28 Ocak 2021 Aslan Dolunayı ve Burçlara Etkileri

aslan (6).jpg

Gökte süzülen o ne o? Bir kuş mu? Uçak mı? Süpermen mi? Ne Süpermeni ya, o Aslan'ın yanında gölgede kalır bir kere. Taytlı bebe.
Ama Aslan öyle mi? Tam bir haşmetmeab. Dev kedi. Hadi Aslan’ın hatırına hepimiz aynada omzumuza bir öpücük koyalım (Koyduk mu? O zaman bravo şahsen ben omzumu öpemedim, boynum kasıldı ancak kolumun üstünü öpebiliyorum.)
👑
Aslan’ın ihtişamlı tahtından, tacından, kaftanından -işte herhangi ihtişamlı bir şeyinden- gözlerinizi çekin ve bana kulak verin, 28 Ocak'da Aslan burcunda görkemli bir dolunay meydana geliyor.
Derinleri dinleyin; kükremeyi duyuyor musunuz?
👑
Yeni ayda vites değiştirdiysek, şimdi artistik patinaj şov yapıyoruz dostlar.
👑
Aslan bu görkemli geçit töreni sırasında, biz zavallı fanilere de altınlar yağdıracak, masalların mutlu sonunda düşen elmaları her birimizin kafasına isabet ettirecektir. Bakın burası çokomelli, Oğlak yeni ayında ihtiyaç duyduğunuz yeniye kavuştunuz mu? Aradınız mı? Buldunuz mu? “Yok valla beybi aynı tas aynı kurna” diyorsanız üzülmeyin!

Aslan, var olanı simle sıvamaya geliyor. Ha yeni bir şey olsaydı inanın daha memnun olurdu tabi, kaç senelik gıcırdayan döşemeleri verniklemektense, klasına yakışır şekilde yeni laminant döşemeleri cilala(t)mayı tercih ederdi fakat mağrur tavrıyla, olanı da ihtişamıyla yıkayacaktır.
Aslan dolunayı mucize tozlarını üzerinize serpecek, ağzınız yüzünüz düğün görümcesi gibi sim olacak fakat kendinizi şımartmanın; aldığınız kararlarla, hayatınızdan çıkardıklarınızla ve hayatınıza katacaklarınızla gurur duymanın, tam sırası.
👑
Kendinizle gurur duyun. Yüz üstü düştüğünüz çamurdan kalkın. Maddi manevi kıtlık bilincini bırakın ve Aslan dolunayı tahtıravellide arzı-ı endam eylerken, sultanı selamlayın. Bakın çil çil altın saçacak diyoruz, doğrulup eteğinizi altınla doldurun efendiler (buradaki altın metaforunun bilgelik, cesaret, sevgi, affetme vs olduğunu anladık sanıyorum)
👑
Aslan dolunayı senede kaç kere geliyor biliyor musunuz? Bir kere geliyor. Zulanızı gururla, cesaretle, haklı zaferlerle doldurun, göz önüne çıkın, gözünüzün önündeki çözümleri görmeye niyet edin. Aslan’ın yüce kalbi ve tükenmez sevgisi üzerinize olsun, seviliyorsunuz




Kaynak: kahvesek
 
aslan (7).jpg
Aslan burcunun 9 derecesinde gerçekleşen dolunayın an haritasında Terazi burcu yükselmekte. Terazi burcunun yöneticisi Venüs ise Oğlak burcunun son derecelerinde gezerken, 1 Şubat itibariyle Kova burcuna geçiş yapıyor. Venüs Kova geçişini başka bir postta detaylandıracağım.

Dolunaylar bir konunun tamamlanma, sonlandırma enerjisidir. Ancak burada dikkat etmemiz gereken durum Merkür retrosunun gölgeli etkilerinde olacağımız için zihnimiz biraz bulanık olabilir.

Dolunay esnasında sabit burçlarda zorlayıcı açıları görüyor olacağız. Yani sıkı sıkıya bağlı olduğumuz, elimizden gitmesini istemediğimiz konu ve kişilere veda etmek bizleri zorlayabilir. Ya da sorumluluk almamız gereken durumlar da söz konusu olabilir. Dolunaylar Güneş ve Ay karşıt konuma geldiğinde gerçekleşir. Aslan burcu aşkı, yaratıcılığı, eğlenceyi temsil ederken, Kova burcu özgürlüğü, reformu, orjinalliği temsil eder. Aşk ve özgürlük arası sıkı bir çekişme yaşayabiliriz. Yeni ilişkilere gene bu süreçte başlamasanız çok daha sağlıklı olur tekrar tekrar hatırlatıyorum Merkür Rx konumdayken istikrarlı bir ilişki beklemek hatalı olur. Ben denedim, yapmayın 😂

Beklentiyi minimumda tutmak bu süreci en sağlıklı atlatmanın yollarından biri.

Yükselen burçlar hangi konularda etkileniyor diye sorarsanız ev bazında incelediğimde;


Koç-Terazi: 5-11
Boğa-Akrep: 4-10
İkizler-Yay: 3-9
Yengeç-Oğlak: 2-8
Aslan-Kova: 1-7

Başak-Balık: 6-12

Umarım hepimiz için güzel bir dolunay olur, karamsarlıktan yana değilim🌼 Olumsuz durumları, olumluya çevirmekte bizim elimizde. Çeviremediklerimizde tekamül🙏🏻 Etkisini dolunaydan 5 gün önce 5 gün sonra olarak değerlendirebilirsiniz.


Kaynak: astromarsiyen
 
tumblr_a4db15af0b33dd2fb49bbfc5e98bd976_6e4d8e33_1280.jpg

28 Ocak 2021 Aslan Burcunda Zorlu Bir Dolunay Gerçekleşecek​

28 Ocak 2021 Perşembe günü Yılın ilk Dolunayı Aslan burcunda gerçekleşecek. ZORLU BİR DOLUNAY Bizleri karşılıyor. Bu Dolunayın manevi anlamı, öfke yönetimi ve inisiyatifinizi ve coşkunuzu güçlendirmek için öz denetimizi sağlamak ile ilgili. Aslan Dolunayında Mars benzeri agresif bir sabit yıldızın enerjisi ve Jüpiter, Mars'ın zorlu doğasını güçlendiriyor.. Bu nedenle, kendinize ve başkalarına zarar verebilecek öfke ve dürtüsellikten kaçınmak için sabır, sorumluluk ve oto kontrolümüzü kullanmamız çok önemlidir.


Dolunayın Anlamı

Ay'ın karşısındaki Güneş , bu ay evresinin sonraki iki haftasında evinizi, ailenizi ve yakın ilişkilerinizi daha keskin bir odak noktasına getirir. İşe karşı ev gibi karşıt güçler ya da ihtiyacınız olana karşı istediğiniz şey, içsel gerilim ve dış baskılar yaratır. Bu, enerjinizi tüketen çatışmalara ve krizlere yol açabilir DİKKAT!

Duygular ve içgüdüler bu dolunayda zirveye ulaşır. Bu nedenle, İşler ve ilişkiler ile ilgili zorluklarının üstesinden gelmek için artan duygusal gücünüzü ve sezginizi kullanın. Bilinçaltı farkındalık, kişisel ilişkilerinize tarafsız ve dengeli bir bakış açısı kazanmanızı sağlar. ASLAN Dolunayı ve Mars karesi tutkulu arzularınızı karşılamak için anlık duygusal gel gitlere neden olacaktır. Bilinçaltı dürtüsel olarak harekete geçme dürtüsü, risk almaktan tehlike oluşturur. Yaralanmaktan veya zarar vermekten kaçınmak için ekstra özen gösterilmesi gerekir. Ancak öfkeye tutunmak akıllıca değildir. Unutmamalıyız ki ÖFKE ATEŞTEN BİR GÖMLEKTİR önce onu taşıyanı YAKAR!

Size acı veren veya sizi tehdit altında hissettiren şeylerle yüzleşmek için cesaret gerekir.
Öfke nöbetleri, kazalar, şiddet, kesikler veya yanıklar, Aslan Dolunayının yansımaları arasında. Sizlere önerim korkularınızın duygusal sorunlarınızla başa çıkmamanın sizi alt etmesine izin vermeyin. Çözüm odaklı olun ve karamsarlıklardan kurtulun. Mars kare Jüpiter açıları , yeni projelere başlama ve büyük ölçekli başarıya mutluluğa ulaşmak için gereken riskleri alma şevkini, cesaretini ve inisiyatifini verir bunu iyi değerlendirin.

Cesur davranışlarınızın sonuçlarını düşünmeden aceleci davranmaktan kaçının. Kelimelerinizi dikkatlice seçin ve önsezi ve strateji kullanın. Bu Dolunayın etkisi ile hangi konuda olursa olsun çok fazla risk almak akıllıca olmayacaktır.

Bu Dolunayın kazananları açık fikirli, sabırlı pozitif olanlar olacak.
Zorluklar, kendinizi yaşamınızdaki olumsuz, kısıtlayıcı ve sınırlayıcı şeylerden kurtaracak fırsatlara dönüştürülebilir. En iyisi, istediğiniz değişikliği zorlamak değil, değişen koşullara uyum sağlamaktır. İyi düşünülmüş, metodik, sabırlı ve adım adım yaklaşım en iyisidir.


Dolunay Asteroitleri
Dolunay ile birleşen asteroid Hygeia (0 ° 01 conj ) , sağlık, hijyen ve hastalık Ocak 2021 astrolojisinin ana temalarını oluşturur. Koronavirüs salgını büyük olasılıkla artan hastalık ve ölümün yanı sıra hipokondriye, korkulara ve komplo teorilerine ve aşılamaya ve virüsün kendisine neden olacaktır.
Dolunay da Mars'ı kare ve Jüpiter'in açıları, Dünya genelinde pek çok kişide dikkat eksikliği, artan sosyalleşme ve risk almanın önümüzdeki haftalarda enfeksiyonlarda artışa yol açması riski artar. Covid-19 ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilir.


Dolunay Ocak 2021 Özeti

28 Ocak'taki dolunay Mars ve Jüpiter'in karşısında tutku, coşku ve cesaret, ancak öfke, umursamazlık ve aşırı güvene doğru bir eğilim verebilir•
Duyguları incitmeye, yapılan davranış ve söylemlerden utanmaya, kazalara ve yaralanmalara yol açan dürtüsel eylemlere neden olabilir. Dolunay , Covid-19 enfeksiyonunun yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve bunun neden olduğu komplikasyonları artırır.
Aslan Dolunayı hayat yolunuzdaki engelleri belirlemek ve sizin için kötü olan veya artık ihtiyacınız olmayan şeylerden kurtulmak için özellikle iyi bir ay evresidir.

28 Ocak dolunayının etkileri, 11 Şubat yeni ayına kadar iki hafta sürecek.






Şenay Yangel
 
28 Ocak Aslan dolunayı: Huzur mu arıyorsun? Yok öyle bir şey

28 Ocak Perşembe günü saat 22.16’da Aslan burcunun 9 derecesinde dolunayı karşılayacağız. Dolunaylar Yeniay zamanı atılan tohumların, yapılan planların, başlamış enerjilerin nihayete ermesini anlatır. Sürüncemede kalan konular olumlu veya olumsuz şekilde sonuç verecektir. Kişisel alanda belirsiz konuları netleştirir.

28 Ocak Aslan dolunayı: Huzur mu arıyorsun? Yok öyle bir şey



Aslan burcunda gerçekleşmesi ise dürtüsel ve güdüsel tüm davranışları ortaya çıkartacaktır. An haritasında Güneş- Jüpiter kavuşumu, Mars ve Uranüs'e sert etkiler gönderirken enerjisi yüksek bir dolunay yaşayacağız. Bu ‘olacak olan' neyse olayları büyütecektir. Düşüncesizce gireceğimiz kibirli ve havalı hareketler başımızı belaya sokarken, öfke problemleri, egosantrik davranışları ortaya çıkartabilir.

Biliyorsunuz özellikle Ocak ve Şubat aylarındaki stresli görünümlerden dolayı ekonomi ve deprem konusuna sıklıkla değiniyorum. Nisan ayına kadar riskler tam gaz devam ediyor. Finansal konular, bazı büyük şirketlerin iflasları, spekülatif piyasalar, altın, döviz gibi yatırımlara dair önemli iniş ve çıkışlar meydana gelebilir. Riskli bir dönem olduğundan ani hareketlerle kimilerine ciddi para kayıpları yaşatabilir.

Uranüs- Mars kavuşumu uçak kazalarını ortaya çıkartırken, dünya üzerinde tsunami, volkanik hareketler, deprem ve elbette toprak elementinden bahsediyorsak maden kazalarını gündeme getirebilir. Elektrik kesintileri ve elektronik aletler, teknolojik aksaklıklar, hava koşullarında değişimler, hortumlar, fırtınalar anlamında Uranüs elektriğini her alanda gösterebilir. Terör ve şiddet, göksel semboliklerin diliyle beklenmedik olaylarla ortaya çıkabilir.



Global olarak liderler, kraliyet ailesine mensup kişiler, ünlü sanatçıların haberleri, sağlık sorunları ve kayıpları da gündeme gelebilir. Bireysel anlamda ev içi sakarlıklara, trafikte kazalara dikkat etmek gerekiyor. Zor etkilerle başladığımız 2021 ruhsal anlamda kendimizi yorgun hissetmemize sebebiyet verecektir.Psikolojik rahatsızlıklar, uyku sorunları, özellikle Aslan dolunayının stresli açılarıyla dolaşım sistemi, kalp ve kardiyovasküler sorunlar, vertigo gibi nörolojik problemler, tansiyon gibi sağlık sorunlarına karşı dikkatli olmak gerekiyor. Sağlık ve şifayla.

AŞK İLİŞKİLERİNDE YÜZLEŞME ZAMANI
Dolunay anında Venüs ve Pluto gezegenlerinin kavuşumu önümüzdeki hafta aşk ve partner ilişkilerinde takıntılı davranışları, kontrol duygusunu yükseltecek; bağımlılık ve baskı yaratan manipülatif davranışları ortaya çıkartacaktır.
İlişkilerde öfke, kıskançlık ve abartılı tartışmalardan uzak durmak gerekiyor.
Bu kavuşum derindeki arzuların dışa vurumudur.
Karşımızdaki kişilerle güç savaşlarına girmeye açık bir dönemdir; zira kişilerdeki güç tutkusu artar. Krizlidir anlayacağınız.
Hedefe giderken tüm yollar mubah şeklinde gemiler yakılabilir, ancak bu çoğunlukla hüsran yaratacaktır.
Karşılıklı meydan okumalar ilişkileri yorabilir.
Özellikle gökyüzü böylesi sert tesirlerle doluyken hızlı başlayan yanlış ilişkiler aynı hızla sona erebilir.
Kısacası bu dönem gözünüzü hırs bürümesin.
Yavaş, sakin ve her daim istikrar… Bilmem anlatabildim mi?




Seyran Ataklı
 
tumblr_1836624674ce3f8527bfa69d3e4aa381_b7c0ab22_1280.jpg

Koç
Arkadaşlıklar ve sosyal çevre içinde yapılacak çalışmalar, gerçekleştirilecek toplumsal değişimler ve bunlar için kurulacak dernekler ve hayır işleri, insanlara yararlı olma ve bu amaç uğrunda kurulacak dostluklar, gruplar, dernekler, iş hayatımızdan, kariyerimizden kazandığımız gelirler hakkındaki konularda gecikmelere, ufak tefek aksiliklere maruz kalmanız mümkün. Bu konularda özellikle çok daha dikkatli olmanızda fayda var.


Boğa

Statü, toplumun bizi nasıl algıladığı, üstlerimiz, patronlarımız, patronlarla ilişkilerimiz, iş yapış şeklimiz, başarı, herkesin gözü önünde olma, yükselme çabası, yaşam hedefleri, anne ve anneyle ilgili konular, mesleğimiz, kariyer alanlarımız, şan şöhretimiz gibi konular hakkında Merkür retro’sunun azizliğine uğramanız söz konusu olabilir. O nedenle bu konularda özellikle iletişime dikkat etmelisiniz. Var olan işlerinize odaklanmanız en hayırlısı.


İkizler
Liseden sonra ki eğitim, yurt dışı ile ilgili konular, yabancılar, yabancı diller, medya, satış-pazarlama işleri, öğretim görevlileri, uzak akrabalar, felsefe, din, inanlar, hayatı sorgulama anlamlandırma ilgili konular, uzun mesafeli yolculuklar, rüyalar, sıra dışı farklı değişik konular, astroloji, sosyal bilinç, topluma nasıl ayak uydurduğumuz, akademik hayatımız gibi konular hakkında Merkür sizi yavaşlatabilir. Veya ufak tefek aksiliklere neden olabilir.


Yengeç
Finansal krizler, ameliyatlar, sizin ödemek zorunda olduğunuz veya size ödenmek zorunda olan nafaka vergi iadesi gibi konular, ayrıca eş, sevgili, hayatınızdaki kişilerin parasal durumu, korkularınız, paylaşımlı kazançlar, borçlar, vergiler gibi konular hakkında hayli dikkatli olmanızda fayda var. Özellikle resmi işlerde yazışmalara dikkat edin ve eksik belge bırakmamaya gayret etmenizde fayda var. Malum böyle resmi işler şaka kaldırmıyor.


Aslan
Size düşman kişiler, mahkemeler, birden fazla kişi ile yürütülen faaliyetler, ortaklıklar yazılı yahut sözlü birliktelikler ve en önemlisi evlilik hayatının yanında vekalet verdiğiniz insanlar, avukatınız gibi konular hakkında sevgili aslanlar dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü bu ve buna benzer konularda yavaşlama hissedebilirsiniz. Veya iletişimde zorlanabilirsiniz. Ve fakat bu konularda tamamlayacağınız onaracağınız bir durum varsa işte Merkür retrosu iyi bir kapı açabilir.



Başak
İkizlerin olduğu gibi sizin de yönetici gezegeniniz olan Merkür, haritada sizi anlatan 6. Ev de geri gidecek. O nedenle; İş ve iş arkadaşları, gündelik hayatın koşturmaları, çalışma metotları, sağlık, hastalıklar, temizlik, hijyen konuları ve evcil hayvanlar, hizmet verdiğiniz alanlar, yanınızda çalıştırdığınız insanlar, hastalıklar gibi konular hakkında gecikmeler, yanlışlıklar, yaşamanız mümkün. Bu sizin için pek de sevimli olmayabilir. Bu üç haftalık süreçte yapılacak en güzel şey yarım kalmış olan işlerinizi toparlamak olsun.


Terazi
Aşk hayatınız başta olmak üzere, tutkular, eğlence yaşamınız, borsa, kumar, piyango gibi şans ve risk taşıyan işler, sanat, çocuk, hamilelik, yaratıcılık gerektiren alanlar ve iradenizin sınandığı alanlar, çocuklar, romantik ilişkiler, moda gibi konular hakkında Merkür retrosunda etkilenmeniz söz konusu olabilir. Bu süreçte eski sevgililer tekrar hayatınıza girmek isteyebilir. Siz eski ilişkilerinizi onarmaya kalkışabilirsiniz. Bu tip bir eyleme geçmeden iki kere düşünmenizde fayda var.


Akrep
Yaşam tarzınız, baba, kişisel bağlılıklar, alışkanlıklar, ev ve aile içi durumlar. Ve özellikle duygularınızın korunması, kökleriniz hakkında olabilecek gelişmeler, çok yakınızdaki insanlar, taşınmaz mallarınız, eviniz, maddi manevi miraslar konular hakkında Merkür sizi bu retro da etkileyecek gibi durmakta. Bu zaman zarfında görüşemediğiniz yakınlarınız aklınıza düşebilir. Veya çözülememiş bir konu tekrar açılabilir. Aile büyüklerine karşı dikkatli tavır geliştirmenizde fayda var.


Yay
Zekâ, iletişim, haberleşme gibi konular. Problemlere yaklaşımınız ve kısaca sahip olunan bilgiyi nasıl değerlendirdiğinizle ilgili durumlar. Kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, komşular, arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar, liseye kadar olan eğitim, uzun vadeli olmayan plan ve projeler, yayıncılık, pazarlama, halkla ilişkiler konular hakkında Merkür bu retro da sizi biraz sıkabilir. Sonuçta Merkür tam da bu konuları vurgular. O nedenle o klasik Merkür retro önlemleri bu gerilemede sizin için söylenmiş gibi.


Oğlak

Kazançlarınız, paralarınız, maddi varlıklarınız, para akışınız, güvenlik duygunuz, özgüveniniz, bunun yanında taşınabilir maddi değerleriniz, kısaca maddi bütün varlığınızı anlatan konular hakkında Merkür iletişim ve kendinizi ifade etmenizde aksaklıklara neden olabilir. O nedenle özellikle para konusunda yazdıklarınıza dikkat edin. Bir sıfır daha fazladan çeke yazmak istemezsiniz. Yeni bir kazanç kapısı açmak için iyi bir zaman olmayabilir.


Kova
Kişiliğiniz ve özellikle irade gücünüz, arzularınız ve bireyselliğiniz başta olmak üzere, egonuz ve yapılandırdığınız dünyanız, görünen kişisel tercihleriniz ve sizi siz yapan bütün fiziksel ve psikolojik değerleriniz, sosyal anlamda sizi var eden ve hayatta konumlandığınız yeri ve tepkilerinizi içeren konular hakkında Merkür retrosu özellikle kendinizi ifade ederken zorluklar yaşatabilir. O nedenle kendiniz için bir şeyi isterken ya da anlatırken anlaşılır olmaya dikkat edin.


Balık
Bilinçaltınız, psikolojiniz, hayalleriniz ve rüyalarınız, bunun yanında ruhsal ihtiyaçlarınız, korkularınız, endişeleriniz, kişinin duyduğu güvensizlikler, sırları, maddi ve manevi hapisler, darlık ve kısıtlanmalar, gizli kapaklı işler ve ilişkiler ve bunun yanında gizli düşmanlar, kendinizi kendi içinizde yetiştirmeniz başlıklarında yapılan işler, dedikodular, herkesten sakladığımız, görülmesini çok istemediğimiz yanlarımızı içeren konular hakkında bu Merkür retrosu sizi deşifre edebilir. Bu anlamda özellikle bir zamanlar başladığınız kişisel gelişim konularına, korkularınızla yüzleşmek için güzel zaman.


Murat İpek
 
aslan.jpg



Aslan Burcu Dolunay’ı Ocak 2021​



Türkiye saati ile 22:15’te 9 derece ile Aslan burcunda bir Dolunay meydana geliyor.
Dolunay haritasında 0 derece ile Terazi burcu yükseliyor.
Zorlayıcı açıları olan bu Dolunay’da büyük T-Kare açı gerçekleşiyor.
0 derece ile Terazi yükseldiği için Başak burcununda etkisi olacak diyebilirim.
5-6-7-8-11 evleri öne çıkaran Dolunay 11 evde meydana geliyor.
5 ev 8 ev 11 ev aksları üzerinde bir T-Kare açı gerçekleşiyor.
Satürn, Jüpiter, Mars, Uranüs, Neptün, Plüton, Venüs, Kuzey Ay düğümü, Lilith Dolunay haritasında ön plana çıkıyor, Merkür ise Retro transit öncesi durağan pozisyonda hareket ediyor.


Dolunay;

Maddi hayatta özellikle;


Yaşamsal alanları etkiliyor olacak.
Maddi manevi huzurunuz, keyfiniz, konforunuz, istekleriniz, talepleriniz ön plana çıkıyor olacak.
Maddi manevi hayatı sorgulayacağız, son derece şartlarınızı gözden geçireceğiniz bir Dolunay olacak.
Maddi koşullarınızı eleştirel bir şekilde ele alabilir, nasıl daha iyi hale getirebilirim noktasını sorgulayabilirsiniz.
Bu bağlamda iş değişimleri, istifalar, bitişler, tamamlanmalar ön plana çıkabilir.
Öte yandan eleştirel tutumlar neden ile süregelen iş, eğitim, proje, kariyer hayatınıza adapte olmakta güçlük çekebilirsiniz.
Yine bu eleştiren ve memnuniyetsiz bakış açısı nedeni ile önünü arkasını düşünmeden çok ciddi riskler alabilir,
Maddi anlamda büyük çöküşlere neden olacak yatırımlar, ortaklıklar kurabilirsiniz.
Yine 8 ev ön planda olduğu için Plüton’un ölümü vurguladığı bu ev ön planda olduğu için, geçmişi bitirebilirsiniz.
Bir anda karar verebilir, son derece radikal, hırslı, ön görülemez adımlar atabilirsiniz.
Eğitim, finans, kariyer, yaşamsal alanlarınızda baskıladığınız her ne varsa bir şekilde manipülasyonu kırmak adına,
Çok hayati, radikal adımlar atabilir, yeni bir hayata plan yapmadan atılabilirsiniz.
Bu süreçte büyük kredilerden, kefil olmaktan, büyük işlere girişmekten kaçınmakta fayda var.
Belirsizliği kırmak adına hızlı atacağınız adımlar, ciddi külfetleri olan finansal gelişmelere neden olabilir.
Ancak Dolunay Doğum/Natal haritanıza pozitif etkiler sağlıyor ise, bu dönemde ev alabilir, arsa alabilir, çok önemli kazançlar elde edebilirsiniz.
Bu sebeple mutlaka profesyonel bir Astroloji Danışmanlığı alarak bu Dolunay sürecini daha sağlıklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Ev değişimi, evden ayrılmak, sizi baskılayan insanlardan uzaklaşmak, ev, yerleşik düzen, yaşamsal alanlarınızda büyük değişimlere gidebilir, bireyselliğinizi ön plana çıkarabilirsiniz.


Dolunay;

Manevi/Duygusal hayatta özellikle;


2014-2015-2016 yıllarından bu yana mevcut evliliklerinde, ilişkilerinde sorun yaşayanlar gerçekten artık devam edemeyeceklerini fark ediyorlar.
Yine genel anlamda sürüncemede kalan her türlü evlilik, ilişki kendini düzeltemiyor ise, hiç bir mecburiyet, hiç bir şart, hiç bir menfaat bu evliliği, ilişkiyi yürütmeye yeterli olmayacağı gibi, son derece hızlı düşünerek büyük adımlar atılabilir, bitişlere gidilebilir.
Bu noktada şiddetten, hiddetten, tartışmalardan kaçınmakta mutlaka fayda olacak.
Yapıcı bir şekilde ayrılığa gitmeli ve karşı tarafın gururunu, onurunu kırmayacak şekilde hareket etmeyi tercih etmelisiniz.
Zira bu dönemde egosantrik tutumlara meyilli olan insanlar, kötülükten, negatiften beslenen insanlar hiddetleri, şiddetleri, yıkıcı tutumları ile olağanın çok üstünde zararlar verebilir, dikkat.
Gerek ailevi ilişkilerde, gerek özel yaşamda mecburiyetler bir tarafa atılıyor ve yeni bir yaşam sürecine adımlar atılıyor olacak.
Özellikle çocuklar adına koruma, dikkat, titizlik isteyen bu Dolunay, mutlaka ebeveynleri uyarıyor.
Çocuklarla ilgili kazalara, çocuklara karşı şiddet eğilimi gösterecek insanlara karşı dikkatli olmayı vurguluyor.
Yine dünyada çocuklarla ilgili tatsız, hoşa kaçmayacak, insani değerleri sorgulatacak kötü haberleri sık sık basında görebiliriz.
Yine bu dönemde hamilelik sürecinde olanlar Dolunay’ın baskın enerjisine kapılarak stresten ötürü sağlık sorunları yaşamamaya dikkat etmeli, gergin ilişkilerden, olumsuz enerjilerden kaçınmalı.
Yine çocuklarla ilgili maddi manevi düzenlemeler, değişimler gündeme gelebilir.
Gündelik hayatıda etkileyen bu Dolunay, çocuklarla ev içerisinde geçirilen zamanı ekstra stresli kılabilir.
Yine bu dönemde istenmedik hamilelikler gündeme gelebilir, dikkat.
Aşk adına çok çok kadersel, karmik etkiler sağlayan bu Dolunay, hiç beklenmedik ilişkileri tetikleyecek.
Tutkularını bastırmış olan, duygularını bastırmış olan kişiler, bir şekilde her türlü riski göze alıp, aşk adına büyük adımlar atabilirler.
Yine duygularını, tutkularını bastırmış insanlar ciddi ciddi aşk itirafları yapabilir, bir ilişkinin her türlü sorumluluğunu alarak radikal kararlar alabilir, ciddi ilişkilere adım atabilirler.
Bu dönemde bir çok ilişki, evlilik gündeme gelirken, bir çok insanın hayatında çok kadersel değişimler öne çıkabilir.
Yine bekar kimseler için aşılamayan geçmişi aşmak adına baskılayan gökyüzü, göze alamadığına göz dikme diyor adeta.
Duygusal gelgitlerinden kurtul ve gerçek duygularına odaklan diyor gökyüzü.
Aşk, romantizm, sevgi, tutku, gönül ilişkileri ön plana çıkıyor olacak bu Dolunay sürecinde.
Ancak dediğim gibi enerjisi tükenmiş ancak bir sebepten, bir çıkardan, menfaatten, manipülasyondan, baskıdan süregelen ilişkiler, evlilikler net bir şekilde bitecektir.
Tutku, romantizm, ruh eşi, ruh ikizi, kadersel, karmik etkiler alan ilişkiler sorunlu iletişimleri düzetecek,
Gelecek adına radikal, keskin, ciddi adımlar atacak bu Dolunay enerjisi ile.
Tabii bu bir günlük bir etki değil, 25 Ocak 2021 itibari ile başlayacak bu Dolunay enerjisi, önümüzdeki üç haftaya etki ediyor olacak ancak karmik bir Dolunay olduğu ve hemen akabinde Merkür Retro transiti başlayacağı için bu etkiler önümüzdeki yaz mevsimine kadar devam ediyor olacaktır sonra ki tarihlerde gerçekleşecek olan gökyüzü olayları ile birlikte.
Çok uzun yıllar hayatınıza etki edecek kararlar alacak, adımlar atacaksınız.



Dolunay;

Siyaset, Sağlık, Doğa, Finans, Ekonomi üzerine özellikle;


Doğa olaylarını tetikleyen bu Dolunay, asteroidlerinde etkileri ile toprakla ilgili olayları tetikleyeceği gibi, iklimsel değişimleri, hava ulaşımı, su ulaşımı ile ilgili önemli olayları, yine toplumsal patlamaları tetikleyecektir.
Ekonomik anlamda çok önemli değişimler ve iddialı olmak istemem fakat devalüasyon, borsa ve finans piyasalarında akıl tutulması gibi durumlar yaşanabilir.
Yine insanın inkar ettiği, görmezden geldiği, arka plana attığı kirli, çirkin yüzlerini de ortaya çıkaracak bir Dolunay olacak.
Gizli saklı dürtüleri, etik değerleri çiğnetecek kadar karanlık tutkuları ön plana çıkaracağı için çok dikkatli olmakta fayda var.
Bu dönemde tartışmalardan kaçınmalı, riskli diyaloglardan uzak durmalı, aldatma-ihanet-gizlilik içeren ilişkilerden uzak durmalı,
İlahi karmanın geri dönüşlerini düşünerek gönül kırmaktan, hakka girmekten kaçınılmalısınız.
Kibirden, egodan, hırstan, bir baksına zarar verme güdüsünden kesinlikle uzak kalınması gereken bir Dolunay süreci.
Öte yandan baskıcı enerjileri ile yoran Dolunay sürecinde, psikolojik sorunlar, depresyon, histeri krizleri, kronikleşmiş hastalıkların tetiklenmesi durumları söz konusu olabilir.
Böylesi bir durumda mutlaka bir uzmandan destek almakta fayda var.
Bu bağlamda siyasi istifalar, büyük şirketlerin iflasları, el değiştirmeleri ya da iş ortaklıkları ön plana çıkabilir.
Toplumsal olayları, ayaklanmaları, askeri hareketliliği, orduları, büyük kaotik olayları, şiddet vakalarını, kesici-delici alet yaralanmalarını, yangınları, patlamaları ön plana çıkaracak bir Dolunay olacak maalesef.
Dolunay haritasında her ne kadar 0 derece ile Terazi burcu yükseliyor olsa da, Başak burcu temalarını da öne çıkaran bir Dolunay yaşayacağız.
Bu sebeple Covid-19 ile ilgili düzenlemeler, sağlık çalışanları, sağlığa dair detaylar, sürpriz çözüm önerileri, aşı uygulamalarının artması, pandemi süreci ile ilgili yapılandırmalar öne çıkabilir.
Yine hizmet sektörü, devlet iç düzenlemeleri, belediyelerle ilgili düzenlemeler, iç siyaset ön plana çıkabilir.
Sağlık olarak baktığımız da kan ve kan hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, psikosomatik hastalıklar öne çıkabilir.
Yine tutkuları, aşkı, ilişkileri vurgulayan bir Dolunay süreci olduğu için, cinsel yolla bulaşılan hastalıklara karşı dikkatli olmakta da fayda var diyebilirim.
Sağlıksız cinsel yaşamın, yönetilemeyen tutkuların ruhsal çöküşe neden olması söz konusu olacaktır.




-Astrolog Seda Turan
 
aslanb.jpg


Aslan Dolunay’ı Burçlara Etkileri Ocak 2021​



Koç Burcu
Özel hayatını ön plana çıkaran Dolunay, mevcut ilişkinde, evliliğinde çok hayati etkiler sağlayabilir.
Ruhsal, fiziksel anlamda tatmin yaşayamadığın, yaptığın fedakarlıkların görülmediği bir evliliğin, ilişkinin içerisinde yer almak istemeyebilir, önemli adımlar atabilirsin.
Çocukları olan bir Koç isen, çocukların ile ilgili takıntılı tutumlar sergilemeye meyilli olabilirsin, dikkat.
Gerek kendi psikolojini, gerek çocuklarının psikolojilerini mutlaka korumalısın.
Bekar bir Koç isen, dış dünyanın ne dediğine, ne düşündüğüne aldırmadan yüreğinin götürdüğü yere gidebilir, çok hayati, çok radikal adımlar atabilir, ciddi bir ilişkiye adım atabilirsin.
2020 yaz aylarından bu yana sürüncemede kalan bir gönül meselesi ciddiyete taşınabilir, maddi manevi tüm sorumluluğu üstlenmek adına cesur adımlar atabilirsin.
Kariyer, eğitim, finans, ev yaşamı hayatın adına öz değerlerini önemseyeceğin, radikal değişimlere gideceğin bir Dolunay süreci olacak diyebilirim.

Boğa Burcu
Bu dönemde belkide en cesur olacak olan sensin diyebilirim sevgili Boğa.
Stil, imaj yeniliği, toplum önündeki imajın ile ilgili önemli değişimler gündeme gelebilir.
Ev değiştirebilir, mevcut evinde dekoratif değişimler yapabilir ya da yeni bir eve taşınabilirsin.
Ailevi ilişkilerinde süregelen sorunlara temelden, kökten çözümler bulacaksın.
Evli, ilişkisi olan bir Boğa isen, fazlası ile tutkulu, fazlası ile hırslı hareket edebilirsin.
Ancak Dolunay süreci netlik istiyor olsa da sen geçmişle-gelecek arasında bir arafta kalabilirsin.
Ne istediğine odaklanmalı, kendin ve bütünün adına en hayırlı olanı yapmaya cesaret göstermelisin.
Bekar bir Boğa isen, tutkunun, aşkın, romantizmin ön planda olacağı bir ilişkiye adım atabilirsin.

İkizler Burcu
Seni yakından ilgilendiren konularda büyük aydınlanmalar yaşayabilirsin.
Eşinin, partnerinin ailevi ilişkilerin, iş hayatı, finansal hayatı ile ilgili önemli gelişmeler öne çıkabilir.
Yine eşinin, partnerinin iş, eğitim, finans hayatı ile ilgili değişimler senin hayatına da birebir yansıyabilir.
İş değiştirebilir, sektörel değişimlere ayak uydurmak adına büyük girişimlerde bulunabilirsin.
Reklam, basın, tanıtım alanlarına yönelebilir, iş, eğitim, finans hayatında büyük bir hareket başlatabilirsin.
Dedikodusu bol bu Dolunay’da yakın çevre, aile, dostluk ilişkilerinde çok önemli bitişler gündeme gelebilir.
Gizliliğe dikkat diyen bu Dolunay sürecinde mutlaka dikkatli olmalısın.
Şehir dışı, yurt dışı bağlantılar, taşınmalar, işbirlikleri, eğitimler gündeme gelebilir.

Yengeç Burcu
Maddi değerleri, borçları, hukuksal meseleleri ön plana çıkaran bir Dolunay olacak.
Bazı bitişler gündeme gelebilir, önemli işbirlikleri, ortaklıklar artık bitebilir.
İş değiştirebilir, istifa edebilir, terfi edebilir, tayin alabilirsin.
Ailevi ilişkilerin, yakın ilişkilerin adına gerçekleri açığa çıkaran bir Dolunay olacak.
Görmezden geldiğin, arka plana attığın maddi külfetlerin maddi-manevi senin hayatını bloke ettiğini farkına varabilirsin.
Bir şekilde geçmişle ilgili borçlarını kapatmak isteyebilir, karmik olarak özgürleşebilirsin.
Özel hayatında ise hiç beklemediğin iyi/kötü değişimler gündeme gelebilir.
ancak bu Dolunay dönüşüm dediği için aslında bu yaşayacağın zorlu deneyimler senin kaderini ilgilendiren, sana yol açan bir dönemi başlatıyor olacak.
Bekar bir Yengeç isen, geçmişle ilgili kritik gönül ilişkilerini bitiriyorsun.

Aslan Burcu
Özel hayatın, evliliğin, ilişkin, sorumlulukların ile ilgili çok çok önemli gelişmeler öne çıkabilir.
Sorunlu bir evliliğin, ilişkin, sana fazlası ile yük yükleyen, maddi-manevi yaralanmana neden olan, seni manipüle eden, tutkularını körelten, seni beslemeyen bir evliliğe, ilişkiye devam etmek istemeyeceksin.
Çocukları olan bir Aslan isen, eşin ile çocuklara dair ortak sorumluluk alıp-almadığınızı sorgulayacak, bu nokta da çok radikal adımlar atabilirsin.
Özel hayatına vurgu yapan öz burcunda gerçekleşen bu Dolunay, tutkularını, aşkı, romantizmi, heyecanı ön plana çıkarıyor.
Tamamen seni tamamlayacak, ruhsal anlamda anlaşıldığını hissettiğin, seni manevi olarak tamamlayacak ruhsal ilişkilere çekilebilirsin.
Yine aşk adına büyük adımlar atabilir, geçmişi kapatabilir, geleceğe dair ciddi adımlar atabilirsin.
Yine ailevi ilişkilerde karmik yüzleşmeler, tamamlanmalar gündeme gelebilir.
İşbirliklerin, ortakların adına da artık bireysel hareket etmek isteyebilir, bazı işbirliklerini bitirebilirsin.
Hayata dair A’dan Z’ye değişimler, dönüşümler getirecek bir Dolunay olacak.

Başak Burcu
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına içsel sorgulamalar yapacağın, kendinle yüzleşeceğin bir Dolunay süreci olacak.
Uğraşların, iş hayatın, eğitim hayatın ile ilgili uzun uzadıya düşünebilir, öz muhakemeni yapabilirsin.
Hayata dair çok çok önemli değişimlere gidebilir, adımlar atabilirsin.
Mataryel dünyanın duygusal, ruhsal hayatının önüne geçiyor olması seni çok çok önemli değişimlere itebilir.
Ruhsallığı, duygusallığı, özel hayatını öne çıkararak hareket edecek bu bağlamda iş, eğitim, finans, toplum önündeki duruşun, sorumlulukların, yaşamın ile ilgili çok önemli değişimlere gideceksin.
Seni yoran, yıpratan iş, eğitim, finans, yaşamsal ilişkileri, işbirliklerini, sorumluluklarını geri plana atacaksın.
Yeni yaşam düzenine geçerken sana iyi gelecek, sana şifa olacak insanlara çekileceksin.
Sosyal çevreni değiştirebilir, senden menfaatlenen insanlarla ilişkilerini sonlandırabilirsin.

Terazi Burcu
Seni çok yakından ilgilendiren bir Dolunay olacak zira Dolunay haritasında öz burcun yükseliyor.
Özel hayatında gönlüne yük olmuş, fedakarlıklarını görmeyen, emeklerine değmeyen, seni değersizleştiren bir insanı artık geride bırakıyorsun.
Özel hayatında çok önemli değişimleri tetikleyecek bir Dolunay olacak senin adına.
Ailevi ilişkilerinde, ebeveyn-çocuk ilişkilerinde artık sorumluluklarına odaklanacak, elini taşın altına koyacaksın.
Kariyer, eğitim, finans, yaşamsal alanların ile ilgili düzenlemelere gidecek, sorumluluklarını farkında olacak, her türlü engel, manipülasyona rağmen bu zorlu süreci yönetecek ve hayatına yöneleceksin.
Aceleci olmamalı, şartlarını, koşullarını en mantıklı şekilde gözden geçirmeli, stresten kaçınmalı, hırslı tutumlardan uzak durmalı, sağlığını önemsemelisin.
Düzenlemelere iten bu Dolunay, fazlası ile zorlayıcı olacak genel anlamda ancak doğru yönetebilir isen, bu zorluklardan sonra sana çok büyük mucizeler, iyilikler getirecek.

Akrep Burcu
Kariyer, eğitim, finans, toplum önündeki duruşun ile ilgili önemli kadersel kapanışlar ön plana çıkıyor olacak.
Süregelen iş, eğitim, kariyer, finans hayatın ile ilgili çok önemli değişimler gündeme gelebilir.
İşten ayrılmak, istifa etmek ya da terfi, zamn, tayin almak ya da bulunduğun sektörde öne çıkmak durumları söz konusu olabilir.
Aslında emeklerinin karşılığını alacağın bir süreçte olacak diyebilirim.
Eksik gedik ne varsa fark edecek, düzenlemelere gideceksin.
Ailevi ilişkilerin, özel hayatın ile ilgili baskılandığın alanlarda çok büyük ruhsal patlamalar yaşayabilirsin.
Şartlar, koşullar gerek psikolojik, gerek fiziksel olarak ne kadar zor olursa olsun, sen sorumluluklarını farkındasın ve kendin için en doğru olan ne artık biliyorsun.
Her ne kadar değişim, dönüşüm zor olsa da, sen bir şekilde bu dönemdeki krizleri yönetecek ve çok büyük değişimlere gideceksin.
Evliliğin, ilişkin ile ilgili kadersel değişimler, kontrol dışı değişimler gündeme gelebilir.
Bu değişimler yine Doğum/Natal haritandan aldığın etkilere göre iyi-kötü senin dışında gelişecektir.
Bekar bir Akrep isen, kafana taktığın biri var ise, gerçek yüzünü görebilir, yaptığın fedakarlıklara üzülebilirsin.
Yine bekar bir Akrep isen, sürpriz bir aşk hayatına dahil olabilir, ciddi bir ilişki, evlilik yoluna girebilirsin.

Yay Burcu
Psikosomatik sorunları, bilinçaltı sorunlarını, seni bloke eden etkenleri gözle görülür hale getirecek bir Dolunay olacak.
Bu zorlayıcı olsa da, aslında seni özgürleştirmek adına Dolunay diyor ki, sorunları gör ve aşmak adına adımlar at.
Yine ailevi ilişkilerini, yakın çevre ilişkilerini, dostluk ilişkilerini öne çıkaran Dolunay sürecinde, arkandan çevrilen işlerle yüzleşebilir, ihanetlerle yüzleşebilirsin.
Bazı ilişkileri, iletişimleri net bir şekilde koparacak bir Dolunay süreci olacak.
Meditatif çalışmalar, Yoga, Spiritüel çalışmalardan faydalanmak isteyebilir, Astroloji destekleri alabilirsin.
Gündelik yaşamına kalite getirecek beslenme, egzersiz, aktivitelere gidebilirsin.
Uyku sorunları bu dönemde ön plana çıkabilir, mutlaka beslenme düzenine dikkat etmeli ve stresten kaçınmalısın.
Özel yaşamında kendinle yüzleşeceğin, ne isteyip-istemediğin ile ilgili netleşmeler yaşayacağın bir Dolunay süreci olacak.

Oğlak Burcu
Finans, kariyer, eğitim, finans hayatın ile ilgili çok önemli bitişleri, başlangıçları tetikleyen bir Dolunay süreci olacak.
Hukuksal süreçler, resmi daire işlemleri ön plana çıkabilir.
İş hayatında önemli adımlar atabilir, resmiyete gidebilir, bir ileri adıma gidebilirsin.
Kazanç kaynaklarını durduran, sana zarar veren etkenleri tespit edebilir, düzenlemelere gidebilirsin.
Özel hayatında tutkunun, romantizmin, aşkın, sevginin ön plana çıkacağı bir Dolunay süreci olacak.
Tutkulu, romantik hissedebilir evli, ilişkisi olan bir Oğlak isen, eşin, partnerin ile zaman geçirmek, evliliğinizi, ilişkinizi daha iyi bir boyuta taşımak adına büyük girişimlerde bulunabilir, kendini çok açık bir şekilde ifade edebilir, ortaya koyabilirsin.
Yine bekar bir Oğlak isen, kontrol dışı bir ilişkiye çekilebilir, hiç planda yokken resmi bir ilişkiye girebilirsin.
Çocuk sahibi olmak isteyen Oğlak isen, çocuk sahibi olabilirsin.
Yine bekar bir Oğlak isen, evlenebilir, çocuk sahibi olabilirsin.
Ailevi ilişkilerin, yakın ilişkilerin, finansal meselelerde seni aşağı çeken şey her ne olursa olsun bu süreci aşacaksın.

Kova Burcu
Maddi manevi hayatını dönüşüme itecek bu Dolunay, kariyer, eğitim, finans hayatın ile ilgili çok önemli adımlar atacağına vurgu yapıyor.
İş, eğitim, finans hayatın ön plana çıkarken, sektörel değişimlere gidebilir, bulunduğun sektörde öne çıkmak adına önemli adımlar atabilirsin.
İşbirliklerini, ortaklıklarını gözden geçirebilir, sana katkı sağlamayan işbirliklerini, ortaklıkları bitirebilirsin.
Özel hayatında, ailevi ilişkilerde büyük yüzleşmeler yaşayabilirsin.
Önemli değişimlere gidebilirsin, ev değiştirebilir, taşınabilir, şehir, ülke değişimlerine gidebilirsin.
Seni maniple eden, ruhsal anlamda enerjini tüketen ilişkilere, evliliklere şans vermek istemeyeceksin.
Yakın çevre ve aile ilişkilerinde sözleri ile seni incitenlere, sana zarar verenlere mesafeler uygulayacaksın.

Balık Burcu
Gizli saklı ne varsa bu Dolunay sürecinde ön plana çıkıyor sevgili Balık.
Ailevi ilişkilerin, akrabalık ilişkilerin, yakın çevre ilişkilerin ile ilgili büyük yüzleşmeler yaşayabilirsin.
Dostlarının, akrabalarının, iş ortaklarının senin hakkındaki gerçek düşüncelerini öğrenebilirsin.
Evli, ilişkisi olan bir Balık isen, seni tatmin etmeyen, seni dinlemeyen, seni anlamak istemeyen bir partnere, eşe sahip ise, büyük tepkiler verebilir, beklentilerini çok açık bir şekilde ön plana koyabilirsin.
Yine ev düzeni, dekoratif değişimler, konfor alanını ön plana çıkaran bir Dolunay olacak.
Bekar bir Balık isen, geçmişe duyduğun özlemlerin, ruhunu, kalbini yoran enerjilerini geride kalmasını isteyeceksin.
Kariyer, eğitim, finans, sektör, toplumsal ilişkilerinde, yatırımlarında, işbirliklerinde mutlaka radikal adımlardan kaçınmalı, mutlaka sağlıklı, mantıklı hareket etmeye özen göstermelisin.





Sevgiyle,
-Astrolog Seda Turan
 
aslanc.jpg



28 Ocak 2021 Aslan Burcunda Dolunay: Mahşer Yeri​




Aslan dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)


KOÇ: Yaratıcı faaliyetler ile ilgileniyorsanız sıra dışı şeyler üretebileceğiniz ve yeteneklerinizi ortaya çıkarabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Öte yandan kaslarınız biraz hassas olabilir bu süreçte. Sportif faaliyetler esnasında zorlu hareketlerden kaçınmanız iyi olabilir. Aniden aşık olabilir veya mevcut flörtünüzle ilişkiye tutku ve heyecan katmak isteyebilirsiniz. Sürpriz gelişmeler yaşamanız olasıdır. Daha özgür, orijinal ve farklı beraberliklere çekilebilirsiniz.





BOĞA: Aile ve akrabalarda sürpriz evlilik ve hamilelik haberleri gelebilir. Aniden pılınızı pırtınızı toplayarak ailenizin yanına yerleşebilir veya tam tersi özgürlüğünüzü kazanmak için ayrılmak isteyebilirsiniz. Evinizin içerisinde onarım gerektiren aksilikler olabilir, acele davranışlardan kaçınmanız gerekiyor. Yakınlarınızla çatışma yaşamamaya da dikkat etmelisiniz. Bu dönem paylaşım kavramını daha iyi idrak etmeniz gerekebilir.





İKİZLER: İletişim ve kardeşler alanınızda meydana gelecek dolunay gündelik haberleşme trafiğinizi arttıracaktır. Elektronik aletlerinizi tazelemek isteyebilirsiniz. Ani kısa seyahatlere çıkma isteğiniz yükselebilir. Öte yandan yolda eşyalarınıza dikkat etmeniz ve aracınızın bakımını yaptırarak yola çıkmanız iyi olabilir. Aksi halde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ticari faaliyetlerde bulunacaksanız verilen sözlere dikkat etmeniz önem taşıyor. İmzalanan evrakları da iki kere kontrol etmek iyi olabilir.





YENGEÇ: Para ile ilgili projeler var ise veya zam artışı bekliyorsanız sonuç beklemediğiniz şekillerde olabilir veya aniden ertelenebilir. Beklenmedik ödemeler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu süreçte maddi açıdan özgürleşme isteğiniz yükselebilir. Kendi işinizi kurmak veya internetten para kazanmayı düşünebilirsiniz ki bu konuda destekçi etkiler söz konusu. Özdeğerinizi zedeleyen arkadaş bağlantılarınız var ise ayrılmak ve yeni çevrelere girmek için karar alabilirsiniz.





ASLAN: Her konuda radikal kararlar almaya yatkın olabilirsiniz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız projeler veya aldığınız kararlar var ise başkalarıyla paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte sorumluluklarınızın aniden arttığını hissedebilirsiniz. Yürümeyen ilişkiler ve aile içi karışıklıklar var ise bunları çözümlemek için fedakarlıkta bulunmanız gereken koşullar ortaya çıkabilir. Ego savaşlarına girdiğiniz takdirde ilişkilerde önemli kayıplar yaşayabilirsiniz.





BAŞAK: Bilinçaltınıza attığınız düşünceler, sıkıntılar var ise dışarıya vurmak, paylaşmak isteyebilirsiniz. Arkanızdan dönen dolaplar da kendisini belli etmeye başlayabilir, size gizliden gizliye düşmanlık yapan bazı kişileri fark edebilirsiniz. İyi yönünden bakarsak şayet sezgileriniz, yaratıcılığınız çok güçlü olabilir. Olayların gidişatını kalp gözü ile görerek o yönde adımlar atabilirsiniz. Öte yandan bu süreçte sağlığınıza da dikkat etmeniz gerekebilir.





TERAZİ: Hedeflerinize ne kadar yakın veya uzak olduğunuz konusunda farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Yanlış yöntemleri denemek ve parayı doğru yönetememekten şikayetçi olabilirsiniz. Bu sebeple gelir giden dengenizi disipline edecek şekilde maddi düzenleme yapmanız gerekebilir. Arkadaşlarınızla ilgili sürpriz haberler duyabilirsiniz ve hatta çevrenizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız çalıştığınız yerde ekip değişimleri gündeme gelebilir.





AKREP: Kariyer, toplumsal imajınız ve sorumluluklarınızla bağlantılı bir dönem sona erebilir, önemli kararlar alınabilir. Terfi edebilirsiniz veya mevcut işiniz beklentilerinizi karşılamıyorsa başka firmalarla görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Ev hayatı ve kariyer sorumluluklarınız arasında kalmaya açık etkiler söz konusu. Sorunlarınızı ifade ederken sert üsluptan kaçınmanız gerekebilir. Sınırlarınızı zorlayan kişiler söz konusu ise soğuk kanlı bir şekilde set çekmeniz gerekebilir.





YAY: Hayata farklı yönden bakmanızı sağlayacak şok edici gelişmeler ortaya çıkabilir. Halihazırda devam ettiğiniz bir eğitimi tamamlayabilir, belki yarım bırakabilir veya ani kararla orijinal bir alanda eğitim fırsatlarını değerlendirmek isteyebilirsiniz. Uzak ülke ve şehirlerle bağlantılı işleriniz var ise ertelemeler veya karar değişiklikleri gündeme gelebilir. Çevrenizle, iş ortamınızla ve akrabalarınızla görüş ayrılıkları, gerginlikler söz konusu olabilir.





OĞLAK: Korku ve kaygılarınızda artış yaşayabileceğiniz bir dönem. Finans konularında bütçenizi iyi ayarlamak gerekebilir. Kredi, miras, vergi ve ödemelerinizde beklenmedik krizler ortaya çıkabilir. Çok risk almak para kayıplarına sebebiyet verebilir. Aşk hayatınız ve çocuklarınızla yaşayacağınız fikir ayrılıkları gergin hissetmenize yol açabilir bu dönem. Çözümü ise arkadaşlarınızdan yardım almakta bulabilirsiniz.





KOVA: Karşıt burcunuzda meydana gelecek dolunay sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğine işaret ediyor. Her türlü ilişkinizde beklenmedik gelişmeler, ani bitişler ve düşmanlıkların ortaya çıkması sizi zorlayabilir. Aile bireyleri ve ev düzeni açısından eşinizle/sevgilinizle fikir ayrılıkları görülebilir. Bekarlar ani evlilik veya evliler ise boşanma kararı alabilir. Bireysel alana saygı duyulmadığını düşündüğünüz ilişkiler için mesafe ihtiyacınız artabilir.





BALIK: Gündelik rutininizde sizi zorlayan koşullar var ise değişiklikler yapabilirsiniz. Bir sağlık probleminden kurtulabilir veya gizli bir rahatsızlığınız beklenmedik şekilde ortaya çıkarak kontrol altına alınması gerekebilir. Beden ve ruh dengesini iyi kurmanız gereken bir dönemdesiniz. Sportif faaliyetlere, doğa yürüyüşlerine veya diyete başlamak isteyebilirsiniz. İş ortamınızda beklenmedik değişimler yaşanabilir. Aniden işe kabul edilebilir, sorumluluk değişimi yaşayabilirsiniz.






Sevgilerimle,
Begüm Minkis
 

Aslan Terbiyecisi Dolunay​




28 Ocak 2021, saat 22.16‘da Aslan Burcu’nun 9 derecesinde Ay dolacak. Dolunaylar tamamlanma, ortaya çıkma ve görünür hale getirmeyi sembolize ederler. Son iki haftadır uğraş verdiklerimizi ortaya çıkarma ve meyvelerini yeme zamanına eriştiğimizi bilelim.


asland.jpg

Bu dolunay hepimizin içindeki Güneş’i parlatacak. Ateşi doğru alanlarda kullanmayı başardığımız müddetçe, o ateşle kavrulmak yerine onu ısı ve ışık kaynağı olarak kullanmayı başarabiliriz. Bu dolunay bize ışık yolunun vicdanımızda saklı olduğunu “Eğer bir şey biliyorsam o da hiçbir şey bilmediğimdir” demeyi deneyimletecek. Bir nevi antik Yunan filozofu kesileceğiz.

Herkesin düşüncelerinin ortaya döküldüğünü, kişilerin niyetlerinin davranışlarında, beyan ettikleri fikirlerde saklı olduğunu fark edeceğiz. Bu süreçte hırslarımıza ve tutkularımıza yenik düşmemeliyiz. Dolunayın etkisi yaklaşık 14 gün boyunca üzerimizde olacak. Özellikle sabit burçları Kova, Aslan, Boğa ve Akrep etkileyecek. Dolunayın sizlere öğüdü, sabit fikirlilikten uzak kalmalı, esnemeyi başarmalısınız olacak. Yay ve Koçlar riskli girişimlerden uzak durmalısınız. İkizler ve Teraziler destekleri reddetmemelisiniz. Yengeç, Balık, Başak ve Oğlaklar yaşamlarınızda uyumu sağlamak için fırsatları değerlendirmelisiniz.

9 derece felsefe, inanç ve yanlı tutumları sembolize eden yay doğasını anlatıyor. Bu süreçte haklı olduğumuzu kanıtlamak uğruna gereksiz çaba sarf edebiliriz. Yanlı tutumlara , görüş farklılıklarının ve fikir ayrılıklarının önüne geçilemeyecek derecede büyüdüğüne şahit olabiliriz.

Dolunay, Mars Uranüs kavuşumunu tetikleyecek. Yanlı tutumlar büyük başkaldırılara, ayaklanmalara dönüşebilir. Mars, Uranüs’ten ayrılıyor. Uzaklaşan açıda olası yeni başlayacak olayları değil, süre gelen olayların hortlayacağını, içte bastırılmış öfkenin ve kontrolsüzlüğün açığa çıkacağını anlatmakta.

Mars, Alhena sabit yıldızı ile hizalanacak. Bu yıldız bilinçli ya da bilinçsiz şekilde görevi olan kişileri sembolize eder. Yapılması, tamamlanması gereken bir görevin olduğunu anlatır. Yaşamımızdaki önemli kişilerin halledebileceği süreçleri hızlandıracağını ve bu gök konumunun sonuçlarının olumlu ya da olumsuz bize yansıyacağını anlatıyor.

Özellikle ülke yöneticilerinin ve devletlerin kendi halkları için yaptığı çalışmaların duyurularını hızlandıracak bir dolunay deneyimleyeceğiz. Fakat bu duyurular şeffaf paylaşımlar içermezse bu konuda hızla büyüyen bir öfke ve gerilimden de söz etmemiz gerekecek.

Kendi kişisel haritalarımızda Aslan ve Kova evlerimizi dikkatlice incelemeliyiz. Ayrıca Boğa evimize denk gelen Mars Uranüs kavuşumu yaşamımızdaki patlak veren konuyu gösterecek. Fakat asıl mevzu Aslan ve Kova aksımızdaki tıkanıklıklardan ileri gelecek.


Yükselen Burcunuza göre okumalısınız. Bilmiyorsanız Güneş burcunuza göre okuyabilirsiniz.



file.png
30ee62_857819d8b04e452d89473b3d2dc5469b~mv2.webp



Koç Burçları ve Yükselen Koçlar Sizler dolunayı arkadaş çevrenizden ve yaratım alanlarınızdan deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte aşina olduğunuz ve yabancıladığınız konular bir araya gelecek. Hem bildiğiniz hem de bilmediğiniz iki konu sizlerin kazanç hanenizde hareketliliğe yol açacak. Maddi konularda güvenceler elde etmek için sizi destekleyen kişilere kulak vermeli ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanızı engellemeyecek seçimler yapmaya çalışmalısınız. Yaratım alanlarınız için beklenmedik harcamalar yapmak durumunda kalabilirsiniz. Ön plana çıkmaya çalışacağım derken temeli sağlam olmayan atılımlara dikkat! Özellikle arkadaş ortamında ya da sosyal çevrenizde şahit olduğunuz durumlar karşısında ileri görüşlü davranmak isteyebilirsiniz. Bu durum sizin için çözüm odaklı bir davranışmış gibi gözükse de hesapsızca atılmış bir adım olarak size geri dönebilir.

file.png
30ee62_b600ca2776da43b7ab0117d001c7a70e~mv2.webp



Boğa Burçları ve Yükselen Boğalar Sizler dolunayı aile, yuva haneniz ve kariyer alanlarınızdan deneyimleyeceksiniz. Deneyim noktanız ise iki farklı konuyu tek bir çatı altında toparlayamamak olacak. Yoğun iş temposunun geri dönüşü ailenizi ve yuvanızı ihmal etmek olarak geri dönecek. Oysa yetmezmiş gibi aile içerisinde huzuru kovalarken sizler, bu iki konu arasında kalabilirsiniz. Bu durum sizlerde motivasyon kayıplarına sebep olabilir. Bu süreçte sağlığınıza daha fazla dikkat etmelisiniz. Aşırı gerginlik, agresiflik tansiyon problemlerine neden olabilir. Ani tepkileriniz sağlıksız kayıplar getirebilir. Aile içerisindeki huzursuzluğunuzu dile getirmek faydalı olabilir. Çalışma ortamınızda ise her an her şeye sinirlenecekmiş gibi yaydığınız enerji yansıması üzerine çalışmalar geliştirebilirsiniz.


file.jpg
30ee62_91b7105ad79242c092b75ea5d282bc91~mv2.webp



İkizler Burcu ve Yükselen İkizler Sizler dolunayı yakın çevre, akraba, kardeşler ya da yurt dışı, yabancı kaynaklar hanenizde deneyimleyeceksiniz. Kontrolünüz dışında gelişen olaylarla karşılaşabilirsiniz. Hakimiyetinizi kayıp ettiğiniz durumlar olabilir. Yaşanan olayları kontrol altına alamamak noktasında pürüzler yaşayabilirsiniz. Yurt dışı yabancı kaynaklar, akademik konularda istediğiniz branşı ya da yardımı göremeyebilirsiniz. Bu tıkanıklıklar içe çekilme enerjisini beraberinde getirebilir. Kendinizi gözlemleyemediğinizi fark edebilir ve doğru bir yol izlemediğinizi düşünebilirsiniz. Ani geçiş ve kararlar almadan önce isteklerinizi gözden geçirmelisiniz.

file.png
30ee62_9fda241cbbb940b982b45a0288c66779~mv2.webp



Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeçler Sizler bu dolunayda gelir-gider dengesi üzerine deneyimler elde edeceksiniz. Paylaşmayı öğrenmeyip sadece ben merkezci davranmak kazanç kapılarınızı kapayabilir. Yardımlaşmanın ve birlik içerisinde olmanın değerini kavramak size artı kazanç kapılarını aralayacaktır. Kendi değerinizi ve yerinizi bilmek yanınıza kar kalırken, başkalarını da hesaba katarak, empati geliştirmek tıkanıklıklarınızı çözmenize vesile olacaktır. Arkadaş çevrenizden destek alabilir ya da onları gözlemleyebilirsiniz.

file.jpg
30ee62_19011649035a4e68904251825f0be9d4~mv2.webp



Aslan Burcu ve Yükselen Aslanlar Giriş yazımda belirttiğim gibi dolunayın sizlere öğüdü, sabit fikirlilikten uzak kalmalı, esnemeyi başarmalısınız olacak. İkili ilişkilerinizdeki tıkanıklıkların farkına varmalısınız. Ben demeyi öğrenmelisiniz. Ancak ben derken de nasıl biz olunacağını da iyi bir şekilde yönetmeyi başarmalısınız. Tek başınıza yapacaklarınızı organize etmeli ve yaratım gücünüzü artık sahneye sermelisiniz. Güneş gibi parlayacağınız alanları çok iyi keşfetmeli ve kolektife hizmet etmek üzere harekete geçmelisiniz. Başarı mı? yoksa başarısızlık mı? diyebilmek adına hedefleriniz doğrultusunda ilk adımı atmalısınız.

file.jpg
30ee62_7d0250bc83974ecda84c5ac7272d1c12~mv2.webp



Başak Burcu ve Yükselen Başaklar Bu dolunay sizlere fırsatları yakalamayı deneyimletecek. Arka planda olan yönetmen mi? yoksa oyuncu mu? olacaksınız. Her ikisi de bir fırsat olacak sizler için. Ancak Amerika'yı baştan keşfetmeye gerek var mı? sorgulamalısınız. Deneyimledikleriniz tecrübelerinize dönüştüyse, doğru yolu bulacak ve aldığınız kararın arkasında durabileceksiniz. Kanatlanıp uçmanın vakti gelmiş olabilir. Gözden kaçırmamalı ve gelen fırsatları değerlendirmeyi ve yakalamayı becermelisiniz.

file.png
30ee62_f5f17103d6324676aba61eeef5c4538b~mv2.webp



Terazi Burcu ve Yükselen Teraziler Bu dolunay yaratıcılığınızı ortaya koymanızla ilgili deneyimler kazandıracak sizlere. Kararsızlıklarınızı geri plana atmalı ve artık kararlı davranmalısınız. Arkadaşlarınızdan gelen desteği geri çevirmemelisiniz. Artık üstün başarılarınızı parlatmayı başarmalısınız. Hobilerinizle ilgilenmeli ve bu konuda da eğitim almanız gerekliyse almalısınız. Gelen sponsorluk tekliflerini ince eleyip sık dokumalısınız. Garantici olmalısınız! Verilen vaatlerin yapılacağından emin olana kadar araştırmalarınızı sürdürmelisiniz.

file.png
30ee62_63ba581e99ff461a9da47bc5d14c34ad~mv2.webp



Akrep Burcu ve Yükselen Akrepler Bu dolunay liderlik vasıflarınızı ne şekilde sergilediğiniz konusunda deneyimler kazandıracak. Terfi etmek ya da her konuda hakim olma istekliliğiniz sizi kibre sürükleyebilir. Elma ile armutu karıştırmadan dengeyi ne şekilde yakalamak gerektiği konusunda tıkanıklıklar yaşatabilirsiniz. Alınacak kararlarda egonuzu devreye sokmak mı? yoksa ortak karar almak mı? ikileminiz tüm ilişkilerinizi sarsabilir. Bencil olmakla ilgili sınavlarınız olabilir.

file.png
30ee62_a862864e49fe40d29b5aa368fc0a7ed3~mv2.webp



Yay Burcu ve Yükselen Yaylar Aşina olmadığınız ancak ilginizi çeken konulara dikkat çekebilirsiniz. Küçük bir işletmeyken yurt dışına açılmak isteyebilirsiniz. Eğitiminizle ilgili yeni kararlar almak ve yabancı bir dil eğitimi almak ve kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. Ancak bu adımları atmadan önce rutin düzeninizi bozacak ve sizi sağlığınızdan edecek riskli girişimlerde de bulunmamalısınız. Çabalarınızın boşa çıkmasını istemiyorsanız enine boyuna araştırma yapmalısınız.

file.png
30ee62_7e03effc6d3a421ba046d99e31767486~mv2.webp



Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlaklar Para kazanç noktasında doğal yeteneklerinizin farkına varabilirsiniz. Bu farkındalıkla birlikte harcamalarınızı arttırabilir ve riskli girişimlerde bulunabilirsiniz. Risk almadan önünüze gelen fırsatları değerlendirmelisiniz. Ancak eşiniz, ortaklı kazançlarınız noktasında tıkanıklıklar olabileceğini göz ardı etmemelisiniz. Önce kendinize güvenmeli ver ardından yola koyulmalısınız. Kendi becerilerinizin ve yaratım gücünüzün farkına varmalısınız. Bu farkındalık size karlı kazançlar ve fırsatlar yaratmanıza vesile olacaktır.

file.png
30ee62_387ebb8adfbd45c5b2fbbef0cc1d2907~mv2.webp



Kova Burcu ve Yükselen Kovalar Bu dolunay kendinizden emin olmanızı ve emin adımlar sergilemeniz gerektiğini deneyimletebilir. Ancak ikili ilişkilerdeki, kendinizi ifade etmekle ilgili tıkanıklarınız gündeme gelebilir. Yönlendirilme ihtiyacı içerisine girebilirsiniz. Biri olmadan bir destek almadan başarılı olamayacağınızı düşünebilirsiniz. Bu düşüncenize neden olan kök problemlere odaklanmalısınız. Özgüven eksikliğine neden olan sıkıntılarınıza çözüm geliştirmelisiniz. Kendinizden emin adımlar sergilemeli ancak kendi eksikliklerinizi agresif bir tutum sergileyerek ört pas etmemelisiniz. Gerçeklerle yüzleşmeli ve başkalarından etkilenmeden fikirlerinizi beyan edebilmelisiniz.

file.png
30ee62_cf81c30a65e54d4d94de940d51b1a1c2~mv2.webp



Balık Burcu ve Yükselen Balıklar Bu dolunay engellerin üstesinden ne şekilde geleceğiniz konusunda sizi agrese edebilir. Bildiğiniz halde çıkış yollarını bulamıyor olmak ya da adım atamıyor olmak öfkelenmenize neden olabilir. Öfkenizi ne şekilde kontrol etmeniz gerektiği konusunda deneyimler kazanmanız yararınıza olabilir. Uyumlanmalı ve sakin kalmayı görev edinmelisiniz. Ağırlıklı olarak kadın figürleri ile problemler gündeminize gelebilir. Çalışma ortamı hanenizde sürekli sorumluluklarınız değişkenlik gösterebilir. Çalışma ortamınızda iş arkadaşlarınız sürekli yer değiştiriyor, işten ayrılıyor olabilir. Bu düzensizlik nedeniyle sağlık açısından dengesizlikler baş gösterebilir. Sürekli rahatsızlık çekiyor olmanızın nedenlerine odaklanmalı ve bedeninizin size söylemek istediklerini gözlemlemelisiniz. Arkadaşlık ilişkilerinizi gözden geçirmeli ve onlarla da daha sakin bir iletişim içerisinde olmalısınız. Beden sağlığınızın uyumu yakalamaktan geçtiğini fark etmelisiniz.



Hepimize Şifa Olsun...




Kenan Yasin Bölükbaşı
 

2021'in İlk Dolunayı İçin Ayrıntılı Kozmik Rehber​


2021 yılının ilk dolunayı, dev bir kükreme ile Aslan burcunda başlıyor! 28 Ocak'ta doruğa ulaşacak bu dolunay; kozmik çatışmalara yol açabilir ancak öte yandan bize ilham veren güven ve yaratıcılık duygumuzu da aydınlatacak.

Bu dolunay "Wolf Moon" yani Kurt Dolunayı olarak da biliniyor. Ateş grubunun lider ya da değişken değil de "sabit" burcunda gerçekleşen bu dolunay; kendimizi ortaya koyma, cesur, karizmatik ve yaratıcı yönlerimizi öne çıkaracak.

Ancak drama faktörü de zirvede olacak. Dolunayda Mars ve Uranüs; Jüpiter ve Satürn ile karşı karşıya gelecek. Bu da kavgalardan kaçınmamız gerektiği anlamına geliyor.

Ancak sizin için hazırladığımız bu 28 Ocak dolunayı rehberi sayesinde yapmanız ve yapmamanız gerekenleri görebilirsiniz.


aslanf.jpg

YAPIN: Kalbinizi Ortaya Koyun
Kova burcu sezonunun ortasında olabiliriz ama açık kalpli Aslan'daki bu dolunay duygularımız hakkında tutkulu olmamızı istiyor. Kendinizi ifade etmek duygularınızı göstermek için korkmayın, büyük ve dağınık olsalar bile... Bu dolunay bize en sıcak duyguları serbest bırakmak için bir şans sunuyor. Nasıl hissettiğinize eğilin ve romantik tarafınızı ilgi odağı haline getirin.



YAPMAYIN: Öfke kontrolünü kaybetmek
Duygularınızı paylaşmak başka bir şey, ama öfkenizin kontrolü ele almasına izin vermek başka bir şey. Dolunay, saldırgan Mars gezegeni ile dolup taşanınca, hepimiz daha çok ateş alıp soğukkanlılığımızı kaybedebiliriz. Geniş gezegen Jüpiter dolunaya karşı gelecek ve Mars ile gerilim dolu bir T-kare yönü oluşturacak, Bu da alıngan yönümüzün de ortada olması demek. Öfkenizi kontrol edin ve drama yaratmadan önce düşünün.



YAPIN: Yaratıcı Hedeflerinizi Kovalayın
Yeteneklerinizi göstermek ve hayattaki tutkulu olduğunuz projeleri gerçekleştirmek için iyi bir zaman. Ateşli Mars etkisi kesinlikle bizi biraz agresif hissettirebilir ama aynı zamanda bizi tutkulu olduğumuz şeylerin peşinde daha cesur yapar. Bu cesur enerji artışını kendi yararınıza kullanın ve kendinizi sanat, müzik, performans, hatta sadece komik bir Instagram hikayesi serisiyle ifade ederek değerlendirin



YAPMAYIN: Romantizmde Paranoyaklaşmayın
Romantik gezegen Venüs, zaten dramatik olan bu dolunay ile birlikte güç düşkünü Plüton ile aynı hizaya geliyor. Bu da kıskançlık duygularımızı yükseltebilir ve bizi ortaklıklar içinde bir güç yolculuğuna çıkarabilir. Bazı dramlar ortaya çıkabilir, aşk hayatınızdaki bazı sırları kovalayabilirsiniz ancak aşırıya kaçmayın. Bu dolunay ışığını, yüzeyin altında yatan karanlık derinlikleri araştırmaya çalışmak yerine ilişkinizin flörtöz, eğlenceli ve neşeli yönlerine odaklanmak için kullanın.



YAPIN: Işıltılı Yanınızı Kucaklayın
Aslan burcu Güneş tarafından yönetiliyor, yani her şey ışığının parlamasına izin vermek ve sahnenin ortasında yer almakla ilgili. Göz alıcı olmak ve gösteriş yapmaktan korkmayın. Gurur duyduğunuz ve dünyanın görmesini istediğiniz bir şey varsa, şimdi onu spot ışığına çıkarmanın zamanı. Kendinizle büyüleyin, mesela şimdiye dek post olarak atmakta ikilemde kaldığınız seksi selfielerinizi Instagram'a koyun. Bu dolunay, kendinize olan güveni bulmak ve onunla eğlenmekle ilgili.



YAPMAYIN: Güven, Pervasızlığa Dönmesin
Bu dolunay güvenimizi arttırıyor ve iç ateşimizi yakmamıza yardımcı oluyor, ama aşırı paylaşım, kendini beğenmişlik ya da gereksiz riskler alarak kendinizi alevlere kaptırmayın. Şanslı gezegen Jüpiter bu dolunaya karşı çıkıyor, bu da iyimserlik duygumuzu arttırıyor ve güven duygumuzu havaya uçuruyor. Ama bu yönü aynı zamanda bize pişman olacağımız şeyleri söyletme olarak geri dönebilir. Kötü alışkanlıklarınızı kontrol edin ve kendinizi duyarlı tutmak için Kova mevsiminin serin, sakin ve toparlanmış enerjisine kanalize edin.




Marie Claire
 
aslan (6).jpg



Aslan Burcunda Dolunay... 28 Ocak 2021... 15gün etkili... (Hafta boyu etkisi yoğun)

28 Ocak 2021 22.16 da Aslan burcunun 9 derecesinde Mars Uranüs ve Jupiter Satürn etkili bir dolunay gerçekleşiyor. Biryandan öfkelendiren biryandan sınırlayan konular hayatınızda olabilir. Bu dönemde enerjinizi ekonomik kullanmalı ve planlı ilerlemeye çalışmalısınız. Pratik olmanız gereken bir dönem. Zorunluluklardan veya kısıtlı koşullardan birşeyleri göze almak durumunda kalabilirsiniz. Ani duygusal tepkiler verilebilir veya birikmiş bir öfke ve egosal sorun açığa çıkabilir. Ani tepkiler, isyankar ve karşı çıkan bir enerji ortamı gerebilir. Fazla sorumluluklar nedeniyle veya kalıplarınızdan kurtulmak için değişik şeyler arayışınız olabilir. İlişkiler açısından zor ve sıkıntılı bir dönem.Mantıklı davranmak ve sorumluluk almak gerektiğini bilebilirsiniz ama bunu gerçeğe dönüştürmek zor gelebilir. Depresyonda hissettiğiniz, gerginliklerin yüksek olduğu bir dönem yaşanabilir. Sevdiklerimize karşı yıkıcı davranmak yerine, sinirlenseniz bile sakin kalıp ,sorumlulukları biraz göze alarak ve bu birkaç zor günün de geçeceğini bilerek hareket etmek iyi olacaktır.

Aslan Burcunda gerçekleşen dolunay, sosyal çevre ve arkadaşlıklarla ilgili konuları netleştirebilir. Bir grup üyeliği, spor salonu üyeliği veya bir sosyal sorumlulukla bağlantılı gündemler getirebilir.Zorluklar veya zorunluluklar veya maddi stresler size başka bir yön çizmeyi zorunlu kılabilir. Bir sosyal çevreyi kapatıp yeni bir sosyal çevreye dahil olmayı sağlayabilir.

Aslan dolunayı... Aslan temasında birşeyleri göstermek ve sergilemek, görünür olmak isteriz. Yeteneklerinizi görünür kılabilir. Yalnız burada da koşullarda sıkıntılar olduğundan zorlandığınız ve kendinizi yeterince gösteremediğinizi düşündüren durumlarla karşılaşabilirsiniz. Burada kısıtlı koşullara rağmen birşeyler yapabilmenin de bir başarı olduğunu unutmayın yeter.

Kişisel bakımlar, gösterişli saçlar, bir yerde kendinizi görünür kılmak gibi temaları olabilir. Aslan temasında istediğiniz şeyi tam olarak alamayabilirsiniz, o yüzden riskli uygulamalar için çok tercih etmeseniz iyi olur.

Aslan Dolunayı , Kişisel olarak egosal meselelerde ani gündemler çıkarabilir. Aşk ve arkadaşlıklarla ilgili hareketlilikler getirebilir. Yeni bir hobi getirebilir. Eğlenceli ortamlara katılma ve sosyalleşme sansı olabilir. Elbetteki yine riskleri ve kısıtlı koşulları biryandan keyifli bir ortam sunarken biryandan sıkıntıları olacaktır.

Kariyer gelirleri veya yatırımlar konusunda aniden birşeyi görünür kılabilir ve ani durumlar ortak maddi kaynaklar, primler, sigorta konuları, cezalar,vergi, sağlık veya miraslarla bağlantılı olabilir.

Aslan dolunayı bazı konularda çatışma ve baskılanma enerjisi de barındırıyor. Özellikle ortak parasal kaynaklar, krediler, vergiler, sigorta primleri ,sağlık konularında stresler mücadeleler getirebilir.

Özellikle Aslan, Kova, Boğa, Akrep burcu özelliği taşıyanları biraz daha zorlayan bir Dolunay olabilir.

Dolunaydaki birçok gezegenin etkisi, Dünya çapında Doğal afetler, depremler, elektrik sorunları, teknoloji sorunları, maden kazaları, uçak kazaları, toplu ulaşım sorunları, asidik ve kimyasallara bağlı sorunlar, ayaklanmalar, isyan eden gruplar getirebilir.

Ülkemizde özellikle ekonomik konular, ödemeler, alacak ve vereceklerle ilgili gündemler getirebilir. Zorunlu ödenmesi gereken borçlar , yapılan yatırımlar gibi temalarda bir konu gündemimize getirebilir. Ülke topraklarıyla bağlantılı maddi temele dayalı durumlar çıkarabilir. Toprak bütünlüğü, yeraltı , madenler , doğal afetler gibi gündemlerimiz olabilir. Yeni bir maden üretim alanı açmanın zorunlulukla bir bağlantısı veya kısıtlı bir kaynağı bulmak gibi haberler duyabiliriz. Ekonomik konularda sıkışık bir konu karşımıza aniden gelebilir. Ekonomi ile bağlantılı başka ülkelerle yeni anlaşmalar getirebilir.




AstroGözde
 
aslan (1).jpg



Aslan burcunda dolunay: Şimdi şans cesurlardan yana!​


28 Ocak Perşembe 22.16’da Aslan Burcu’nun 9. derecesinde bir dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay sırasında sabit burçlarda konumlanan gezegenlerin yapacağı t-kare açı kalıbı; engeller, kısıtlanmalar, zorlanmalar, yağmurdan kaçarken doluya tutulmalar etkisi gösterecek. Sabit burçlardaki t - kare en zor görünümlerden biridir. Yine dolunay anında çok sayıda gezegenin kavuşum ve kontak halinde olması önümüzdeki 10 günlük sürecin oldukça yoğun olacağına işaret ediyor.

Aslan burcu; cesaret, yaratıcılık, göz önünde olma, liderlik etme, drama yaratma ve çocuklarla ilgilidir. Dolunay haritasında Güneş, Jüpiter’le Kova burcunda birlikte 5. evde hareket ediyor. Dolayısıyla bu toplumsal olarak gündemimizde çocukların olacağını, onlarla ilgili gündemlerin bizi meşgul edeceğini gösteriyor. Öte yandan Aslan burcu içinden geldiği gibi hareket eder, heyecan ve sevgi dolu adımlar atmak istediğimiz duygular içindeyken karşımızdaki insanların soğuk ve mantıkçı tavırları da ikili ilişkiler alanında iklimi soğutan engeller olabilir. Yine cömert ve paylaşımcı Aslan ile Boğa'nın garantici doğası finansal konularda oluşabilecek çatışmaların habercisi olduğu gibi, gösteri dünyasından isimlerin ve yöneticilerin iflasları ya da borçlanmalarıyla ilgili sonuçların habercisi.


  • Uranüs – Mars birlikteliği yöneticiler ve liderlerin skandalları, sağlık sorunları ya da saldırıya uğramaları gibi sonuçlar yaratabilir.
  • Dolunay etkisiyle havacılık, kazalar vb. olaylar gündeme gelebilir.
  • Merkür retrosu da yaklaşırken elektrik, elektronik arızaları çoğalabilir.
  • Sabit burçlarda oluşan t-kare sebebiyle deprem, volkanik patlamalar gibi doğa olayları da yaşanabilir.
Bu dolunay herkesin haritasında Aslan- Kova- Boğa burcu yerleşimine özel, kişisel gezegenlerle oluşan etkileşime bağlı sonuçlar meydana getirir. En çok Aslan, Kova, Boğa ve Akrepleri etkileri etkileyecek dolunay Koç, Terazi, Yay ve İkizler burçları için daha ılımlı sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Aslan burcu vücudumuzda, kalp, damar, dolaşım sistemi gibi kısımları temsil eder. Bu yüzden bu 10 günlük süreçte kalp sağlığımıza, omuzlarımıza dikkat etmeli, daha sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz. Yine Kova burcu da tansiyon ile yakından ilgilidir. Bu açıdan tansiyon problemlerine karşı da önümüzdeki 10 günlük süreç riskli olabilir.

Bu dolunayı, Aslan burcunun temsil ettiği, yaratıcı çalışmalarla tarz değişikliği saç bakımı, aşk, flört eğlence konularına eğilerek ve finansal risklerden kaçınarak değerlendirmeliyiz. Yine yönetme becerisi, sahiplenme ve cesaret de Aslan burcu sembolikleri arasında yer aldığından cesur adımlar atmaktan çekinmemeliyiz.
aslan (2).jpg



Aslan Dolunayı sizi nasıl etkiliyor?


Koç burçları için havada aşk kokusu var!

Aşk, flörtler, cinsel yaşam, çocuklar, hobiler, sanatsal yetenekler, eğlence yaşamı alanında gerçekleşen bu dolunay yaşamdan keyif almanızı sağlayan bu konularda bir gelişme yaşayacağınıza işaret ediyor. Odak noktanızda gelecek hedefleriniz ve sosyal çevreniz varken hem finansal koşullarınız hem de beklentileriniz konusunda birtakım engeller ya da kısıtlamalar söz konusu olabilir. Finansal koşullarınızı zorlamadan adım atmalı ve kriz yaratmadan bu dönemi geride bırakmaya odaklanmalısınız.

Boğa burçları bu aralar önceliğiniz aileniz!

Dolunay aile, ev, evlilik yaşamı, aile büyükleri, gayrimenkuller gibi temaları barındıran 4. evinizde gerçekleşiyor. Odak noktanızda kariyeriniz, toplumsal konumunuz ve evliliğiniz ya da ilişkiniz varken bir yandan aileniz ya da evinizle ilgili mevzular diğer yandan sağlığınız ve yaşam amaçlarınızla ilgili gündemler oluşuyor. Bu dolunayın meydana getireceği engeller konusunda iş birliği içinde olduğunuz kişilerden destek almalı ya da partnerinizle birlikte adım atma yolunu izlemelisiniz.

İkizler gündeminizde yakın çevreniz ve anlaşmalar var!

Dolunay yakın çevre, eğitim, seyahat, kardeşler, iletişim faaliyetleri, sözlü yazılı anlaşmalar gibi konuları temsil eden 3. Evinizde gerçekleşiyor. Odak noktanızda hayata bakış açınız, uzak çevreniz, seyahatler, teknoloji temelli konular, hukuksal meseleler, yurt dışı planları ve hukuksal süreçler varken bir diğer yandan finansal koşullarınız, sağlığınız ve korkularınızla ilgili meseleler gündemde olabilir. Günlük rutinlerinize odaklanarak, sezgilerinizi dinlerseniz, karşınıza çıkabilecek engeller ve kısıtlamaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Yengeç burçları bugünlerde aklınız finansal meselelerde!

Dolunay finansal koşullar, gelirler, ikili ilişkilerde değer görme meselelerini konu edinen 2. Evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte borçlarınız, hayatınızda kriz yaratan durumlar, cinsellik ve sağlık gibi konulara odaklanmışken hem kazançlarınız hem de hedeflerinizle ilgili sağlam adımlar atmalısınız. Sosyal çevrenizden gelebilecek beklenmedik gelişmelere karşı sizi mutlu eden konulara odaklanıp, aşk hayatınızı gözden geçirerek engeller ve kısıtlamalara karşı kolaylıkla mücadele edebilirsiniz.

Aslan burçları kendinize odaklanıyorsunuz!

Burcunuzda gerçekleşecek bu dolunay ile yaşam amaçlarınız, sosyal çevreniz, dış görünüşünüz, ikili ilişkileriniz, sağlığınız, aileniz ve kazançlarınız konusunda yeni gündemler meydana gelecek. Bir yandan ikili ilişkileriniz ve partnerinizle ilgili zorlanmalar, sonlanmalar ya da kısıtlamalar ortaya çıkarken bir diğer açıdan da ev ve ailenizle ilgili gelişmeler de ortaya çıkacaktır. En çok etkilenecek burç olarak yapmanız gereken eğer çalışıyorsanız kariyerinize, iş yaşamından uzaksanız toplumsal konumunuza ve romantik ilişkinize odaklanmak olacaktır.

Başak burçları koşulları gözden geçiriyorsunuz!

Dolunayı bilinç dışı, ekonomik koşullar, dedikodular, zihinsel ve fiziksel sağlık gibi konuları temsil eden 12. Evinizde deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte sağlığınızda dikkat etmeli, çalışma koşullarınıza odaklanmışken arka planda dönen olayları öğrenmeye hazırlıklı olmalısınız. Bir diğer açıdan da yurt dışı bağlantılı konular, hukuki meseleler, akademik çalışmalar gibi sonuç beklediğiniz durumlar karşısında beklenmedik durumlarla karşılaşırsanız, yakın çevrenizden destek alarak durumu dengeli bir şekilde idare edebilirsiniz.

Terazi burçları bakış açınızı değiştiriyorsunuz!

Dolunayı sosyal çevreniz, ekip çalışması ve gelecek hedeflerinizi temsil eden 11. evinizde deneyimliyorsunuz. Uzun süredir hayal ettiğiniz bir konuda beklediğiniz ödüle kavuşurken bir yandan da aşk hayatınız ya da varsa çocuklarınıza odaklanmış olduğunuzdan iki konu arasında kalabilirsiniz. Yine bu ikilem devam ederken sağlık konularında ya da borç alacak verecek meselelerinde beklemediğiniz gündemler oluşabilir. Bu dolunayın etkisini en sağlıklı yönetim biçimi maddi manevi sahip olduklarınızı gözden geçirmek ve onları koruyacak stratejiler geliştirmek olacaktır.

Akrep burçları en önemli meseleniz kariyeriniz!

Dolunayı toplumsal konumunuz, kariyer ve evlilik hayatınızı temsil eden 10. Ev konuları alanında deneyimleyeceksiniz. Siz ev ve aile hayatınıza odaklanmışken kariyer yaşamınızda meydana gelecek bir mesele ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Yine yeni bir iş fırsatı ya da olasılıkla karşılaşabilir. Bir yandan toplumsal konumunuzu gözden geçirirken diğer yandan da ikili ilişkinizdeki zorlanmalara çözüm üretmeye çalışacaksınız. Bu dolunayın etkilerini en sağlıklı şekilde kullanmak için içinizden gelen sesi dinlemeli ve değişim cesareti göstermelisiniz.

Yay burçları yolculuk zamanı geldi mi?

Dolunayı akademik yaşam, hukuki meseleler, uzak çevre, yurt dışı bağlantılı konular, uzak seyahatler, farklı düşünce sistemleri, yayımcılık ve teknoloji temelli işleri temsil eden 9. evinizde karşılıyorsunuz. Yakın çevrenize odaklanmış ve yeni anlaşmalar peşindeyken hukuki bir engel ya da bürokratik bir kısıtlanma ile karşılaşabilirsiniz. Eğer yolculuğa çıkacaksanız özellikle de uçuş yapacaksınız bu konuda birtakım sorunlara hazırlıklı olun. Yine finansal konularda açılmamalı, gelir gider dengesini korumalısınız. Bu süreçte biraz daha kendinizi dinlemeli ve size iyi hissettirecek çalışmalara yönelerek (yoga, pilates, meditasyon, ibadet) dolunayın etkilerini sağlıklı bir biçimde yönetebilirsiniz.

Oğlak burçları harcamalara dikkat!

Dolunay ortaklı paralar, kredi, burs, nafaka konuları, ameliyat gibi sağlık konuları ve kriz yaratan durumları temsil eden 8. evinizde gerçekleşecek. Siz kazançlarınıza ve sahip olduklarınıza odaklanmışken beklenmedik bir ödeme ile karşılaşabilirsiniz, yine bu dönemde sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Diğer yandan aşk hayatınız ve varsa çocuklarınız ile ilgili beklenmedik gelişmeler de ortaya çıkabilir. Bu dolunayı en sağlıklı biçimde değerlendirmek için sosyal çevrenizle iletişim halinde olmalı ve hedeflerinize odaklanmalısınız.

Kova burçları kalbin sesini duyma zamanı!


Karşıt burcunuzda gerçekleşecek bu dolunay ile ikili ilişkiler, ortaklıklar, hukuksal mevzular, açık düşmanlıklar konularında gelişmelere hazır olun. Bu dolunay ile kendinize odaklanmışken ilgi isteyen bir partneriniz olduğunu hatırlamak zorunda kalabilir ya da ortaklarınızla ilgilenmeniz gereken bir sürece adım attığınızı fark edebilirsiniz. Bu süreçte kendinizi haklı görmek ve duvarlar örmekten çok orta yolu bulmaya odaklanmalı ve sorunları duygularınızı ortaya koyarak aşma yolunu izlemelisiniz. Ev ve ailenizle ilgili ortaya çıkabilecek beklenmedik gelişmeler karşısında kariyerinize tutunarak dolunayı sağlıklı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Balık burçları bir de bu açıdan bakmaya ne dersiniz?

Dolunayı günlük yaşam rutinleri, evcil hayvanlar, sağlık, çalışma ortamı gibi konuları sembolize eden 6. Evinizde karşılıyorsunuz. Psikolojinize odaklanmışken bu dolunay etkisiyle kendinizi işinize adamanız gereken durumlar ortaya çıkabilir. Yine bu süreçte yakın çevreniz, yolculuklar ve anlaşmalarla ilgili beklenmedik durumlar ortaya çıkarsa durumları farklı bir bakış açısıyla ele almaya çalışmak yanı sıra hukuksal destek almak da dolunayı sağlıklı yönetmenizi sağlayacaktır.





İrem Haliloğlu
 

aslan0.jpg

Abartmayın, sağduyulu kalın

Aslan burcunun dokuzuncu derecesindeki dolunay sert ve zor bir haftayı işaret ediyor. Aslında kendinize inancınızı ve güveninizi pekiştirmek, kendinizle gurur duymak için ideal bir zaman. Ancak sizi ele geçirecek tutkulara dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Perşembe günü, yani 28 Ocak’ta Aslan burcunun dokuzuncu derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Bir taraftan Mars ile Uranüs birlikteliği, diğer taraftan Jüpiter ile Satürn birlikteliği bu dolunayla etkileşimde olacak. Oldukça sert ve zor bir dolunay haftası. Dolunay 13 gün kadar etkin kalacak.
Güneş’in yönettiği Aslan’da ve Güneş gününde gerçekleşen bu dolunay kendinize inancınızı ve güveninizi pekiştirmek, kendinizle gurur duymak, çevrenizin beğenisini toplamak konusunda sizi bilinçli adımlar atmaya yönlendirebilir.
Benlik duygusunu ön plana çıkararak tanınma, beğenilme, takdir edilme arzunuzu harekete geçiren enerji yaratıcı özelliklerinizi besleyebilir. Bir yandan da dramatik, abartılı, dikkat çekici davranmanıza neden olabilir. Dolunayın etkin günlerinde sahnede olmak, dostlarla
eğlenmek, size uzatılan dostça bir eli tutmak isteyebilirsiniz. Sevdiklerinize isteklerinizi kabul ettirmek gündeminizde olabilir.



İlgi odağı olma arzusu...

Ayrıca, bu dolunay sanat faaliyetleri, her türlü eğlence, gösteri ve etkinlik için uygun bir zaman yaratıyor. Düşüncelerinizi samimi, candan ama bir yandan da esprili bir şekilde aktarmak size popülerlik katacak. Aslan’ın ilgi odağı olma arzusunu içimizde hissedeceğiz. Sevdiğinize ilanı aşk edebilir ya da çok seveceğini bildiğiniz bir hediye alarak aşkınızı pekiştirebilirsiniz. Yaratıcı, eğlenceli yönlerinizi öne çıkaran tavırlarla sevgilinizle harika bir hafta geçirebilirsiniz. Dolunay haftasında risk almaya çok daha yatkın olacağız ama dikkatli olmakta fayda var. İşin içinde Jüpiter de olacağı için her türlü duygu ve hareketi abartılı bir şekilde yaşayabilirsiniz. Eğitimler ve yolculuklar da organize edilebilir.
Bu süreçte sağlığımıza dikkat etmek gerekiyor. Özellikle de kalp, omurga, üst mide, dolaşım sistemi ve sırt bölgesine... Dolunayın meydana geleceği Aslan burcunun dokuzuncu derecesi şahdamar ve boyunla ilgilidir. Şimdi daha çok sıvı tüketin. Çok fazla kafein veya uyku kaçıracak gıdalar almamakta fayda var. Zira uykusuzluk söz konusu olabilir. Özellikle kalple ilgili bir probleminiz varsa bu dolunay haftasında kalbinizi çok fazla yormamaya özen gösterin. Asselus Austral sabit yıldızı da dolunayla etkileşimde olduğu için kazalara ve yanıklara dikkat etmek gerekiyor. Bu yıldız göz sorunlarına da işaret eder, gözlerinize de dikkat.




Libidonun arttığı bir dönem

Bu dolunaya Mars ile Uranüs birlikteliği ve Jüpiter’in sert etkileri olacak. Bizi sınırlayan ne varsa kurtulmak için harekete geçeceğimiz bir zaman dilimi. Fakat bu iş planlı ve programlı olmaz. Aksine Mars’ın getirdiği öfkenin etkili olma ihtimali epey yüksek. Bu ikili hayatı altüst eden kötü sürprizlere hazırlıklı olmamız gerektiğine dair de bir uyarı... Özellikle Boğa burcunun sembolize ettiği parasal konular, aşırı inatçılık, çokça sahiplenme, kontrol etme duygusu ciddi krizlere sürükleyebilir. Belli ki tutkular sizi ele geçirecek ve bu duyguyla hareket edeceksiniz. Sağduyuyu elden bırakmayın.

Mars ile Uranüs dengesiz ve tutarsız bir enerji yaratır. Bu nedenle amaçlarınızdan sapmadan yolunuza devam etmeye çalışın. Yapabilirseniz tabii... Libidonun oldukça artacağı bu dönemde cinsel anlamda farklı ve yeni şeyler deneyebilir, yatak odanızı daha hareketli, daha renkli bir ortama dönüştürebilirsiniz.

Jüpiter’in bu dolunaya sert açısı her şeyin abartılabileceğine işaret ediyor. Bu dönemde yaşanacak her şey kocaman bir hale dönüşecek. Abartılı yeme-içme, para harcama, seks, ego, özgürlük, kavgalar ve inat ...

Sabit yıldız Asselus Austral, Güneş ve Mars tabiatında bir yıldız. Kahramanlık etmek, meydan okumak, savaş vermek anlamına gelir. Bu yıldız aşırı inatçılığı da getirir. Bu yüzden bu dolunay zamanı keçi gibi inatçı insanlarla karşılaşabiliriz ya da biz öyle bir inat içine girebiliriz. İnatçılık yapmamakta; farklı seslere, düşüncelere, renklere, fikirlere açık olmakta fayda var.



Türkiye ve dünyaya etkileri
Aslan burcu dünya astrolojisine göre yöneticiler, ünlüler, çocuklar, eğlence yerleri, lüks mekânlar, gazinolar, başkentler, şov dünyası ve altınla sembolize ediliyor.
Dolunay, Mars ve Uranüs’ün birlikteliğiyle isyanları, halkla yöneticiler arasındaki gerginlikleri, parasal konularda meydana gelebilecek skandalları işaret ediyor. Bu dönem büyük finansal riskler de söz konusu. Borsada ani iniş ve çıkışlar görebiliriz. Volkanik hareketlenmeler, özellikle başkentlerde patlamalar, ateşli silahlar, büyük yangınlar ve kazalar söz konusu olabilir. Askeri hareketlilik, meydan okuma gibi olaylarla karşılaşabiliriz. Sabit burçlar arası bu zorlu görünüm grevler, isyanlar olabileceği gibi depremleri de tetikleyebilir. Çocuklarla ilgili skandallar ortaya çıkabilir. Sanatçılar, tiyatrocular grev yapabilir. Asselus Austral sabit yıldızıysa çokça yağmura ve meydan okuyan liderlere işaret ediyor.
Dolunay, Türkiye haritasında ikinci eve düşüyor ve aynı anda hem 11’inci hem de 8’inci evi tetikliyor. Türkiye açısından bu dolunay tamamen parasal konuları, vergileri, ödemeleri, kazançları ve meclisi tetikliyor. Kabine ve Meclis’te revizyonlara gidilmesi mümkün. Meclis’te ciddi ve büyük tartışmalar, kavgalar yaşanabilir.



Dinçer Güner​

 
aslan (4).jpg

ASLAN BURCUNDA ♌︎ DOLUNAY

İÇİMİZDEKİ ASLANI ÜRKÜTMEDEN NASIL KÜKRETİRİZ?




Pazar günü Aslan burcunda gerçekleşecek dolunay bireyliğimizi toplumda ve dahil olduğumuz gruplar içinde nasıl ortaya koyduğumuzu sorguluyor. Bir yanımız içinde bulunduğumuz çekirdek grubun üyesi olabilmek için mücadele verirken, Aslan yanımız önde olmayı ve toplum içindeki bireyliğimizin görülmesini talep ediyor. Bu dolunay yaşamdaki bize ait olan sahneye dolunay ışığını çeviriyor. Kendimizi birey olarak sosyal alanlarımız içerisinde nasıl ifade ettiğimiz aslan gözü bir mercek altına alınıyor.

Aslan burcu Astroloji’de Güneş gezegeninin yöneticisi olarak, yaşamda yaratıcı enerjimizi nasıl kullandığımızı ve olmak istediğimiz kişi olabilmemiz adına doğuştan sahip olduğumuz egosal özelliklerimizi kullanabilmeyi öğretir. Bu özellikler toplum içindeki sosyal varlığımız tarafından beslenmiyorsa, gün geçtikçe bizi duyarsız makineler haline getirerek özümüzü kaybetmemize yol açar.

Yaşamda bağlı olduğumuz gruplar ya da toplum tarafından yönetilmek istenen benliğimiz, biz ihtiyaçlarımıza karşı duyarsız kaldıkça başkaları tarafından kontrol altına alınmaya çalışır.

Onaylanmak ve alkış almak adına kendi ihtiyaç ve isteklerimizi görmezden gelerek, bireyliğimizi kendi kalıpları içine sıkıştırmak isteyen bu güçlerin karşısında bir Aslan gibi durmak cesaret ve özgüven ister.

Aslanları bile ormanlarından ayırabilecek bu güçler bizi ideallerimiz dışına sürükleyerek kendi varlığımızı ve hayatı yaşama kabiliyetimizi etkiler. Ve bizi başkaları için yaşayan, alkış uğruna kendimizi feda ettiğimiz sirk aslanlarına çevirebilirler.

Fakat unutmamalıdır ki,
Aslan’ın yeri sirk değil, ormandır.🌴
Ve bir Aslan özünü ve yaratıcılığını sadece kendi ormanında olduğu sürece ortaya rahatça koyacaktır.
Ormandaki Aslanı sirke giden yola sokan ise içinde yaşadığı toplum ve bağlı olduğu grupların baskısıdır. Toplum tarafından bize verilen rollere uyum sağlamayı zararsız bulur ve bunda çoğu zaman bir sorun görmeyiz çünkü yaşamanın temel ilkeleri arasında “kabileye uyum sağlamak” bize öğretilen ilk temel değerdir. Buna “Yıkıcı Kabile İçgüdüsü” denir.

Bu yıkıcı kabile içgüdüsü birey olmak adına sahip çıkmamız gereken özgürlüğümüze zarar verir. Bize demokratik gibi gelen bu güdü zamanla otokratik hale gelerek bireysel egomuzu toplumda görünmez hale getirebilir.

Aslan burcunda gerçekleşen bu dolunay, bize yönetebileceğimiz tek krallığın kendi ormanımız olduğunu hatırlatıyor.

Orman, Aslanın kimliğini özgürce ortaya koyabileceği en güvenli yaşam alanıdır. Çünkü egonun ruhsal gelişimi ancak kendimizi ifade edebildiğimiz kadar gelişebilir.

Kendimizi gerçekleştirebileceğimiz ve potansiyelimizi ortaya rahatça çıkarabileceğimiz alan ihtiyaç ve isteklerimizin farkındalığı kadardır
.

Aslan burcu astrolojide yaşam kaynağı olan güneşi, fiziksel olarak da vücudumuzda kalbimizi yönetir. Evrende Güneş gezegeni nasıl bir yaşam kaynağı ise, kalbimiz de varoluşumuzu sağlayan en önemli iç ve ruhsal organımızdır.

Aslan burcu yaşama her zaman bir kral ve kraliçe edasıyla yaklaşır. Ve bir aslanın yaşamda bir kral ya da soytarı olması tamamen kendi özgür iradesine bırakılmıştır.

Bu dolunayda içgüdüleri ile kendi ormanını ve özünü koruyan bir Kral mı yoksa sirkte hayatını kazanmaya çalışan bir Aslan mı olacağınıza siz karar vereceksiniz.

Gerçekleşen Aslan dolunayı yaşamlarımızda toplum önünde kendimizi ‘nasıl ifade ettiğimizi’ sorgulatacak yaşam olaylarını karşımıza getiriyor.

Dolunay etkisi ile herkes gergin ve ortaya koymayı arzu ettiği bireyliği ile kafamızı karıştırıyor. Vahşi bir halde sağa sola kükreyerek kendini ifade etmeye çalışan bir sürü aslan bu dolunayda karşımıza çıkacaktır.

Otokrat — demokrat dengesini içgüdüsel olarak bulamayan tüm aslanların, bu dolunayda kendini bir kafesin içinde kükrerken keşfetmeleri kaçınılmaz olacaktır.

Kendimizi yeterince ifade edecek alan bulamadığımızda kabile bilincine razı gelerek sirkin (yıkıcı kabile) uyumsuz bir parçası haline geliyoruz. Bu sıradanlık hissi içimizdeki Aslan’ın (ego) kükremesine neden olur. Çünkü bir aslan kendini istediği gibi ortaya koyamazsa kükreyerek kendini dile getirmeye alışkındır. Fakat toplum içinde bu şekilde görünür olmaya çalışmak dışarıdan gözüken kimliğimize sadece zarar verir.

Aslan yanlış zamanda, yanlış yerde, yanlış kişiye kükrediğinde sesi duyulmaz hale gelir. Ve duyulmadıkça, zamanla sesini yitirir.

Böylelikle Orman’da kendinden taviz vermeden büyümesi gereken Aslan, özgüvenini kaybeder, gururu incinir ve tüm ormanı kendisi ile birlikte ateşe verebilecek yıkıcı bir davranış sergileyebilir.

Orman Kralı olan Aslan’ın onay ve değer görmek adına feda ettiği “kimlik” egosunu beslemediğinde hayatındaki tüm alanlarda bu yıkıcı davranışı sergileyebilir.

Dünya üzerindeki her bireyin kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini sorgulaması; otoriteyi ve toplumsal değerleri sorgulaması kadar doğaldır.
Birçok spiritüel öğreti egodan vazgeçmemizi söyler fakat asıl anlatmaya çalıştığı egomuzun yıkıcı olan taraflarını törpülememiz gerektiğidir.

Çünkü ego aslında yardımcımızdır.
EGO; Kalbimizin sesini kimliğimiz üzerinden topluma ulaştırır.
Bize kim olduğumuzu ve ne istediğimizi hatırlatan bir yaşam aracıdır.
“Ego” bilinçte birey olmanın temel yapı taşıdır. Ve bizi kendi Ormanımıza götürecek taşlar bu bilinçli yol üzerinde yer almaktadır.
Dayanmanın artık mümkün olmadığı koşullar ya da yaşamın artık bize hizmet etmediğini hissettiğimiz anlar aslında egosal kaynaklarımızın beslenmediği zamanlardır.

Bu koşullardan kurtulabilmek için bize fırsat yaratan Aslan Burcu dolunayında doğru zamanda, doğru yerde, doğru ses tonu ile doğru kişiye kükremek içsel yapı taşlarımıza iyi gelir. Bu kükreme sirkteki tüm hayvanları korkutacak bile olsa sesinizin duyulmasını sağlayacaktır.

Eğer siz bir Aslan’ın kendini ifade etmek için kükremesi ile karşı karşıya kaldıysanız bunu sadece onun kendini “yetersiz” hissettiği bir durumu yansıtma yolu olduğunu unutmayın. Böyle bir durumda Aslan’ın üzerine gitmeyin yoksa kükremesini arttıracaktır. Aslında bir Aslan’nın kükremesi size ve fikirlerinize değer verdiğinin göstergesidir. Çünkü bir Kral her zaman kükrerse toplumdaki hükmünü zamanla kaybedebilir. Bunu bilen bir Aslan zaten her zaman kükremeyecektir.

Kükremeden korkmayın, Aslan’nın yelelerini okşayın ya da oradan hızlıca uzaklaşın.

Eğer sesinizin duyurmak istediğiniz yaşamınızdaki bazı otoriteler ise, birey olarak kalbinizi ortaya koyarak bilinçli ve tutarlı şekilde kendinizi ifade etmeniz gerekir. Buna “Yaşamsal Kararlar Alma Cesareti” denir. Ve bu cesareti ortaya koymanın tek yolu ihtiyaç ve isteklerinizi ortaya koyma potansiyelinizdir.

Bu cesaret birey olmanın ve bir egoya sahip olmanın en üst düzeyidir.
Çünkü “Bir Aslanın yöneteceği en büyük krallık kendi kalbidir.”
Aslan vahşi doğasına sahip çıkmadan ne kendini, ne ormanı koruyabilir, ne de kendine ait bir Orman’ın yolunu bulabilir.
Kendi içimize geri dönmek, ormana dönmek gibidir.
Kalbimizin ihtiyaçlarını dile getirirken aynı zamanda başkasını da duymaya gönüllü olmak Kral ya da Kraliçe olmayı gerektirir.

Bunun karşılığında yaptıklarınızın takdir edilmesini ve alkışı beklemek ise hakkınızdır.

Yaşamsal enerji kaynağımız, egomuz, bireyliğimiz toplum içinde önce kendimize hizmet etmelidir. Çünkü ancak o zaman çevremize ve topluma faydalı bireyler haline geliriz.

Aslan burcunda gerçekleşen dolunayın kendimize geri dönüş yolunda ihtiyaçlarını ve isteklerini gerek kükreyerek gerekse kükremeden dile getirmesini dilerim.

Ayşe Zeynep Açıkalp, StarZCope
 
aslan (3).jpg

Bu hafta Perşembe günü bir dolunay yaşayacağız. Aslan burcunda gerçekleşecek olan bu dolunay, bireysel hayatlarımız üzerinde ortalama 2 hafta boyunca etkili olacak. Dolunaylar ayda 1 kez gerçekleşen ve yaşadığımız olayları ‘açığa çıkartma ve tamamlanma etkisine’ sürükleyen gökyüzü olaylarıdır. Burç burç yapılan yorumlar astrolojiyi gerçek amacından uzaklaştırdığı için, her hafta gökyüzünde gerçekleşen önemli olayları ve bunların hayatlarımız üzerindeki etkisini anlatacağım.

Perşembe günü gerçekleşecek dolunay özellikle aşk hayatı, çocuklar, sosyal çevre ve toplumsal konularla alakalı gündemleri önümüze getirecek. Önümüzdeki 2 haftalık süreçte bu konularla alakalı hiç beklemediğimiz olaylara hazırlıklı olalım. Bu süreçte bilmemiz gereken en önemli nokta şu; bundan böyle takıldığımız, tutunduğumuz, bitmesi gereken ama bitiremediğimiz, başlaması gereken ama başlatamadığımız gündemlerden kaçamayacağız.. Bizi huzursuz eden ilişkilerin, iş hayatının ve artık bize olumlu anlamda hizmet etmeyen düşüncelerin uzaklaşmasına izin vermek, yeni başlangıçlara kapı aralamak önümüzdeki iki haftalık süreçte yapabileceğimiz en akıllıca davranış olur.




Astrolog Bilge Aslı
 
aslan (5).jpg



YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE ASLAN BURCU DOLUNAYI

YÜKSELEN KOÇLAR: Yetenekleriniz, aşk, ofis işleri, yatırımlarınız, çocuklarınızın koşulları ve varsa hobileriniz. Aslan burcunda gerçekleşen dolunayla birlikte koşulları netleşiyor. Bu konularla ilgili bir temizlik yapacak şartları daha Hijyenik hale getireceksiniz. İleriye yönelik özgürlük elde ediyorsunuz. İş kariyer alanında olabilecek önemli kırılmalar maddi kaynaklarınızla ilgili olacağını ön görüyor. Dikkat edilmesi gereken gelişmeler içinde kalabilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞALAR: Ev, aile yerleşim, temel alt yapınızı ilgilendiren konular ve varsa eşinizin kariyeri; bu konularda olabilecek gelişmelerde bir temizlik ve arınma yapacaksınız. Hedeflerinizle ilgili idealize ettiğiniz konularda özgürlüğünüzü elde ediyorsunuz. Kişisel konumunuzla ilgili önemli kırılmaları açığa çıkaracak olan Aslan burcu dolunayı büyük değişime hazır olunuz diyor.

YÜKSELEN İKİZLER: İletişim alanında etkili olacak olan dolunay, kardeşlerinizin şartları, sözleşmeler, kurslar ve mesajlarınızla ilgili konuları da netleştirecek. Bu konularda bir nevi evrak temizliği yapıyorsunuz. Uluslara arası konular, hukuk ve şirketlerle ilgili gelişmelerde özgürlüğünüzü elde ederken, ödemeler ve eşin gelirinden fayda alacağınız kırılma gerçekleşiyor.

YÜKSELEN YENGEÇLER: Kişisel kazançlarınız Aslan burcu dolunayı ile netlik kazanıyor. Ödemelerle ilgili bir şekilde evrak temizliği yapıyor ve maddi konularda özgürlüğünüzü kazanıyorsunuz. Mesleki alanda beklenmedik ani kırılmalarla birlikte iyi veri alacağınız gelişmeler olacak. Büyük değişim açığa çıkıyor dikkatli olunuz.

YÜKSELEN ASLANLAR: Kişisel konumunuz, sağlığınız, girişimleriniz netlik kazanıyor. Akademik alan ve şirketlerle ilgili bağlantılarınız varsa şartlarınız sonlanıyor. İş alanı ve hedeflerinizle ilgili ortaklık yaptığınız ya da danışmanlık aldığınız konularda büyük kırılma yaşadığınız dönem içindesiniz. Büyük değişim Aslan burcu dolunayı ile açığa çıkıyor.

YÜKSELEN BAŞAKLAR: Kapalı devre işleriniz, internet üzerinden yapılan çalışmalar, hastane okul gibi yerlerle bağlantılar ve zorluklarınız. Aslan burcunda olacak olan dolunayla birlikte netlik kazanarak sonlanıyor. Yabancılar, şirket, akademik alanla ilgili angarya işlerde kırılmalarda netleşiyor. Büyük değişim başladı.


YÜKSELEN TERAZİLER: Aslan burcunda olacak olan dolunay sizi önemli derecede etkileyecek. Sosyal alan ve projelerinizle ilgili konularda yapacağınız temizlik ile kişisel olarak kendinizi sergilediğiniz konularda bireyselliğinizi elde ediyorsunuz. Maddi kaynaklarınızda olacak olan kırılma size ortaklık yolu ile fayda sağlayacak. Büyük değişime hazır olunuz.

YÜKSELEN AKREPLER: Mesleki alandaki konum ve hedeflerinizle ilgili konular Aslan burcunda olacak olan dolunayla birlikte gerçekleşiyor. Yapacağınız evrak temizliği ile temel özgürlüğünüzü elde ediyorsunuz. Ortaklık alanda olacak olan kırılmalar sizin günlük temponuzla ilgili konulardı değiştiriyor ve siz bu durumdan fayda elde ediyorsunuz. Zor gibi görünse de Aslan burcu dolunayı büyük değişimi netleştiriyor.

YÜKSELEN YAYLAR: Akademik alan, uluslar arası konular, şirketler ve hukuk; bu konuların birisi ile ilgiliyseniz üzerinde temizlik ve yenilik yapıyorsunuz. Hareket alanınızda daha özgürsünüz ve bireysellik elde ediyorsunuz. İş ve sağlık konularında büyük kırılmaların açığa çıkacağı dönem dolunay fazı ile açığa çıkıyor. Zor olsa da büyük değişim başladı.

YÜKSELEN OĞLAKLAR: Ortak gelir, ödemeler ve eşinizin para kaynakları Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunayla birlikte netlik kazanıyor. Evrak ya da ödemeler yolu ile yapılacak temizlik maddi kaynaklarınızla ilgili bireyselliğinizi sağlayacak. Kişisel konumunuz ve çocuklarınız ya da yatırımlarınızla ilgili konuları da açığa çıkaracak olan dolunay, aileden gelecek olan beklenmedik gelişmelerle fayda sağlayacak. Büyük değişim netlik kazanıyor.

YÜKSELEN KOVALAR: Büyük değişim ve sorumluluklar başladı. Aslan burcunda olacak olan dolunay eşinizin, ortaklıklarınız ve anlaşmalarınızla ilgili gelişmeleri netleştiriyor. Bir tür yapacağınız evrak temizliği ile maddi kaynaklarınızda bireysel güvencenizi elde edeceksiniz. Temellerinizle ilgili konularda kırılma gerçekleşirken anlaşmalar yolu ile beklenmedik fayda sağlıyorsunuz. Zorluklar yolu ile büyük değişim açığa çıkıyor.

YÜKSELEN BALIKLAR: İş temponuz, sağlığınız, beslenmenizi ve çalışma şartlarınız Aslan burcunda gerçekleşen dolunayla birlikte netlik kazanıyor. Yapacağınız Hijyenik iyileştirme planı ile psikolojiniz rahatlıyor. Kişisel konumuzla ilgili yağacağınız anlaşmalar size maddi kaynaklarınızda faydalar getirecek. Zorluklar yolu ile değişim açığa çıkıyor.





Banu Boz
 
kk kedi mitoloji (5).jpg

Aslan Burcunda Dolunay neler getiriyor?​

Aslan burcunda dolunay 28 Ocak 2021 Perşembe günü akşam saatlerinde gerçekleşecek. Dolunay sırasında Güneş 9 derece Kova burcunda olacak ve yanında tam derece kavuşum ile Jüpiter ve diğer tarafında Satürn olacak. Güneş ve Ay ile Boğa burcundaki Mars – Uranüs kavuşumu biraz gergin bir açı da yapıyor olacak. Şimdi bunların anlamına bakalım;

Aslan burcu kendimizi ön plana koymakla, girişkenlikle, yönetkenlik ve liderlerle alakalıdır. Sahnede olmak, ün, eğlence ve sahne sanatları da Aslan burcu ile alakalıdır. Aynı zamanda egomuz ve biraz bencil olduğumuz, kendimizi dışarıya nasıl gösterdiğimiz ile de alakalıdır.

Bu dolunay bir yandan fırsatları içerirken bir yandan da gergin etkileri de içeriyor, bu dönemde fazla bencil olmamaya ve ben derken karşınızdaki kişileri unutmamaya dikkat edin. Kendinizi ön plana koymak, ben varım demek, içinizdeki gücü keşfetmek, parasal konularda yaptığınız girişimlerin sonuçlarını almak için iyi etkiler içerecek.

Bilgiye odaklanmak ve iyi niyetlerle yaptığınız işlerin sonuçlarını almak için de önemli bir dolunay olacak. Eğer kendi değerinizin farkında değilseniz, yetenekleriniz var ama kendinizi geri çekiyorsanız bu dolunay sizin için öne çıkmak için iyi bir dönem olabilir. Bazen bizim kendimize ettiğimizi kimse etmiyor, kendine ve yeteneklerine inanmayarak yetiştirilen veya yeteneklerini ortaya koymaya çalışırken aileleri tarafından sen beceriksizsin gibi bir söz ile potansiyelleri kapatılan insanlar için bunu fark etmek ve aşmak için harika bir dönem olacak…

Yine dikkat etmek gereken size patlama şeklinde, öfke ile ortaya çıkacak olan enerji ve bunun sonucunda zarara uğramak olacak. Otorite figürleri ile ilgili konular, yöneticiler, ünlüler ve politikacılar ile ilgili bazı konuların ön plana çıkması bu dönemde mümkün.

Aslan burcu zenginlikle, kendine güvenle de alakalıdır, içinizdeki hazineleri keşfetmek, zenginlik yolunda sizi engelleyen şeyleri fark etmek ve hatta çözmek içinde güzel bir dolunay olacak. Dikkat edilmesi gereken de kendimizi fazla abarttığımız, kendimizi düşünüp diğer kişileri düşünmekten uzak kaldığımız alanlar olacak…. Beklediğiniz haberler bu dönemde gelebilir, umarım güzel gelişmeler olur, sevgiyle kalın…





Güliz Kına
 
kk kedi mitoloji (4).jpg


Yükselen Koç

Arkadaşlarınızla ilgili konularda almanız gereken sorumluluklar eğlencenizi veya aşk ilişkileriniz üzerinde engelleyici olabilir bu da gerginlik ve kopuşlara sebep olabilir. Ayrıca spontane finansal harcamalara da dikkat etmekte fayda var.



Yükselen Boğa

İşiniz ve kariyeriniz ile ilgili konularda almanız gereken sorumluluklar aile hayatınız üzerinde gerginlikler yaratabilir. Ani kararlardan ve gerginlikten uzak durmaya çalışmakta fayda var.


Yükselen İkizler

Eğitim, yolculuklar veya yabancılarla ilgili konularda almanız gereken sorumluluklar kendinizi iletişim yoluyla ifadenizi engelleyebilir, ayrıca kardeşlerinizle veya yakın akrabalarınızla gerginlikler yaşayabilirsiniz.


Yükselen Yengeç

Finansal kaynaklarınız ve borçlar konularında engeller yaşayabilirsiniz, ayrıca arkadaşlarınızla veya içinde bulunduğunuz gruplarla maddi konularla ilgili birtakım gerginlikler ve ayrılıklar yaşayabilirsiniz.


Yükselen Aslan

İkili ilişkiler ve evlilik konuları üzerinizde baskı yaratıyor, kendinizi ifade etmenizi kısıtlıyor olabilir. Ayrıca kariyerinizle ilgili konularda veya üstlerinizle iletişiminizde duygusal gerginlikler yaşayabilirsiniz.


Yükselen Başak

Görev ve sorumluluklarınızın iç dünyanız üzerinde baskı yarattığı bir dönemdesiniz. Kendinizi istediğiniz gibi ifade edemeyip duygularınızı bastırabilirsiniz. Ayrıca uzak akrabalar veya eğitim ile ilgili konularda birtakım gerginlikler yaşanabilir.


Yükselen Terazi

Çocuklar veya flörtlerinizle ilgili konuların sosyal yaşantınızı veya gelecekle ilgili planlarınızı engellediği bir dönemdesiniz. Ayrıca alacak verecek, borçlar krediler gibi konular üzerinizde gerginlik yaratıyor, büyük harcamaların altına düşünmeden girmemekte fayda var.


Yükselen Akrep

İkili ilişkilerinizle finansal konularla ilgili gerginlik yaratan durumlar olabilir. Ayrıca aileniz veya gayrimenkul konularıyla ilgili sorumluluklarınız kariyerinize odaklanmanızı ve kendinizi ifade etmenizi engelliyor.


Yükselen Yay

Eğitim ve uluslararası konularda iletişimsel sorumluluklar almanız gerekiyor, yazmak, yayın yapmak, araştırmak gibi sorumluluklarınız olabilir. Ayrıca işlerinizin de yoğun ve üzerinizde gerginlik yarattığı bir dönem. Sağlık operasyonları için uygun bir dönem değil.


Yükselen Oğlak

Finansal kaynaklarınızla ilgili sorumluluklarınız yeni yatırımlara girmek konusunda sizi engelliyor. Ayrıca flörtleriniz veya varsa çocuklarınızla ilgili gerginlik yaratan durumlarla karşılaşabilirsiniz.


Yükselen Kova

Üzerinizdeki görev ve sorumluluklar ikili ilişkilerde kendinizi açık ifadenizi engelleyecek durumlar yaratıyor, ikili ilişkilerinize vakit ayıramıyor olabilirsiniz. Ayrıca özel hayatınız, aileniz ile ilgili konularda da gerginlik yaratan durumlara dikkat.


Yükselen Balık

İşleriniz ile ilgili ifadenizi zorlayan bazı bilinçaltı korkularınız olabilir. İnziva ile ilgili konular işinizde kendinizi ifade etmenize engel teşkil edebilir. Ayrıca yakın çevreniz, akrabalarınız veya kardeşlerinizle ilgili gerginlikler yaşayabilirsiniz, genel olarak iş ile ilgili fikirsel tartışmalara açık bir zaman.








Korhan Kılınçkaya

 
kk kedi mitoloji (2).jpg

28 Ocak Aslan Dolunayı: Doğru ve hızlı tepkiler verin!​

2021 yılının ilk Dolunayı 28 Ocak tarihinde Aslan burcunda meydana gelecek. Jüpiter ve Satürn'e bağlanarak, Mars-Uranüs'le Kare yapan bu Dolunay kötü niyetli bir insan ya da acil bir durum karşısında bizi hızlıca harekete geçmeye davet edecek

Aslan burcu Dolunayı: Enerji desteği​

Ocak 2021'de Dolunay, Türkiye saatiyle 22:17'de 9 derece açıyla Aslan burcunda meydana gelecek.

Aslan burcunda Dolunay meydana geldiğinde, Güneş Kova burcundadır ve Ay da onun tam karşısında yani Aslan burcunda konumlanır.

Aslan burcunda meydana gelen Dolunaylar bize güç verir. Enerjik ve hırs doludur. İrademizi besler ve verimimizi artırır. Girişimlerimizde başarılı olmak adına sentez yapma becerimizi ortaya koymak için ideal bir zamandır. Bu Dolunay, enerjilerimizi özgür bırakır ve kendimize yalan söylemeden ve cesur bir şekilde karşılaştığımız durumların bilincine varmamızı sağlar.

Aslan Dolunayı'nda ya gördüğümüz manzara bizi mutlu eder ya da mevcut durumu değiştirmek adına harekete geçmemizi ve asla tereddüt etmememizi sağlar.



28 Ocak 2021 Dolunayı: ufukta gerilimler var...​

Ocak 2021 Dolunayı Satürn ve Jüpiter'e bağlanacak ve birlikte Mars-Uranüs ile Kare açı yapacaklar. Bu Dolunay, rahatsız edici bir kişi ya da acil bir durum karşısında hareke geçmemizi sağlar. Zira kaybedecek bir saniyemiz bile yoktur. Ayrıca bu Dolunay hırslarımızı kamçılasa bile bunlar bir şekilde frenlenir ve bir tür tatminsizlik duygusuna yol açarlar. Onurlu olmak, hedeflerimize dürüst bir şekilde ve ideallerimize ihanet etmeden ulaşmak isterken bir yandan da bir tür aciliyet duygusuna kapılabiliriz. Her türlü sistemin ve kuralın dışına çıkıp özgürce hareket etme isteğimiz ise gerilimlere sebep olur.

Bu gerilimler çeşitli otorilerle (devlet ya da üstümüzde çalışanlar vs.) çatışma yaşamamıza ya da harekete geçmemiz gereken önemli bir durumla karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir. (COVID-19, kazalar ya da ekonomik problemler). Her ne olursa olsun, faal, sabırsız ve kendi fikirlerimizi ortaya koymak konusunda kararlı olacağız ama bu tavırlar rakiplerimizle sorun yaşamamıza da sebep olabilir. Elbette ki herkes için bu durum farklı ölçülerde meydana gelecek. Bazılarımız umduklarından yalnızca çok ufak bir farkla daha çok zorlanacakken bazılarımız ise beklenmedik ve rahatsız edici bir olay ya da bir tartışma karşısında çok güçlü ve yoğun duyguların etkisinde kalacak

Ayrıca, bu Dolunay'dan iki gün sonra ayın 30'unda Kova burcunda Merkür Retrosu'nun başlayacağını hatırlatmakta fayda var : Bu dönemde özellikle maddi yaşantımız ve finansal durumumuz söz konusu olduğunda daha da dikkatli davranmamız gerekecek. Ama buna rağmen, iki gün öncesinde meydana gelen Dolunay ile, belki biraz şiddetli bir şekilde olsa bile, hakikati ortaya çıkarmayı başaracağız. Bu sayede, yaklaşık üç hafta boyunca sorunlu bir iletişim yaşayacağımız bir döneme derinde yatan problemleri çözmüş olarak gireceğiz.

Ayrıca Dolunaylı gökyüzüne eşlik eden ve Oğlak burcunda meydana gelen Venüs-Plüton Kavuşumu yoğun duyguların ve tutkuların hakim olduğu ve sert, geri dönüşü olmayan biçimde ifade edildikleri bu atmosferi daha da belirgin hale getirecek.

28 Ocak Dolunayı Burç Yorumları​

Dolunaylar da Yeni Aylar da herkesin yaşamını etkileyen astrolojik olaylardır. Ancak 28 Ocak'taki Aslan Dolunayı'ndan en çok Yengeç, Oğlak, Terazi ve Akrep, Boğa, Başak burçları etkilenecek.

Not: Yükseleniniz bu burçlardan olduğu takdirde de Dolunay'dan daha fazla etkilenmeniz mümkün.


kk kedi mitoloji (1).jpg

Koç​


Dolunay'ın etkisiyle abartılı ve sınırları zorlayan tepkiler veriyorsunuz ama yine de arkadaşlarınızla ya da birlikte zaman geçirdiğiniz grupların içinde isteklerinizi ve projelerinizi açıkça ifade etmeyi başardığınızı hissediyorsunuz.




Boğa​


Bu Dolunay, ailenizi ilgilendiren bir karar almanıza ya da evinizle, yaşam alanızla ilgili bir gelişmenin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Öfkelenmemeye ve yapıcı tavırlar sergilemeye gayret edin!




İkizler​


Dolunay'ın etkisiyle kız ya da erkek kardeşiniz, iş arkadaşınız veya komşunuzla aranızda bir tartışma yaşanabilir. Her şey sonrasında düzgün bir başlangıç yapmak için kendinizi doğru ifade etmekten geçiyor.





Yengeç​


Bu Dolunay'da finansal durumunuzu sarsacak olumsuz bir haber alabilirsiniz. Bir projeniz size çok pahalıya patlayacaksa ya da bünyesinde pek güven duymadığınız insanlar yer alıyorsa, kararlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir.




Aslan​


Bu Dolunay'da iş hayatınızda ve aktivitelerinizde diğer insanların fikrinden uzaklaşmaya meyillisiniz. Hem de kendi fikirlerinizi savunmak adına bir skandala sebep olacak kadar





Başak​


Bu Dolunay, günlük yaşamınızda benliğinizi ortaya koymanıza ve olduğunuzdan çok daha güçlü görünmenize de yardımcı oluyor. Yine de bu süreçte kimlerle muhatap olduğunuzdan emin olun!





Terazi​


Bu Dolunay, sizinle aynı fikirleri paylaşmayan bir arkadaşınızla aranızın bozulmasına yol açabilir. Hararetli bir tartışma her zaman kavgaya dönüşecek diye bir şey yok. Önemli olan saygı çerçevesinde kendimizi ifade edebilmek...






Akrep​


Bu Dolunay, kariyerinizdeki engellere ve zorluklara ışık tutabilir. Bu durum sebebiyle öfkeye kalıp üstlerinize karşı isyan bayrağını çekmekten kendinizi alamayabilirsiniz.




Yay​


Dolunay'ın etkisiyle, duygularınız ve sorumluluklarınızın karşı karşıya kaldığı bir durumda karar vermenin ve belli bir tavır takınmanın vaktinin geldiğini hissediyorsunuz. Başkalarına zarar verme pahasına da olsa artık ilerlemek istiyorsunuz.





Oğlak​


Bu Dolunay'da bir aydınlanma yaşıyorsunuz. Beklenmedik bir şekilde olsa da bilinçaltınızdan bir şeylerin yüzeye çıktığını hissediyorsunuz. Duygusal bir meseleyle ilgili artık çok daha net bir bakışa sahipsiniz.





Kova​


Bu Dolunay, kendi istekleriniz ile partnerinizin, çocuklarınızın ya da genel anlamda ailenizin istekleri arasında çatışmalara yol açabilir. Yumruğunuzu masaya mı vuracaksınız? En azından bu tepki karşılıklı konuşmanın önünü açabilir...





Balık​


Bu Dolunay sizi çok daha cesur kılıyor. Yakınlarınız kadar profesyonel çevrenizi de şaşırtıyorsunuz. Hoşunuza gitmeyen bir durum hakkında bilgi sahibi olmak için harekete geçiyorsunuz. Bravo!













Kaynak: Astrocenter
 
"Bazı geceler hangi derdimin uykumu kaçırmakta olduğunu bulmakta zorlanıyorum."


tumblr_ae8ed25b12e4cfc347f52ddf392de5a6_476f00a7_1280.jpg

Artık biliyorsunuz. Dolunaylar bir tamamlanışı, bitişleri, sonlanmaları gösterir. Bunu ayrılıklar olarak tanımlamamanızı tavsiye ederim. Elinizde olan işleri bitirmeniz, yolunda gitmeyen işlerin noktalanması, bazı ilişkilerin bitmesi ya da yanlış anlamaların anlaşılması ve ilişkilerin tekrar yoluna konulması, bir sayfanın kapanıp yeni bir sayfanın açılması olarak düşünebilirsiniz.
Doğum haritanızda hangi evinizde gerçekleşiyorsa Dolunay "o evin konularıyla ilgili etkiler alacaksınız" demektir. İş, kariyer, sağlık, finans-para, aile, ortaklıklar, evlilik, arkadaşlar, sosyal çevre... Çoğaltabiliriz bunları...

Bu Dolunaydan en çok Kova/Akrep/Aslan/Boğa burçları ve bu burçların 9. derecesine yakın gezegenleri/yıldızları olup herhangi bir açı etkisi alanlar etkilenecek.

Bu haftaki Dolunayın enerjisi yüksek olduğu gibi sert etkiler barındırdığı için bizler de zor geçişler yaşayabiliriz. Dolunayın etkisi şubat ayına kadar hissedilecek. Çalkantı içinde hissedebilirsiniz kendinizi hayatınızda. Önemli olan doğru kararları verebilmek ve uygulayabilmek...


Bu hafta Aslan burcunda gerçekleşecek olan Dolunay bizleri genel anlamda şöyle etkileyebilir:


Aşk, sevgi, ikili ilişkiler, ortaklıklar, sosyal çevremiz, arkadaşlık ve dostluklarımız, katıldığımız organizasyonlar, para ve hukuk...
Bu konularda sınanabiliriz, daha doğrusu bir süredir sınanıyoruz. Artık nokta koymamız gereken arkadaşlıklarımız, ilişkilerimiz, ortaklıklarımız olduğunu gösteriyor. Siz istemeseniz de bu gerçekleşecektir. Öfkeyi bir kenara bırakın. Takıntılı davranmayın. Akışta kalın. Bencil olmayın. Biz demeyi öğrenin, diyor bu Dolunay.

Aslan burcu "Ben" demeyi Kova burcu" Biz" demeyi ve öyle hareket etmeyi severler. O nedenle bu Dolunayda bu konularda zorlanabiliriz. Zorlu açının tepe noktasında Boğa burcu bulunuyor. Boğa burcu Dolunayda ikili ilişkileri, ortaklıkları, hukuksal konuları, parayı, zevki sefayı yöneten durumunda... Zorlu açının en zor kısmının burada bulunması bu konularla ilgili hayatlarımızda ters giden şeylerin artık bitmesi, bitirilmesi gerektiğini gösteriyor. İkili ilişkiler, ortaklıklar, hukuki konular, fazladan yapılan harcamalar, halâ çözülmemiş sıkıntılara iyi anlamda ya da bitiş anlamında bir nokta koymalısınız.

"Ben-Biz" konularında yaşanan çatışmaların biteceği, her iki tarafın birbirine hoşgörü gösterme zamanının geldiğini haber veriyor.
"Ya bitirin ya da karşı tarafı da anlayışla karşılayarak bu zıtlaşmalara son verin." diyor.

Düzen ve disipline ayrıca sağlınıza daha dikkat etmeniz gereken bir Dolunay bu... Sağlıkla ilgili göz ardı ettiğiniz kronik rahatsızlıkların daha belirginleşip artık baştan savamayacağınız bir noktaya geldiğini gösteriyor. Böyle rahatsızlıkları olanların artık muhakkak kontrollerini yaptırması gerekiyor. Kalp damar rahatsızlıklarının ve tansiyon sorunlarının zirve yapacağı bir zaman dilimi...Kan dolaşım sistemi, bacaklar ve boğaz rahatsızlıklarına dikkat edin. Yeme içme konusunda da abartı olacak. Kendinizi yiyip yiyip doymamış hissedebilirsiniz. Dikkatli olsun kronik rahatsızlıkları olanlar. Özellikle şeker hastaları...

Çocuklar, gençler, kadınlar, hayvanlarla ilgili konularda istemediğimiz haberler almaya devam edeceğiz. İnsanların daha çok örgütlenip liderleri zorlamasıyla bu konularda olumlu anlamda yeni bir dönem başlatılabilir önümüzdeki haftalarda.
Abartılı harcamalar yapılabilir, gereksiz borçlanmalara girilebilir. Beklemediğiniz ödemelerle karşılaşabilirsiniz. Bir anda fire verebilirsiniz maddi konularda. Gereksiz riskler almayın.
Sanat ve sanatçı konularıyla ilgili birtakım olumsuz haberler gelebilir. Sanatsal işlerle uğraşanlar istedikleri verimi alamadıkları için grevler olabilir. Beklenmedik vefat haberleri alabiliriz. Hastalıkları ve yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan dolayı belli organizasyonlarla kendilerini anlatmaya çalışacaklar.
Dünya liderlerinin birbirleriyle çatışmaları, bu çatışmaların halklar üzerinde zaten var olan gerginlikleri arttırması ve bunların günlük yaşamımız üzerindeki olumsuz etkileri... Askeri hareketlenmeler...
Dünyadaki ekonomik krizin artarak devam etmesi, borsa spekülasyonları, bankaların ve büyük şirketlerin iflasları, kapanışları... Yeni ortaklıklar kurularak yollarına devam etmeleri...

Kazalar, sakarlıklar böyle zamanlar da artar. Dikkat edin kendinize.

Yeryüzü hareketliliği aynen devam edecek. Depremler, yanardağ patlamaları, büyük yangınlar, halk hareketlenmeleri, ani yağışlar, seller, kayıplar...
Aslan burcu "lider" olarak tek başına ve en önde hareket etmeyi anlatırken Kova burcu "örgütlenmeyi, hep birlikte" hareket etmeyi gösterir. Üstelik Ay, Aslan'da fazla gururlu ve tek başına hareket etmeyi ama artık buna bir son verilmesi gerektiğini; Güneş'in Kova'da olması hep birlikte çalışmayı, karşılıklı hoşgörüyü, anlayışı öğrenmeniz gerektiğini anlatıyor.

Bu Dolunayı bu şekilde yorumlayın. Her şeyi siz tek başına yapmak zorunda değilsiniz. Çevrenizdeki insanlardan yardım alın. Onları organize edin. Bugüne kadar tek başına yapamadıysanız bu Dolunayda bunu yapmayı öğrenmelisiniz.

Dolunay zamanları -hangi burçları ve haritalarda hangi gezegenleri etkiliyorsa- biraz uykusuzluk, moralsizlik, saldırganlık, kızgınlık, kötü rüyalar görme, umutsuzluk, bıkkınlık, vücudumuzda çeşitli hastalıklar gibi şeyler oluşturup yaşatabilir. Sakin olun. Etkisi geçtiğinde bunlar da geçecektir.

Hepsini; görmediklerimizi görmemiz, umursamadıklarımızı umursamamız, baştan savdığımız şeyleri artık önemsememiz için yaşıyoruz. Yaşatılıyoruz. 1 adım daha olgunlaşmamız için... İsyan etmek yerine oturup düşünmeyi, başkalarını hissetmeyi, sezgilerimize güvenmeyi öğretir her Gökyüzü hareketi.



Sevgiyle kalın...

AstroKedi Dilara'dan Sevgilerle...
 
X