B
Benbirlaydii
Rizeli-53
YaKaMoZz-z
Kizlar deneyimli olsugunuz icin ozellikle size sormak istiyorum. Cok sacma birsey yasadim!
Bugun 100 km yolu asip kirklareli devlet hastanesine geldim. Acile gittim direkt acilde kadin dogum yoktu bakmadilar tabi servise gidin randevu alin dediler. Servis en yakin randevu tarihi 1 hafta sonra dedi, bende ama burda misafirim lekelenmelerim var bakmak zorundasiniz dedim.
Bir hemsire beni aldi, dogumhane servisine goturdu. Bir ebe bana kayit acti, doktor su an sezeryanda dedi benden durumu anlatmami istedi.
Dun sabah bir defa pembe suli bir lekelenmem oldugunu, tekrar etmedigini ama doktorumu aradigimda mutlaka bir uzmanin gormesi gerektigini soyledi dedim.
Hemen yatis yapicaz dediler. Doktor yok, ebe beni yatiriyor... neyse dedim oke
Yatis yaptilar, idrar aldilar. Doktor felan gormedim ben biraz gecti bi hemsire elektrolit siye bir serum getirdi takti.
Dedim o taktiginiz nedir. Mineralli su merak etme dedi. Henuz doktor beni gormemis bile idrar tahlili cikmamis kan tahlili yapilmamis, nst ye soktular sanci cikmadi. Zaten daha 26+4 gunlugum....
İnternetten arastirdim bu elektrolit denen seyi, gebelikte hayati bir durum olmadikca kullanilmamali yaziyor tirstim, doktorumu aradim ama yillik izinde, ulasamadim. Bende kapadim serumu kendi doktorum kullanabilirsin diyene kadar akmasin dedim.
Biraz gecti bir doktor girdi iceri, idrar tahlili cikmis, az bi enfeksiyon var sana simdi munorol vericez kanamani takip edicez dedi. İsrarla kanama yok bir defa lekelenme oldu diyorum beni duymadan saatte kac ped degistiriyorsun diye soruyorlar...
Doktorun mesaisi bitmisti zaten, kulaginda telefon birine yol tarif ediyor bir yandan.
Serumu kapattigimi gorunce beni bi fircaladi. Burasi bir devlet hastanesi bende bu hastanenin kadin dogum uzmaniyim bu hastanede uygulanan bir tedavi yontemini sorgulamaya hakkiniz yok gibisinden... simdi kanama takibi yapicaz kanama devam etmezse seni taburcu ederiz diyor bana. Ama kanamam yokki diyorum dibleyen yok... idrar yollari enfeksiyonu teshisi koyuyorsun da, pardon oluk oluk kanamam nasil olsun enfeksiyondan nasil doktorsun sen?
Sonra basti gitti...
Ultrasonla kimse bakmadi, icerde kanama alani var mi? Plesentada sorun var mi?
Sonra hemsireye ben cikmak istiyorum dedim, imza karsiligi cikmama izin verdiler... Cunku doktor haftasonu iki gun yok, hastanede baska doktor da yok, pazartesiye kadar tutabilirler anlamsiz yere beni....
Simdi, plesentayla ilgili bir problem olsa, sizce bu nst de sanci olarak cikar miydi?
Kendi doktorumla kontrolum haftaya, beklesem mi haftaya kadar yoksa istanbula donup bir an once kendi doktoruma gitsem mi?