26 yaşında ailem evlenmeme izin vermiyor

Dinde mezhep diye birşey yok ama bunu anlatamazsın neyse yerinizde olsam ailemle bir yere gideceğim zaman onu da çağırırım ve tesadüfen görmüş gibi tanıştırırım. Emrivaki olacak ama yapacak başka hiçbir şey yok..

Daha tanışmadan gelin ya da damadı istemeyen ailelere hiç saygı duymuyorum.
Ebeveyn olabilirler ama bu demek değil ki, dünyaya getirdiler diye kukla gibi istediğiniz iple oynatın.
Biraz daha uzlaşmaya, en azından onları tanışma için ikna etmeye çabalayın.
Baktınız olmuyor, sevdiğiniz adamla herkese rest çekin.

Seviyorsanız vazgeçmeyin. Kimse duramaz karşınızda o zaman. Vazgeçmediğinizi görünce mecbur izin vercekler.

Kararlıysanız vazgeçmeyin tabiki ama ailenize rest çekip ipleri koparmayın derim. insanın ailesine herzaman ihtiyacı var. biraz zaman alır belki ama ikna olurlar.

Eşimle dinimiz farklı. Bir gün bile sorun olmadı. Çok mutluyum.
Mezhep ne ya

Aleviyse bilemem ailen haklı ama onun dışında çok saçma

Canim benim ailemde sevdigimle evlenmemi hic istemiyorlardi aylarca ugrastik cok cok zor oldu ikna etmesi ve uzun zaman aldi esimde cok anlayisliydi ama sana sunu soyleyim esimle en ufak bi sorun yasasam kendin istedin diyorlar basa kakiyorlar 3 senelik evliyim ama annem her defasinda keske evlenmeseydin bunla der o yuzden aileme hic bir derdimi anlatmam her zaman cok mutluyum derim

Esimide en cok ailesi yuzunden istememislerdi ve sonunda hakli da ciktilar ailesi hayatimi mahvetti ben sadece esim icin sustum canim gercekten aileyi dinlemende fayda var bak emin ol simdiki aklim olsa ailemi dinlerdim ve zamana birakirdim herseyi ilerde ailenide anlarsin canim..

Çocuğun ailesiyle tanıştınız mı peki siz? Bence acele etmeyin. Bu süre zarfında belki aileniz mutsuzluğunuzu görüp sevgilinizle tanışmaya ikna olurlar. Rızalarını almaya çalışın.

Ayyy ne tuhaf aileler var...din meselesi bitti şimdi de mezhep başladı...bence de evlenin durumunuz varsa...bu kafa yapısındaki insanları ikna etmek zordur maalesef...sizi doğrup büyüttüler diye hayatınıza bu kadar müdahale etme hakları yok

Ya cnm 15 yasinda olsan ailen sonuna kdr hakli dicemde, gelmissin 26 yasina hala neden mudahale ediyorlar... Neyin kafasini yasiyor bunlar hic anlamis degilim..

Başka birilerini sokamaz mısınız araya annenleri yumuşatmaları ve mantıklı düşünebilmeleri için?

Eşim Alevi ben değilim

10 yıldır evli 16 yıldır birlikteyiz

Daha bugün konuştuk nedir şu fark ben hala göremedim diye

Eltim sünni kaynım Alevi görümcem Alevi enişte sünni bir sorun yahut fark yok

26 yaşında çocuk değilsin. .
Ailene onu sevdiğini ve artık evlenmek istediğini söyle . .
Gerekirse mezhep değişikliği yapılır . .
Çözülmez sorun değil. .

Eşim Alevi ben değilim

10 yıldır evli 16 yıldır birlikteyiz

Daha bugün konuştuk nedir şu fark ben hala göremedim diye

Eltim sünni kaynım Alevi görümcem Alevi enişte sünni bir sorun yahut fark yok
Kimi alevilerin yaşantısı tamamen farklı demekki eşinizin ailesi öyle değil

Şu mezhep muhabbetleri hala sürüyormu ya hangi devirdeyiz?
Turşunu kursunlar bari...

Kimi alevilerin yaşantısı tamamen farklı demekki eşinizin ailesi öyle değil
yani fark yok diyenlere bende katilmiyorum. en yakin arkdasim alevi. alevilerin arasindada cok fark var... mesela benim arkdas abdest bilmez namaz bilmez orucu asure zamani 10 gün galiba tutar. kelime isadet getirmez eee getirmiyenlede bir müslüman bayan evlenemez...

Tüm sünniler hepsi aynimi da sanki? Burda kac konu var, kayin aile ile gecinemeyenler üzerine, ki mezhep farkliligi olmadan.

Üstelik aleviler marstan gelen uzayli degiller. Sadece sünniler ile din konusunda fark var. Gelenekler yine asaga yukari aynilar. Söylediklerini bu arada cok asaglayici buluyorum!

Yakın arkadaşın varsa bir hafta kaybol ortadan habersiz erkek arkadaşında bişey demesin bak nasıl tutuşuyorlar yeter ki gel evlenin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…