• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 yaşında üniv okumak

esım bunladıgını soledı ben hep ders calısan bı karım olcak dedı
butun bunları hazır bulunduran bırıyle evlenseydım dedı

belki çok farklı düşünüyorum pek çoğunuzdan ama yine anlatmalıyım diye düşündüm.
Ben ingilizce öğretmenliği yaptım 3 yıl.1 yıl kadar önce de istifa ettim.çünkü çok farklı şeyler öğrendim.daha önce bana anlatılmayan şeyler.açıktım çalışırken kapandım.sonra eşimle tanıştım.aslında ing öğretmeni olmasaydım keşke diyorum çoğu zaman ama bitanecik eşimle tanışamazdım.nasip.ben ilahiyat okuyorum şu an 2. üniversite.Kuran kursu öğreticiliği yapmak hedefim Allah nasip ederse.Gerçekten hayatta İngilizce öğretmekten daha önemli değerli şeyler öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum ben çocuklarımıza.27 yaşındayım,1.5 yıl oldu evleneli ve ben senin yerinde olup çocuğumun olmasını ve bütün dikkatimi eşime ve çocuğuma odaklamayı o kadar çok isterdim ki.imtihandayız burda.burası bir uyku alanı,ölünce uyanıcaz ve ben hayatımın kalan kısmını günah işleyerek geçirmek istemediğimden bıraktım işi.ne bileyim başım kapalı girdim çok şükür son zamanlarda ama o da yetmedi.öğrendikçe bilmiyormuş gibi yapamıyorsun yani ben yapamadım.ölünce hesap vermekten korktum.ve şimdi o kadar huzurluyum ki lafın kısası eşime diyorum bazen bir kez daha dünyaya gelsem o kadar sıkıntı çekip atama bekleyip seninle tanışmak için önce ing öğretmeni olur sonra da işi bırakırdım.bu bambaşka bir huzur Rabbime şükürler olsun.yalnız bu dünyayı herkes düşünür ama en önemlisi öbür dünyayı düşünüp bu dünyayı da ona göre planlayabilmek. hakkında hayırlısı olsun.
Resmen alttan alttan kadınlara 'Çalışmayın' diyorsunuz. E internette takılmayın o zaman, ne de olsa "gavur" icadı. :KK51:

Sevgili konu sahibi,
Yazdıklarına o kadar aşinayım ki... Ben de dil çıkışlıyım, yaşım da 28. Ben öğretmen olmak istememiş ve maalesef yanlış yönlendirme yüzünden dile gitmiştim sonradan istediğim bir bölüm okuyup atandım ama mesleğimden bambaşka bir iş yapıyorum. Anadolu üni. açıköğretim fakültesinin yarı açık yarı örgün ingilizce öğretmenliği vardı o zamanlar. Bir ara kaldırılmıştı şimdi yine var ama eskisi gibi belli şehirlerde değil de sadece Eskişehir'de var diye biliyorum yanlış yönlendirmek istemem ama bu yıl yine sınava girmeyi planlıyorum. Sen de gir ne olacak, belki istediğin bir yer tutar okursun hem çocuğun da olsa okuyabilirsin okumanın yaşı yok hele ki yaşımız kaç ki :) Yardıma ihtiyacın olursa özelden de yazabilirsin ;)

Sevgili konu sahibi,
Yazdıklarına o kadar aşinayım ki... Ben de dil çıkışlıyım, yaşım da 28. Ben öğretmen olmak istememiş ve maalesef yanlış yönlendirme yüzünden dile gitmiştim sonradan istediğim bir bölüm okuyup atandım ama mesleğimden bambaşka bir iş yapıyorum. Anadolu üni. açıköğretim fakültesinin yarı açık yarı örgün ingilizce öğretmenliği vardı o zamanlar. Bir ara kaldırılmıştı şimdi yine var ama eskisi gibi belli şehirlerde değil de sadece Eskişehir'de var diye biliyorum yanlış yönlendirmek istemem ama bu yıl yine sınava girmeyi planlıyorum. Sen de gir ne olacak, belki istediğin bir yer tutar okursun hem çocuğun da olsa okuyabilirsin okumanın yaşı yok hele ki yaşımız kaç ki :) Yardıma ihtiyacın olursa özelden de yazabilirsin :KK66:
sagolun ama esımın dedıklerını yazdım ıste az once
acıkcası bızım cevrede annem babam falanda destekcı olmaz gıbıme gelıyor
benımde demekkı kaderım boyleymıs demekten baska carem yok

esim bi tartismamiz olsun mesela ilk once o gelir sarilir baslarda hosuma gidiyordu ama suan yapmacik geliyor cunku gelip sarilsa bile o kendini hala hakli goruyor sarilmasinin sebebi sorun bitsin normale donelim diye
cunku kimse ona bise demesin sorun cikmasin istiyor resmen iyi gun dostu gibi geliyor
benim bi sorunum oldugunda mesela kpss den kotu puan alinca cok uzuldum ve gunlerce agladim cunku cok umut baglamistim
esim ise benim aglamama kizdi cunku evde sorun istemiyor benim yanimda olmadi beni teselli etmedi

simdide saka yollu soyluyor ama yari gercek tabi keske hazir atanmis biriyle evlenseydim falan diyor'
benim de agladimmi zor susarim krize girerim resmen dun gecede agladim bu sabahta agliyorum
ona gore o hic bise dememis
niye agliyorsun diyor ofluyor pufluyor yeter artik yaa diyor
yani agladigim icin huzursuz
hic bise olmasin hic bi sorun olmasin ona kimse dokunmasin

kpss yede bi umutla hazirlandim bizim bolumde en fazla 76 alan arkadas bolum birincisi olmustu
daha once 70 le 72 ile atanan arkadaslarim oldu bende onlara bakarak hazirlandim ama simdi bizim bolume ayrilan kadrolara baska bolumlerde dahil edildi ve bu sekilde bizim bolumun birincisinin bile sansi yok
esimde dediki bi umutla hazirlandin ama bak ne oldu isler degisiti sen suanda 5 yillik birsey icin umut bagliyorsun ne belli ki 5 yil sonra degismeyecegi diyor
bana soylediklerine de cok kirildim ama o na gore ben ne dedimki diyor
sorun cikmasin yeterki baska bise istemiyor
siz olsaniz ne yaparsiniz

acikasi ben kendi annemin bababinda bu duruma sicak bakacagini sanmiyorumm
sinava girecegimi onlara soylemeyecegim olursa ancak kazanirsam soyleyecegim
ama onlarda bu saaten sonra tekrar okumama sicak bakacaklarini sanmam

Ilk mesajınız ile son Mesaj o derece farklı ki..
Kendimi yorup yazdığım cevaba üzüldüm. .
Yine de hakkınızda hayırlısı. .

Ilk mesajınız ile son Mesaj o derece farklı ki..
Kendimi yorup yazdığım cevaba üzüldüm. .
Yine de hakkınızda hayırlısı. .
oncesını okursanız sonrakı yazdıklarımdan anlarsınız esımle tartıstım dıyorum
cesaretımı kırdı ve hevesımı kırdı
sızın bı ısınız var para kazanıyorsunuz basarınız var kendınıze guvenyorsunuz ben daha hıc bıse olamadım butun arkadaslarım herkes oldu ben olamadım
bunu anlayamazsınız
bırde esımden destek gormeyınce kotu oldum
ben dertlesmek ıstedım sadece herkes gıbı buraya yazan derdını anlatmaya yazmoyor mu
baska konusacak kımsesı olmadıgından yazmıyor mu

oncesını okursanız sonrakı yazdıklarımdan anlarsınız esımle tartıstım dıyorum
cesaretımı kırdı ve hevesımı kırdı
sızın bı ısınız var para kazanıyorsunuz basarınız var kendınıze guvenyorsunuz ben daha hıc bıse olamadım butun arkadaslarım herkes oldu ben olamadım
bunu anlayamazsınız
bırde esımden destek gormeyınce kotu oldum
ben dertlesmek ıstedım sadece herkes gıbı buraya yazan derdını anlatmaya yazmoyor mu
baska konusacak kımsesı olmadıgından yazmıyor mu
Isim olabilir ama sabah 6 da kalkıp yola dusuyorum canım çıkıyor akşam da okula gidiyorum yorgunluktan uyuyamıyorum bazı geceler.. ayaklarımin ağrısı çekmek nasıl bişey biliyomusum uz. .
Sizin vaktiniz var paraniz var ama azmi niz yok.. Azmin olsa idi ne eşini ne babanı kimseyi dinlemezdin bildiğin yolda yürürdun. . Birey olabilen insanlar kendi kararlarını kendileri verirler ben bunu böyle bilirim..... Şayet eşim bana aynı lafı etse idi bende onun karşısında susmak yerine, her kosulda yanımda olup olmadığını sorardım. . O olmasa da yoluma devam edecegimı de ayrıca belirtirdim. .
Sizin isteğiniz yok bu 2 2 daha 4 kadar basit bişey. Benim durumum çok daha zor yani beni kendiniz ile kıyaslamak yerine kendiniz için neler yapabilirsiz ona bakın .....
Iyi gunler..

Isim olabilir ama sabah 6 da kalkıp yola dusuyorum canım çıkıyor akşam da okula gidiyorum yorgunluktan uyuyamıyorum bazı geceler.. ayaklarımin ağrısı çekmek nasıl bişey biliyomusum uz. .
Sizin vaktiniz var paraniz var ama azmi niz yok.. Azmin olsa idi ne eşini ne babanı kimseyi dinlemezdin bildiğin yolda yürürdun. . Birey olabilen insanlar kendi kararlarını kendileri verirler ben bunu böyle bilirim..... Şayet eşim bana aynı lafı etse idi bende onun karşısında susmak yerine, her kosulda yanımda olup olmadığını sorardım. . O olmasa da yoluma devam edecegimı de ayrıca belirtirdim. .
Sizin isteğiniz yok bu 2 2 daha 4 kadar basit bişey. Benim durumum çok daha zor yani beni kendiniz ile kıyaslamak yerine kendiniz için neler yapabilirsiz ona bakın .....
Iyi gunler..
tartısmak ıstemıyorum o kadar kotuyum kı
nasıl dusunrsenız dusunun

Sevgili konu sahibi,
Yazdıklarına o kadar aşinayım ki... Ben de dil çıkışlıyım, yaşım da 28. Ben öğretmen olmak istememiş ve maalesef yanlış yönlendirme yüzünden dile gitmiştim sonradan istediğim bir bölüm okuyup atandım ama mesleğimden bambaşka bir iş yapıyorum. Anadolu üni. açıköğretim fakültesinin yarı açık yarı örgün ingilizce öğretmenliği vardı o zamanlar. Bir ara kaldırılmıştı şimdi yine var ama eskisi gibi belli şehirlerde değil de sadece Eskişehir'de var diye biliyorum yanlış yönlendirmek istemem ama bu yıl yine sınava girmeyi planlıyorum. Sen de gir ne olacak, belki istediğin bir yer tutar okursun hem çocuğun da olsa okuyabilirsin okumanın yaşı yok hele ki yaşımız kaç ki :) Yardıma ihtiyacın olursa özelden de yazabilirsin :KK66:
Aöf İngilizce öğretmenliği yok canım kaldırıldı.

32 yasina geldiginiz ve mezun olup goreve basladiginizda kimse size kac yasinda bitirdiniz demiycek. O yasta bi ogretmen olarak devam edeceksiniz yolunuza. Ve eger yapmazsanizda bir omur acaba :) yasa takilmayin bende25 yayasindayim yeni basladim. Simdi diyorum bi daha girip bi bolum daha var istedigim onudami okusam acaba diye :) biri acik ogretim biri orgun :)

32 yasina geldiginiz ve mezun olup goreve basladiginizda kimse size kac yasinda bitirdiniz demiycek. O yasta bi ogretmen olarak devam edeceksiniz yolunuza. Ve eger yapmazsanizda bir omur acaba :) yasa takilmayin bende25 yayasindayim yeni basladim. Simdi diyorum bi daha girip bi bolum daha var istedigim onudami okusam acaba diye :) biri acik ogretim biri orgun :)
sagolun bende deneyecegimm

merhabalar
hemen konuya gıreyım...
ben 28 yaşındayım üniv mezunuyum yabancı dil çıkışlıyım lisede yanlış yönlendirilme diyelim cahillik diyelim sevemeyeceğim bir bölüm okudum daha sonra okul bitti evlendim çocuk derken ben mutsuzum

şuan bir konu açmıştım hatta ben yeni işe girdim bu girdiğim işle ilgili bir sorunum yok şimdilik ama ömürlük olabileceğine de inanmıyorum . Ben hep ingilizce öğretmeni olmak istedim babam da öle olmamı isterdi ama olamadım.
şimdi dün bir karar verdim ygs ye gireceğim sonrada lys 5 e gırmem gerekmiş ingilizce öğretmenliğini kazanmak istiyorum.
çıkmış sorulara baktım sanki yapabilim gibi bu sene kpss ye de hazırlandıgım ıcın konuları unutmadım
zaten benım mat kotu ama ygs de zaten turkce ve sosyal agırlıklı yapmam gerekmıs bu yonden de ıyı benım ıcın
arkadaslarım bır bır ogretmen oldular ben hergun pısmanlık ıcındeyım kazansam 4 yıl cabuk gecer bu depresyondan cıkarım
ama hiçbir bilgim yok yaşadığım sehri kazanmam lazım kesinlikle birde açık öğretim olursa ollur ancak
eskişehir anadolu üniv kapandı dıyorlar bölüm dogru mu?
bırde oradan baska bu sekılde var mı?
hanı ılk ıkı yılı örgün daha sonra uzaktan seklınde
suan hıc bıse bılmıyorum bosa umutlanmak da ıstemıyorum
bu konuda benı bılgılendırecek var mı?
ya da cesaretlendırmek ısteyenlerde olursa hanı benım gıbı olanlar basaranlar lütfen yazabilirler mi?
benim tıp fakültesinde 45 yaşında sınıf arkadaşım vardı.yıllar önce dondurmuş geri dönüş yapmıştı. çok da başarılıydı. kadının çocuğu olmasına rağmen devam problemi de yaşamazdı. :) kişi istedikten sonra herşeyi yapabilir.

merhabalar
hemen konuya gıreyım...
ben 28 yaşındayım üniv mezunuyum yabancı dil çıkışlıyım lisede yanlış yönlendirilme diyelim cahillik diyelim sevemeyeceğim bir bölüm okudum daha sonra okul bitti evlendim çocuk derken ben mutsuzum

şuan bir konu açmıştım hatta ben yeni işe girdim bu girdiğim işle ilgili bir sorunum yok şimdilik ama ömürlük olabileceğine de inanmıyorum . Ben hep ingilizce öğretmeni olmak istedim babam da öle olmamı isterdi ama olamadım.
şimdi dün bir karar verdim ygs ye gireceğim sonrada lys 5 e gırmem gerekmiş ingilizce öğretmenliğini kazanmak istiyorum.
çıkmış sorulara baktım sanki yapabilim gibi bu sene kpss ye de hazırlandıgım ıcın konuları unutmadım
zaten benım mat kotu ama ygs de zaten turkce ve sosyal agırlıklı yapmam gerekmıs bu yonden de ıyı benım ıcın
arkadaslarım bır bır ogretmen oldular ben hergun pısmanlık ıcındeyım kazansam 4 yıl cabuk gecer bu depresyondan cıkarım
ama hiçbir bilgim yok yaşadığım sehri kazanmam lazım kesinlikle birde açık öğretim olursa ollur ancak
eskişehir anadolu üniv kapandı dıyorlar bölüm dogru mu?
bırde oradan baska bu sekılde var mı?
hanı ılk ıkı yılı örgün daha sonra uzaktan seklınde
suan hıc bıse bılmıyorum bosa umutlanmak da ıstemıyorum
bu konuda benı bılgılendırecek var mı?
ya da cesaretlendırmek ısteyenlerde olursa hanı benım gıbı olanlar basaranlar lütfen yazabilirler mi?

Olur neden olmasın bi tanıdığım 2 çocuktan sonra ing. Öğrt. Okudu atandı 1 sene doğuya gitti bu sene geldi eşinin çocuklarının yanına.
Ben de o bölüm mezunuyum. Bazı üni.lerde 2. Öğretim var.
Zaten nispeten kolay okunan bi bölümdür ben açıkçası çok az bi çalışmayla iyi bir ortalama ile bitirdim.
Kolay gelsin şimdiden

Eşine aldanma lütfen.

Sen sınava hazırlan. Elinden geleni yap. İllaki ilk yıl kazanacaksın diye bir durum söz konusu değil. 2. yılda da kazanabilirsin. Ayrıca okula gidiyorsun diye, eve gece yarısı geleceksin diye bir kural yok. Ders saatleri çoğu zaman uygun saatlerde olur, özellikle 1. öğretimde.

Ayrıca öğretmenlik dışında, sağlık bölümlerini de araştırın. Atamaları oldukça fazla.

Birde madem üni. mezunusun, yaşadığınız şehirde bölümüne uygun ne gibi şirketler, kurumlar var araştır muhakkak. Umarım gönlüne göre olur her şey, lütfen ideallerinden vazgeçme. Zor değil, asıl zorluk yıllar sonra duyacağın pişmanlık olacak.

Diyanete bağlı Kur'an kurslarına görev yapıyorlar,ilahiyat mezunları,siz 4 yıllık üniversite mezunusunuz galiba,2. Üniversite kapsamında sınavsız olarak aöf den ilahiyat okuyabilirsiniz ama KPSS sınavına giremezsiniz lisans olduğunuz için eğer ilahiyatı dgs ile örgünden yada uzaktan eğitim ile 4 yıllığa tamamlarsanız ilahiyat mezunu olarak sınava girebilirsiniz.Kpss ve dhbt sınavına.

GRUP ADI SÖZLÜ İÇİN KPSS TABAN PUANI (2014)

İlahiyat Fakültesi + Hafız 43,17304
İlahiyat Fakültesi 55,01978
İlahiyat Ön Lisans + Diğer Lisans + Hafız 47,72885
İlahiyat Ön Lisans + Diğer Lisans 57,99051
İlahiyat Ön Lisans + Hafız 66,75271
İlahiyat Ön Lisans 78,96302
İ.H.L. + Diğer Lisans + Hafız 44,36432
İ.H.L. + Diğer Lisans 78,74356
İ.H.L. + Diğer Ön Lisans + Hafız 63,07220
İ.H.L. + Diğer Ön Lisans 78,70263
İ.H.L. + Hafız 75,62752
İ.H.L. 83,71297
kpss ye girmem için illa 4 yılı bitirmem gerekmiyor.kpss önlisans sınavına giricem ve dhbt ye.

Back
X