Ben 24 yaşımda tekrar üniversite okudum ve faydası oldu tabiki. Sevgilim okuduğu üniversiteyi terkedip evde ders çalışıp daha iyi bölüm kazanmış o da 24 yaşında ünivetsiteye başlamış. Bu konuda hayatlarımız çok benziyor. Sevgilim benden yaş olarak küçük hala okuyor ve zorlanıyor ben de derslerine yardım etmeye çalışıyorum, bölüm zor geliyor ona. Evlenmek için okulu bitirmesini bekliyoruz, daha ikinci sınıfta ama bekleyeceğim. Kendi kararı çünkü, o üniversiteyi okumayı istiyor. Bitiremezsem çıkıp lise mezunu olarak iş bakacağım diyor ama bölümü güzel olduğu işin kapasitesini zorlayarak okumaya çalışıyor. Ben 30 yaşındayım, iki üniversite bitirdim ve kendisini bekliyorum. Şimdi bu kadar uzun size örneklemek için yazdım. Üniversite geç yaşta okunur, ama siz kaç yaşındasınız bilmem de sizin uzun süre beklemeniz gerekir. Sevgiliniz ders çalışmayacak bir insansa zaman kaybı olur. Benimki ders çalıştığı halde zorlanıyor, ama ilk üniversiteyi bırakıp daha çok sınava çalışıp daha yüksek puan yaptığını da söyleyiyim. Sizin sevgiliniz mesela üniversite sınavına çalışıp kazanabilir mi? Biz örgün okuduk, okuyoruz, sevgiliniz örgün üniversite kazanamadı mesela açık öğretim kazandı, hiç derse gitmeden sınavlara çalışıp verebilecek mi? Cevabınız hayır ise zorlamayın. Çok yıpranırsınız.