28+1haftalik hamilelik ve rahim boyu kisaligi.

pheisa86

Allahim sana emanetiz.
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2014
27
14
28 haftalik hamileyim. Gecen hafta dr agrilarim neticesinde once karindan sonra vajinal ultrasondan bakti. Rahim boyunun kisaldigini soyledi. Calisiyorum dr hemen rapor al dedi. Ondan beri evdeyim. Ufak tefek isler disinda pek kalkmiyorum. Bebegimin gelisimi iyi cok sukur. Dr magnezyum ve progestan verdi. Bol protein ve kalsiyum al, bol sivi tuket dedi. Bu durumu yasayanlar varsa beslenmeden yasam sekline akliniza gelen her turlu tavsiyeyi bekliyorum. Allahimbebeklerimizi hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin.

28 haftalik hamileyim. Gecen hafta dr agrilarim neticesinde once karindan sonra vajinal ultrasondan bakti. Rahim boyunun kisaldigini soyledi. Calisiyorum dr hemen rapor al dedi. Ondan beri evdeyim. Ufak tefek isler disinda pek kalkmiyorum. Bebegimin gelisimi iyi cok sukur. Dr magnezyum ve progestan verdi. Bol protein ve kalsiyum al, bol sivi tuket dedi. Bu durumu yasayanlar varsa beslenmeden yasam sekline akliniza gelen her turlu tavsiyeyi bekliyorum. Allahimbebeklerimizi hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin.
canim nekadar kisalmis rahim boynun. ben bildigim kadariyla gebelik ilerledikce zaten kisalirmis 2o 25 mm uzerindeyse sorun yoktur insallah bebegini sagsalim kucagina alirsin

29agelmişsin inş bişiy olmaz cnm ama dikkatli olmalı ve istırıhat etmelisin ve,Dr ciğer geliştirici vuracakmış onu öğren ,erken gelirse çok problem olmaz inş ozaman

Iki hafta sonra kontrol var duruma bakariz, igneleri vururuz dedi dr
Merhaba geçmiş olsun. Sizinle sorunumuz aynı. Benimde rahim boyum kısaldi birdenbire 1.5 cmye düştü sonra 5 gün hastanede ilaç tedavisi yapıldı 5.Gün ölçüldü 2.60 oldu eve çıktık 5 gün sonra tekrar kontrol edildi 2.99 oldu. Ancak benim tedavi ilaç var Adalat cron kullanıyorum haftada birde pruluton départ iğne kullanıyorum günde 2 kezde magnezyum kullanıyorum. Ayrıca 3_ 3.5 litrede şu tüketmeye gayret ediyorum. Benim durumum bu ama psikolojik baya etkilendi inşa korkuyor. Umarım 37. Haftayı buluruz. Bu arada bana ciğer geliştirici iğneden yapıldı.

Bu arada magnezyum agri ve kramplarima cok cok iyi geldi. Cok yogun bir is tempom vardi ve tecrubesizlik, anlayamadim pek. Insallah normal zamanlari kadar kalir ve saglikli bir sekilde dunyaya gelirler.

Bu arada magnezyum agri ve kramplarima cok cok iyi geldi. Cok yogun bir is tempom vardi ve tecrubesizlik, anlayamadim pek. Insallah normal zamanlari kadar kalir ve saglikli bir sekilde dunyaya gelirler.
Canim bende ne ağrı çıktı ne kramp var birden rahim boyu kisalmis nstye bağladılar mi se seni

Ben mugladayim. Son kontrolde sagimdan soluma donmekte zorlaninca dr suphelendi ve ultrason, nst geldi akabinde. Sancim yok sukur.

Tayin geregi burdayiz. Alt karin ve kasiklarda agri vardi devamli degildi. Bir haftadir evdeyim. Dinleniyorum ve cok rahatlatti bu beni.

Tayin geregi burdayiz. Alt karin ve kasiklarda agri vardi devamli degildi. Bir haftadir evdeyim. Dinleniyorum ve cok rahatlatti bu beni.
Anladım canım bilmiyorum ki artık ne olur endişeli bir bekleyiş var bende 37. Haftayı bulsam başka bişey istemem.

Nasil anladiniz acaba bi sikinti oldugunu benimde 2 gundur is cikisi baslayan alt karin batmam var yatinca geciyo ayaga kalkinca basliyo

Tesekkur ederim gayet iyiyim su an. 33+4 olduk. Kullandigim.ilaclari biraktirdi doktor. Yuruyuslere baslamami soyledi. Her gun 15-20 dk yuruyorum artik. Kilosu da iyi cok sukur. Yarin kontrole gidicem daha net birsey soyleyecek dr. Ama bebegin basi asagi donmus. Dogum kanalina girmis. Oyle ya da boyle erken gelecek bebegim ama dr. Kilosunu kurtardi bundan sonra sorun olmaz dedi insallah. Rabbim esirgesin cumlemizin bebegini.

Canim benim kasiklarimda siddetli agrim vardi artik bir gun okulda duramaz hale geldim ve akintim fazlaydi. Bunun uzerine gittim dr a.

Tesekkur ederim gayet iyiyim su an. 33+4 olduk. Kullandigim.ilaclari biraktirdi doktor. Yuruyuslere baslamami soyledi. Her gun 15-20 dk yuruyorum artik. Kilosu da iyi cok sukur. Yarin kontrole gidicem daha net birsey soyleyecek dr. Ama bebegin basi asagi donmus. Dogum kanalina girmis. Oyle ya da boyle erken gelecek bebegim ama dr. Kilosunu kurtardi bundan sonra sorun olmaz dedi insallah. Rabbim esirgesin cumlemizin bebegini.

Canim benim kasiklarimda siddetli agrim vardi artik bir gun okulda duramaz hale geldim ve akintim fazlaydi. Bunun uzerine gittim dr a.
ben de 33+5 deyim dün kontrole gittim 33+4 dü.kilosuna 2300 gr dedi sen yarın gidince sorar mıısn kilosunu benim hep düşük kiloluydu dr gelşimi iyi görünüyor dedi merak edttim seninkini

Tamam sorarim tabiki. Dr gelisim iyi diyorsa sorun yoktur insallah. Siz de rahat olun. Bir arkdasim sut muz bal findik ceviz robottan gecirip yemis hamileliginde ve gercekten masallah bebek 8 ayi bitiriyor gayet iyi kilosu. Bu da faydali olabilir.

X