- Konu Sahibi papatya1993
normal
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kitap okuyamiyorum asla cunku yirtip atiyo oyun oynuyoruz genelde kosmali yakalamali oturmayi sevmiyor anne baba addah diyor sadece icim rahat degil nedense aslinda ger dedigimi anliyor yapiyor ama konusma yokCanim cevremdeki erkek cocuklarinin cogu 3 yas civari konustu , 3 bucuk olanda var. 1 tane 2 yasinda konusan gordum düşün :) hic takma kafana. Her Cocuk ozeldir . Sen sadece kitap okumaya ve oynamaya devam et. Bir dr a gotur icin rahat edecekse. Ama tek tuk bir seyler soyluyorsa, normal bence
yok yok estagfurullah neden kızayım bilgi vermeniz ne kadar guzel ancak surekli gittiğimiz doktorumuz var endiselerimden bahsettim ki alaninda en iyilerden biridir adam guldu oglumu cok sik gordu dogdugundan beri su anlik bir sorun yok algisi iyi durumda duyuyor anliyor ve yapıyor o yuzden endiselenme birkac ay daha bekle dedi ama ben yinede goturuxdm bir an onceKimseyi dinlemeyin hemen çocuk psikoloğuna gidin sizi endişelendirmek istemiyorum ama sakın etrafı dinlemeyin yiğenim böyleydi herkes geç konuşur erkek dediler sürükleyerek götürdüm ve otizm şuan tedavi görüyor çok şükür fazla ağır değil artık konuşuyor ve anlıyor geç kalma belki yoktur bana kusura bakmayın ama ihmal etmeyin en azından gidin kaybedecek birşey yok hemde bir kaç doktora gidin doktorlar bu konuda vurdum duymaz 4. Doktor teşhis etti yiğenin çocuğunu özel eğitim filan şuan yaşıtları kadar olmasada toparlandı çocuk lütfenkızmayın bana
Bak yerinde olsam bir dr la gorusurdum. İcimin rahat olmasi acisindan .kitap okuyamiyorum asla cunku yirtip atiyo oyun oynuyoruz genelde kosmali yakalamali oturmayi sevmiyor anne baba addah diyor sadece icim rahat degil nedense aslinda ger dedigimi anliyor yapiyor ama konusma yok
normal konuşmayı bu şekilde öğreniyorlaresekkur ederim dediğim gibi 5 aydır konusuyor 1 aydır cümle kuruyor bu aralar ekolalisi var yani ne dersem aynısını tekrarlıyor mesela gel diyorum o da aynısını söylüyor topu at diyorum o da aynısını söylüyor normal mi tekrarlamasi
Çok şükür rabbim tüm evlatlara sağlık versinyok yok estagfurullah neden kızayım bilgi vermeniz ne kadar guzel ancak surekli gittiğimiz doktorumuz var endiselerimden bahsettim ki alaninda en iyilerden biridir adam guldu oglumu cok sik gordu dogdugundan beri su anlik bir sorun yok algisi iyi durumda duyuyor anliyor ve yapıyor o yuzden endiselenme birkac ay daha bekle dedi ama ben yinede goturuxdm bir an once
Tekrar yapmasi otozmin başlıca gostergelerinden biridir. Yapan her cocuk otistiktir demiyorum ama bu bir belirti olabilir. Lutfen goz ardi edilmesini hiçbir anneye salik vermeyinKonu sahibi bebeğine bir hastalık bulma çabası içine girme ve internetten lütfen araştırma yapma. İnternetteki bilgiler insanı tamamen yanlış yönlendiriyor. Kızımda 27 aylık, o da bazen söylediklerimi tekrarlar, hatta ben kendimde tekrarla annecim der şarkı söyletirim. Tekrar yapmasında ne var ki, neden takıldınız anlamadım.
Yalan söyleme demeyelim de istediğini yaptırmak için bulduğu formüller oldukça yaratıcı şimdiki çocukların :) Benzer şeyleri yaşıyoruz kızımla. Mesela tatile gittiğimiz dönemde mama sandalyesinde sıkıldığında tuvalete gitmek istediğini söylerdi. Ben hiçbir anormallik göremedim.
surekli tekrarliyan bir durum yok zaten daha oncede psikiyatriye götürdüm ara sira yapıyor ve otizimin net belirtilerinden biri de asosyal olmasi kizim tam tersi civil civil herkesle iletisime gecen bir çocuk zaten evhamlo anneyim başka belirtisi olsa baska bir uzmana daha götürürdüm nette tekrar eden otizimli.cocuklar var ve 5 6 yaslarindalar benim kizim 22 aylikken konusmaya basladi 5 ay oldu daha yinr de düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederimTekrar yapmasi otozmin başlıca gostergelerinden biridir. Yapan her cocuk otistiktir demiyorum ama bu bir belirti olabilir. Lutfen goz ardi edilmesini hiçbir anneye salik vermeyin
Doktora 5 ay once gittik yasitlarina gore gelisim geriligi var gibi dedi sadece ama 5 ayda cok toparladi yakaladi sayilir sadece cok konusmuyor daha basit cümleler kuruyor nerde napiyo kim sorularina dogru cevaplar veriyor ama su tekrar etme durumu beni endişelendirdi biraz
Evet haklisiniz esimin kuzeni gecenlerde salak demis o da aynısını diyor bu günlerde her şeyi cabuk kapiyorlar ve bu tekrarladıkları kelimeleri yerinde kullanmaya basladi yavas yavasBenim yeğenim de 2 yaşında ve o da dediklerimizi hep tekrar ediyor ve bebim cok hoşuma gidiyor. Çok tatlı oluyorkar çünkü bebekler =)
Sorunuza gelince, bebeğin tekrar etmeden dili nasıl öğreneceğini düşünüyorsunuz ki? Tabi ki duyduklarını tekrar edecek, nerde ne deniyor öğrenecek, telaffuza alışacak. Asıl çocuğunuz hiç tekrar etmese sıkıntı bence.
Cocugunuza bu dönemde her şeyi öğretebilirsiniz o yüzden bol bol kitap okuyun ona. Kelimeleri, sayıları, harfleri öğretin mutlaka. İnanın her şeyi çok cabuk kavrıyorlar. Bir de bu dönemde kötü jrlime kullanmayın yoksa hic beklemediğiniz bir anda o kelimeyi kullanabilir
Evet haklisiniz esimin kuzeni gecenlerde salak demis o da aynısını diyor bu günlerde her şeyi cabuk kapiyorlar ve bu tekrarladıkları kelimeleri yerinde kullanmaya basladi yavas yavas
Teşekkür ederim göz temasi var ve adina seslenince bakiyor en önemlisi bebekten tutun da 70 yasindako insanla bile iletisim kurabiliuorOtizm de öncelikle göz teması çok önemlidir.kuramazlar.yada isminle seslendiğinizde duymazlar bile..aynı hareketleri sürekli yaparlar.sallanmak dönen birşeyi gözünü ayırmadan seyretmek gibi..bu konuda çok dikkatli olun lütfen..ve şüpheli bir gözleminiz varsa atlamadan bir uzmandan yardım alın..bebişinizi allah bagışlasın..
Çok sevindim..saglıkla büyüsün inşallah..Teşekkür ederim göz temasi var ve adina seslenince bakiyor en önemlisi bebekten tutun da 70 yasindako insanla bile iletisim kurabiliuor
Çocuğun tekrarlayan tuhaf hareketleri yok duyduğu kelimeleri tekrarlıyor konuşmaya başlayan her çocuk gibi. Ben nacizane fikrimi söyledim buradaki annelere herhangi bir akıl verdiğim yok, zira konunun uzmanı da değilim.Tekrar yapmasi otozmin başlıca gostergelerinden biridir. Yapan her cocuk otistiktir demiyorum ama bu bir belirti olabilir. Lutfen goz ardi edilmesini hiçbir anneye salik vermeyin