Premature Bebekler 28 haftalık prematüre bebeklerin gelişimini paylaşalım hanımlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım bırını kaybetmene cok uzuldıum gercekten o melek artık ıns senı bekleyecek orda annesı .....sımdı senın yapman gerekn daha guclu olman kuvezdekı bebegın ıcın ...........ıns toparlıcak ıns....sutun nasıl bu arada bolca sagmaya calıs canım ve bol dua ve sabır ınan tum anneler bunu yaptı...beklemek beklemek ve umıtle dua etmek cok zor gercekten ve her bebek farklı seylerle mucadele edıyo ama edıyo annesı onlar cok guclu ınan ..moralın cok ıyı olsun nerde bebegın hangı hastanede sıksık gormenbe ızın vamrmı..........hersey yoluna gırecek canım

gaziantepte primer hastanesinde buda çok alternatifimiz yok sütümde şimdilik yetiyor 17 cc alıyor günde 12 kez besleniyor dua etmezmiyiz hiç aklımız hep onunla camın arkasından görebiliyorum öğlen ve akşam mutlaka gidiyoru oğlumu çok özluyorum şimdide ishal olmuş aldığı uç beş gramıda ishalle gitti yavrumun 20 cc beslenmeyebgeçince özel mama alıcakmışız el muallim senden öğrenmek istediğim bazı şeyler var ishal olduğu için çok korkuyorum bide arada bi kusuyo beslenmesini arttırdıklarındanmı ishalden mi biliyrum?
mideden sonda ile beslenmeleri kaçıncı haftada bitiyor emmeye ne zaman başlıyorlar bizimki 1220 gram dogdu şu an 1060 gram civarı kiloyamı bağlı haftayamı seninkiler ne zaman kilo almaya başladılar???

canım merak etme ıns bu cc lr artacak hergun daha ıyı olucak ıshal olması gecer umarım dr ne dıyor onemlı olan bıu kusmasıda normaldır cok mınık daha ....benımkılerde epey zaman sonra kılo alımına baslamıstı ellı gun sonra sanırım daha ıyı olmaya basladılar kılo aldıkca emmesıde guclenecek ve bıberon verecekler hersey bebegın gelısımıne guclu olmasına baglı duaların bebegınle sen annesın ıns oğlun gelıcek kucagına canım ıns dr dan gereklı bılgılerı al ..tabı malesef vermıyolar yeterınce ayrı mesele....sıksık gorebolmen guzel yavas yavas canım hatta senı emzırmeye bıle cagıracaklar ıns bekle sabırla

merhaba benim kizimda 3gun oldu 28haftalik dogdu su an kuvozde bu surec nasil gececek bilmiyorum Allahim bize bol sabir ver bebiste akcigerler sikintili cihaza bagli yasiyor sizler atlatmissiniz anlasilan ins dualarinizi bekliyorum bizlerde hayirlisiyla bebegimizi saglicakla alalim kucagimiza[/QUinşallah

inşallah en kısa sürede bebeğini kucana alırsın sağlıcakla. ben de aynı şeyleri yaşadım. oğlum 700 gr. doğdu. akciğerlerinde sorun vardı ve bağırsakları çürüyordu,2 ay kuvezde kaldı, beyin kanaması geçirdi. çok zor günler yaşadım. anlatsam kitap olur. ama şunu unutma. sen özel bir bebeğe sahip olan özel bir annesin. onu pamuklara sarıp avucunda büyüteceksin. benim oğlum şimdi 2,5 yaşında. çok zeki bir çocuk. evet biraz zayıf ve iştahsız. evet prematüre olmasından kaynaklı bazı problemleri var. en önemlisi beyin kanamasından dolayı sağ elini kullanamıyordu ama erken teşhisle şu an gayet iyi durumda. ama ben buna da şükrediyorum çünkü daha kötüsü de olabilirdi. onun sayesinde şimdi titizlik hastası oldum ve kurtulamıyorum. :) bol bol dua et. ve ona dokun. elini tut. inan çok etkili oluyor. ben günde 20 dk. görebilmek için 4 saat beklerdim hastanede. çok zor bir süreçti. en zoru da bebeğimi emzirememek oldu. sütümü sağıp verdim tabi ama o da ancak 4 ay sürdü. çünkü üzüntüden sütüm gelmedi, bir de bebekle temas edilmediği için gelmezmiş tabi. umarım bu süreç senin ve bebeğin için çok daha kolay geçer.

gaziantepte primer hastanesinde buda çok alternatifimiz yok sütümde şimdilik yetiyor 17 cc alıyor günde 12 kez besleniyor dua etmezmiyiz hiç aklımız hep onunla camın arkasından görebiliyorum öğlen ve akşam mutlaka gidiyoru oğlumu çok özluyorum şimdide ishal olmuş aldığı uç beş gramıda ishalle gitti yavrumun 20 cc beslenmeyebgeçince özel mama alıcakmışız el muallim senden öğrenmek istediğim bazı şeyler var ishal olduğu için çok korkuyorum bide arada bi kusuyo beslenmesini arttırdıklarındanmı ishalden mi biliyrum?
mideden sonda ile beslenmeleri kaçıncı haftada bitiyor emmeye ne zaman başlıyorlar bizimki 1220 gram dogdu şu an 1060 gram civarı kiloyamı bağlı haftayamı seninkiler ne zaman kilo almaya başladılar???

canım benimkilerde üçüz 30.haftada doğum yaptım 1400 1600 1450 gramlardı ve eve geldiklerin 50 100 gram arası almışlardı 45 gün kaldık hastanede yani 1buçuk ay boyunca neredeyse hiç kilo almamışlar eve geldiklerindede uzun bi süre düzenli kilo alamamışlardı şimdi biraz daha hızlı alıyoruz 4kiloya ulaştık sonunda 3 ayı dolurduk bu arada yine az ama hiç yoktan iyiydir yani diyeceğim şuki normal bebekelr gibi ayda 1 kilo almalarını bekleme benim sütüm yetiyodu ama çıkmadan bi hafta önce mama istediler bebelacın prematüreler iiçin olanından adıda nenataldi 40 günün sonunda biberonla beslenmeye başladılar sonrada bi sorun olmazsa çıkarıyolar benim kızın biride kakasını yapamıyodu hatta ameliyat olacaktı bağırsaklarından ama sonradan düzeldi seninki daha iyi yani en azından bağırsakları çalışıyo buna şükret bence benimkiler ilk bşta 6cc alıyolardı oda bazen çıkacakarına yakın 30cc almaya başlamışlardı çıktıklarında 1500 1700gram arasındalardı umarım yardımcı olmuşumdur

canım merak etme ıns bu cc lr artacak hergun daha ıyı olucak ıshal olması gecer umarım dr ne dıyor onemlı olan bıu kusmasıda normaldır cok mınık daha ....benımkılerde epey zaman sonra kılo alımına baslamıstı ellı gun sonra sanırım daha ıyı olmaya basladılar kılo aldıkca emmesıde guclenecek ve bıberon verecekler hersey bebegın gelısımıne guclu olmasına baglı duaların bebegınle sen annesın ıns oğlun gelıcek kucagına canım ıns dr dan gereklı bılgılerı al ..tabı malesef vermıyolar yeterınce ayrı mesele....sıksık gorebolmen guzel yavas yavas canım hatta senı emzırmeye bıle cagıracaklar ıns bekle sabırla

kilo alım sürecini ayrıntılı anlatabilirmisin bizimki önce ishalle verdi bayağ ishali 3 gün sürdü düzeldi sonra yine günde 20 gram gram verdi 3 veya 4 gün sonra bir gün sabit kaldı ertesi gün 30 gram aldı bugünde yine kilosu aynı beslenmesi 30 cc + aptamil eoprotin ama eopratinin miktarını bilmiyorum ben hergün 30 gram 30 gram alır diye hayal etmiştim mamadan sonra acaba sütümmü yaramıyor??* bu süreç nasıl gelişiyor bana detaylı anlatırsan çok sevinirim her sabah uyanınca ilk işim hastaneyi aramak oluyor. canı sağ olsunda nasıl olsa kilo alır nelerden geldik bu günlere tabiykide ama kilo almazsa da ben onu kucağıma alıp koklayamki bi görsen çok haylaz dakikada 3 kez kafasını çeviriyo. elini ağzına sokuyo gözlerini açıyo boncuk boncuk bize bakıyo rabbim evlatlarına sağlıklı sıhhatli ömürler versin Allah razı olsun verdiğin bilgiler için şimiden

mrb kizlar benim oglumda 3 ay erken dogmak zorunda kaldi 28.haftada mecburen alindi 890 gr 35cm idi 50 gun kuvozde kaldi 1500gr gecinnce cikti ama hst de toplamda 3 ay kaldik cok sukur bi saglik problemimiz yok 4 hft evdeyiz duzeltilmis 1 aylik oldu kilosu 4400 boyu 52cm toplam 3 ay anne sutu aldi pompa yapip goturuyordum sutum hala var ama aldigim bi ilactan dolayi sutu kesmek zorunda kaldik mamayla besleniyoo yemesi cok iyi masalllah. kaka yapmakta zorlaniyo mutlaka yardim etmemiz gerekiyo ama zaman icinde ogrenecek.tum saglik kontrolleri iyi cikti sukur artik sabirla saglikla buyutmeyi umuyoruz cokkk zor gunllerdi ama gecti hepinize hepimize gecmis olsun allah bebislerimize saglikli uzun omurler versin:nazar:

cıtkırıldım masallah ogluna tum bebekler saglıkla buyusun ıns norolojık takıplerını yınede ıhmalk etme gelısme sureclerı onemlı ...
kreı canım ne guzel bı gelısme kılo alımını takma kafaya her bebek farklı benımkılerde cok yavas aldı kılo ellı gun sonra azar azar aldılar mama cclrı arttıkca tıoparlıcak......30 cc cok guzel benımkılerde anne sutu ve e proteınle beslendı mama almadılar uç ay sonunda ancak 1 900 ve ıkı kılo ıdık ve cıktık hastaneden ıyıse hıc kıloyu dert etme alıcak yavasca ve senı cagıracaklar emzır dıye sutun nasuıl bu arada...hazırlıklarınıda yap yavasca kıyafetlerını odasını goz ve noroloğ kontrloorı nasıl ıns hersey yolunda gıder cok optum

cıtkırıldım masallah ogluna tum bebekler saglıkla buyusun ıns norolojık takıplerını yınede ıhmalk etme gelısme sureclerı onemlı ...
kreı canım ne guzel bı gelısme kılo alımını takma kafaya her bebek farklı benımkılerde cok yavas aldı kılo ellı gun sonra azar azar aldılar mama cclrı arttıkca tıoparlıcak......30 cc cok guzel benımkılerde anne sutu ve e proteınle beslendı mama almadılar uç ay sonunda ancak 1 900 ve ıkı kılo ıdık ve cıktık hastaneden ıyıse hıc kıloyu dert etme alıcak yavasca ve senı cagıracaklar emzır dıye sutun nasuıl bu arada...hazırlıklarınıda yap yavasca kıyafetlerını odasını goz ve noroloğ kontrloorı nasıl ıns hersey yolunda gıder cok optum

goz muayenesine geçen hafta gittik 2 hafta sonra konrol demiş doktor yanlız bebekleri öyle bi götürdüler ki tıp fakültesine ikinciden çok korkuyorum 8 bebek 2 transport kuveze kondu muayene eden prof elini yıkamadı bebeklerin yattıkları yere bişey sermediler rezillik valla dua ede ede bi hal oldum çocuğum mikrop kapacak diye çok kortum şimdi haftaya olan kontrol için batanniye götürücem nörolog takibi demişsin ama bunu hangi haftalarda yaptırmamız lazım?doktor bişey söylemedi
ben bi kaçamak yapıp fakültede elii uzattım kuveze elimi tuttu bide azıcık ayağına dokundum tabi ellermis steril ederek kıyamadımki dokunmaya beslenmesi arttı ama beni süt bi gün çok oluyo bi gün az olyo gaz yapmasın diye onu yeme bunu yeme şaşırdım ne yiyceğimi

masallah canım artık korkma ıns gelır kısa zamanda bebegın o ck guclu bebek ...hastne mutlaka sana söylıcek merakk etme ıns eve cıksın baslıcaksın dra gıtmeye saglıkla ıns

Mrb benim oglum 27 haftalik dogdu 1240 gr 37 cm di 52 gun kuvezde kaldi.cok.zor gunler gercektende ve ilk cocugmdu.suan 17 aylik duzeltilms 14.5 aylik kilosu 12.5 boyu 79 cm sukur saglimz yerinde rabbim saglikli buyumelerini nasip etsin ins.

Kizlar bisey danismak istiorm etrafta herkes bu cok.ufak sanki 8 9 aylik diolar piskolojkmen etkiliolar insani sizce boyu asiri mi kisa bilemiorm sanirim bi dr gtcem

Back
X