Premature Bebekler 28 haftalık prematüre bebeklerin gelişimini paylaşalım hanımlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

preemie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
55
1
96
Ankara
parça parça tartışıp-paylaşıyoruz ama toplu bi başlık altında 28 haftalık premaature bebeklerimizin yaşadıkalrını, sorunlarını, gösterdikleri gelişmeleri, oynadığımız oyunları nebileyim bebeklerimizle ilgili herşeyi kaygılarımızı paylaşalım

benim kızım 28 haaftalık doğdu..1170gr 37 santim doğdu..şu an 15.5 aylık düzeltilmiş olrak 12.5 aylık..emekliyo düz yürüyo dönüşlerde düşüyo,tırmanıyo.oturuyo,hemen hemen herşeyi yapıyo yaşıtlarına göre.maşallah kuzumaopuyorumnanaktan:nazar: boyu 76santim kilo 9.5 kilo oldu..

Böyle bir başlık açtığına çok sevindim preemie. Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu. 9 kasımda kronolojik 6 aylık, düzeltilmiş 3 ay 9 günlük olacak. Şimdi 7 kilo 300 gram civarında. Beni ve nesneleri takip ediyor. Gülüyor, aguluyor, başını tutuyor ama bir süre sonra başı sallanıyor, elinden tuttuğumda her iki tarafa dönebiliyor. Eline bir nesne verdiğimde biraz tutuyor. Fakat henüz kendisi nesnelere uzanıp yakalamıyor.

Kırmızı bir elma kurdu oyuncağı var onu sağdan sola soldan sağa yukarıdan aşağıya aşağıdan yukarıya hareket ettirip takip etmesini sağlıyorum. Bir oyun minderi var üzerinde oyuncaklar asılı henüz oyuncaklara uzanmıyor ama seyretmek çok hoşuna gidiyor. Elinden tutup bir tarafa döndüğünde ellerini biraraya getirip agulamaya başlıyor ve çok mutlu oluyor. Gözlerine bakarak konuşuyorum o da agulamaya başlıyor.
Yaşıtlarının kilosunu yakaladık sayılır benim tek endişem bundan sonra nörolojik bir problemin gerçekleşme ihtimali. Bebeğimin yürüyüp, konuştuğunu görene kadar bu endişem bitmeyecek sanırım. Bütün bebeklere sağlık diliyorum.

benim kızım 28 haaftalık doğdu..1170gr 37 santim doğdu..şu an 15.5 aylık düzeltilmiş olrak 12.5 aylık..emekliyo düz yürüyo dönüşlerde düşüyo,tırmanıyo.oturuyo,hemen hemen herşeyi yapıyo yaşıtlarına göre.maşallah kuzumaopuyorumnanaktan:nazar: boyu 76santim kilo 9.5 kilo oldu..

Arzu siz ek gıdaya ne zaman başlamıştınız?

Arzu siz ek gıdaya ne zaman başlamıştınız?

düzeltilmiş olarak 5 aylık olduğunda kendi sıktığım meyve suyu ve yoğurtla başladım canım..düzelilmiş olarak 6 aylık olduğunda kaşıkla yemek tarzı şeyleri blendırdan geçirip verdim. sebze ,çorba ,vs.. canım..

Son düzenleme:
Benim kızımda 28 haftalık doğdu şu an 6 aylık 7,800gr ve 66 cm allah hepimizin çocuklarına sağlık versin.

benim minik prensesim de 28 haftalık doğdu. 1500 gr dı doğduğunda. boyu da 42 cm di. şu an 3 aylık oldu ve 4 kiloya ulaştı. boyu da 47 cm. sadece mama ile besleniyor. aptamil 1 veriyorum.

benim kızımda 30+6 da doğdu 1 kiloydu gelişim geriliğide varmış 26 haftalık gibi doğdu.şuan 9100 gram 16 aylık düzeltilmiş 13,5 aylık herşeyi yapabiliyor çokda zeki maaşallh ama yürümüyor yürümekten korkuyor daha doğrusu

bebekleımız buyuyo artık ....benım üçüz kızlarımda 28 haftalık dogdu....su an duzeltılmıs onuç aylıgız normalde 16 .....sıralıyo ıkısı cok ıyı tırmanıyoo donuyo oynuyo bırı ıse hala emeklıyo ayaklarının ustune yenı yenı basıyo ada uzun vadelı degıl hemen kırıyo doızınden ve oturuyo basarkende ayakucuna basıyo dıger tum hareketlrı cok ıyı donuyo emeklıyo yuvarlanıyo baba ded mama dıyo .. beklıyorum yurumelerını ama dıla bu sekılode basmamaya devam edrse norologa gıdıcez zaten hepsını goturucem ama onu ozellıkle ınş sıkıntı olmadan buyurler mınışlerımız ....

merhaba benim meleğimde 28 haftalık doğdu 1030 gr 37 cm 9,5 aylık ama düzeltilmiş yaş olarak hesaplarsak 7,5 aylık 8 kilo 68 cm boy.ayaklarının üzerine basıyo adım atmayada başladı yuvarlanıyo nesnelere uzanıp alıyo kahkaha atıyo he he hey gibi sesler çıkartıyo baş baş yapıyo dişleride patladı huysuz bu sıralar böle ek gıdalara başladık yiyo hemen hemen herşeyi ilk önce tadına bakıyo sonra yiyo beğenmediği şeyi hayatta yemez...

merhaba benim kizimda 3gun oldu 28haftalik dogdu su an kuvozde bu surec nasil gececek bilmiyorum Allahim bize bol sabir ver bebiste akcigerler sikintili cihaza bagli yasiyor sizler atlatmissiniz anlasilan ins dualarinizi bekliyorum bizlerde hayirlisiyla bebegimizi saglicakla alalim kucagimiza

benim kuzumda 30 haftalık 1180 gr. 40 cmboyunda doğdu.ama gelişim geriliği vardı 28 haftalık gibiydi.şu an 11 aylık ama düzeltilmiş 8,5 aylık.çok hareketli bi bebek.yatmaktan nefret ediyo elinden tuttuğumda yada yürütece koyduğumda fırtına gibi gidiyo her iki eliylede oyuncaklarını tutup emekleme pozisyonu alabiliyo.çok dikkatli kızdığımızdada eğlendiğimizdede nasıl tepkiler vereceğini iyi biliyo henüz bir dişi çıktı emekleme pozisyonu alıyo ama fazla adım atamıyo ama değişik teknikler geliştirdi yuvarlanarak falan gitmek istediği yere gidiyo.4,5 aylık ek gıdalara geçtim dişi olmamasına rağmen makarna pilav balık tavuk et aklınıza ne gelirse herşey yediriyorum.şu an 79 cm.boyunda 9800 gr.boy ve kilo olarak yaşıtlarını yakaladığını söledi doktor.yalnız çok bağırıyo aguluyo garip sesler çıkarıyo bazen gel falan diyo ama henüz anne baba gibi anlamlı sözler konuşmuyo.sadece ağlarken anne diyo.el sallıyo alkış yapıyo müzik çıktığında oynamaya başlıyo.ama çokta sinirli.3 yaşında bi abisi var ona saldırmayı saçını çekmeyi peşinden koşup elindeki oyuncakları çekmeyi çok seviyo.baya yoruluyorum.uyumaktan yatmaktan ve oturmaktan nefret ediyo.sürekli ya kucakta durmak yada yürümek istiyo.tam bi anne bağımlısı saniye gözünün önünden ayrılmama izin vermiyo aşırı sabırsız ve inatçı bi bebek.büyüdüğü zaman nasıl başedicem bilemiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun.:1:

Son düzenleme:
mrb arkdaslr 28 haftalık dogum yapan arkdaslar her 28 haflık dogum yapan her bebısı kuvezde bekletıryolarmı bırde 7 aylık dogan bebek sezaryanmı yoksa normal dogummu oluyor bılgı veırrısenız sevınrıım...

evet kuvezde kalır mutlaka canım cunku cok kuçuk oluyolar ...........benımkılerde 28 haftalık dogdu uç ay kaldılar toparlanmaları ıle ılgılı benımkıler uçuz olunca dahada fark ettı durum herkese saglıklı gunler ols ınşş

evet kuvezde kalır mutlaka canım cunku cok kuçuk oluyolar ...........benımkılerde 28 haftalık dogdu uç ay kaldılar toparlanmaları ıle ılgılı benımkıler uçuz olunca dahada fark ettı durum herkese saglıklı gunler ols ınşş

bebişerimiz sağlıklı olsunda herşeyi yaparlar inşalla..yavaş yavaş olsada...

Son düzenleme:
damdan düşenin halini birtek damdan düşen bilirmiş 28 haftalık ikiz bebeklerim 1200 gram dünyaya geldiler doğum gerçekleşeli 2 gün geçti
solunum cihazına bağlılar bugün hastaneden taburcu olurken doktorumuz birtanesinin verilen ilaca cevap vermediğni diğerinin de çok az cevap verdiğinii söyledi saatlerdir ağlamaktan başka birşey yapamıyorum bu cihaza bağlı kaç gün kalabilirler? ilaçlara cevap vermezlerse ne olur çıldırmak üzereyim beni birtek sız anlarsınız ve tecrübelsiniz Allah rızasıiçin bildiğniz herşeyi ve tecrübelerinizi benimle paylaşın ne olur bu arada gaziantepte yaşıyorum tavsiyeniz neler???????????????????

canım gozun aydın oncelıkle sabırlı ol ınan toparlıyolar hep ayını surevcten gectık benımkılerede once ıyı degıl dendı kolay degıl canım kuvez ..olucak sıkıntılar ama cok guclulue r rabbım sabır versın sabır gerek sımdı sana ve guclu ol kı onlarda toparlasın sutun aman kesılmesın canım bolbol sag ılerde ccoook gerekecek ..ıns canım ıyı olurlar benımkıler bırı 970 ıdı ıns gelecekler annesı ama uzun bı surec gerek bol duaaaaaaaaaaa

Benim teyzemde 28 haftalık dogum yaptı.Ama maşallah bebişimiz o kadar saglıklıydıki küvöze falan almadılar.Doktor her 28 haftalık dogan saglıksız olucak yada küvöze alınacak diye birşey yok dedi.Şİmdi 7 yaşına girecek maşallahı var:)

canım gozun aydın oncelıkle sabırlı ol ınan toparlıyolar hep ayını surevcten gectık benımkılerede once ıyı degıl dendı kolay degıl canım kuvez ..olucak sıkıntılar ama cok guclulue r rabbım sabır versın sabır gerek sımdı sana ve guclu ol kı onlarda toparlasın sutun aman kesılmesın canım bolbol sag ılerde ccoook gerekecek ..ıns canım ıyı olurlar benımkıler bırı 970 ıdı ıns gelecekler annesı ama uzun bı surec gerek bol duaaaaaaaaaaa

el-muallim cevabın için teşekkürederim üçüzlerini rabbim bağışlasın bebeğimin biri melek oldu akciğergelişimi için verilen ilaçlara cevap vermedi 2 gün yaşadı ve onu kaybettim.çok zor rabbim kimseyi evlat acısını tattırmasın şimdi emrem için ayaktayım benim küçük oğlum şu an 1050 gram 1220 doğmuştu
solunum cihazından çıktı şimdi kabin içi oksijen alıyor verilen ilaçlar balgam yapmış ciğerlerinde şimdi onu atmaya çalışıyo yavrum bu süreci yaşayan biriyle konuşmaya çok ihtiyacım var lütfen bana neler yaşayacağımı anlatın

Back
X