27 yaşındayım evde kaldım gözüyle bakılıyor ?

27 yaşındayım evliyim 1 yaşında çocuğum var çalışıyorum. Kendi arkadaş çevremde evli olup çocuğu olan tek kişiyim neredeyse. Onlara göre benim durumum tuhaf. Eşim ve benim aileme göre 27 evli ve çocuklu olmak için erken sayılacak bir yaş. Eşimin arkadaş çevresinde de herkes evli çocuklu. Bu durum çevreye, anlayışa göre değişiyor. Nasıl mutluysanız öyle yaşayın insanlar konuşur durur takmayın.

o çevre baskısı yapanların çoğunun evlilikleri sıkıntılı. biraz kurcalayınca alttan neler çıkar. bunu sizi evlilikten soğutmak için söylemiyorum ama bakın forumda ben dahil pek çok sıkıntılı evlilik yaşayan var.yani yeter ki evlilik olsun da ne olursa olsun gözüyle bu yola girilmez. aklınızla kalbinizin örtüşmesini önemseyin.
32 yaşında evlendim hiç de geç bir yaş değildi. kendini tamamlayamamış ruhsal olarak da eksik yanlarımla bu işe girişmek beni daha çıkmaza sokardı die düşündüm. önce kendinizi iyi hissedin, iyi hissetmek adına kendinizi geliştirin. kendinizi güçlü hissederseniz bu vb. baskılara karşı da sarsılmazsınız. sonrası gelicektir inşallah :)

• Beğen
Reactions: 000
Daha 22-23 yaşimdayken başladi bu baskilar.
24unde begenen yok mu, neden evlenmiyorsun derlerdi.
Hatta komsum neden evlenmiyorsun dediyinde gonlumce biri yok, sirf evlenmek icin evlenip mutsuz olmak istemiyorum dediyimde hangimiz mutluyuz ki, önemli olan cocuk demisti ( cahillik işte), şaşirmiştim.
Diger komsum da arkamdan o zengin erkek ariyor, oyuzden evlenmiyor demisti.
Amcanin karisi da başini kapat, oglumun arkadaslarindan biri seni alir demisti, o kadar zoruma gitmisti ki.
Girdiyim her ortamda evlilik de evlilik. Artik akrabalara bile gitmek istemiyorum.
En son 25imde severek evlendim, mutluyum.
Bana evlen diye baski yapanlar mutsuz hayatlarina devam ediyorlar.
Şimdi de 2inci cocuk ne zaman olacak diye biktiriyorlar.

Takmayin o insanlari, o çeneleri hic durmaz.

Daha 22-23 yaşimdayken başladi bu baskilar.
24unde begenen yok mu, neden evlenmiyorsun derlerdi.
Hatta komsum neden evlenmiyorsun dediyinde gonlumce biri yok, sirf evlenmek icin evlenip mutsuz olmak istemiyorum dediyimde hangimiz mutluyuz ki, önemli olan cocuk demisti ( cahillik işte), şaşirmiştim.
Diger komsum da arkamdan o zengin erkek ariyor, oyuzden evlenmiyor demisti.
Amcanin karisi da başini kapat, oglumun arkadaslarindan biri seni alir demisti, o kadar zoruma gitmisti ki.
Girdiyim her ortamda evlilik de evlilik. Artik akrabalara bile gitmek istemiyorum.
En son 25imde severek evlendim, mutluyum.
Bana evlen diye baski yapanlar mutsuz hayatlarina devam ediyorlar.
Şimdi de 2inci cocuk ne zaman olacak diye biktiriyorlar.

Takmayin o insanlari, o çeneleri hic durmaz.
Bana o kadar iyi geldiniz ki mıral destek vererek ve ne kadar yanlış baktığımı göstererek

o çevre baskısı yapanların çoğunun evlilikleri sıkıntılı. biraz kurcalayınca alttan neler çıkar. bunu sizi evlilikten soğutmak için söylemiyorum ama bakın forumda ben dahil pek çok sıkıntılı evlilik yaşayan var.yani yeter ki evlilik olsun da ne olursa olsun gözüyle bu yola girilmez. aklınızla kalbinizin örtüşmesini önemseyin.
32 yaşında evlendim hiç de geç bir yaş değildi. kendini tamamlayamamış ruhsal olarak da eksik yanlarımla bu işe girişmek beni daha çıkmaza sokardı die düşündüm. önce kendinizi iyi hissedin, iyi hissetmek adına kendinizi geliştirin. kendinizi güçlü hissederseniz bu vb. baskılara karşı da sarsılmazsınız. sonrası gelicektir inşallah :)
Ben ruhsal olarak eksiğim bunun farkımdayım. Eksik olduğum için sanırım yorumşardan da fazla etkileniyorum. Zaten görgülü ne dediğini bilecek olan insanlar bu konuşarı mevzu etmiyor nerde işi gücü yok tek meziyeti koca olan insanlar var onların dilinde sakız. Kendi kuzları erken koca buldu diye illa bana da bir kulp yapıştıracaklar ve o da bu oluyor. Eve misafirliğe gelip eee biri yokmu diye konu açılmas beni çok geriyor

Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Boşver sen kimseyi takma doğru insanı bulduğuna inanana kadar evlenme derim ben o hatayı yaptım şimdi gerçekten çok pişmanım

Bana o kadar iyi geldiniz ki mıral destek vererek ve ne kadar yanlış baktığımı göstererek
Size destek ola bildimse ne mutlu bana. Bir ornek daha vereyim.
Dayimin kizi evde kalma korkusuyla mecbur biriyle evlendi. Evlenmeden once cok israr ettim evlenme, adamin karakteri iyi degil, pisman olursun diye. Dinlemedi beni, napayim kim alacak beni, babam alkolik, yaşim da geciyor demisti ( yaşi 22-23-du)
O kadar baski gormus ki, gercekten de yaşinin gectiyini dusunmustu.
Evlendi, bir cocugu oldu. Köyde yaşiyor, eşi alkolik calismiyor, icip gelip dovuyor kuzenimi. Kv ile ayni evde yaşiyor, kv de yapmadigini birakmiyor kiza. Açlik icindeler, kahvalti yapacak peynir filan bile bulamiyorlardi. Cocuga kiyafet alan da yoktu, kuzenimin tanidiklardan cocuga kiyafet istiyordu. Cok israr ettim boşan, hatta boşanmasini bekliyordum, ailesi de arkasindaydi. En son bir kac ay önce hamile oldugunu duydum. 2 ay once de dogum yapmis, cocuga kv-nin ismini koymuslar. İnsanlar ne der korkusuyla boşanmadi, 2inciyi yap israriyla da 2inci cocugu dogurdu. Sadece o cocuklara aciyorum.

Dayimin kizi evde kalma korkusuyla mecbur biriyle evlendi. Evlenmeden once cok israr ettim evlenme, adamin karakteri iyi degil, pisman olursun diye. Dinlemedi beni, napayim kim alacak beni, babam alkolik, yaşim da geciyor demisti ( yaşi 22-23-du)
Evlendi, bir cocugu oldu. Köyde yaşiyor, eşi alkolik calismiyor, icip gelip dovuyor kuzenimi. Kv ile ayni evde yaşiyor, kv de yapmadigini birakmiyor kiza. Açlik icindeler, kahvalti yapacak peynir filan bile bulamiyorlardi. Cocuga kiyafet alan da yoktu, kuzenimin tanidiklardan cocuga kiyafet istiyordu. Cok israr ettim boşan, hatta boşanmasini bekliyordum, ailesi de arkasindaydi. En son bir kac ay önce hamile oldugunu duydum. 2 ay once de dogum yapmis, cocuga kv-nin ismini koymuslar. İnsanlar ne der korkusuyla boşanmadi, 2inciyi yap israriyla da 2inci cocugu dogurdu. Sadece o cocuklara aciyorum.
İçine batmak üzere olduğum batağı bana onkadar net gösterdiniz ki... inanın artık ilk çıkanla evlenecek gibi bir hale geldim. Oysa bu toplum baskılarını henüz takmazken baskıyla evlenildiğini duyunca millet be el akıllı derdim. Eğitimimi tamamlayıp iyi bir yere gelip gezip eğlenip öyle evlilik yapayım düşüncesi hakimdi bende. Ama etrafta belli bir yaştan sonra çocukta olmuyor bak insan aniden yaşlanıp çöküyor şunun kızıda kimseyi beğenip evlenmedi şimdi 40 oldu gibi tuhaf tuhaf örnek veriyorlar. Ben başlarda dirensemde son zamanlarda kafama taktığımı hissettim. Sabah iç huzursuzlukla uyanmaya başladım. Tanışsam biriyle neredeyse bu hızla 1 2 atya evlenelim diyecektim. Oysa bana göre 1 yıl tanınmalıydı. Kafam derslerden zaten allak bullak oluyor üstüne eve gelen bir kaç teyzenin lafı da beni drmadağın ediyordu. Uzun uzun anlatmışsınız çok sağolun. En azından hataya düşmeden kurtulmama vesile oldunuz

İçine batmak üzere olduğum batağı bana onkadar net gösterdiniz ki... inanın artık ilk çıkanla evlenecek gibi bir hale geldim. Oysa bu toplum baskılarını henüz takmazken baskıyla evlenildiğini duyunca millet be el akıllı derdim. Eğitimimi tamamlayıp iyi bir yere gelip gezip eğlenip öyle evlilik yapayım düşüncesi hakimdi bende. Ama etrafta belli bir yaştan sonra çocukta olmuyor bak insan aniden yaşlanıp çöküyor şunun kızıda kimseyi beğenip evlenmedi şimdi 40 oldu gibi tuhaf tuhaf örnek veriyorlar. Ben başlarda dirensemde son zamanlarda kafama taktığımı hissettim. Sabah iç huzursuzlukla uyanmaya başladım. Tanışsam biriyle neredeyse bu hızla 1 2 atya evlenelim diyecektim. Oysa bana göre 1 yıl tanınmalıydı. Kafam derslerden zaten allak bullak oluyor üstüne eve gelen bir kaç teyzenin lafı da beni drmadağın ediyordu. Uzun uzun anlatmışsınız çok sağolun. En azından hataya düşmeden kurtulmama vesile oldunuz
Cok guzel pilanlariniz var zaten. Egitimi tamamlamak, bir yerleri gezip tozmak.
Burda YenGenc niki var, bekar, calisiyor, eline firsat dustukce ulkeleri geziyor. Hayata bakisi farkli, cok begeniyorum onun bakis tarzini.
Siz de kimseyi takmayin. Evlenseniz esinizin isini begenmeyecekler, cirkinse tipine laf edecekler , calismasaniz koca parasi yiyor diyecekler, cocuk dusunmeseniz kısır diyecekler, 1tane yapsaniz 2ciyi neden yapmiyorlar, kirada otursaniz evleri bile yok neden cocuk yaptilar diyecekler. Diyecekler de diyecekler.
Halamin kizi zengin biriyle evlendi. Eşinin pahali arabasi, sirketi vardi. Daha ev almamisti ama ablasinin 5+1 evinde otuyolardi. Amcamin karisi kiskandigindan X da evsiz birine gitti, adamin evi yok derdi ( kendi kizinin eşi kac yildir işsiz, kiz calisip ev gecindiriyor ve kv ile oturuyorlar). Bir kac ay sonra halamin kizi cok guzel ev aldi. Şuan amcamin karisi arkasindan yine bir seyler konusuyordur, eminim.
Şu insanlarin agzi hic durmaz malesef.

35’i yarıladım. O zaman ölmüşüm ağlayanıııımmm yok :(
Saçmalama 27 gayet normal bir yaş. Hele ki günümüzde. Hiç kendini üzme, depresyona girme. Herşey kısmet, sen kendini yetiştirmeye bak. Bu yaşların geri gelmeyecek. Kendine zehir etme hayatı.

• Beğen
konu sahibi hep o öyle der bu böyle der diyorsunuz. bence siz evlenmek değil de elalelim ağzını kapatayım istiyorsunuz. önceden de çok kere yazıldı elalelim ağzı kapanmaz. Allah muhafaza öylesine evlenip sonra boşansanız ne yapacaksınız ki boşanmak çağımızın bir realitesi herkesin başına gelebilir. ya da çocuğunuz olmasa mesela ki bu da yaygın bir problem. o yüzden hayatın ne getireceği bilinmez. bakış açınızı değiştirin.

Şahsen 31 yaşımda evlendim. 16 yaşımda çalışmaya başladım. Okul üniversite derken önüme doğru insan çıkmayınca öyle oldu. Iyiki de öyle olmuş. Yoksa eşimi bulamazdım. Yani "okulun niye bitmiyor" ve "ne zaman evleneceksin" diyen insanlar vardi. O konuşan insanların hayatıma katkıları 0 a yakın. Yani hayatımın zor günlerinde yanımda olmayan, kendi hayatı sıkıcı olduğu için başkaları ile uğraşan insanlar bunlar. Yoksa bekara "Neden evlenmiyorsun" veya cocugu olmayana "Neden cocuk yapmıyorsun" diye sorulmaz aslında. Öyle kolaysa onlar size iyi bir eş adayı bulsunlar. Depresyona girecek bir durum yok. Kendinize çürümüş elma muamelesi yapmayin. Bizim insanın ağzı hiç durmaz. Bekarsin - Evlen! Evlendin-Cocuk ne zaman. Çocuğun olur-Ikincisi-Ucuncusu ne zaman. Yani bitmez. Siz önce kendiniz şahsınıza ezik gözle bakmayın. Baskalarin ne düşündüğü ikinci planda.ve hayatınızda fayda etmeyenin ne düşündüğü hic far etmez

Karşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Ben de 24 yaşındayım 😂evliyim bana da kisir gözüyle bakiyorlar . Sen 4×4 lük olsan bile illaki bir kilif bulurlar😂

Eşinin alkolik ve çalışmayan biri olduğunu bilmiyor muydu kuzeniniz?
Hiç araştırılmadı mı aile veya eş adayı?

Eşinin alkolik ve çalışmayan biri olduğunu bilmiyor muydu kuzeniniz?
Hiç araştırılmadı mı aile veya eş adayı?
Tabii ki, arastirildi. Cocugun icip kuzeninin dugununde dayisini dövdugunu biliyorlardi. O zaman calisiyordu ama, evlendikten sonra işten cikarildi ve bir kac yil calismadi. Kuzenim zaten cocugun cok zor biri oldugunu biliyordu. Cocuk en kucuk seylerde küser, gunlerce kizi aramaz ve aramalarina, mesajlarina cevap vermezdi. Cocugun gozunun baskalarinda bile oldugunu biliyordu. Bile bile evlendi.

• Üzgünüm
Tabii ki, arastirildi. Cocugun icip kuzeninin dugununde dayisini dövdugunu biliyorlardi. O zaman calisiyordu ama, evlendikten sonra işten cikarildi ve bir kac yil calismadi. Kuzenim zaten cocugun cok zor biri oldugunu biliyordu. Cocuk en kucuk seylerde küser, gunlerce kizi aramaz ve aramalarina, mesajlarina cevap vermezdi. Cocugun gozunun baskalarinda bile oldugunu biliyordu. Bile bile evlendi.
Her kalitesiz erkeğin alıcısı var bunlarda aptal kızlar, müsdehak onlara

• Beğen
Var ben çevremde saçma imalarda bile bulunan var

Yazık olmuş kuzeninize.
Bari kayınvalide ile yaşamasa..
Kendi evi olsaydı..

Anne baba evindendeki standartlar olmayacaksa evlenilmemesi veya şartların iyileşmesinin beklenmesi taraftarıyım.

Yazık olmuş kuzeninize.
Bari kayınvalide ile yaşamasa..
Kendi evi olsaydı..

Anne baba evindendeki standartlar olmayacaksa evlenilmemesi veya şartların iyileşmesinin beklenmesi taraftarıyım.
Kendi evi yok, olma ihtimali de yok, bir omur beraberler. Kv de fenaymis, neler neler diyormus kiza. Bir omur de bu sekilde devam edecek. Gorumce de var cok yakininda. Onla iliskisi nasil bilmiyorum.

• Üzgünüm
Back
X