• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 yaşında aileden dayak yemek

Evet esım tek çalışıyo . İki kişiydik cok sukur aç kalmadık açıkta kalmadık ozamnlar kıra oduyoduk . suan eşim rezidans ta görevli eve kıra vermiyoruz fatura odemıyoruz .Çocuğumuz var yetiyo bıze çok şükür
İnancınız var mı bilmiyorum ama Allah elinizdekini doldurup taşırsın.hiç tanımadığınız halde yol gösteriyosunuz

Asgari ücretle çok yoğun nasıl bir işte çalışıyorsunuz. Kısa sürede kendinizi toparlamalı o evden kaçmalısınız.
Aslında bana sorarsanız acilen darp raporuyla şikayette bulunup kadın sığınma evlerinde bir süre kalıp kendinize yeni bir yol çizmeniz. Belediyelere yardım için başvurabilirsiniz.
Babanız bu olayların neresinde?

Kesinlikle kadin sığınma evine gidin .

İlk önce ilk kabul merkezine yönlendirirler. 6284 sayılı kanun kadinlarin yanında . Darp raporunuzu alın . Hiçbir şekilde delile ihtiyacınız bile yok .

6 ay süre ile uygun bir kadın sığınma evine yerlestirilirsiniz. Durumunuz toparlayana kadar orada kalırsınız . Ondan sonra ise , size başka bir kadınla ev bulmanıza yardım ederler. Küçük cep harçlığı da veriyorlar yanılmıyorsam .

Abim ve annem kendini haklı çıkartır diye düşünmeyin . Artık işler öyle yurumuyor . Beyaniniz bile yeterli . Korkmayın.

Bu olmadı darp raporu alın . Kayitlari bulunsun poliste. Kendiniz de bir örneğini alın . Tehdit edin abinizi ve annenizi. Bu onları ciddi derecede korkutacaktir. O sırada dilinizi ve cv nizi geliştirir , sonra da eve çıkarsınız .

Korkmayın hiç olmadı darp raporu alın , şikayetçi olmak zorunda değilsiniz bu durumda . Tabi benim tavsiyem şikayetçi olmanız .

Asgari ücret çalılıyorum.150 tl yol param.telefon faturam 50 tl.Dil kursuna yazılmıştım işe girince aylık 300 tl.ehliyet kursum 300 tl.biraz kardeşime alışveriş yapıyorum elimde bişey kamıyo
Bir de seni olduresiye doven o kisiye alisveris mi yapiyosun

Asgari ücretle çok yoğun nasıl bir işte çalışıyorsunuz. Kısa sürede kendinizi toparlamalı o evden kaçmalısınız.
Aslında bana sorarsanız acilen darp raporuyla şikayette bulunup kadın sığınma evlerinde bir süre kalıp kendinize yeni bir yol çizmeniz. Belediyelere yardım için başvurabilirsiniz.
Babanız bu olayların neresinde?
O kadar yoğun çalışıyorumki bazen otobüste uyuyakalıyorum.Bunlar olurken komşular dışında kimseye de belli etmiyorum.İşyerimde problem olur biliyorum.Sığınma evine gitmem mümkün değil işe gidiyorum geliyorum.kursa gidiyorum.

Hemen git polise şikayetçi ol ailen bile olsa kimsenin sana bunu yapmaya Hakkı yok .
Sığınabileceğin bir akrabam vs yok mu ?

İnternette kiralık ev ilanlarına bakın bazen kadınlar kirayı paylaşacak ev arkadaşı arıyor. Çevrenizde sizinle birlikte eve çıkmak isteyen arkadaş bulabilirsiniz. İş yerinizdeki bekar kadınlara sorun onlarda başka arkadaşlarına sorsun.

Asgari maaşla ayrı eve çıkmak çok zor. Başta emlakçıya para, depozito ve kira ödeyerek eve giriyorsunuz. Kredi kartından çekip borç yaparak çıkabilirsiniz kredi kartınız varsa. Evin eşyalı da olması gerekiyor tabii ki.

İki şansınız var bu durumda. Ya sesinizi çıkarıp darp raporu alıp polise gideceksiniz ya da evdekilerle muhattap olmayı bırakıp yavaş yavaş birikim yapacaksınız. Eğer evi ayırma şansınız yoksa evdeki tartışmalara hiç dahil olmayın. Anneniz sizi madde almakla suçlarsa nazikçe belirtin kullanmadığınızı, seviyesine inmeyin. Sessiz kalın hep. Herkese hangi cevabı duymak istiyorsa o cevabı verin.

Kız çocuğunu evlat olarak görmeyen annelerden sizinki de. İnsan ailesini seçemiyor maalesef.

Kadın sığınma evlerini de bir araştırın. O konuda pek bilgim yok benim.

Kesinlikle kadin sığınma evine gidin .

İlk önce ilk kabul merkezine yönlendirirler. 6284 sayılı kanun kadinlarin yanında . Darp raporunuzu alın . Hiçbir şekilde delile ihtiyacınız bile yok .

6 ay süre ile uygun bir kadın sığınma evine yerlestirilirsiniz. Durumunuz toparlayana kadar orada kalırsınız . Ondan sonra ise , size başka bir kadınla ev bulmanıza yardım ederler. Küçük cep harçlığı da veriyorlar yanılmıyorsam .

Abim ve annem kendini haklı çıkartır diye düşünmeyin . Artık işler öyle yurumuyor . Beyaniniz bile yeterli . Korkmayın.

Bu olmadı darp raporu alın . Kayitlari bulunsun poliste. Kendiniz de bir örneğini alın . Tehdit edin abinizi ve annenizi. Bu onları ciddi derecede korkutacaktir. O sırada dilinizi ve cv nizi geliştirir , sonra da eve çıkarsınız .

Korkmayın hiç olmadı darp raporu alın , şikayetçi olmak zorunda değilsiniz bu durumda . Tabi benim tavsiyem şikayetçi olmanız .
Darp raporu almayı düşünüyorum yarın ama polise şikayet etmek istemiyorum çünkü alırsam kardeşim uzman çavuş olup evden gidemez.o evden giderse beni kimse dövmez evde

O kadar yoğun çalışıyorumki bazen otobüste uyuyakalıyorum.Bunlar olurken komşular dışında kimseye de belli etmiyorum.İşyerimde problem olur biliyorum.Sığınma evine gitmem mümkün değil işe gidiyorum geliyorum.kursa gidiyorum.
O zaman iyi geçinecek onlara cevap vermeyecek kışkırtmayacak köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz. Madem rest çekme şansınız hiç yok, cesaretiniz de yok ne diye 1.90 lık adama kafa tuttunuz. Kardeş ana hiç demiyorum farkındaysanız. Çok zor ama ben nesiyim gibi kırgınlık boyutunu geçip can güvenliğinizi düşünmeli en kısa zamanda o evden ayrılma planları yapmalısınız. 10-20 demeyin ne biriktirebiliyorsanız biriktirin.

Darp raporu almayı düşünüyorum yarın ama polise şikayet etmek istemiyorum çünkü alırsam kardeşim uzman çavuş olup evden gidemez.o evden giderse beni kimse dövmez evde
Darp raporunda şikayet etmeme durumu olmuyor benim bildiğim. Emin değilim.

Herkese iyi akşamlar.Bilmiyorum nereden başlayacağımı ama değişik bir ruh halindeyim inşallah bana yardımcı olabilecek fikir verebilecek kardeşlerim ablalarım vardır.

27 yaşındayım üniversite mezunuyum 2 yıldır bir mali müşavirin yanında haftanın 6 günü çok yoğun ve stresli bir şekilde çalışıyorum.Ankarada yaşıyorum.Maaşım asgari ücret iş bakıyorum bir yandan da tabi ama şu an olduğum yerde kalmam daha cazip.Neyse...Benim asgari ücretle çalışmam evde çok büyük bir sorun duymadığım hakaret kalmıyor desem yeridir hatta ve hatta yediğim yemek bile gözlerine batar...Evlenmediğim için her gün annem ve 25 yaşındaki erkek kardeşim tarafından o... olmakla suçlanırım.Artık dayanacak gücüm kalmadı bugün olan olay bardağı taşıran son damla oldu.Sabah uyandım gözlerimin altı mosmordu yorgunluktan.Annem sen bişey mi çekiyosun hep yorgunsun dedi imalı bir şekilde.Sen hayatını iyi yaşadın g.tveren seni dedi.okuduğum şehrin dağlarına taşlarına sormalıymış kendime erkeklere neler yaptırdığımı...O böyle iftiralar atınca dayanamadım bağırdım çağırdım 25 yaşındaki erkek kardeşim uyandı(işinden istifa etti 2 aydır evde uzman çavuşluğa başvurduğu için) üstüme yürüdü sen susacaksın para kazanmıyorsun dedi.Annem de gaz verdi iyice ve olay büyüdü.Kardeşim beni yerlerde sürükledi mutfakta yüzüme vurdu.kardeşim 1.92 boyunda siz hesap edin.Bağırdıkça vurdu.Elimi masaya koymamla meyve bıçağı geldi.Keserim sizi dye bağırdım.Elimden almaya çalışınca elini küçük sıyırmış.Bu sefer süpürge sapıyla dövdüler sabahın sekizinde.Ben dayaktan bayılma noktasına geldim bıraktı.Annem başıma gelip çok uzattın ama sen de dedi.kardeşim beni öldürmekle tehdit ediyor.Annem de sen büyüksün susacaktın dayak yemeyecektin diyor.Dayaktan sonra sinir krizi geçirdiğimde gidip kanına baktıralım dedi kardeşim uyuşturucj var mı diye inanabiliyor musunuz.Sinir krizi geçirirken ses kaydı yapmış hep böyleymişim ben evde.Eve çıkma şansım yok maaşım yetmez iş yerimde de duyulursa işten çıkarılırım nolur yol gösterin bana.
Bu da yeni üye hiç inandırıcı değilsin! !

İnternette kiralık ev ilanlarına bakın bazen kadınlar kirayı paylaşacak ev arkadaşı arıyor. Çevrenizde sizinle birlikte eve çıkmak isteyen arkadaş bulabilirsiniz. İş yerinizdeki bekar kadınlara sorun onlarda başka arkadaşlarına sorsun.

Asgari maaşla ayrı eve çıkmak çok zor. Başta emlakçıya para, depozito ve kira ödeyerek eve giriyorsunuz. Kredi kartından çekip borç yaparak çıkabilirsiniz kredi kartınız varsa. Evin eşyalı da olması gerekiyor tabii ki.

İki şansınız var bu durumda. Ya sesinizi çıkarıp darp raporu alıp polise gideceksiniz ya da evdekilerle muhattap olmayı bırakıp yavaş yavaş birikim yapacaksınız. Eğer evi ayırma şansınız yoksa evdeki tartışmalara hiç dahil olmayın. Anneniz sizi madde almakla suçlarsa nazikçe belirtin kullanmadığınızı, seviyesine inmeyin. Sessiz kalın hep. Herkese hangi cevabı duymak istiyorsa o cevabı verin.

Kız çocuğunu evlat olarak görmeyen annelerden sizinki de. İnsan ailesini seçemiyor maalesef.

Kadın sığınma evlerini de bir araştırın. O konuda pek bilgim yok benim.
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız.Ben de evi düşündüm çıkmasına çıkarım eve bi yatak olsa yeter bana akşam gidiyorum eve sadece sonuçta.ara kat olsa yakıt yakmam çok fazlaöelektrk su en fazla 20 gelir.ama ev kiraları 600 700 lira ankarada hem de baya işyerime uzak yerler.İnternete bakıyorun ama korkuyorum da biliyosunuz insanlarda artık korku kalmamış.İşyerimde bu meseleleri açamıyorum çnkü her hatam buna yorulur.1 kuruşun bile riski büyük bizde.çıkış yolu bulamıyorum inanın.gece uyurken kardeşim öldürür beni diye bile korkuyorum açık açık tehdit etti öldürcem diye.kapımı kilitleyemem yatarken diğer kardeşimle paylaşıyorum odayı.

O zaman iyi geçinecek onlara cevap vermeyecek kışkırtmayacak köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz. Madem rest çekme şansınız hiç yok, cesaretiniz de yok ne diye 1.90 lık adama kafa tuttunuz. Kardeş ana hiç demiyorum farkındaysanız. Çok zor ama ben nesiyim gibi kırgınlık boyutunu geçip can güvenliğinizi düşünmeli en kısa zamanda o evden ayrılma planları yapmalısınız. 10-20 demeyin ne biriktirebiliyorsanız biriktirin.
Ben kafa tutmadım o asgari ücretle çalışıyorum diye her seferinde üstüme yürüyor.asgari ücretle çalışanlar itmiş insan değilmiş.s. olup gitmeliymişim o yüzden evden.duymazlıktan geldim dayak yememk için daha ne yapsaydım? Bence burda yanlışı yapan ben değildim ki yanlış yapsamda hiçbir canlı dayağı hak etmez...

Darp raporunda şikayet etmeme durumu olmuyor benim bildiğim. Emin değilim.
Darp raporunda adli olaya yansıyosa kardeşim uzman çavuş olamaz evde kalır ve benim yüzümden gidemediği için her gün dayak yerim.ama ilerde bir şey olursa da elimde kanıt olsun istiyorum.

Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız.Ben de evi düşündüm çıkmasına çıkarım eve bi yatak olsa yeter bana akşam gidiyorum eve sadece sonuçta.ara kat olsa yakıt yakmam çok fazlaöelektrk su en fazla 20 gelir.ama ev kiraları 600 700 lira ankarada hem de baya işyerime uzak yerler.İnternete bakıyorun ama korkuyorum da biliyosunuz insanlarda artık korku kalmamış.İşyerimde bu meseleleri açamıyorum çnkü her hatam buna yorulur.1 kuruşun bile riski büyük bizde.çıkış yolu bulamıyorum inanın.gece uyurken kardeşim öldürür beni diye bile korkuyorum açık açık tehdit etti öldürcem diye.kapımı kilitleyemem yatarken diğer kardeşimle paylaşıyorum odayı.

Dayak yiyorsunuz ancak şikayet etmeye korkuyorsunuz. Darp raporu almıyorsunuz. Eve çıkmak istemiyorsunuz maddi konu diyorsunuz. Kadın sığınma evine gidemem diyorsunuz. Öyle bi anneye hala anne diyor kardeşiniz gidince yanında kalmak istiyorsunuz. Vs vs

Hiç inandırıcı değil. Öncelikle bunu söylemek istedim.

Ama gerçekse ki belki bunu okuyan başka bir insan vardır ve ihtiyacı vardır diyip yazıyorum.

Evden çıkın. Evet bu saatte. Acile gidin. Darp raporu alın. Morluklar yeterli sebep. Polise gidip şikayetçi olun. Annemle erkek kardesim beni dovdu diyin. Anneniz de bu konuda ifade verip kotuleyemez cunku o da supheli. Polislere eve gidemeyeceginizi sizi öldürmekle tehdit ettiğini söyleyin. Ailenizi arkanızda bırakıp hayatınıza devam edin. Is ilanları araştırın kadın sığınma evinde bulunacağınız 6 ay içinde. Izinizi kaybettirin. Hatta il değiştirin başka bir ildeki sığınma evine geçin. Orda ise girin ve uygun bir ev tutun. Hayatınızı yeniden kurun.

Ya da sürünmeye devam edin

Back
X