• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 yaşında üniv okumak

Ikıncı ogretım ıng ogretmenlıgı kalkmamış olsaydı cok ıyı olacaktı

Ya hep bole oluyor ben bıse ıstesem son anda trenı kaçırmış oluyorum

belki çok farklı düşünüyorum pek çoğunuzdan ama yine anlatmalıyım diye düşündüm.
Ben ingilizce öğretmenliği yaptım 3 yıl.1 yıl kadar önce de istifa ettim.çünkü çok farklı şeyler öğrendim.daha önce bana anlatılmayan şeyler.açıktım çalışırken kapandım.sonra eşimle tanıştım.aslında ing öğretmeni olmasaydım keşke diyorum çoğu zaman ama bitanecik eşimle tanışamazdım.nasip.ben ilahiyat okuyorum şu an 2. üniversite.Kuran kursu öğreticiliği yapmak hedefim Allah nasip ederse.Gerçekten hayatta İngilizce öğretmekten daha önemli değerli şeyler öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum ben çocuklarımıza.27 yaşındayım,1.5 yıl oldu evleneli ve ben senin yerinde olup çocuğumun olmasını ve bütün dikkatimi eşime ve çocuğuma odaklamayı o kadar çok isterdim ki.imtihandayız burda.burası bir uyku alanı,ölünce uyanıcaz ve ben hayatımın kalan kısmını günah işleyerek geçirmek istemediğimden bıraktım işi.ne bileyim başım kapalı girdim çok şükür son zamanlarda ama o da yetmedi.öğrendikçe bilmiyormuş gibi yapamıyorsun yani ben yapamadım.ölünce hesap vermekten korktum.ve şimdi o kadar huzurluyum ki lafın kısası eşime diyorum bazen bir kez daha dünyaya gelsem o kadar sıkıntı çekip atama bekleyip seninle tanışmak için önce ing öğretmeni olur sonra da işi bırakırdım.bu bambaşka bir huzur Rabbime şükürler olsun.yalnız bu dünyayı herkes düşünür ama en önemlisi öbür dünyayı düşünüp bu dünyayı da ona göre planlayabilmek. hakkında hayırlısı olsun.

Ben sizin gibi düşünen kişiler tanıyorum. Sizin düşünceniz saygı duyarım yalnızca ama ben doğru bulmuyorum bu fikri. Hiç bir ilmi, konumuz içinde İngilizce öğretmeyi, meslek için çaba göstermeyi kesinlikle faydasız dünya işi olarak görmüyorum.

Ünide arkadaşım vardı. "Kur'an Kursu'nda okuyanlara özeniyorum. İleride Allah dünyada ne yaptın dediğinde İngiliz edebiyatı mı öğrendim diyeceğim" diyordu. Bu nasıl bir fikir? Boş işlerle uğraşmadan Allah a sığınırım ama ilim öğrenmek boş bir iş olabilir mi? O kadar kişiye faydalı olursunuz ilminizle ve siz de faydalanırsınız dini açıdan da. Bir fizikçi mesela Kur'an dan çok farklı boyutta faydalanırken, bir dilci farklı şekilde yorumlar. Evde çocuklarına faydalı olmak ne kadar büyük bir nimetse, öğretmenlikte başka çocukların hayatına dokunmak, hem örnek olmak hem de onlara ileride faydalanabilecekleri bir ilim öğretmek o kadar büyük bir nimettir. İnsanlar para ve ünvan için zamanı harcamak olarak görebilirler ama para da bir nimetidir Allah ın. Para için mi dememek lazım. Mehmet Akif hayatının sonunda bir mektubunda "hayatta paraya hiç önem vermedim, hata etmişim. Rızık da Allah ın bir nimetiymiş" demiş, o kadar yaşanmışlığıyla.
Konu sahibi için dua ediyorum , hayali hayırlısıyla olsun inşallah diye çünkü çok ortak şeyler yaşıyoruz biz onunla. Yorgunum, Tam ifade edemedim kendimi ama diyeceğim; ahireti hep hatırlamak gerekiyor bütün işlerimizde ve bu hayat uğraşları da faidesiz dünya işleri değil. Cennet kapısının bize nereden açılacağı belli olmaz. Belki çocuğuna verdiğin terbiyeden, belki başka bir çocuğa verdiğin dersten, belki eşinin girdiğin bir yolda sana destek vermesinden..

Siz kendinize uygun olan yolu seçmişsiniz. Enerjinizi bir noktaya yoğunlaştırmak istemişsiniz. En doğal hakkınız, Allah bereketlendirsin yuvanızı. Ama Allah için okumakla çocuk büyütmek arasında ikilemde kalmak ve birini seçmek gerekmiyor illa ki. İkisi de olur inşallah. Nur'un ala Nur olur.

Nebilimben, konunu dağıtmış olmamışımdır inşallah. Niyetim öyle değil hiç. Yalnızca kibar bir şekilde yorumunu paylaşmış bir arkadaşa, bu yöndeki görüşlerimi belirtmek istedim.

birde buradan daha cok bilgisi olan cikiyor diye yaziyorum
mesela saglik bolumleriniden birini okumak istesek bu bolumlere once saglik meslek liselerini aliyorlarmis dogru mu
zaten galiba mat lazim bu bolumler icin o da bende yok

birde buradan daha cok bilgisi olan cikiyor diye yaziyorum
mesela saglik bolumleriniden birini okumak istesek bu bolumlere once saglik meslek liselerini aliyorlarmis dogru mu
zaten galiba mat lazim bu bolumler icin o da bende yok
2 yıllık bölümlerine öncelik sağlık meslek lisesi mezunlarını yerleştirirler,çünkü onların sınavsız geçiş hakkı var,daha sonra boş kontenjan kalırsa diğer kişiler yerleşir.

Back
X