27. Haftada lekelenme yasayan var mi?

Geçmiş olsun canım... Ama istirahat ile çabuk geçebiliyor diye biliyorum, arkadasta da olmuştu, hep dinlenmisti ... bebek nasıl?
Bakalim su an istirahatteyim. Bebege bakmadi bile acikcasi, bugun bu lekenin sebebini ogrenmek icin gittik doktor da zaten direkt ona odaklandi rahim olcumu ustten yapti sonra alttan sa bakalim dedi, alttan bakti, sonra kisalikla ilgili konustuk iste...

Bakalim su an istirahatteyim. Bebege bakmadi bile acikcasi, bugun bu lekenin sebebini ogrenmek icin gittik doktor da zaten direkt ona odaklandi rahim olcumu ustten yapti sonra alttan sa bakalim dedi, alttan bakti, sonra kisalikla ilgili konustuk iste...
Agrin sizin var mi peki? Nasıl boyle oldu ya? Allahtan çaresi var, sabret az kaldı ... Allah saglikla yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsin.

Agrin sizin var mi peki? Nasıl boyle oldu ya? Allahtan çaresi var, sabret az kaldı ... Allah saglikla yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsin.
Doktoruma bugun bunu dedim. Ben o lekelenmeyi fark etmeseydim haberim bile olmazdi, lekelenmeyi de tesadufen fark ettim inan. Mucize gibi cunku cok azdi.

Ne agri ne sanci hicbirsey yok... en ufak bir belirtim yok yani...

Allah allah ya şükür ki gördün... bende o kadar sanci varki sorma ... Her yuruyus sonrası bel agrim oluyor bende simdi suphelendin :(

Peki dedi, ne önerdi? Neden olurmuş ki bu ?
Bilinen bir sebebi yok, sanirimmrahim yapisindan...

Yurumek, ayakta durmak, egilip kalkmak yasak, ilk haftalardaki gibi sadece tuvalet icin va kalkicam, haftalik igne olucam simdi, bu sekilde tutmaya calisicaz bakalim belki rahim uzar, o uzamasa bile surec uzar... duruma gore bakicaz

Bu aksam kontrolum vardi. 2 hafta onceki kontrolde 3,9 olan rahim agzi bugun 2,8 olarak olculdu. Doktorum pruloton depot a baslatti, 1 ay boyunca bu igneyi deneyelim dedi. Kanama lekelenme olursa suyun gelirse hemen ariyosun dedi. Sanirim seninle ayni kaderi yasiyorum bu konuda... haftaya tekrar gel dedi bakalim... senin kac cm di?
Ahh cnm ben sana soyleyecektim ama korkutma istemedim biliyon mu? Bende haftada 1 proluton oluyorum. Sana progestan verdi mi vajinal olarak o çok önemli benim doktorum hep söyler. Benim en son 15 mm di bayaa kötü benimki. Sende çok dikkat et olur mu kisalma devam etmesin. Çünkü haftan da ilerde serklaj için geç oluyor. Allah yardımcımız olsun cnm.

Ahh cnm ben sana soyleyecektim ama korkutma istemedim biliyon mu? Bende haftada 1 proluton oluyorum. Sana progestan verdi mi vajinal olarak o çok önemli benim doktorum hep söyler. Benim en son 15 mm di bayaa kötü benimki. Sende çok dikkat et olur mu kisalma devam etmesin. Çünkü haftan da ilerde serklaj için geç oluyor. Allah yardımcımız olsun cnm.
Vermedi progestan, proluton la deneyelim bir hafta dedi, haftaya pazartesi tekrar goreyim seni dedi... duruma gore eger kisalma varsa felan rapor yazip sanieim ilaclara takviye yapacak. 25 mm alti tehlikeliymis sen sinirin ustundesin su an ama biz yine de onlem alalim dedi.

Acikcasi biliyomusun plesentanin erken ayrilmasi ihtimalinden cok korkmustum cunku lekelenmeyi arastirirken hep o ihtimal cikiyodu karsima, serviks kisalmasi deyince kalkip oynayasim geldi:) en azindan yatarak istirahatle ilaclarla icerde tutma sansimiz yuksek. Sancim yok zaten henuz.

Pembe lekelenme yapiyor mu bu meret? Hic denk gelmedim

Vermedi progestan, proluton la deneyelim bir hafta dedi, haftaya pazartesi tekrar goreyim seni dedi... duruma gore eger kisalma varsa felan rapor yazip sanieim ilaclara takviye yapacak. 25 mm alti tehlikeliymis sen sinirin ustundesin su an ama biz yine de onlem alalim dedi.

Acikcasi biliyomusun plesentanin erken ayrilmasi ihtimalinden cok korkmustum cunku lekelenmeyi arastirirken hep o ihtimal cikiyodu karsima, serviks kisalmasi deyince kalkip oynayasim geldi:) en azindan yatarak istirahatle ilaclarla icerde tutma sansimiz yuksek. Sancim yok zaten henuz.

Pembe lekelenme yapiyor mu bu meret? Hic denk gelmedim
Canim evet benim doktorum da 25 altı riskli demişti ama sen yine de çok dikkat et. Kisalma devam etmemesi önemli. Bak benim de 19.cu haftada 28 di git gide kisalma oldu. 1 hafta farkla 4 mm aşağı indi benimki. 2 hafta önce gittiğimde 19 mm ken geçen hafta 15 mm e düşmüştü. Lekelenme yapar cnm. Benim bu gebeligimde çok şükür yapmadı ama ilk gebeligimde sürekli gördüm o lekelenme yi ta ki doğuma kadar. Proluton da çok etkili bir iğne. Sen ayakta kalmamaya dikkat et baskı olmasin rahmine.

Canim evet benim doktorum da 25 altı riskli demişti ama sen yine de çok dikkat et. Kisalma devam etmemesi önemli. Bak benim de 19.cu haftada 28 di git gide kisalma oldu. 1 hafta farkla 4 mm aşağı indi benimki. 2 hafta önce gittiğimde 19 mm ken geçen hafta 15 mm e düşmüştü. Lekelenme yapar cnm. Benim bu gebeligimde çok şükür yapmadı ama ilk gebeligimde sürekli gördüm o lekelenme yi ta ki doğuma kadar. Proluton da çok etkili bir iğne. Sen ayakta kalmamaya dikkat et baskı olmasin rahmine.[/QUOTE
Evet surekli yatiyorum simdilik 4 hafta boyunca igne olucam ve istirahat... onumuzdeki hafta yine kontrole cagirdi kisalma devam ediyorsa muhtemelen ilaclara takviye verip rapor yazacsk bir de calisiyorum malum....

Ben de hep 36 haftada cikarim izne diye hesap yapiyordum. Sanirim 32 den bile once cikicam:)

Canim olsun bebeğin iyi olsun varsın erken izne ayrıl. Insallah kisalma devam etmez cnm. Benimki her gidişimde daha da kısalıyor. Ben yatamiyorum malum 21 aylik oğlum var ister istemez kalıp ilgileniyorum yemek yapıyorum. Seninki ilk hiç kalkma yerinden lavabo hariç.

Canim olsun bebeğin iyi olsun varsın erken izne ayrıl. Insallah kisalma devam etmez cnm. Benimki her gidişimde daha da kısalıyor. Ben yatamiyorum malum 21 aylik oğlum var ister istemez kalıp ilgileniyorum yemek yapıyorum. Seninki ilk hiç kalkma yerinden lavabo hariç.
Dun kontrolum vardi, 3.1 dedi doktor uzamis rahim agzi proluton iyi geldi demekki ek olarak progestana gerek yok dedi haftalik ignelerini aksatma. Bu haftalardaki sinirlar icinde sayilir diyebilir dedi

Dun kontrolum vardi, 3.1 dedi doktor uzamis rahim agzi proluton iyi geldi demekki ek olarak progestana gerek yok dedi haftalik ignelerini aksatma. Bu haftalardaki sinirlar icinde sayilir diyebilir dedi
Canim cok iyi maşallah. Proluton gerçekten etkili. Bende haftalik vuruluyorum. Sen yine de dikkat et kendine ne olur ne olmaz :)

21 haftalık hamileyim. Dün detaylı ultrasonda servikal uzunluk 28 mm çıktı. Perinatolog bir şey demedi. Ama bakıyorumda kısaymış ne yapsam

21 haftalık hamileyim. Dün detaylı ultrasonda servikal uzunluk 28 mm çıktı. Perinatolog bir şey demedi. Ama bakıyorumda kısaymış ne yapsam
Evet canim kisaymis bayagi kendi doktorun gordumu sonuclari? 20 haftalikken 3,9 mm di buna ragmen zamanla kisama oluyor diye benimki kurtarmadi. Sana da bence mutlaka tedavi uygulamalari gerekir. Serklaj yapmazlar muhtelen ama igne ve ilac verirler

Evet canim kisaymis bayagi kendi doktorun gordumu sonuclari? 20 haftalikken 3,9 mm di buna ragmen zamanla kisama oluyor diye benimki kurtarmadi. Sana da bence mutlaka tedavi uygulamalari gerekir. Serklaj yapmazlar muhtelen ama igne ve ilac verirler
2 hafta önce 33mm idi. Gayet iyi dedi.Yarın hemen kendi doktoruma gidicem.Çok kafaya taktım. Serklaj için uzun ama bencede kesin tedavi şart belki progestan verir.

2 hafta önce 33mm idi. Gayet iyi dedi.Yarın hemen kendi doktoruma gidicem.Çok kafaya taktım. Serklaj için uzun ama bencede kesin tedavi şart belki progestan verir.
Proluton depot verdi bana sadece, haftada bir oluyorum 4 hafta surecek, igne cok etkili, beraberinde ilac verebilirler duruma gore, ama igne kesinlikle sart ilk etapta.

İstanbulda misin?

Back
X