28 Ocak 2021 Aslan Dolunayı ve Burçlara Etkileri

kk kedi mitoloji (3).jpg


28 ocak aslan dolunayı burçlara etkisi 🌝⭐

Merkür retrosu öncesi güçlü bir dolunay geliyor. Zorlu bir dolunay bizi bekliyor.
Öfke patlamalarına açık bir dolunay olacak. Sizi normal hayattada zorlayan konuları gün yüzüne çıkartacak bir dolunay.

♈️Koç ve yükselen koç: Özgürlük hissini sizde çok fazla hissettirecek. Sizi kısıtlayan noktaları zorlayabilir. Sürpriz bir aşk veya evlilik teklifi ile karşılaşabilirsiniz.

♉️Boğa ve yükselen boğa: Aileniz ile ilgili ani hamilelik, evlilik haberleri alabilirsiniz. Yakın çevredeki gerginlik sizi tartışmaya itebilir.

♊️İkizler ve yükselen ikizler: Bu dolunay sizi kısıtlamış konuları gün yüzüne çıkartacak.
Tatile çıkma isteğinizi artıracak. Kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz.

♋️Yengeç ve yükselen yengeç: Ani bir para kaybı yaşayabilirsiniz. Beklediğiniz haberde gecikmeler söz konusu. Sizi yoran toksit ilişkilerden kurtulmak isteyeceksiniz.

♌️Aslan ve yükselen Aslan: bu dolunay sizi çok ciddi kararlar almaya itebilir. Merkür retrosunda karar almanızı önermiyorum. Pişmanlık yapabilir.

♍️Başak ve yükselen başak: Uzun süredir kafaya taktığınız konuları gün yüzüne vuracaksınız. Sezgilerinizi artıracak güçlü bir dolunay olacak sizin için. Gizli konuları çözmenize yardımcı olacak.

♎️Terazi ve yükselen terazi: yaptığınız işte kendinizi yetersiz hissedebilirsiz. Bu dolunay size gereksiz korkular verebilir. Paranızı gereksiz konularda kullanmaya uygun bir dönem değil.

♏️Akrep ve yükselen akrep: İş konusunda artık yeni bir girişime başlayabilirsiniz. İş alanında imajınızın artı. Ön planda olduğunuz bir dolunay olacak. Sizi zorlayan kişilerle sert konuşmalardan kaçının.

♐️Yay ve yükselen yay: yaptığınız ve emin olmadığınız işleri yarıda bırakma isteğiniz olabilir. Çevrenizle görüş ayrılıkları yaşayabilirsiniz.

♑️Oğlak ve yükselen oğlak: maddi anlamda gergin bir dolunay olabilir. Ani beklenmedik para harcamalarına dikkat etmeniz gereken bir dolunay.

♒️Kova ve yükselen kova: ilişkilerde beklenmedik bitişler beklenmedik başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Sağlık anlamında bu dolunay bağışıklığınızı etkileyebilir.

♓️Balık ve yükselen balık: Çevreniz veya sizinle ilgili bir rahatsızlık duyabilirsiniz. Yaptığınız işleri artık değiştirmek isteyebilirsiniz. İş alanında beklemediğiniz şeyler ani ayrılıklar olabilir.















Astrolog Çağla
 
tumblr_pr3r5mCr211qas1mto5_1280.jpg


28 Ocak Perşembe günü Aslan burcun da Dolunay geliyor.Etkilerini göstermeye başladı..

Yeni Ay zamanında neye yeni başlamışsaniz karşılığını almaya baslyacak,neler sürüncemede kalan olaylar olumlu veya olumsuz artik sonuc verecek.

Enerjisi yüksek bir Dolunay yaşayacağız.Olaylari buyutebilir,bilinçsizce kibirli hale gelebiliriz.Finansal konulara dikkat,büyük firmalarda iflaslar olabilir.Altin,borsa iniş çıkışlar olabilir ve büyük para kayıpları getirebilir.Kazalara dikkat edin,elektrik kesintileri cok sık olabilir,evdeki elektrikli aletler de bozulmalar olabilir,hava şartları ani ve sert degisim gösterebilir.Siddet olaylari artabilir.Depremler olabilir.
Aşk ve ilişkilerde aşırı kıskançlıklar,takıntılı duygular,tartışmalar olabilir dikkatli ve sakin olmak lazım.Iliskilerde simdiye kadar söylenmeyen sözler,saklanan konular ortaya çıkabilir,Sakin olmalı ve eger o an sinirli isek uzaklaşmak daha doğru olacaktır.

Karşınızdaki kişilerle gereksiz tartışma,egodan kaçının.Hedeflerinize ulasmak uzere iken sorunlar engeller olabilir bu durum sizi daha cok öfkelendirip yanlis yaptırabilir.Dikkatli olun sakin olun.Bu süreçte ic dünyanıza kesfine çıkın,meditasyon yapin,dualar edin,doğa ile ic içe olun.
Olumsuzu olumluya çevirmek bizim elimizdedir.ofkeler kontrol altında tutulsun,stresli ortamlardan uzak durulsun.




Aysun İşler
 
Aslan dolunayı der ki;

Çok canın yandı belki ama affetmeye ve unutmaya cesaretin var mı?


Ancak cesurlar yeni bir dünya yaratabilir!




Astrolog Elvan
 
tumblr_p7yx73PnMw1qas1mto1_1280.jpg



Gitmek istiyorsun gidemiyorsun, kalmak istiyorsun kalamıyorsun..
Nefret edemiyorsun ama sevemiyorsun da, kızamıyorsun ama affedemiyorsun da, gidemiyorsun ama kalamıyorsun da...


🌒🌒🌒

28 Ocak Aslan Burcunda Dolunay
Çatışacağız en çok kendimizle. Evet bizi bu çatışmaya elbet ki birileri ve bir şeyler sürüklemiş olabilir. Onların dengesizliği, yokluğu, varlığı. Bu bir kişi olabilir, bir iş ya da bir olay.
Ama özellikle kendimiz olmak, olabilmek ile ilgili hem zorlayacak hem kısıtlayacak bir etkisi var bu Dolunay’ın.

🌒🌒🌒

Eğer iyice kaybolursan, yolunu bulamazsan bu on gün boyunca sadece dur.
Geri de gitme, ileri de. Kal bekle.
Bir şeyleri oldurtmaya ya da yıkmaya çalışma.
Sessiz bir kükreme duyucaksın, kalbin de beynin de avaz avaz.
Vazgeçme tabi ki istediklerinden ama hareket etmek içinde acele etme.
Dolunay sonrası sana gelmesi gereken gelecek, gelmeyen ile vedalaşma vakti.

🌒🌒🌒





AstroCansu
 
🌕Aşkı, yaşamsal canlılığı, eğlence ve eğlence sektörünü, sanatçıları, ünlüleri, liderleri ve çocukları temsil eden aslan burcunda bir dolunay yaşayacağız.

🌕Hayatlarımızda bu konularda isyankar ve agresif bir enerjiyle gelen bir netleşme deneyimleyeceğiz.

🌕Öfke, kibir, egosantrik davranışlar ve kıskançlıklar iliskilerde tamiri ve geri dönüşü zor olaylara sebebiyet verebilir. Çünkü aslan sabit bir burçtur.

🌕Dolunayı özel hayat, kadınlar, para, doğa olayları, sağlık ve astrokartografik olarak inceledim. Harita izdüşümlerine en sondaki resimlerde ulaşabilirsiniz.

🌕Dolunaydan en çok etkilenecekler: 9 derece ve civarında sabit burçlarda (boğa, aslan, akrep, kova) kişisel gezegenleri ya da önemli noktaları olanlar.




Ece Ayan
 
tumblr_oulpa14R8F1qas1mto1_1280.jpg

28 Ocak 2021 Perşembe günü ASLAN burcunda oluşacak olan dolunaydan en çok ÖZ BURCU VE YÜKSELENİ ASLAN, KOVA, AKREP VE BOĞA burçları etkilenecektir.

✔ Ayrıca astrolojik doğum haritalarında 4-15 derece arası ASLAN, KOVA , AKREP ve BOĞA burçlarında kişisel gezegenleri olanlar ani gelişen olaylarla aşka, ilişkilere bakış açılarını değiştirecek önemli farkındalık kazandıran olaylar deneyimleyebilirler.

✔ Özellikle Aşk ve Gurur temalı durumlar imtihan alanınız olabilir. Sizin ya da partnerinizin sabit görüşü, inadı ve gururu yüzünden kaynaklanan ilişki problemleri bu dolunayın ışığı altında daha görünür ve kopacak kadar gergin bir hale gelebilir.

❣ Şairin dediği gibi; birbirimize birkaç adım mesafelerdeyiz aslında ama aramızda kilometrelerce GURUR var.

❣ Hayatınız, gururunuz kadar uzun olmayabilir. Benden söylemesi 😘





Dilek Yılmaz
 
tumblr_oulpa14R8F1qas1mto2_1280.jpg

2021 in ilk Dolunayı..Aslan Burcunda..Sahnedeki spot ışıklarını renk cümbüşü halinde göreceğimiz bir dolunay..
☘Aslan enerjisinde olanlar..yada hayata yada yaşadıklarına anlam yüklemekte zorlananlar..bu dolunaydaki en büyük silahınız kırmızı rujunuz.kelimeler dilinden su gibi dökülecek sözlerinin kıymetini bil.
☘️Her ne kadar gökyüzündeki gezegenler potansiyeli yüksek kavgalara açık olduğumuzu gösterse de en kötü halimizde bile hissettiğimiz güneş enerjisi bizleri nasıl parlamamız gerektiğinin küçük tüyolarını verecek gibi görünüyor.
☘Eğer çarşı karışacak ise emin olun geçici süreliğine sonrası ayazda kalan kurttan beter enerjiler hakim.
Gelelim Tarot kartlarımın rehberliğinde zodyak kuşağındaki burçlara 🌟


☘Sevgili Koçlar flörtöz ilişkiler ve temalar üzerindeki eylemlere dikkat edin..ateş üstünde de gezmekle yolda yürümek farklıdır:)

☘Sevgili Boğalar ev, aile konularını bu kadar kişiselleştirmeyin..zeytin dalı uzatan siz olun,ve doğrular üzerinden konuşun.

☘Sevgili İkizler yaratıcılık ve sanatsal yönleriniz ile ön plana çıkma arzunuz artık durdurulamaz.Gerek sosyal medya gerekse sosyal yakın çevreden destek alın..hesap etmeyin,büyük resime bakın.

☘Sevgili Yengeçler maddi konular da riske girmek pek işinize gelmese de düzeni değiştirme çabalarınız karşılıksız da kalmayacak gibi görünüyor..kimseye değil kendinize önce güvenerek kararlar al.

☘Sevgili Aslanlar bu dolunay da yine tüm ışıklar senin üzerinde olacak.İhtişamın ve ışıltın seni her türlü parlatacak da çok çabuk gaza gelme..önce yeteneğini kendine ispatla,sonra dış dünyaya.

☘Sevgili Başaklar bu dolunayda size ilham veren yada eyleme geçiren konularda biraz frene basma zamanı diye uyarıyor.Tükenmişlik sendromuna kapılmayın.size meydan okuyanların gizli duyguları ortaya çıkacak.

☘Sevgili Teraziler ateşli bir o kadar da hareket yaratacak bir aslan dolunayından sizin payınıza düşen daha yaratıcı ve yeni olaylara hazır olmak.Monoton olan şeylerin miladı dolmak üzere haberiniz olsun.

☘️Sevgili Akrepler Çevrenizdeki kişilerin bakışları ve sözleri sizin üzerinizde,biraz ortama ayak uydurun.Enerjiniz,ışığınız parlayacak.Son birkaç aydır ilgilendiğiniz konular zirve yapacak dikkat edin.

☘️Sevgili Yaylar Kökleriniz ,inançlarınız değişir mi bilemem ama bu dolunayda daha cesur ve akılcı hareket etmeye bak ve denemekten de vazgeçmeyin lütfen.

☘️Sevgili Oğlaklar kapalı kapılar ardında gizlenen ne kadar çok sırlar var..Korkmadan yüzleşin onlarla..siz ne kadar erken kabul ederseniz değişim o kadatr hızlı ve rahat olacak

☘️Sevgili Kovalar Aşk,ruh ikizi sürecinde olanlar için bu dolunay size ne kadar cesaretin var ? diye soracak,heyecan,,hırs,rekabet,tutku herşey bir arada bugün kapınızın çalması yada telefonunuza gelen mesajında bir sebebi var:)

☘️Sevgili Balıklar Çok sınır ihlali olsa da hayatınızda,engeller çıksa da dolunay enerjisinin getirdiği kararlılığı ve cesareti sakın hafife almayın..Eski tanıdık alışkanlıkların kurbanı olmayın.





Kaynak: zodyakıntılsımıtarot
 
dd.jpg

❤️28 Ocak da bir dolunay var etkisi başladı bu hafta ve sonraki haftada devam edecek
oldukça stresli bir dolunay, gerilim , zorlanma ani tepkiler ve bunun sonucu olarakta bazı sert bir bitişlere sebep olacak gibi görünüyor
❤️Bir kere aslan burcunda olacak egosal ya da narsist davranışları tetikler, öfke patlamaları bol bol olabilir
❤️ne kadar empatisi yüksek davranırsak bu dönemi o kadar kolay ve az hasarla atlatabiliriz

Ağzımdan bal damlasın isterdim ama maelesef zor
❤️Dolunayın içinde jüpiter satürün mars Uranüs her şey olacak ama sert bakışlar atacaklar

etkisi de başladı bu haftayı ve 28 Ocak’tan sonraki haftayı olabildiği kadar kendi kararlarınız çerçevesinde ama yumuşak yönetmeye çalışın
❤️Dürtüsel davranmak öfkeyle kalkmak ‘ne olacaksa olsun tavrına girmek’ oldukça zarar verici sonuçlar oluşturacaktır.
❤️ 20-26 Ocak arası için bir video çekmiştim, o videoyu da izlemenizi özellikle tavsiye ederim. çünkü bu dolunay o etkileri çok pekiştirecek
❤️birde dolunay sırasında pluton Venüs ile kavuşacak aşk konularında d herkes biraz takıntılı hale gelecek, ay resmen bu hafta zor dostum


tumblr_oulpa14R8F1qas1mto4_1280.jpg

❤️ Yükselen koçlar; Bu dolunay sizin aşk evinizde gerçekleşecek. ilişkisi olan yükselen koçlar için özellikle bu hafta sosyal çevrenizden alacağınız tepkiler ya da maddi anlamda ki bazı SORUNLAR öfke patlamalarına sebep olabilir. oldukça sakin olmanızı tavsiye ederim. ilişkisi olmayanlar için de bu dönem yalnızlığı bitirecek bir dolunay diyebiliriz ama çok onay alamayacakları ilişkilere çekilebilirler.


❤️ Yükselen Boğalar; evle, iş arasında çok fazla kalabilirsiniz. ev değişikliği yapmak isteyenler, ev almak isteyenler için çok uygun değil, ama hayat sizi yapma konusunda zorlayabilir, öfke ile karar vermeyin çok güzel sonuçlar anlamayabilirsiniz. İş yerindeki sıkıntıları da eve yansıtmamaya gayret edin,öfkeli olma ihtimaliniz oldukça yüksek. sakin kararlar vermenizi tavsiye ederim



❤️ Yükselen ikizler yakın çevreniz arkadaşlarınız kardeşleriniz kuzenleriniz gibi konularla ilgili SORUNLAR çıkabilir. bu hafta bazı kopuşlar yaşanabilir aynı zamanda trafikte oldukça dikkatli olmanızda tavsiye ederim mental anlamda yorucu bir hafta olacak gibi görünüyor yorucu bir dolunay olacak gibi görünüyor. bazı insanları hayatından çıkarma kararı verebilirsiniz, yinede kararlarınızı sakin vermeye çalışın arkanızdan Çevrilmiş bir takım işler önünüze düşecek gibi gözüküyor. Ticaret ile uğraşanlar büyük riskler almasın lütfen💫



❤️ Yükselen Yengeçler parasal konularda bu hafta çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. parasal krizler beklenmedik harcamalar beklenmedik para çıkışları bu haftanın önemli konuları olacak. çok duygusal davranmayın, para konusunda daha mantıklı daha az riskli kararlar vermeye çalışın dediğim gibi videoyu da seyredin mutlaka, verilen borçlar sosyal çevre krizlerine sebep olabilir


❤️ Yükselen aslanlar; genel anlamda kendinizle ilgili çok farklı kararlar vereceğinizi söyleyebilirim; dış görünüşünüz değişiklikler yapma kararı verebilirsiniz, hayatınızın gidişatı ile ilgili çok riskli kararlar verme eğiliminde olabilirsiniz. kariyer konusunda da ortaklıklar konusunda da beklenmedik zorlayıcı etkiler alıyorsunuz. ilişkisi olanlar ya da uzun süredir evli olanlar uzun süredir ortaklı olanlar yine bu dönem birazcık daha sakin kararlar vermeliler.böyle herşeyi bir yıkayım dönemi gibi ama fevri hareket etmeyin, bende etmeyim:KK66: tutalım birbirimizi


❤️ Yükselen başaklar bu hafta bu dolunaydan en çok etkilenecek olanlardan biri de sizlersiniz gibi görünüyor. bilinçaltınız korkularınız endişeleriniz çok yüzeye çıkacak gibi . işle ilgili bazı sıkıntılar SORUNLAR beklenmedik gelişmeler sizi mental olarak yoracak olabilir. olabildiği kadar kendinize iyi gelecek şeyler yapmaya çok olayları deşmemeye gayret edin


❤️ Yükselen teraziler; sosyal çevrenizde beklenmedik olaylar, hayal kırıklıkları, gerginlikler yaşanabilir. hayallerinize dair adımlar atıyorsanız, bu hafta zorlanacak olabilirsiniz. parasal konularda da yine zorlayıcı etkiler alıyorsunuz bu hafta riskli parasal kararlar almamaya dikkat etmenizi tavsiye ederim


❤️ Yükselen akrepler kariyer konusunda çok zorlayıcı bir etki var yükselen akrepler, işle ilgili aileyle ilgili bir takım sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. aile mi ?is mi? arasında gidip geleceğiniz zorlanacağınız bir hafta. aynı zamanda ortaklıklar ve uzun süreli ilişkisi olanlar için de zorlayıcı etkiler var ani kopuşlar yaşanabilir. Sakin kalın


❤️ Yükselen yaylar eğitimle ilgili akademik kariyerle ilgili yurtdışı ile ilgili işleri olanlar yabancı şirketlerde çalışanlar bu dönemlerde iletişimle ilgili SORUNLAR olabilir. bazı keskin kopuşlar yaşanabilir geri dönmemek üzere. o yüzden öfkeyi çok iyi yönetmeniz lazım. Seyahat edecekler ya da etme planı olanlar da yine bu dönem sıkıntılı konularla karşı karşıya gelebilirler, zorlanmalara hazır olursanız ve öfkenizi kontrol edebilirseniz daha kolay yönetirsiniz



❤️ Yükselen Oğlaklar: para konusunda çok dikkat edin yükselen Oğlaklar, risk algınız çok bozulabilir, çok dürtüsel davranabilirsiniz, parayla ilgili büyük riskler almak isteyebilirsiniz ama çok büyük krizler açık olacak bu dönem. olabildiği kadar sakin kalmanızı ve olabildiği kadar bu haftaya kadar aldığınız kararları uygulamanızı tavsiye ederim. Aşk hayatınızda da beklenmedik krizler olabilir sakin kalan kazanır



❤️ Yükselen kovalar hayatın geneline yansıyacak her alanda meydana gelecek sıkıntılar var gibi gözüküyor. özellikle aile konusunda zorlayıcı yorucu bir dönemden geçiyor olabilirsiniz, kendinizi yıpratmamaya daha sakin kalmaya daha az yorulmaya gayret etmenizi tavsiye ederim.Aynı zamanda evli olanlar için evlilikte büyük krizler ortaklıkla büyük krizler getirebilir bu dönem fevri davranışlarda bulunmayın, sakin kalan kazanır


❤️ Yükselen balıklar bu dönem İşle ilgili beklenmeyen krizler, beklenmeyen sonlanmalar yaşanabilir. arkanızdan çevrilen bazı şeylerin özellikle önünüze düşme ihtimali oldukça yüksek. Mantık çerçevesinde hareket etmekte fayda var, trafikte çok dikkatli olunuz






Gülser Çelik
Astrohayat
 

“Başkalarını bilen kimse bilgili, kendini bilen kimse bilgedir. Başkalarını yönetmek kuvvet; kendine hükmetmek ise iradedir.

Kendine inancı olan bir kimse başkalarını ikna etmeye çalışmaz. Kendini bilen kimse başkalarının onayına ihtiyaç duymaz. Bir kimse kendini benimsediğinde, tüm dünya onu olduğu gibi kabul eder. “


Lao TZU

28.01.2021 Aslan Burcunda Dolunay: “Uyanış”
 

28 Ocak Aslan dolunayı! Cehalet, gönüllü talihsizliktir.



aslan (1).jpg

28 Ocak saat 22:15’te Aslan burcunda dolunay gerçekleşiyor.

Küllerin yeniden alevlendiği ve kararsız kaldığınız konularınızda bir seçim yapacağınız bir dönemi kapsıyor.
Ateş, rüzgârı seçmek için bir adım önde olsa da suyun verdiği dinginlik ateşin aklını karıştıracaktır.

Ya söneceksin ya da yanacaksın?
Ya seçimin su olacak ya da rüzgâr?

Yanmak mı iyi sönmek mi?
Hani soruyorsunuz ya da bu iyi mi kötü mü dolunay diye…
İşte aslında kiminiz suyu seçecek ve ateşi söndürecek.
Kimi rüzgârı seçecek ve ateş her yeri saracak…


Aslan dolunayı 9. Derecede yani yine kendi yerinde Güneş dekanında gerçekleşecek.
Öz kimlik kargaşası, benlik duygusu, tehditkâr söylemler ve ikili ilişkiler konusunda ego savaşları etkilerine oldukça sahip olacak.

Aslan burcu lider, öncü, heyecanlı ve kitlesel örgütleşmede güçlü bir kişiliğe sahiptir.
Dolunay etkisi ile provokasyon, isyan, birlikte hareket etme güdüsü artarak toplumda infial uyandıracak sonuçlar doğurabilir.


Güneş demek astrolojide iradedir. İradenizi tamamen ortaya koymanız gereken olayları karşınıza çıkartır.
Otorite figürleri ile tartışmalar yaşanabilir.
Egosal gösteriş yarışı kızışırken gerçek asalet sahibi kral soyluların farkının bir kez daha ortaya çıkmasına olanak sağlayacaktır.


Dolunaylar tamamlanma enerjisine sahiptir.

Özellikle ilişkiler noktasında sonlanma vererek temelinde sevgi olmayan her şeyin üzerine çizik atacaktır. Bireysel ilişkiler de ben sen kavgası artarak sabit fikirli düşüncelere sahip kişileri duygusal gerilimlerle sınayacaktır. Ego sahnede olunca gönül maalesef hiçbir şeyi görmez hale gelir.

Siz istediğiniz için mi onun dönmesini istiyorsunuz?
Yoksa gerçekten sevdiğiniz için mi?

Onun süründüğünü mü görmek istiyorsunuz?

Aslan burcu teması aynı zamanda çocukları anlatır. Birdenbire hamile kaldığınızı da öğrenebilirsiniz. Bu sizin beklediğiniz bir durum olmayabilir. Bunun dışında tüp bebek için tedavilerinizde bu dönem başlatmayı düşünebilirsiniz.

Covit-19 pandemi sürecinde en büyük yara alan tüp bebek merkezlerinde gelişmeler yaşanarak uzun zamandır bebek özlemi taşıyan ve süreci olumsuzluğun verdiği üzüntü ile kapatan çiftlerde yeniden umut ışığını hissetmelerini sağlayacaktır.

Dolunay sürecinde kendinizi açıklama seviyeniz de artış hissedebilirsiniz. Anlaşılmadığınızı düşünerek içe çekilme yaşayabilir, sevginizi dışarıya aktarmak yerine yalnızlığınızla baş başa kalmayı tercih edebilirsiniz.


Hedefleriniz de sorunlarla karşılaşsanız bile bir çıkar yol arayarak çözüme odaklanmalı yaratıcılık becerilerinizi tam olarak kullanmaya çalışmalısınız.

Ekonomi cephesinde ani fiyat dalgalanmaları yaşanabilir. Yatırım kaynağınızdan eminseniz, sabırla hareket etmeyi elden bırakmamalısınız. Sabit kalmaya çalışın.

Çalışma alanlarınızda, bireysel görüşme yaptığınız ikili ilişkileriniz de dostlarınızla olan diyaloglarınızda, toplum önündeki kitlesel yarar sağladığınız kuruluşlarda üzerinize gelmek isteyen kişiler durumlar oluşabilir. Sizleri manipüle ederek bireysel hataya zorlayabilirler. Asaletinizi bireysel öz benliğinizden aldığınızı hatırlayarak oyunlara gelmemelisiniz. Aslan burcu aynı zamanda sahne ve oyun demektir.

Evren oynadığınız eli görüyor olabilir :)


Tadını çıkarın ve sakin kalın.






Aygül Aydın
 
aslan (3).jpg

2021’in EĞLENCE KOKAN ilk Dolunayı

Yaşadığımız karanlığa çok ihtiyaç duyulan ışığı yansıtıyor. Aslan Burcundaki Dolunay coşkulu, eğlenceli ve
bardağın dolu tarafına bakmamız gerektiğini vurguluyor.

Artık eğlenmek, doyasıya hayatın tadını çıkartmak bekarsanız aşk yaşamak evliyseniz yada birlikteliğiniz
varsa flörtleşmeyi romantizm dolu anları özlediğinizi duyar gibiyim…


HAYATINIZIN LİDERİ MİSİNİZ?

28 Ocak’ı Aslan burcunda Dolunay ile karşılıyoruz.​

Bu Dolunay çok fazla sabit enerjilerle dolu oldukça zorlanabilir kriz ve sıkışıklık hissiyatı verebilir,
ama aynı zamanda bizi değiştirip hayatımızı geliştirip ve dönüştürmek içinde farkındalığını da
getiriyor.

Dolunaylar, hayatımızda belirli konularda aydınlanmayı getirir, farkında olma halidir, hasat
zamanıdır ektiklerini biçme dönemidir ve her birimizin hayatında farklı konuları vurgular bazı
durumları öne çıkarır.

Dürüstlüğümüzün, değerlerimizin ve değer duygumuzun sorgulandığı zorlu durumlarla karşı
karşıya kalabiliriz. Yeterince iyi olmadığımızı veya eylemlerimizi haklı çıkarmak için diğer
insanlardan onay almamız gerektiğini hissedebiliriz. Sabit işaretler çok fazla değişikliği sevmez
ve oldukça inatçıdır, bu yüzden başkalarına karşı yada kendimize karşı belirli konularda fazla
inatçı ketum davranabiliriz.

Ama böylesi zamanlar aslında yavaşlamamız ve kalbimizle yeniden bağlantı kurmamız için bir
fırsattır.

Söz konusu Aslan Dolunayında yaratıcılığımızla yeniden bağlantı kurmak ve gerçek özümüzün ne
olduğunu hatırlamak, kim olduğumuz ve beklentilerimiz konusunda gerçekçi olmak gerekir.
Yaşayabileceğimiz bu rekabet güç savaşları ve öfke herhangi bir çözüm getirmiyor.
Umutlu tarafı; dolunay bize umut veriyor ve içimizde taşıdığımız içsel gücü ve cesareti hatırlatıyor.
Bu Dolunay sırasında daha enerjik ve motive hissederken , sosyalleşme içgüdüleri artabilir..
Bu Dolunayın içindeki sır ise, bize her türlü dostluklarımız ve ilişkilerimizde daha sağlıklı sınırlar oluşturmaya
teşvik ediyor.

Dolunaylar bir aydınlatma hissi verir ve sonlandırmamız gereken şeyleri yüzeye çıkarır.
Sizin için bu son bu bitiş ne olursa olsun, sevgiyle gitmesine izin verin ve size sağladığı dersler için teşekkür
etmeyi unutmayın.

Sevgilerimle

Astrolog Sezen TATLI​


Merkür gerilemeden hemen önce gerçekleşen bu Dolunay ile bu yıl ilk kez, işleri tamamlamak için
mükemmel bir zaman.
Bazen bazı şeyler bitmelidir ki daha iyileri başlayabilsin.
 
aslan (5).jpg


Dolunayların ve yeniayların etkisi 2 hafta devam eder. Fakat ilk 3 gün etki daha yoğundur. Bu dolunayın temel konusu ekonomik süreçler, gençler, eğlence hayatı, arkadaş çevremiz ve aşk olacak.

Abartılı tepkiler, yenilenme isteğine karşı direnç ve bu duyguların ön ayak olduğu krizler gündemde. Bazen bırakmak bize çok zor gelir ve bu tutunma hali ile güvende olduğumuzu zannederiz. Bu dolunay bize vazgeçmenin de güvenli olabileceğini anlatmaya çalışıyor.

Tutkuların yoğunlaştığı, hem ilişkilerde hem de maddi konularda güç odaklı davrandığımız bir zamandayız. İçimiz bir şeylerden çok korkarken, dışarıya her şey yolunda izlenimi verme çabasındayız.

Onay görmek bu dönem birincil motivasyonumuz olabilir. İşte bu noktada içe kapanma ya da aşırı sahnede olma hallerimize dikkat etmemiz gerekli.

Bu hafta Merkür’ün de retro harekete hazırlandığını düşündüğümüzde, geçmiş aşk ilişkilerinin karşımıza çıkabileceğini unutmayalım. Bu görünümleri olumlu yönde kullanabilirsek çözülmemiş sorunları halledebiliriz. Ama egomuzu tatmin etmek adına atacağımız her adım sorunu çözmek yerine daha büyütecektir.

Türkiye’nin aldığı etkilere baktığımızda ekonominin yine ön planda olduğunu görüyoruz. Kredi konuları, borçlanmalar, yeni yapılanmalara gidişler gündemde. Aynı zamanda yurt dışı ilişkilerinde restleşmeler, ekonomik yaptırımlar da söz konusu.

Elektrikle ilgili sorunlar, ani değişen hava şartları Uranüs etkisi ile kendini gösterebilir.

Sağlık olarak da gözlere, tansiyon ve kalp problemlerine dikkat edilmeli.

Herkes etki alırken daha yoğun etkiyi, doğum haritalarında sabit burçların (Aslan-Akrep-Kova-Boğa) 9 derece civarında önemli vurgusu olanlar ve 29 Temmuz-5 Ağustos, 30 Ekim-5 Kasım, 25-31 Ocak, 26 Nisan- 2 Mayıs doğumlular alacaklar.


Yükselen burçlara göre alacağımız etkilere de bir bakalım.

YÜKSELEN KOÇ

Arkadaşlarla ilgili geriye dönük sorunlar gündeme gelebilir. Hobilerle, çocuklarla ve aşk hayatıyla ilgili harcamalarda artış olabilir. İş hayatında güç dengesini sağlamak önemli.

YÜKSELEN BOĞA

Anne, baba ve evle ilgili konulara yoğunlaşılacak bir dönem. İş hayatında yarım kalmış konular tekrar gündeme gelebilir. Hayata bakış şeklinde çok direten konumda olmamaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN İKİZLER

Yakın çevreyle olan ilişkiler ve ticaretle ilgili öngörülmeyen gelişmeler yaşanabilir. Dış ülkeler ya da hukuki süreçlerle alakalı geçmiş konular gündeme gelebilir. Hiçbir konuya takıntı yapmamaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN YENGEÇ

Kazançlarla, harcamalarla ve kişinin kendini değerli hissetmesiyle ilgili konular gündemde olacak. Arkadaşlarla alacak-verecek ilişkileri pürüz çıkarabilir. İkili ilişkilerde kıskançlıktan ve manipülasyonlardan kaçınmaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN ASLAN

Kişinin fiziksel konularda ve bireysel kararlarda kendini daha yoğun ortaya koyacağı bir dönem olacak. İkili ilişkilerde geçmiş konular gündeme gelebilir. Bu dönemde sağlık konuları ve çalışma ortamı da zorlayıcı olabilir.

YÜKSELEN BAŞAK

Kişinin kontrolü dışındaki olayları sakinlikle izlemesi gereken bir dönem. Eğitim ve ticari konular zorlayıcı olabilir. Çalışma arkadaşları ile eski konular gündeme gelebilir. Çocuklara çok baskıyla yaklaşmamaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN TERAZİ

Arkadaşlar ve gruplara dair bazı sorunlara odaklanmak gereken bir dönem. Eski sevgililerle ilgili konular gündeme gelebilir. Aile ilişkilerinde güç savaşlarına girmemeye gayret edilmeli.

YÜKSELEN AKREP

Kariyer konuları ve sorumlulukların ağırlıklı gündemde olacağı bir dönem. Aile ilişkilerinde geriye dönük problemlerle ilgili denge kurmaya çalışılabilir. Yakın çevre ve kardeş ilişkilerinde güç savaşlarına girmemeye gayret edilmeli.

YÜKSELEN YAY

Kalıplaşmış inançların ve bakış açısının gündemde olacağı bir dönem. Geriye dönük bazı fikirlerin günlük hayat akışı ile uyumsuzluğu değişime zorlayacaktır. Maddi konularda bu dönem hırslı olmamaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN OĞLAK

Başkalarından elde edilen gelirlerin ve paylaşımlı paraların gündemde olacağı bir dönem. Geçmişe dönük harcamaların da gündeme gelmesi söz konusu. Bu dönem otoriter yaklaşımlardan uzak durulmalı.

YÜKSELEN KOVA

İkili ilişkiler ve biz denilen alanların gündemde olacağı bir dönem. Aile ilişkileri ve evle ilgili bazı sorunlarla uğraşmak zorunda kalınabilir. Bu dönem gizli düşmanlıklara dikkat edilmeli.

YÜKSELEN BALIK

İş ortamının ve sağlık konularının gündemde olacağı bir dönem. Yakın çevreyle olan ilişkiler, kardeşler bu dönemde yok sayılan bazı sorunların gün yüzüne çıkmasına sebep olacak. Arkadaşlarla güç savaşına girmekten uzak durulmalı.

Sevgilerimle,
Aslıhan Kozluca
 

KÜKREMEYİN. ASLAN BURCU’NDA DOLUNAY !​

tumblr_ofkqwpn82b1qas1mto1_1280.jpg


Siz hiç, bir “gerçeğin” ben gerçeğim diye bağırdığını duydunuz mu ? İhtiyacı yoktur ki, bütün heybetiyle öylece durur ve yeterlidir. Sessizdir ve vardır.



Şu sıralarda gerçekleri bağırasınızın geldiğini biliyorum. Ne sözler ne de eylemlerle bunu göstermeye çalışmamalı şu günlerde. Bakmayın şu sıra işaretlere, insanların hakkınızda düşündüklerine, onlar ayna vazifesi görseler de, aynalar hep yansıtır ve yansıma çoğu zaman yanıltıcı olabilir. Uyanın, kendi inandığınız kişi değilmiş gibi yapmayın. Şayet yansıtılan siz değilseniz, o zaman kim olduğunuz kısmındaki inançlarınızın üzerinden geçin. Gerçekler değiştirilebilir, yine sessizce. Fark ettiğiniz andan itibaren, kendinizle konuşun. Bu siz değilseniz, mutsuzsanız, hayat cehennem gibiyse, uyanın. Kendi gerçeğinizi değiştirmek için elinizden geleni yapın. Rekabet ederek, kıyaslayarak, yarışarak, ezerek değil, düşlediğiniz cennet hedefine gitmeniz için tek bir şeye ihtiyacınız var, kendinize karşı sahici ve samimi olmak.



Kabul görmeyebilirsiniz, otoritelerce yok sayılabilirsiniz, cümle alem size karşı gelebilir, dayak yemiş gibi hissedebilirsiniz, yumuşak karnınızdan vurulabilirsiniz, her şey üstünüze üstünüze geliyor olabilir ve bunların hepsi inanmak istediğiniz sizle çelişir.
Bu hep böyledir. İnandığınız kişi olmak için bütün engelleri aşmak, dışarıdaki tepkilere kendinizi kapatmanız gerekir. Tabii eğer kendi hayatınızın yaratıcısı sizseniz bu böyledir. Size sizden başka kimsenin yardım edemeyeceğini bugüne kadar anladıysanız böyledir. Kendi kendinizin lütfusunuz, bunu fark ettiyseniz böyledir. Kendine inanmak doğduğunuz ana geri dönmek gibidir. Tüm ihtiyaçlarınızın içgüdüsel olarak karşılandığı an gibi, çünkü orda dış etki yoktur, dünya size hizmet eder. Ne zamanki bilinçlenirsiniz, ne zamanki çevresel faktörler devreye girer, o vakit masumiyet azalır, şüpheler artar, korkular yükselir, kendi güvenli bölgeleriniz için çok şey feda edersiniz. Zihin sizi yanıltmaya hep hazırdır. Onca emek, onca zaman, o zamanki inandığınız size hizmet eder. Gerçektir. O zamanki gerçeğinizdir. Ama dediğim gibi, gerçekler değişkendirler, değişebilirler.


Uzun bir süredir dilimizde “değişim” var. Şimdi buna aşırı bir şekilde maruz kaldığımız bir dolunaya doğruyuz. 28 Ocak’ta Aslan Burcu’nda bir dolunay var ve “kendi” gerçeğimiz gökyüzü büyükleri tarafından sıkıştırılmış durumda. Onurmuş, gururmuş hak getire. Kim bunlar derseniz, göklerin tanrısı derim, tanrıların tanrısı derim, karmaların efendisi derim, Ares derim, düşman derim, derim de derim. Fark etmemiz için ne gerekirse yapmamız gerektiğini de eklerim.


Aksi halde bize şöyle yansıyacak;


Bir şey patlar, yangın çıkar, bir doğal afet izleriz, savaş çıkar, ateş edilir, silah patlar, uçak düşer, bomba düşer, bir yerimiz kesilir, ölürüz, ölürler, soğuk gerçekler yüzümüze çarpar, soğuktan yanarız, yanardağ patlar, bitki örtüsü ölür, hava durumu hasta eder, bağışıklık düşer, otorite sarsılır, eski ölür, canlıyızdır ama üzerimize toprak atarlarmış gibi olur. Ne bileyim, kıyametten önce yaşanan cehennem gibi. Belki de kıyamet kötü bir şey değildir, ama cehennem kötü bir şey. Böyle bir şey olur, seni sana inanmaya iter, kendin olmaya teşvik eder, eski senden eser kalmayacak, memnun olduğunu sandıklarından bile seni kopartacak bir şey olur. Hoop, değişir her şey. Değişir, böyle pat diye.


Bu dolunayda olanlar olacak ve bize izlemesi düşecek, sahneye atamayacağız kendimizi pek. “Ben daha ölmedim, buradayım” diye dikkat çekemeyeceğiz. Bir karşılık vermememiz (!) gerekecek. Hiçbir kışkırtma bizi gaza getirmemelidir. Pek gurur yapamayacağız çünkü.


Otoritesi sarsılan aslanlar gibi olmayalım. Ortamını terk etmek zorunda kalan aslana benzemeyelim. Ya da daha kötüsü, ayakta savaşmak istesek bile, tek başına bir sırtlan klanının içinde kalmış tecrübesiz bir aslan çaresizliği içine düşmeyelim.


Cevap vermeyelim.
Gerçekler sessizdir, bağırmazlar.


İnandığınız gerçeğe elbette dönüşeceksiniz, ama bu meydanlarda savaşarak olursa, bu dolunayda kaybedersiniz. Hiçbir apoletinize sığınmadığınız, hiyerarşinize güvenmediğiniz, değişen düzen karşısında isyan etmediğiniz üst bir akla ihtiyacınız var. Fizikler ötesi bir sağduyu ile yönetilmesi doğru olacaktır.

Evren yeteri derecede bağıracak biz anlayalım diye zaten, siz sessiz olun, kükremeyin. Eski gerçeğinizden yeni gerçeğinize yolculuğunuz hayırlı olsun !

tumblr_ofkqwpn82b1qas1mto2_1280.jpg


Yükselen Burçlara göre Aslan Dolunay’ının etkileri şöyle;


Yükselen Koç;
Risk almamanız gereken bir dönemdesiniz. Spekülatif olaylara çok açık ortamlarla karşılaşabilirsiniz. Sosyal çevrenizle değişik fikirler üretip değerlendirebilirsiniz ancak henüz aksiyon almamalısınız. Aşk hayatınızda tamam ya da devam gibi bir seçim yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bekar yükselen Koç’lar için enerjisi yüksek zamanlar ancak Merkür Retro başlangıcı, hızlı başlayıp hızlı bitmesine sebep olabilir. Çocuklarınızla ilgili bir karar anında olabilirsiniz.


Yükselen Boğa; Ev, yerleşim, yuva, ailevi her konuda gergin bir atmosfer içinde kalabilirsiniz. Bazı şeylere direnemeyeceksiniz, olanı yeni haliyle kabul etmelisiniz. Taşınma/ev değiştirme, gayrimenkul, arsa, toprak gündemleriniz olabilir, araştırmalar yapabilirsiniz ancak Merkür retrosu başlıyor, dikkat edin. Çok önemli, hayati kararlar almanız, yeni tohumlar ekmeniz gerekebilir. Kariyer, hedeflerinizle ilgili çok kişiyle iletişim halinde olabilirsiniz. Öne çıkabileceğiniz fikirleriniz olabilir.


Yükselen İkizler; Kardeşler, komşular, yakın çevre ile agresif bir iletişimde olabilirsiniz. Zihinsel olarak gergin bir atmosfer içindesiniz. Fikirlerinize çok güvenip ortaya çıkartmak için tetiklenebilirsiniz ancak biraz daha düşünmeye ihtiyacınız olabilir. Zihinsel sakinliğe ihtiyacınız olacaktır. Ticari konularda birden değişen şartlara hazırlıklı olmanız gerekebilir. Eğitim tamamlamak ya da size farkındalık katacak yeni bir eğitime başlamanız doğru olabilir.


Yükselen Yengeç; Maddi konularda çok kafa yorabilirsiniz. Yeteneklerinizi gelire çevirmek istediğiniz konularla ilgili özgüven duyabilirsiniz. Büyük risklere girmeden, dikkatle araştırarak ilerlemek mümkün olabilir. Manevi değerlerinizi tekrar gözden geçirebileceğiniz dönemlerdesiniz. Finansal kaynak arayışınız sonuçlanabilir. Paylaşımlı konular önünüze düşebilir. Ruhsal olarak sezgilerinize güvenebilirsiniz, sorulamalarınızda ve şüphelerinizde haklı olabilirsiniz.


Yükselen Aslan; Çok fazla öne çıkmak istediğiniz bir dönemdesiniz. İşiniz ve ilişkilerinizde pek çok şeyin değişim arifesinde olabilirsiniz. Tamam ya da devam kararları alabilirsiniz. Hayata bakış açınızın aniden değişeceğini gözlemleyebilirsiniz. Fiziksel değişimlere tetiklenebilirsiniz. Gurur ve onurlu davranışlarınız sizi tetikleyebilir ancak gemileri yakmamanız gerekiyor. Karşı tarafa haksızlık yapılmaması, adil olmak için çaba harcamanız gerekecektir.


Yükselen Başak; Kontrol edemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Gizli işler açığa çıkabilir. Bilinçaltınız çok hareketli, kıymetli mesajlar alıyor olabilirsiniz. Yüklerinizden arınmaya tetikleyecektir gökyüzü sizi. Psikolojik olarak kendinizi yorabileceğiniz döngülerdesiniz. Meditasyon, dua gibi ruhsal çalışmalar sizi sakinleştirecektir. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Vücudunuzdaki işaretleri takip etmenizi öneririm.


Yükselen Terazi; Uzun vadeli planlarınızla ilgili bazı kararlar almaya tetiklenebilirsiniz. Sosyal çevrenizde öne çıkacağınız durumlar söz konusu olabilir. Arkadaşlarınızla ilişkilerinizde gerginlikler olabilir. Ebeveyn yükselen Terazi’lerin çocukları ön plana çıkabilir, onların gelecekleri için bazı adımlar atmaya tetiklenebilirsiniz. Bekar yükselen Terazi’lerin çevrelerinde dikkat çekeceği bir süreç, sosyalleşilen yerlerden aşk haberleri gündem olabilir ancak başlangıçlar için doğru zaman değil.


Yükselen Akrep; Kariyer, hedefleriniz, statüyle ilgili ortaya çıkan gündemler olacaktır. Terfi durumları olabilir. Toplum önünde dikkat çekecek olabilirsiniz, öne çıktığınız bir dönem olacaktır. Her türlü hedeflerinizle ilgili bir tamamlanma söz konusu olabilir. İradenizi içten dışa vurabileceğiniz bir zamandasınız. Dipten bir değişim yaşamanız beklenebilir. İçinde bulunduğunuz ortamın değişmesi beklenebillir.


Yükselen Yay; Uluslararası işler, yurtdışı, global konularla ilgili önemli tamamlanmalar söz konusu olabilir. Sizi öne çıkartacak vizyonlar edinebileceğiniz bir dönem. Kolaya kaçmadan, kendinizi geliştirebileceğiniz ne varsa gökyüzü sizi tetikleyecektir. Yüksek bir eğitim söz konusu olabilir, akademik olarak ilerleyeceğiniz yeni görüşler edineceğiniz bir eğitime başlanabilir. Ticari konularda sonuçlar alabileceğiniz bir süreçte olabilirsiniz. Yazma-yayınlama kararları çıkabilir.


Yükselen Oğlak; Gelir paylaşımı konuları önünüze düşebilir. Alacaklar, borçlar, ödemeler, vergi, sigorta, kredi gibi gündemleriniz olacaktır. Kaynak arayışınızla ilgili bir netleşme beklenebilir. Alım, satım, yatırım konularında karar anında olabilirsiniz. Dönüşümünüzü tetikleyen, farkındalıklarınızı yükselten bir gökyüzü konumundasınız. İlham ve yaratıcılığınızı arttıran gelişmeler önünüze gelebilir. Maddi konularda anlaşmalar, sözleşmeler, imzalar söz konusu olabilir.


Yükselen Kova; Her türlü ikili ilişkiler konusunda önemli sonuçlar alacağınız bir zamandasınız. Önemli bir karar anındasınız. İlişkilerde dönüm noktası olabilir. Evlilik, ilişkiler, ortaklıklar konusunda yeni gelişmeler olacaktır. Karşı tarafın desteğiyle önemli fırsatlar yakalayabilmeniz mümkün olabilir. Eski düzenlerin artık yeni bir hale dönüşmesi gerektiğini hissedebilirsiniz ve aniden değişime tetiklenebilirsiniz.


Yükselen Balık; Günlük rutininizde bazı değişimler gözlemleyebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili beklediğiniz şeyler sonuçlanabilir. İşten ayrılma, iş/görev değişimi gibi gündemleriniz olabilir. Sağlığınızla ilgili önemli bir farkındalık edinebilirsiniz. Yeni alışkanlıklar edinmeye tetiklenebilirsiniz. Size hizmet eden kişilerle ilgili değişimler söz konusu olabilir. Evcil hayvanlarınızla ilgili gündemleriniz olabilir. Bilinçaltınız da son derece hareketli, ruhsal çalışmalar iyi gelecektir.




Çağla Akgün
 

aslan2 (1).jpg



Koç ve Yükselen Koç: Aşk evinizde etkili olacak Dolunay ile romantik sürprizlere açık bir döneme giriyorsunuz. Önümüzdeki 10 - 15 günlük dönemde duygusal ihtiyaçlarınız artacaktır. Daha fazla ilgiye ve romantizme ihtiyaç duyacağınız bir dönem sizi bekliyor. Çocuklarla ilgili konularda da sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir. Yalnızsanız sosyal çevrenizden biriyle flört edebilirsiniz. Finansal konularda mümkün olduğunca temkinli hareket etmelisiniz. Spekülatif yatırım araçlarından uzak durun.
Boğa ve Yükselen Boğa: Ev ve aile alanınızda gerçekleşen Dolunay ile hayatınızı temelden etkileyecek kararlar alabileceğiniz 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Aileniz ve işiniz, duygusal yönünüz ile mantıklı tarafınız arasında dengeyi kurabilmelisiniz. Burcunuzda seyahat etmekte olan Uranüs’ün de etkisiyle ani ve beklenmedik kararlar alabilirsiniz. Özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacınız artıyor. Sürpriz değişimler gündeme gelebilir. Siz yine de plansız hareket etmemeye gayret gösterin.



İkizler ve Yükselen İkizler: Kardeşleri, yakın çevreyle kurulan ilişkiler, iletişimi, eğitimleri ve seyahatleri simgeleyen 3. evinizde gerçekleşen Dolunay ile zihninizin daha aktif çalışacağı, daha fazla düşüneceğiniz ve önemli kararlar alabileceğiniz 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Yakınlarınızdan alacağınız sürpriz haberler sizi şaşırtabilir, veya siz alacağınız beklenmedik kararlarla yakınlarınızı şaşırtabilirsiniz. Kardeşlerinizle ilgili beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir. Kısa süreli seyahatler kapıda.
Yengeç ve Yükselen Yengeç: Kişisel kazanımları, finansal konuları ve değer duygusunu anlatan 2. evinizde gerçekleşecek olan Dolunay ile parayla ilgili konular hayatınızın odak noktasına taşınıyor. Önümüzdeki 10 - 15 günlük dönemde bütçenizi daha iyi yönetmek isteyeceksiniz. Finansal konularda bir tamamlanma sürecine giriyorsunuz. Sürpriz kazançlar elde edebilir, bir süredir devam eden finansal problemlerinizde sürpriz çözümlerle karşılaşabilirsiniz. Ancak, bu dönemde beklenmedik harcamalara karşı da dikkatli olmalısınız. Kendinizi değerli hissetmenizi sağlayacak kişiler ve aktiviteler için vakit ayırın.



Aslan ve Yükselen Aslan: Burcunuzda meydana gelen Dolunay ile kişisel meselelerinizin önem kazanacağı, kendinizden emin kararlar alacağınız ve göz önünde olmaktan çekinmeyeceğiniz 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Uranüs’ün etkisiyle iş ve kariyer hayatınızda sürpriz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Hayatınızdaki otorite figürleriyle beklenmedik gerginlikler yaşayabilirsiniz. Evlilik hayatınızda, ikili ilişkilerinizde ve iş ortaklıklarınızda ani bitişler söz konusu olabilir.
Başak ve Yükselen Başak: Aslan burcunda gerçekleşen Dolunay ile içinize döneceğiniz, psikolojinizle ve manevi yönünüzle ilgili konuların önem kazanacağı 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Kontrolünüz dışında gelişen sürpriz durumlar içe kapanmanıza sebep olabilir. Kendinizle baş başa kalmak ve geçmişin değerlendirmesini yapmak isteyebilirsiniz. Özellikle de eğitim, hukuk ve seyahatler alanlarında karşılaşabileceğiniz sürpriz gelişmelere karşı hazırlıklı olmalı, bu alanlarda büyük riskler almamaya özen göstermelisiniz. Terapiye başlamanın tam zamanı!


Terazi ve Yükselen Terazi: Aslan burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile sosyal ilişkilerinizin hareketleneceği ve renkleneceği 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Önümüzdeki günlerde arkadaşlık ilişkilerinizde sürpriz ve beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir. Arkadaşlarınız aracılığıyla tanışacağınız biriyle veya sosyal çevrenizden biriyle flört edebilirsiniz. Finansal konularda da beklenmedik gelişmelere açık bir dönemden geçiyorsunuz. Hayalleriniz, umutlarınız ve idealleriniz doğrultusunda yüklü harcamalar yapabilirsiniz. Ödemekte güçlük çekeceğiniz borçların içine girmemeye çalışın.
Akrep ve Yükselen Akrep: Kariyer evinizde gerçekleşen Dolunay ile iş ve kariyer konularında bir tamamlanma sürecine giriyorsunuz. Üzerinize aldığınız bir projeyi bu Dolunay ile sonuçlandırabilirsiniz veya iş arayışınız varsa bu Dolunay ile çözüme ulaşabilir. Önümüzdeki 10 - 15 günlük süreçte iş hayatınızda başarılarınız da başarısızlıklarınız da daha görünür olacaktır. Özel hayatınızda yaşadığınız stresi işinize yansıtmamaya özen göstermelisiniz. İlişkilerinizde, iş ortaklıklarınızda ve evliliğinizde sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.


Yay ve Yükselen Yay: İnançlar, felsefe ve hayat görüşü konularına daha fazla kafa yoracağınız, vizyonunuzun genişleyeceği ve hayata daha geniş bir çerçeveden bakacağınız 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Günlük hayatın getirdiği sorumluluklardan sıkılabilir, uzaklaşma ihtiyacı duyabilirsiniz. Uzaklarda yaşayan akrabalarınızdan veya dostlarınızdan beklenmedik haberler alabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işlerinizde, hukuki meselelerinizde ve akademik hayatınızda sürpriz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Yüksek öğrenim hayatınızı ilerletme kararı alabilir, master ve doktora başvuruları yapabilirsiniz.
Oğlak ve Yükselen Oğlak: Finansal konuların gündemde olacağı 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Kredileriniz, borçlarınız ve başkalarıyla paylaşım içinde olduğunuz gelirlerle ilgili konular ön planda olacaktır. Finansal hayatınıza çeki düzen vermek isteyebilir, mevcut borçlarınızı yapılandırma sürecine girebilirsiniz. Bir süredir devam eden miras, nafaka gibi davalarınız varsa bu dönemde sonuçlanabilir. Eşinizin veya gelir paylaşımı içinde olduğunuz kişilerin finansal hayatıyla ilgili beklenmedik gelişmeler dolaylı olarak sizi de etkileyebilir. Çocuklarınıza, sevdiklerinize veya hobilerinize yönelik harcamalarınız artabilir.



Kova ve Yükselen Kova: İlişkiler ve ortaklıklar alanınızda gerçekleşen Dolunay ile ikili ilişkilerinizi ilgilendiren konularda önemli kararlar alacağınız 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Evlilik hayatınızda ego savaşları söz konusu olabilir. Yürümeyen ilişkileriniz ve iş ortaklıklarınız bu dönemde ani bir şekilde sonlanabileceği gibi, sürpriz ilişkiler ve ortaklıklar da gündeme gelebilir. Ev ve aile hayatınızda beklenmedik gerginliklerle karşılaşabilirsiniz. Asi tavırlarınız aile üyelerinizden tepki görmenize sebep olabilir. “Ben” ile “biz” arasında dengeyi kurmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Balık ve Yükselen Balık: Çalışma hayatını, sağlığı ve günlük rutinleri yöneten 6. evinizde gerçekleşen Dolunay ile iş yükünüzün ve sorumluluklarınızın artacağı 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Bu dönemde hem bedensel hem de ruhsal sağlığınıza iyi gelecek olan aktivitelere vakit ayırmayı ihmal etmeyin. İş stresi sağlığınızı etkileyebilir. Mesai arkadaşlarınızla iletişim krizleri ve beklenmedik gerginlikler yaşayabilirsiniz. İşinizi ilgilendiren konularda ani kararlar almamaya çalışın. Ufak tefek sağlık problemlerini ihmal etmeyin. Doktor kontrolünden geçmek için önümüzdeki günleri değerlendirebilirsiniz.



Ecesu Serbes
 

28 Ocak 2021 Aslan Dolunayı: Taç giyme törenine hazır mısınız?​


aslan0 (1).jpg

Astrolojiyle ilgilenen hemen herkes, Aslan Dolunayı’nın ana konularını tahmin edebilir. Yaratıcı yönlerinizin, yeteneklerinizin, cesur ve cömert bir lider enerjisine dönüşmesi beklenmektedir. Yaşamın her alanında, alkış alacak başarılara imza atabilirsiniz. Yeteneklerinizi sergilemeye cesaret edememe sebebiniz, beğenilmeme ihtimalini göze alamamanızdır.
Onaylanmak, alkışlanmak, çevre ve toplum tarafından kabul görmek ihtiyacındasınız. Bu ihtiyacınız, yeni yaratımlarda bulunmayı risk olarak değerlendirmenize sebep olmaktadır. Oysa risk, böyle bir dönemde yeni yaratımlardan kaçınmanızdır. Unutmayın; yeniye adım atmaktan korkan yönünüz, bildiği yoldan şaşmama tuzağına daha önce de düştü.



Harekete geçmek ve hedeflerinize ulaşmak konusunda ‘’geç kaldım ya da engelleniyorum’’ psikolojisinde olmanız mümkün. Hareket sahanızı gerçekten daralmış hissediyor, sorunlarınızın çözümü için ne yapmanız gerektiğini bilmiyor da olabilirsiniz. Hatta bildiğiniz çözümleri uygulayamıyor, uygulasanız bile beklenen sonuca ulaşamıyor olmanız da beklenebilir. Hani başlamaktan, ilerlemekten başka çarenin olmadığı eşikler vardır ya? İşte tam olarak o eşiktesiniz.
İlk yapmanız gereken, ilerlemenin önündeki sorunları keşfetmektir. Muhtemel engel, tüm yeteneklerinizi devreye almamış olmanızdır. Yapmanız gereken, yolu değiştirmektir. Şimdiye kadar açığa çıkaramadığınız yeteneklerinize bir şans verin. Tüm gayretinize rağmen, başarılı sonuçlar elde edemeseniz de yeteneklerinizi ortaya koyabilmenin gururunu yaşayın.
Öz arzularınız ya da toplumun beklentileri arasında bir seçim yapmak zorunda değilsiniz. Bu iki konunun dengelenmesi dolunay ödevlerinizdendir. İçinizdeki keyif ve neşeyi serbest bırakın. Toplum, sizin yaşamınıza dair hiçbir şeyi, sonsuza kadar anıları arasında barındırmaz. Yaşama dair unutulmayan, geride kalmayan tek bir an bile yoktur. Öz değerinizi başkalarının övgüsü ya da yergisi belirleyemez. Başarı da başarısızlık da geçicidir. Mühim olan, bu deneyimlerin size öğrettikleridir.
Özgürleşme isteğiniz, cüretkâr ve öfkeli davranışlarda bulunmanıza veya bencillik etmenize sebep olmasın. Duygusal hassasiyetiniz arttığı için daha fazla sevgi ve şefkate ihtiyaç duymaktasınız. Duygusal açlığınız ve takdir beklentiniz öfkeye veya suistimale dönüşmemelidir.



Dolunayın bir taç giyme merasimine dönüşmesi mümkün. Hem kendinizi hem toplumu yüceltecek adımlar atmanız koşuluyla, elbette. Krallığınızı, topluma örnek atılım ve yaratımlarda bulunma temelleri üzerine kurmalısınız. Ruhunuzun arzusunu yerine getirmek için kalbiniz, aklınız ve bedeniniz birlikte çalışır. Dolunay, yarım kalan, bir türlü sonuçlanmayan konuları tamamlamak için fırsatlar zamanıdır. Özgür ve özgün zihinler, bireyin ve toplumun maddi-manevi konularda beslenmesini, yücelmesini destekleyen projelere imza atacaktır. Coşku, tutku ve cesaretle yol almayı; aşırı özgüvenli, umursamaz davranışlarda bulunmakla karıştırmayın. Siz geleceğinizi yaratmaya aday olun, yola çıkın ve cesaretinizin taçlandırılacağı alana odaklanın.

aslan0 (2).jpg

Hangi alanda taç giyeceğinize dair yorumlar, burçlarınıza göre aşağıdaki gibidir.



KOÇ
Odağınız ikili ilişkiler, neşe ve keyif veren konular olmalıdır. İlişkilerinizde yaşadığınız sorunları, hayata daha iyimser bakarak çözemeyebilirsiniz. Dolunay döneminde, yüksek tepkiler vermekten kaçınarak, kendinizi ifade etme gayretinde olun. Uzun zamandır sosyal yaşamdan soyutlanmış olmak keyfinizi kaçırmış olabilir. Yenilikler yapmak, sanatsal faaliyetlere katılmak enerjinizi yükseltebilir. Çok çalıştığınız dönemleri özlemiş olabilirsiniz. Yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz yeni işlerde kendinizi deneyebilirsiniz. Orijinal planlar orijinal sonuçlar verecektir. Sizi para kazanma konusunda keyifli bir dönem bekliyor.








BOĞA
Odağınız aile, yuva, iş ve para konularında özgürleşmek. Özellikle iş-meslek konuları sebebiyle bir değişimin eşiğindesiniz. Toplum tarafından bilinir olduğunuz durumlar gündeminizi meşgul edecek gibi görünüyor. Ev ve aile hayatınızı yakından ilgilendiren kararların alınacağı bir zaman dilimindesiniz. Bir hakkın sahibine teslim edilme zamanının geldiğini düşünebilirsiniz. Şimdi iyi haberler alma vakti. Aile bağları, yuva teması, ev değişikliği gibi pek çok gündeminiz olacaktır. Size düşen, bu dönemde aileniz için elinizden geleni yapmak ve çıkabilecek sorunlara karşı cesur ve güçlü davranmaktır. Uzun zamandır yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı ortaya koyacak bir ortamda olmamıştınız, keyfini çıkarın.








İKİZLER
Odağınız eğitimler, ticari konular veya seyahat planlarınız olabilir. Planladığınız seyahatlerde zamanlamaya dikkat edin. Yurtdışındaki işler ya da kişiler iki ayağınızı bir pabuca sokmanıza sebep olabilir. İç sesinize güvenin. Olması gerekeni, olması gerektiği anda, olması gerektiği gibi yapabilmek konusunda destekleneceksiniz. Yakın çevrenizdeki insanların iletişim sorunlarının sizi germemesine dikkat edin. Neşeli ve keyifli enerjiniz yaratımınızı besleyerek yeni kazanç kapılarına, büyük hayallerinize kavuşmanıza vesile olabilir. Siz kendi alanınızı ve kazancınızı koruma konusunda özenli olmak zorundasınız. Kimseye taviz vererek emeklerinizi yok saymalarına izin vermeyin; ego ve öfkeye de kapılmayın.








YENGEÇ
Odağınız, özellikle maddi konularda özgürlüğü nasıl tesis edeceğinizdir. İş ve para konularında size kısıtlı hissettiren koşullardan kurtulmanız gerekiyor. Bu kısıtlılığın temel sebebi geçmişten gelen borçlar ve krediler olabilir. Belki yeni bir ortakla ya da yeni bir iş kolunda çalışmaya başlayarak daha fazla kazanabilirsiniz. Biraz gayretle borçlardan kaynaklanan baskıdan, dolayısıyla yaratımınızı kısıtlayan koşullardan özgürleşin. Size maddi-manevi anlamda huzurlu hissettirecek en ufak değişiklik bile motivasyonunuzu yükseltir. Başarılarınızın onaylanması, takdir görmesi sizi daha da yüreklendirecektir. Karanlıktayım, dipteyim demelerinizin üstüne yüzlerce kez Güneş doğdu. Bu defa başaracağınıza, başarı ve mutluluğu hak ettiğinize inanın. İnanın ki, Güneş bir başka doğsun.








ASLAN
Odağınız, size özel her şey olabilir. Dolunay sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal anlamda tüm ihtiyaçlarınızı gözden geçirin. Belki yaşam alanınızda, belki dış görünüşünüzde değişiklik yapmak isteyeceksiniz. İş, ilişkiler, ortak çalışmalar size kendinizle ilgilenmeyi unutturmuş olabilir. Artık yaşamın her alanında varlığınızı hissetme, hissettirme zamanı geldi. Herhangi bir muhalefetle karşılaşırsanız sükûnetle cevap vermelisiniz. Maddi-manevi koşullarınızda gerçekleşecek olan ilerlemenin önüne öfkeniz ya da başkalarının egosu geçmesin. Yaşamdan en zevk aldığınız koşulları yaratın, bunu kendinize borçlusunuz. Fiziki koşullarınızı yapılandırmanız, yenilemeniz, kendinizle yeterince ilgilenmeniz altın değerinde sonuçlar verebilir.








BAŞAK
Odağınız, günlük görev ve sorumluluklarınızla başa çıkma yollarınız olmalıdır. Aksayan, yolunda gitmeyen basit konular bile iç dünyanızda derin yaralar açıyor. Aslında kendinizden bile gizlediğiniz pek çok kaygıya sahipsiniz. Dolunay enerjisini bu konularda farkındalık geliştirmekte kullanmalısınız. Korku ve kaygılardan uzaklaştıkça günlük yaşamdan daha fazla keyif almaya başlayacaksınız. Sahip olduğunuz korkular, gerçek olmayan güvenlik alanları yaratmanıza sebep olabilir. Hatta bağımlılıklara (korkuya, dostlara, acıya bağımlılığa vb.) yol açabilir. Tüm yetenek ve yaratıcılığınızı devreye almak sizi daha cesur birine dönüştürecek. Faydasız ortamlardan, kişilerden ve ortamlardan uzaklaştıkça enerjinizi en doğru alana yönlendirebileceksiniz.








TERAZİ
Odağınız aşk ve para konularıyla sosyal yaşamınız arasında denge kurmak olmalıdır. Aşk ve para konusunda yaşanan sorunların yaşamınızı alt üst etmesine ya da hayatın içindeki diğer konuların (arkadaş ilişkileri, günlük olaylar vb.) ilişkilerinize yansımasına dur deme vakti geldi. Dengeyi kurduğunuz anda işlerin kendiliğinden yoluna girdiğini, sorunların ortadan kalktığını göreceksiniz. Siz yaşamın her alanını daha güzel kılabilme yeteneğine sahipsiniz. Başka kaynaklara veya kişilere ihtiyaç duymadan bunu yapabilirsiniz. Maddi-manevi konularda borçlanmadan yepyeni kaynaklar yaratabilirsiniz.








AKREP
Odağınız, kariyerinizde ne şekilde parlamak istediğiniz olmalıdır. Kariyer yaşamınızda ne tür engellerle karşılaşıyorsunuz? Aile, yuva ve ilişkiler konusunda hassasiyetiniz varsa, bazı köklerin kopması gerekmektedir. Özgür ve cesur ruhunuzun önündeki engeli görebilmelisiniz. Köklenmenin, yeni bir yuva kurmanın vakti gelmiş olabilir. Kendinize ve iş birliği içinde olduğunuz kişilere yüklenerek vakit kaybetmeyin. Gündeminiz kaçırılmış fırsatlar, kaybedilmiş haklar, uğranmış haksızlıklar değil. Bu defa daha çok çalışmanız değil, yeteneklerinizi sergilemeniz gereklidir. Yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirmekten keyif alabilirseniz, kazancınızın da arttığını göreceksiniz. Gücünüzün kaynağı ne geçmiş ne de gelecek; yalnızca yaratıcı kimliğiniz.








YAY
Odağınız, yaşamınıza nasıl ve nerede devam etmek istediğiniz olmalıdır. Gelişiminizin önünde ne tür engeller ya da kimler var? Muhtemelen yakın çevrenizle iletişiminizi, bağlılıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Yakın çevrenizle kurduğunuz bağların zaafa dönüşmesinin zararlarından özgürleşmelisiniz. Büyümek, yurtdışına açılmak için kendinize inanmaya ihtiyacınız var. Alınması gereken eğitimler, keşfedilmesi gereken ülkeler için adım atacak cesareti bulmalısınız. Kimseyi kırmamak için ufkun ötesindeki hayallerden vazgeçemezsiniz. Siz uzak yollarda öğrenecek, büyüyecek ve kendinizi gerçekleştireceksiniz. Yüksek ideallerinize ulaşmak için cesur ve iradeli olma gayreti göstermelisiniz.








OĞLAK
Odağınız, ortak kazanç ve paylaşım içinde bir yaşam isteyip istemediğiniz olmalıdır. Size aşk ve para konularında uzanan eli tutmaya gönüllü müsünüz? Büyük ihtimalle maddi-manevi koşullarınızda daralmalar başlamıştır. İçinizde paylaşıma direnen tarafınız yaşam ritminizi bozuyor. Belki ortak değerler oluşturmaktan keyif alma vakti gelmiştir. Özel alanlarınızın ihlal edileceğini düşünüyor, kendinizle baş başa kalamamaktan korkuyorsunuz; ancak sorumlulukları, mekanı, zamanı vb. paylaşmanın ruhunuza katkısını küçümsemeyin. Siz kalbinizi, yaşamınızı paylaşabileceğiniz insanlara ve durumlara yöneltmelisiniz. İş yaşamında gösterdiğiniz istikrarı duygularınıza da gösterin.








KOVA
Odağınız ikili ilişkiler, ortaklıklar veya evliliğin size tuttuğu aynada öz arzularınızı görmektir; yani ‘’Ben mi biz mi?’’ sorunları yaşayabilirsiniz. Kendini topluma feda eden, paylaşımcı birisiniz. Toplumsal düzeydeki vericiliğinizi ikili ilişkiler ve ortaklıklarda uygulayamazsınız. Büyük olasılıkla kendi arzularınız ile ilişkinin-ortaklığın gereklilikleri arasında kalmak sizi yoruyor. Kendinizi adamadan ilişki kurmayı öğrenmeniz gerekiyor. İkili ilişkiler-ortaklıklar, size ben-biz dengesi kurabilen ve benliğini koruyabilen biri olmayı öğretecek. Diğer insanların, grupların ve kolektif sahada bulunan tüm mevcudatın hayrına sonsuz bir çabaya sahipsiniz. Şimdi bu enerjiyi kendiniz için kullanma cesareti göstermeniz gereken bir dönemdesiniz.








BALIK
Odağınız, günlük yaşamınızın akışını ve iş-meslek konusundaki başarınızı etkileyen ‘’korkularınız’’ olmalıdır. Aslında geçmişte kalan hayal kırıklıkları ve kaygıların ara ara kendini hatırlatmasından başka bir sorununuz yok. Hayatın size sunduğu güzelliklerle mutlu olmayı mı, yoksa ‘’Ya bunları da kaybedersem?’’ endişesiyle boğuşmayı mı istiyorsunuz? Şu ara bilinçaltı tuzakları beslemek ve içe kapanmak için uygun bir zaman değil. Kendinizi sabote etmekten, korkulara sığınarak tembellik etmekten kaçının. Bir lider gibi cesur, atılımcı, öngörülü davranarak başarabildiğinizi hem kendinize hem sevdiklerinize ispat edebilirsiniz.





Gökyüzünü dinleyin.

Astrolog Seçkin İlbuğa​

 

Eklentiler

  • aslan0 (1).jpg
    aslan0 (1).jpg
    191,1 KB · Görüntüleme: 45
aslan2 (3).jpg


Aşk hayatımızda hızlı sürprizler yaşayabilir, fevri davranışlar sergilenebilir, cinsellik konuları gündemde olabilir. Liderler, yöneticilerle ilgili skandal, ani bir haber alabiliriz.

Kaza ve sakarlıklar gündemde olabilir. Dünya genelinde de Uranüs ve Mars, Jüpiter ve Güneşin yaptığı açıları da göz önünde bulunduracak olursak hava şartları, elektriksel kazalar, hava yolları ile ilgili sıkıntılı haberler, fırtınalar, doğa olaylarında hareketlilik olabilir. Deprem hareketliliği de mümkün. Dikkat etmekte fayda var.

Bireysel olarak sabit burçlar daha çok etki altında olacak. Yani Aslan, Kova, Boğa, Akrep burçları. Özellikle doğum haritanızda kişisel gezegenleriniz, güneş veya yükselen burcunuz 9 derece ve yakınlarındaysa (+,- 5) daha etki altında olursunuz.

Dolunaylar ruhsal ve bedensel olarak bizleri etkiler. Sağlıksal olarak kalp ve dolaşım sistemi, hormonal sistemler, nörolojik sıkıntılar yaşanabilir. Dolunaydan 3 gün öncesi ve sonrası özellikle bu etkiler olabilir. Bunları bilerek daha kontrollü, temkinli ve sağduyulu davranarak Dolunay’ın sıkıntı veren enerjilerini kontrol etmek mümkün…

Gelelim burçlar hangi konularda gündem yaşayacak?







Koç ve Yükselen Koçlar;

Aslan Dolunay’ı sizlerin 5. Evinde. Sizin için keyifli, heyecanlı bir dolunay. Özellikle aşk hayatınız, size keyif veren eğlendiğiniz konularda güzel etkiler verebilir. Parasal olarak da şanslı olduğunuz kadar da temkinli davranmakta fayda var. Harcamalarınızı kontrollü yapmalısınız. Çocuklar ile ilgili de ani gelişmeler yaşayabilir ve sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Hamilelik, çocuk kararı alma gibi.







Boğa ve Yükselen Boğalar;

Dolunay sizin gibi sabit burçta ve önemli etkiler altında olacaksınız. Özellikle kişisel haritalarınızda 9 derece ve yakınlarında Uranüs, Mars burcunuzdayken hızlı ve sürprizli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Özellikle ev, aile, yuva, yaşadığınız çevre, gayrimenkuller ile ilgili ani değişimler, sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Özellikle doğum haritanızda kişisel gezegenleriniz, güneş veya yükselen burcunuz 9 derece ve yakınlarındaysa (+,- 5) daha etki altında olursunuz.







İkizler ve Yükselen İkizler;

Aslan Dolunay’ı sizin eğitim,yakın çevre, kardeş, komşular, kısa seyahatleriniz ile ilgili gündem oluşturacak. Yaratıcılığınızın ve önemli farkındalıklarınızın olduğu dönemdesiniz. Özellikle kendinize yatırım yapacağınız enerjiler hakim. Dijital platformlarda da teknolojik konularda da gelişmeler yaşayacağınız bir dönem olacak.







Yengeç ve Yükselen Yengeçler;

Aslan Dolunayı sizin kazanç, para evinizde olacak. Beklemediğiniz yerlerden bir kazanç gelebilir. Prim alabilir, ani bir kazanç ya da geçmişte unutulmuş bir borcun dönüşü de olabilir. Aynı zamanda harcamaları kontrollü yapmalı ve yatırımlarda da dikkatli kararlar almalısınız. Gelir-gider dengeniz, alış verişleriniz, kazançlarınız konusunda dengeli davranmakta fayda var.







Aslan ve Yükselen Aslanlar;

Dolunay burcunuzda. Özellikle 25 Temmuz ve 5 Ağustos arası doğduysanız, bireysel gezegenleriniz ve yükselen burcunuz 9 derece ve yakınlarındaysa sabit burçlardaysa fazla etkiler altında olabilirsiniz. Farkındalığınızın arttığı bir dönemdesiniz. İlişkiler, kariyer genel sağlığınız ile ilgili dönüşümler içerisinde olacaksınız. Ebeveyn, otorite kişilerle stresli ilişkiler yaşayabilirsiniz. Yer değişikliği olabilir. Özellikle partner ve evlilik konularınızda sürpriz kararlar, değişimler yaşayabilirsiniz.

Yaşamınızda biraz hızlı gelişmeler söz konusu.







Başak ve Yükselen Başaklar;

Dolunay iş hayatınızda mesleki olarak konularda hızlı gelişmeler ortaya çıkabilir. Bilinçaltınızda önemli farkındalıklar da yaşayabilirsiniz. Özellikle yurtdışı, teknoloji alanında gelişmeler yaşayabilirsiniz. Dolunayın getireceği ani haberler ile ilgili değişimler yaşayabilirsiniz. Genel sağlık konularınızda değişimler, beslenme düzeni oluşturma gibi radikal kararlar alabilir, sağlığınızla yakından ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Çalışma koşullarınızın değişmesi de söz konusu olabilir.







Terazi ve Yükselen Teraziler;

Dolunay aşk konularında siin destekçiniz. Sürpriz aşk gelişmeleri gündemde olabilir. Heyecanlı bir aşk hayatına adım atabilir, mevcut ilişkileriniz heyecanlanabilir. Çocuklar ile ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Para konularına bira dikkat etmelisiniz. Genel para enerjinizde sürpriz gelişmeler söz konusu. Güzel sonuçlar alırken riskli konularda temkinli davranmalısınız. Bir yatırım yaparken riskleri uzun vadeli düşünmekte fayda var.







Akrep ve Yükselen Akrepler;

Dolunaydan en güçlü etki alan burçlardan birisiniz.

Aslan burcundaki Dolunay sizi kariyer alanında parlatabilir. İş hayatınızda, statünüzde önemli gelişmeler olabilir bu dönemde. Toplumsal statünüzde değişimler yaşamanız söz konusu. Örneğin terfi alma, evlenme, kariyerde başarı , unvan sahibi olma… Jüpiterin de desteği sizlerle.

Uranüs ve Mars’ın etkilerinden kaynaklı ani yol ayrımları, ilişkilerin veya işbirliklerin sonlanması söz konusu olabilir.







Yay ve Yükselen Yaylar;

Aslan Dolunay’ı sizin için çok şanslı bir dolunay. Bazı hedeflerinize kavuşabilirsiniz. Dijital platformlardan fayda sağlayabilirsiniz, akademik konular, eğitim konularında verim alabilir kendinizi hedeflerinize kavuşturabilirsiniz. Sosyal medya üzerindeki belirsiz olan konuların netleşmesi, daha önce yaptığınız çalışmaların sonuç vermesi ve dönüşmesi de mümkün görünüyor.







Oğlak ve Yükselen Oğlaklar;

Aslan Dolunayı sizin için de parasal konuları etkiliyor. Kredi bekliyorsanız alabilirsiniz ya da yapılandırmak olabilir. Uzun vadeli kazançlarınızla alakalı konular gündeme gelebilir ve girişimlerde bulunabilirsiniz. Daha önce yapmış olduğunuz yatırımların sonucunu alabilirsiniz. Tabii bu yatırımlarda, maddi konularda stres yaratan durumların önüne geçmek için daha az riskli davranıp, ölçüp tartmakta fayda var.







Kovalar ve Yükselen Kovalar;

Aslan Dolunay’ından en fazla etki alan burçlardan birisiniz. Bu arada Güneşiniz de Jüpiter ile kavuşum içerisinde. Özellikle Ocak sonu, Şubat’ın ilk haftası doğan Kova burçları daha şanslı etki altında olacak. Jüpiter maddi manevi gelişme sunabilir. Evlenmek, iş alanında büyümek adımlarınızda güzel verimler alabilirsiniz. Uranüs ile Mars 4. Evinizde sizi biraz gerebilir özellikle ailesel, gayrimenkul ve yaşam alanınızda ama bu gerilimler de sizin güzel değişimlerinize sebebiyet verebilir. Çalışma ortamlarınızda değişim yaratabilir. Gelişmeniz ve büyümeniz için gerekli. Genel sağlığınıza , nörolojik sorunlara dikkat etmelisiniz. Ailenizin genel sağlığı ile ilgili haberler de alabilirsiniz.







Balık ve Yükselen Balıklar;

Aslan Dolunayı sizin 6. evinizde. İş hayatınız ve mesleki konularınızda netleşebilir ve gelişmeler yaşayabilirsiniz. İş ortamınızda özellikle teknolojik araç gereçler ile ilgili arızalar yaşayabilirsiniz. Genel sağlığınız, zararlı alışkanlıklarınızı bırakmanız ve kendinize dönüşüm yaşamanız olabilir. Evcil hayvan edinme kararı alabilirsiniz. Ya da varsa evcil hayvanınız onların genel sağlığı ile meşgul olabilirsiniz.





Aydanur Koşar Çelik
 
aslan1 (1).jpg

KOÇ

28 Ocak dolunayı güzel başladığınız aşk hayatında ay sonunda krizler yaratabilir. Flört aşamasında olan bir durumda hemen önyargılı olmayın. Çocuklarınıza da dikkat etmelisiniz.

BOĞA

28 Ocak’ta Aslan burcundaki dolunay yakınlarınızla ilgili krizler yaratabilir. Ailede birinin rahatsızlığı gündeme gelebilir. Sizler de hem ruhsal hem fiziksel olarak sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

İKİZLER

28 Ocak Aslan burcundaki dolunayda ise kardeşleriniz, akrabalarınız gündeme düşebilir. Eğitimde sınavlarınız varsa çok dikkatli okuyun. Söylediğiniz sözler eleştiri alabilir.


YENGEÇ

28 Ocak Aslan dolunayında değerli eşyalarınıza, paralarınıza dikkat etmelisiniz. Yüklü ödemeler altına girmek için iyi bir zaman değil.

ASLAN

28 Ocak’ta sizlerin burcunda agresif bir dolunay oluşuyor. Ay biterken sizi bu gerecektir. Gerek sağlık gerek aşk gerekse iş her konuda dikkatli olmalısınız.

BAŞAK

28 Ocak dolunayında sağlık konuları karşınıza gelebilir. Bu beklenmedik bir ağrı veya rahatsızlık olabilir. Ayrıca geçmişte bitti dediğiniz bir mesele yine karşınıza gelebilir.


TERAZİ

28 Ocak Aslan dolunayında çevrenizde duyduklarınız can sıkabilir. Arkadaş ortamında söylenenler kalp kırabilir. Aşk hayatında olayları büyütmemeye dikkat edin.

AKREP

28 Ocak Aslan dolunayı agresif geliyor. Sizleri kariyer hayatında zorlayabilir. Beklenmedik şeyler yaşayabilirsiniz. Evin içinde elektrikli, yanıcı aletlere dikkat edin.

YAY

28 Ocak Aslan dolunayı karamsar yapabilir. Sizi aşağı çeken insanlar çoğalabilir. Ayrıca, agresif etkiler sizi seyahatlerinizde zorlayabilir. Eğitimde haksızlıklar yaşayabilirsiniz.


OĞLAK

28 Ocak Aslan burcundaki dolunayda paranıza dikkat edin. İnternet harcamalarında dolandırıcılık olmasın. Miras konusu varsa hakkınız yenilebilir iyice kontrol edin.

KOVA

28 Ocak Aslan dolunayında evliliğinizde agresif zamanlar yaşayabilirsiniz. İlişkinizde var olan sorunlar büyüyebilir. Kendinizle ilgili alacağınız kararları bekletin yanlış olabilir.

BALIK

28 Ocak dolunayı sizler için de sert olacak. Sizler bu dolunayda sağlığınızı ihmal etmeyin. Evcil hayvanınız varsa ona da dikkat edin. Ofis ortamında beklenmedik şeyler yaşanabilir.


Astromeri
 

Yılın ilk dolunayı Aslan burcunda gerçekleşiyor. Show zamanı! 28 Ocak saat 22:15’te Aslan burcunda dolunay gerçekleşiyor. Küllerin yeniden alevlendiği ve kararsız kaldığınız konularınızda bir seçim yapacağınız bir dönemi kapsıyor.​


aslan2 (2).jpg

Koç:

Aslan dolunayında yaratıcılığınızı dış dünyaya sunarken, kendinizi ifade ediş şekliniz de bazı değişiklikler yapabilir çağın gerekliliğinde yeni formatla hayata adım atabilirsiniz.



Boğa:

Aslan dolunayında temellerini sağlam attığınızı düşündüğünüz her konuda bir sarsılma yaşayarak, derinlere uzanan köklerinizin verdiği bilgi ile yeni bir düzenlemeye gidebilirsiniz.




İkizler:

Aslan dolunayında yakın ilişki kurduğunuz çevrenizle iletişim sisteminiz uyarı verirken yeni bir iletişim ağı kurmanın vaktinin geldiğini deneyimleyebilirsiniz.






Yengeç:

Aslan dolunayında kendinizi özdeşleştirdiğiniz değerleriniz de gücün önemini fark ederek yeni bir kişisel oluşuma gidebilirsiniz.




Aslan:

Aslan dolunayında bütün spot ışıklar üzerinizde patlarken gözlerinizin kamaştığı o anlarda yeni bir içsel keşfe doğru yelken açabilirsiniz. Alevlerin sıcaklığında yürürken her adımınızda yeni bir başlangıcın mimarı olacaksınız.






Başak:

Aslan dolunayında tam anlamıyla sonlanma yaşayarak yeni bir başlangıca filizleneceksiniz.




Terazi:

Aslan dolunayında amaçlarınız da kararsızlık yaşayarak yine kendinizi bitiren düşüncelere dalabilirsiniz. Kendinizi asla manipüle etmeyin. Şu an olanlarda bir suçunuz yok. Sadece güvenmek istemiştiniz. Yeniden deneyebilirsiniz.






Akrep:

Aslan dolunayında kendinizi ön plana çıkarmak isteyerek liderlik ve güç basamaklarından ilkini adımlayabilirsiniz. İlişkilerinizde geldiğiniz son sizleri üzmesin. Bu aslında yeni bir başlangıç.




Yay:

Aslan dolunayında arayışlarınızda değişikliğe giderek yeni bir felsefe edinebilirsiniz. İş hayatınızda büyük değişimlere hazırlıklı olun.






Oğlak:

Aslan dolunayında tutunduğunuz dalı kendi elinizle kesmek isteyebilirsiniz. Yorulduğunuz konularda kendinizi dinlemek istiyor olabilirsiniz. Aşk hayatınızda büyük bir düzenlenme gelecek.




Kova:

Aslan dolunayında özgürlüğünüzün kendi tutsaklığınız olduğunu fark ederek, ilişkilerinizde yeni serüvene doğru adım atabilirsiniz.




Balık:

Aslan dolunayında hizmeti kendinize yapmaya karar vererek verimli bir çağın ilk oksijenini alacaksınız. Yeni bir başlangıcın başındasınız. Cesur olun.






Aygül Aydın
 

aslan0 (3).jpg

İlahi mesajlar illa biri aracılığı ile gelmek zorunda değil; yaşanılan bir olay, duyulan bir söz, bir düşünce veya bir duygu olarak bir çiçekten, patili arkadaşlardan, cansız duran bir eşyadan, kısacası her şeyden akabilir. Pandemi de bu araçlardan bir tanesi. Hala da öğretmeye, değiştirmeye ve dönüştürmeye devam ediyor. Sosyalleşmenin ne demek olduğunu, bireyin topluma ihtiyacı olduğunu ama adı üzerinde bireyin, bireyselliğini yitirmeden var olabilmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Bu Aslan Dolunay’ının temalarından bir tanesi, “topluluk içinde özgür olabilmek.” Topluluğa ait olmaya devam ederken aynı zamanda da kendini özgürleştiren bir kişi olabilmek. Ödevimiz bu. Ders anlaşılana kadar isyanlar, halk ayaklanmaları ve akabinde de doğal afetler yaşanmaya devam edecek.

Özgürleşmenin bir üst boyutu ise nefs terbiyesi. Kendinizi sıkı sıkıya tuttuğunuz ama sizi çıkmaza sokan maddiyattan sıyrılmak. Ama burada demek istediğimiz para kazanmayalım, yemeyelim, içmeyelim değil.

Burçları aks olarak düşünmek gerekir. Aslan, keyif almakla ilgilidir. İnsan olarak hayattaki her şeyden keyif almak; yiyerek, içerek, sahnede olarak, hediyeleşerek, yeteneklerini kullanarak. Ancak o doyumu aldıktan sonra Kova’ya gidebilirsiniz. Ve ancak o doyumdan sonra gözünüzü içinde bulunduğunuz topluma çevirebilir ve bütünü görmeyi başarıp bütün için, doğa için ve insanlık için adım atabilirsiniz.
Dolunay; ‘araç olması gereken ama amaç haline getirdiğin her şeyden kurtul ki özgürleşebil, özgürleş ki kolektife katılabil, katıl ki dünyayı güzelleştirebil, güzelleştir ki yaratılışına layık bir yer haline getir’ diyor.

Şimdi düşünmeye odanızdan başlayın ve kullanmadığınız eşya, kıyafet, araç, gereç hepsini ihtiyacı olanlara verin ve bağışlayın. Kolektife hizmet edin. Sonra düşünmek için mutfak, salon, ofis ve zihninize gelin. Bir sürü düşünce yumağı var. Yarım yarım bir sürü hayal var. Toparlayın. Sadeleşin. Sonra da duygularınız… Yarım kalan veya takılı kalınan duygular, bırakın aksın gitsin. Hafifleyin. Geriye kalan ise özünüz olacak.

Ancak o zaman cevherinizi ve içinizdeki ışıl ışıl parlayan sevginizi görebileceksiniz. O sevgi ise dünyayı iyileştirecek olan ilaç.

aslan1 (2).jpg

Dolunay’ın burçlara etkisi​


Koç burcu​

Hayattan keyif almayı öğrendiğiniz bir hafta olacak. En azından bu konu hakkında kafa yorduğunuz bir dönem. Çocuklarınızla daha çok vakit geçirmek isteyebilir, hobilerinize ya da spora daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Yaratım gücünüzü önce kendi hayatınızı sonra da etrafınızdaki kişileri neşelendirmek için kullanabilirsiniz.

Boğa burcu​

Bu dönem işinizle ya da evinizle çok meşgul olabilirsiniz. Bu ikisi arasındaki dengesizlik özel hayatınıza da yansıyor. O yüzden kendinizi en çok hangi alanda yoruyorsanız ya da vaktinizi en çok nerede harcıyorsanız bunu azaltmak için uygun bir hafta. Bu anlamda ailenize de örnek olabilir, kendinizi daha verimli ve üretken hissedebilirsiniz.

İkizler burcu​

İletişimsel olarak bazı anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz, özellikle de iş hayatında. Bunun dışında eğitim ile ilgili beklentileriniz varsa kursa yazılmak ya da başka bir eğitime başlamak için uygun bir hafta. Kendinizi yakın çevrenize daha rahat açabilirsiniz. Onlardan daha fazla ilgi görmek isteyeceğiniz bir haftadasınız. Bunu onlara söylemeyi ihmal etmeyin. Kadınlarla daha fazla iletişim içerisinde olabilirsiniz.

Yengeç burcu​

Bu hafta aşırı tüketim yapmış olduğunuzu fark edebilirsiniz. Bu anlamda bazı önlemler ve çözümler yaratmanızda fayda var. İhtiyaçlarınızın dışında harcama yapmaya meyillisiniz. Bütçe planlaması yapmanın zamanı geldi. Bunun dışında kendi değerinizi anlamak için kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Unutmayın, sizin tek rakibiniz yine sizsiniz.

Aslan burcu​

Özel hayatınızı ve bunun siz ile aileniz üzerindeki etkilerini gözlemleyeceğiniz ve tekrar gözden geçireceğiniz bir haftadasınız. İlişkiniz olmasa bile yaşadığınız ilişkilerdeki rolünüzü, alma-verme dengenizi, üslubunuzu, beklentilerinizi ve sunduklarınızı masaya yatırmalı ve objektif bir şekilde analiz etmelisiniz. Aile hayatınızın geleceği için önemli bir dönem olacak.

Başak burcu​

Başkalarına yaptığınız yardımlar, hizmetler, iyilikler bir yana, siz ne istiyorsunuz? Kendinizi nasıl şekillendirmek istiyorsunuz? Bundan sonra hayatınızda ne olarak ve nasıl ilerlemek istiyorsunuz? Bunları gözden geçireceğiniz bir dönem. Günlük rutinlerinizi değiştirme zamanınız gelmiş olabilir. Sağlığınıza daha fazla hassasiyet göstermenizde fayda var.

Terazi burcu​

Hayatınızda hep denge kurmaya çalıştınız. Nazik davranmaya, iki tarafı da anlayıp orta yol bulmaya çalıştınız. Şimdi kendinizin yalnızken ve kalabalık içindeyken nasıl hissettiğinizi anlamanız gereken bir dönemdesiniz. Kendi bireyselliğinizi ve toplum içindeki duruşunuzu tekrar değerlendirmenizde fayda var. Kalabalıklara ayak uydurma konusunu abartıp kendi isteklerinizi göz ardı ediyor olabilirsiniz.

Akrep burcu​

Görev ve sorumluluklarınızı tekrar gözden geçirmenizin zamanı geldi. Bu sefer kendinizi ön planda tutup ilgi görmek ve gözükmek isteyebilirsiniz. Bu durum size absürt gelse de zaman zaman herkesin buna ihtiyacı vardır. O yüzden kendi isteklerinizi duyurduğunuz ve kişileri buna göre yönlendirdiğiniz bir hafta olabilir.

Yay burcu​

Kendi hayatınızı anlamlandırmaya çalışırken bir yandan da günü kurtarmaya çalışıyor olabilirsiniz. Olan ile olmasını istedikleriniz arasındaki zıtlık ve bundan doğan gerginlik günlük hayatınıza yansıyor ve çalışma hayatınızı da etkiliyor. O yüzden yapmak isteklerinizi ya da olmak istediklerinizi tekrar gözden geçirmenin zamanı geldi. İş değişikliği yaşanabilir.

Oğlak burcu​

Yaşadığınız bazı olaylar neticesinde kırılmış, gücenmiş olabilirsiniz. Aslında onlar kendinizi geliştirmeniz ve değiştirmeniz için güdüleyen olaylar. Şimdi kendi değerinizi tekrar inşa etmenizin zamanı. Kendinize olan inancınıza sahip çıkın. Bu hafta maddi konularda da gelişmeler yaşanabilir.

Kova burcu​

İkili ilişkilerde güzel gelişmeler yaşanabilir. Kendinizi diğer kişilere çok daha rahat anlatabileceğiniz bir dönem. Bununla birlikte kendinizi ve yapmak istediklerinizi tekrar gözden geçirebilir, fiziksel değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Bazı yetenekleriniz ve becerileriniz ışığında kariyer hayatınızı da renklendirebilirsiniz.

Balık burcu​

Bu dönem çalışma arkadaşlarınız ile duygu dünyanızı paylaşabilirsiniz. Bunu yaparak kendinizi müdahalelere açık hissedebilirsiniz ama yine de onlara içinizi açmak sizi iyi hissettirecek ve rahatlatacaktır. Şimdiye kadar içinizde biriktirdiğiniz duygularınızı yakın çevrenize aktarmak için uygun bir dönem. Tutmaya çalıştığınız taktirde biraz sert çıkışlar yaşayabilirsiniz.



Astrolog Damla Güleç
 
X