26 aylık bebek kreşe verilir mi

oglumun_kalbi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2016
322
118
18
42
işe başlıyacağım 8 ay sonra endişelerim var, iyi yedirir içirirler mi, çünkü kendi kendine yiyemez, arkadaşları döver mi, bizimki biraz sakin, bir de küçük gibi geliyor.

işe başlıyacağım 8 ay sonra endişelerim var, iyi yedirir içirirler mi, çünkü kendi kendine yiyemez, arkadaşları döver mi, bizimki biraz sakin, bir de küçük gibi geliyor.

Buldun mu bi yer ? yaşına kadar bırakabileceğin bir aile büyüğü yok mu ?
Mecbursan tabii vermek zorundasın ..
Ben ailemden uzaktayım mesela ileride çocuğum olunca mecbur okul ya da bakıcı olacak ..
Yaşadığım yerde okul imkanı yok gerçi ama olsaydı bakıcı yerine okul tercih ederdim gibime geliyor ..
Bana daha gvenli geliyor nedense ..

Gercekten daha cok ufak.
Ben kotu etkileri ileride etkilenecegi durumlar olur diye erteledim calismayi bi sure daha.
Kendini henuz ifade edemiyo daha ana yavrusu bebek halla annesi.
Zorunlu bi durum degilse ben sahsim adina tavsiye etmem.
Aile buyugune emanet etme durumunuz varsa o daha saglikli bu durumda

bakici yerine okulu tercih ederdim. hamileyim Allah nasip ederse 24 aylik vercem krese..
kizimi 33 aylikken vermistim ve iki yasindan sonra coook sikildi. oynicek cocuk aradi hep

kızımı 26 aylıkken kreşe verdım.ıkı ay yarım gun gıttı oğlen uykusundan once aldım.çok mutludyu.bı suru sarkı oğrenıyordu boya yapıyorlardı sevıyordu okulu. sonra ıse başlaım malum tam güne çevirdim. tam gun kalınca o mutlu çocuk gıttı he rgun ağlayan hırçınlaşan kendınede bızede zarar veren psikolojısı çok kotu bır çocuk oldu yavrum.okula gıtmek ıstemıyordu. en son almak zorunda kaldım. bakıcı arıyordumkı kv sagolsun bakmaya karar verdı
durumunuz varsa bakıcı derım 3.5 yasına kadar.bı kere mutlaka zarar goruyorlar çocuklardan. bızımı 2-3 yas grubundaydı ama hep tırnak ızı yada diş izi oluyordu kaç kere oğretmenı uyardım nafıle...çocuk ıste oluyor velısıne kızsan nolcak çocuğa kızsan nolcak daha bebeklikten yeni çıkmışlar
yemek olayı ıyı oluyo orada yemeyı oğrenıyrlar seçmıyorlar hıç olmazsa
ama oğle uykusu olayı sanırım bızde sorun oldu e tam gun bıde yasları kuçuk...o yüzden kreşe göndermeyın 1 sene daha derim

kızımı 26 aylıkken kreşe verdım.ıkı ay yarım gun gıttı oğlen uykusundan once aldım.çok mutludyu.bı suru sarkı oğrenıyordu boya yapıyorlardı sevıyordu okulu. sonra ıse başlaım malum tam güne çevirdim. tam gun kalınca o mutlu çocuk gıttı he rgun ağlayan hırçınlaşan kendınede bızede zarar veren psikolojısı çok kotu bır çocuk oldu yavrum.okula gıtmek ıstemıyordu. en son almak zorunda kaldım. bakıcı arıyordumkı kv sagolsun bakmaya karar verdı
durumunuz varsa bakıcı derım 3.5 yasına kadar.bı kere mutlaka zarar goruyorlar çocuklardan. bızımı 2-3 yas grubundaydı ama hep tırnak ızı yada diş izi oluyordu kaç kere oğretmenı uyardım nafıle...çocuk ıste oluyor velısıne kızsan nolcak çocuğa kızsan nolcak daha bebeklikten yeni çıkmışlar
ama oğle uykusu olayı sanırım bızde sorun oldu e tam gun bıde yasları kuçuk...o yüzden kreşe göndermeyın 1 sene daha derim
tanımadığım birine teslimetmek çoksakıncalı bence

Valla benim cevremde 12 aylıkken bile baslatan var. Hatta bir arkadaşım mecburen 8 aylıkken vermişti.

Tanımadığım bir bakıcıdansa, kurumsal bir kreşi tercih ederim.

Bir de evladınız bebek değil artık 2 yasında bir cocuk. Kolay adapte olur zannediyorum.

Canım ben anaokulu öğretmeniyim kızım şu an 28 aylık tam 26 aylıkken beraber ise başladım yanımda götürdüm ayrı sınıflarda gizlice baktığımda hep durgun ciddi aglamakli gördüm içim parçalandı çok normal yaşı çok küçük alisir dediler ama anne kalbi 40 gün calisabildim ve ayrıldım hareketleri huyu suyu degisti Kendini bana elletmedi babasına gitti hep ,bu annelik gözünden.gelelim öğretmen gözünden öğretmenine kanın kaynaması lazım sıcaklığına inanaman lazım ve yas grubu olması lazım büyük çocukların yanında durmamali etkinliklere katilamaz onlar makasla keserken oğlun daha kağıt yirtabilir mesela kresin iyice incelemen nerde uyuyo temiz mi klimalar çalışıyo mu yemeklerde hangi yağ kullaniyo yani surekli iletisim gerek içine sinerse mecbursan care yok canım bu düzen boyle malesef daha kucuk yaşta bile giden var.hertürlü soruna cevap veririm bol şans umarım hersey istediğin gibi olur

26 aylık bebek değil ki artık. 2 yaşında çocuk.
Yeğenlerim hep 2 yaş civarı başladı kreşe. Sıkıntı olmadı bizimkilerde.

merabalar. ben oğlumu 20 aylık kreşe verdim. çok çok güzel göründü gözüme.
oğlum ilk 1 ay ağladı. en son bu çocuk mutsuz diye vermek istemedim. müdüresi hayır siz varken ağlıyor onun haricinde gayet mutlu dedi kameradan izletti gerçekten öyle. 1 ay sonunda alıştı hatta koşa koşa gidiyordu.
bazı aksilikler yaşadık elbet. düşme, arkdaş ısırıp kolunu kopartması, kolu kırılması falan. çocuk çok mutlu gidiyordu. yataktayken hadi kalk kreşe deyince koşa koşa gidiyordu. kolu ısırıldıktan sonra istemedi tabi. bir de kreşte sırayla altları açılıyor, sırayla üstleri değişiyor, sırayla diğer şeyler oluyor. aslında iyi bişey gibi ama yaş aralığını düşünce iyi olmuyor malesef.

kreşteyken kendi kendine yemek yemeyi öğrendi, üstünü başını çıkartmayı, düzenli olmayı hepsini öğrendi. katkıları vardı.
ama eve gelince kıtlıktan çıkmış gibi yemek yiyordu çocuk. şimdi bakıcıda ama yine aynı. malesef kimse anne kadar sabırlı olmuyor baba da dahil.

güvenebileceğiniz biri varsa bakıcıyla devam edin. biraz daha büyüsün bence. biz de eltim bakıyor memnunuz çok şükür bir sıkıntı yaşamadık 2 aydır. benim fikrim artık 4-5 yaştan önce birebir bakılması.

Merhaba. Bebeğinizi kreşe verirken tuvalet eğitimini vermişmiydiniz?

Ben memurum 2 sene izin aldım. 27 aylıkken iznim bitecek. Mecbur ben işe kız kreşe. Montessori tarzı eğitim veren bir kurum bulup göndereceğim.

Back
X