oturup kalkmıyor. Arabalar geçiyor kucağıma alıp kaldırıyorum bu sefer de gelsin sol kroşe. Tırmık, isirma. Dışarıya çıkarmak adeta işkence.

Yahu bir çocuk hiç mi yorulmaz. Hiç mi durmaz. Sorun çıkarmadığı bir eylem dahi olmaz mı? O kadar tükendim ki artık bağırmaya başladım. Kendimi tutamıyorum. Lütfen, tecrübeli anneler varsa bir yol yöntem söylesin. Ben artık çaresizim bu hususta.
bazi cocuklar maalesef cok zorluyor anneyi biliyorum gordumde cevremde..sizinki hiperaktif cok hareketli cok enerjik,oynayabilcegi bir arkadasi yokmu apartmnda cevrede? oyun hamuru alin sekillerle oynayin cocuklar cok sever
parka cikarmaya calisin orda enerjisini atsin evde o kadar olmaz yada anneanne babaanne ye birakin az da olsa sizde dinlenseniz o arada.
ama ana sinifina kadar boyle gider ben size soyliyim okula baslarsa degisir cok degisiyorlar akillaniyorlar ama keske haftada iki uc gunde olsa gonderebilseniz krese

Anlattıkça her çocuk gibi geliyor oğlunuz, daha hareketli olanlarından tabii.
Mesela şu süpürgeyi kapatma problem değil, çok normal.

İş yapmaya çalışıyor ve engelleniyorsam ikimiz de stres olacağımıza işi bırakırım, pislikten ölmeyiz yemeği de dışardan söyleriz veya eşim gelince makarna yapar.

Bir tek misafir geleceği zamanki strese çözüm bulamadım, onu da asgari düzeyde misafir çağırarak halediyoruz aileler dahil.

Şu da aklima geldi. Arkadasimin iki oglu var, biz onlarla hep yerlerde yuvarlaniriz =) yere yatirip ustumde tepinirler bogusurlar, ikisi bir olur sirtina al, atcilik oyna, yakalamaca oyna. Sonra da babalariyla da boyle oynadiklari icin bana baba diyorlar :-) erkek cocuklarin sevdigi sekilde bu tarz oyunlari da oneririm. Cok mutlu oluyorlar.

Arkadasimin esi ev daginik, pis diye cok tepki gosteriyor. Erkeklerin biraz anlayisli olmasi lazim. Hatta pis ise temizlemesi lazim. Cocuk olunca isbirligi gerek. Kadin benden cok temizlik yapiyor, her dakika mecburen hali koltuk siliyor. Esi eve kamera koysun da izlesin o yokken 1 gun nasil geciyor...

asksizmevsim asksizmevsim iyi misin sen?
hadi rahatlasın diye verdin diyelim. bir fincan nedir ya?
en fazla 3 çay kaşığı verilir sık sık olmamak kaydıyla.
ayrıca ilk 6 ay sadece anne sütü. o anasonu sen iç, sütünden geçer zaten.

internetten biraz araştır.
Ben konu sahibine dedim ben iki çay kaşığı veriyorum ayrıca gaz sancısı na iyi geliyor yoksa saatlerce ağlıyor yavrum kendim de içiyorum ama ona vermrdigim gün çok ağlıyor kuzum eczane den Humana aldım oda fayda etmedi eczacı bile iki kaşık onada ver dedi içinde şeker var ondansa bu iyi

Isırmak vurmak hariç aynı merak ve hareketlilik benim kızımda da var. Bana normal geliyor. Bütün gece enerji toplayıp uyandıklarında öğrenecekleri yeni şeylerin pesinde koşup duruyorlar.

Ben ona zarar verecek dolap ve çekmeceleri kilitledim. Fırın, bulaşık makinası ve çamaşır makinası çalıştırma bizde de var. Hayır demiyorum çünkü dedigim zaman inadına yaptığını farkettim. O açıyor ben kapatıyorum. Sinirlenmeden ve yüzüne bile bakmadan en sonunda başka birşey arayışına giriyor. Dağıtıyor topluyorum. Bir süre sonra sıkılıyor. Izin vermediğim bir konuda ağladığında da çekip gidiyorum susup peşimden geliyor ve unutmuş oluyor. Olumlu yada olumsuz ilgini çekmediği görmesi gerekiyor. Sarıl öp kovalamaca oyna.. baktın vurdu sana hemen git yanından ve kafana gore takıl görmemezlikten gel. Hoşlanmadığını görsün. Bu gibi şeyler dene seni seviyorum ama bu davranışını sevmiyorum deme şeklin olsun bu.

2 yaş sendromu bence sizin ki. Sabırlı olmaktan başka bir çareniz yok. Bazı çocuklar daha sakindir bazıları saha hareketli. Cok sacma seyler yapabiliyorlar. Gülüyorum ben genelde. Yolun ortasına oturması falan vardı bizimkininde. Bizim buralar sakin olduğu icin tepesinde bekliyordum az dinlenip kalkıyordu. Baktım araba geliyor araba geliyor koooossss diye oyuna çevirip kalkmasını sağlıyordum.

Isırıp vurması konusunda bir sey diyemeyeceğim. Üzerinde bir kaç taktik dene oğlunu çözmeye çalış. Her cocuk farklı ve bence her cocugu yola getirmenin bir yolu var. Allah sabır versin sana canım. Cok da uzun yazmışım :işsiz:

Kuzenimin çocuğu da aynı durumda felaket bi çocuk bende çocuk için tedavi görüyorum ama onu ne zaman görsem ben deli miyim ya hadi böyle olursa napcam diyorum benzicek diye çocuğa bakmak istemiyorum bana geleceği zaman çocuğu da getirecek diye gelmesin bi işi çıksın diye dua ediyorum fena bişey size Allah bol sabır versin

Ben konu sahibine dedim ben iki çay kaşığı veriyorum ayrıca gaz sancısı na iyi geliyor yoksa saatlerce ağlıyor yavrum kendim de içiyorum ama ona vermrdigim gün çok ağlıyor kuzum eczane den Humana aldım oda fayda etmedi eczacı bile iki kaşık onada ver dedi içinde şeker var ondansa bu iyi
iki kaşık değil 1 fincan demişsin o yüzden.
yoksa gaz sancısı çeken bebek için elbette çare o ise verilir.

iki kaşık değil 1 fincan demişsin o yüzden.
yoksa gaz sancısı çeken bebek için elbette çare o ise verilir.
Ben konu sahibinin çocuğunu kastettim yoksa 30 günlük çocuğa tabi ki verilmez bı türk kahvesi fincanı midesi ne ki ama ise yariyo baya bence denemeli sakinleşir de

Bu davranislarinin temelinde ne yatiyor acaba cok merak ettim. Nasil bu yasta bisey uygulanamiyor anlamiyorum. Illa ilac mi kullanmak gerek. Davranis bozuklugu olarak degerlendirip yonlerdirme yapilamaz mi. Bir tanidigimin oglu boyle hircindi ancak cocuk 4-5 yasinda ve hala konusamiyor gelisim geriligi vardi. Pedegog, konusamadigi icin isteklerini ifade edemiyor bu da onu hircinlastiriyor demis. Tabi belli yonlendirmeler ve egitimlere baslandi. Belki dogru ornek degil sonucta sizin cocugunuz saglikli cok sukur ama bence yine de cocuga uygulanabilecek birseyler oldugunu dusunuyorum. Kendimi sizin yerinize koydum da bir an.. Ben olsam ne yapardim diye.. Cevap bulamadim inanin. Allah yardimciniz olsun..

:) Yok efenim böyle bir şey yapamam.

Sesine uyanıyor zaten gündüz uykusu çok kısa. Sen supur demek hatta oyuna çevirmek ise yaramadı. Sadece prizin önüne ağır bir şey koyma fikrini denemedim. Herkül oğlan onu da kaldırır gerçi.

Ben de nihayetinde hepi topu bir çocuk annesiyim, bilgiçlik taslamak istemem ancak bunca zamandır okuduklarıma dayanarak diyebilirim ki;
Olayın sebebini bulmaya çalışmak lazım. Niye ısrarla süpürmenize engel olmak istiyor, acaba süpürürken onu çok mu saf dışı bırakıyorsunuz veya ne bileyim belki işinize engel olduğu için daha çok azarlıyorsunuz, o da inada bindiriyor? Yani bir sebebi olması lazım bence.

Bir de dolap kilitlerinden bahsedilmiş ya, bizde de var ancak hepsinde değil, 10 dolap kapağımız varsa sadece 2 tanesinde var mesela. Direk hepsinin ulaşılamaz hale getirilmesi de çocuğun gelişimini engellemektir. Zararlı veya ellemesini istemediklerinizi birkaç dolaba çekmeceye yığıp, oraları kilitleyip, geri kalanını onun oynayabileceği şekilde düzenleyip ona fırsat vermeniz iyi gelebilir.

Durumu kabullenmek insanı çok rahatlatıyor. Onun sıradan, sağlıklı, hareketli, zeki, meraklı, girişken bir çocuk olduğunu, dünyayı keşfetmeye çalıştığını, bugünlerin geçici olduğunu kabullenmeye çalışırsanız bu çektiğimiz zorluklarla daha kolay başedebileceğinize inanıyorum. Sevgiler..

Merhaba
Benim 32 aylık kizim var ve oglunuzla benzer yanları çok hatta bizimki yaramazlikta sizinkini döver :) hatta burada konu bile açmıştım ne yapacagimi şaşırıp..
Hasta falan değil çocuklarımız, sadece aşırı hareketliler
Supurgenin üstüne çıkıp kapatıyor benim kizim, ben de al sen supur önce işin bitince ben devam ederim diyorum süpürüyor biraz, sonra bana veriyor ben supuruyorun:) anlaşıp gidiyoruz..
Bizim tek problem ettiğimiz konu vurma huyunu unutturamamamiz
Doğru düzgün ses bile yukselmez evde ama bizim bicirigi görenler evde 7/24 şiddet var diye bile düşünebilir

korktum fena, hamile hamile okumayaydım iyiydi :D şaka bir yana davulun sesi uzaktan güzel geliyor , çok sempatik geldi oğlunuz ama her gün bunu yaşayan siz olduğunuz için size artık sempatik gelmediğine eminim:KK48: inş geçici bir süreçtir en kısa zamanda rahatlarsınız

Benim oğlum da 16 aylık ve tabi sizin oğlunuz kadar olmasa da sinirli ve agresif.

Ben bunu henüz konuşamıyor olmasına bağlıyorum. Çünkü yürümeye başlamadan önce de yürüyemediği için çok sinirleniyordu ve onu ellerinden tutup saatlerce yürütmemizi istiyordu. Yürüdükten sonra o ilk agresiflik yumuşadı.

Şimdi de konuşamadığı için gergin. Konuşmaya çalışıyor, yapamıyor, sinirlenip çığlık atıyor ve bağırıyor.

İşaret ile harika anlaşıyoruz :) şükür o biraz sakinleştirdi.

Yani sonuç olarak, bence çocuğunuz ile ilerlemiş bir iletişim sorununuz var.

Ona istediği her şeyi yapabileceği bir alan oluşturun, bu bir oda olabilir. Onun dışına çıkınca izin vermeyin.

Sinir krizleri dahi geçirse, yapmaması gereken şeyde hayırınız kesin olsun. Saatlerce ağlasın gerekirse. Ağlayıp kusabilir de. Ama yılmayın. Onu öğrene kadar ağlasın.

Kendine ve size gösterdiği her şiddetin bedeli olmalı bence.

26 aylık bir çocuk her şeyi anlar.

Bir de bulunduğunuz yerdeki özel eğitim uzmanlarını bulun. Bir iki seans görüşün.

Rehabilitasyon merkezlerine de gidin, fikir alın. Ben çocuğunuza zihinsel problemi var demiyorum, buradan bu anlaşılmasın. Ama davranışsal açıdan danışmakta fayda var.

Ona böyle boksörlerin çalıştığı gibi kum torbaları hazırlayın. İstediği kadar yumruk atsın, kafa atsın. Bunu yastıkla yünle falan da yapabilirsiniz.

Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Kendi çocuğu bile olsa, insan bazen çocuktan soğuyor.

Umarım herşey sizin için çok daha iyi olur.

Sadece biraz daha sabır.

Bir de melanin içeren zararsız bir uyku ilacı var. Anestezi uzmanı arkadaşım, kendi oğlu için kullanıyordu. Çok yorulduğu ve ihtiyacı olan durumlarda içirip uyutup biraz dinleniyordu. Onun oğlu engelliydi tabi orası ayrı. Ama normal uyku problemi çeken kişiler için de kullanılıyor.

Olur da ihtiyacınız olursa bir araştırın :) Beni bu söylediğimden dolayı taşlayanlar olabilir; ama çok çaresiz ve bitmiş gördüm sizi. O yüzden söyleme ihtiyacı hissettim. Anne iyi olursa çocuk da iyi olur. Anne bunalırsa çocuk buna tepki olarak çok daha fazla agresifleşir.

Arkadasimin esi ev daginik, pis diye cok tepki gosteriyor. Erkeklerin biraz anlayisli olmasi lazim. Hatta pis ise temizlemesi lazim. Cocuk olunca isbirligi gerek. Kadin benden cok temizlik yapiyor, her dakika mecburen hali koltuk siliyor. Esi eve kamera koysun da izlesin o yokken 1 gun nasil geciyor...
benim esimde cok soylenir ozellikle daginikliga ama bu evde cocuk var sabahtan aksama kac kere topluyorum.su evin pisligine bak der halbuki daginiklik onun gozune batan

dün bu konuyu okudum idrağım, ama okurken yaşları 2 ile 12 arasında değişen 5 çocukla ilgilenmem gerektiğinden dolayı darlardaydım ve yazamadım :27:

öncelikle doktor değilim ama emin olabilirsin, oğlun hasta falan değil sadece yaramaz bir çocuk.. bu krizler de 2 sene içinde azalarak bitecek buna da emin olabilirsin.. yaşı büyüdükçe, aklı ermeye başladıkça haşarılık yerini merak olayına bırakacak ve zamanla kırıp dökme yerine alet-edevatın içini açma merakı başlayacak :27: "aa bu telefonun sim kart tarafını açarsak içinden ne çıkacak acep" en büyük ilgi alanı olacak mesela.. ha tam anlamıyla ne zaman rahatlarım diyorsan 9-10 yaşından sonra genel olarak rahatlıyorsun, ama bu seferde basket oynarken kırılan parmaklar, tekvando yaparken ıskalanan tekmeler falan oluyor gündeminde.. :)

şaka bir tarafa işin çok zor, ben oğluşun için değil ama senin için hafif doz antidepresan öneriyorum şu zamanı geçirene kadar.. uyutmayan, ama olaylara daha sakin bakmanı sağlayan antidepresanlar var ben kullandım gerçekten o agresif halim gitti zaman içerisinde.. bir psikiyatriste gitmeni öneririm yavruşum :)

Back
X