• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 yaşında üniv okumak

ayy cok sagolun allah kolaylık vrsın
cocugum 4 yasında annem bakar ama problem degıl
esım hep destekcı bana
ıste ders calısmam bıraz zor olacak ama katlanırım
ya bı kazansam zor olan yanı o bence ben sevıyorum ders calısmayı
sız hangı bolum okuyorsunuz
sızde mı dılcısınız
Kesinlikle hazirlanin unv .ye:D:D:D:D:D,
Ben 29 yasindayim, evliyim calisiyorum ve örgün okuyorum,:D:D:D:D:D dilden girdim ben de, calismadim ama cok zor degildi sinav. :D:D:D:D:D:D:D
Derslere herzaman gidemiyorum, hocalarim benm durumumu biliyor, sinavlara evde calisiyorum , ins devamsizliktan kalmam,:p:p:p:p:p:p
Her bolum her hoca her unv farklidir. Ama sizin durumunuzda olan birisine hocalar kesinlikle yardimci olurlar, devamsizlik ve odevler filn konusunda. 18 yasindakilerden farkli tutarlar emin olun:D:D:D:D:D.
Cocugunuz kucuk mu?
Bakacak birisi var mi?
Suan calistiginiz is zor mu
?yani eve gelince ders calisabilir misiniz?esiniz destekciniz mi?:KK57::KK57::KK57:
Bence illa acikogretim olsun demeyin, orgun olsun öyle böyle biter, 4 senede olmasa 5 senede biter. :KK6::KK6::KK6::KK6::KK6:
Allah guc kuvvet versin ins okuyun , sizin gibi hedefi olan insanlara özellikle bayanlara sonsuz saygi duyuyorum:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
birde hem calısıp hem nasıl okuyorsunuz ıkıncı ogretımmı
ogretmenlıklerde yokmus ıkıncı ogretım olsa ve ole kazansam ne ıyı olur

pekı son olarak ban ıng hangı kıtabı onerırsınız
ıcınde grammer olmalı ve test tabıkı
yada ayrı ayrı gramer ıcın ve butun konularla ılgılı test olarak
kelıme bılgım ıcın
İngilizce seviyeniz nedir ?
Biz lisede yds yayinlari ve els dergileriyle+dilko yayinlariyla hazirlandik. Bunlar turkce anlatir ornekleri ingilizcedir. Bunun disinda daha ust seviye ingilizce anlatan kitaplar da onerebilirim ama lys icin pek tercih edilmiyor o tur kitaplar genelde uni. Hazirlikta okutuluyor. Kelime icin 1000 kelimelik academic word list. Var onu ezberlemekle ise baslayin. Seviyenize gore ingilizce kitaplar okuyun. Post-it lere kelimeler yazip odaniza asabilrsiniz. Kelime kartlari satin alabilirsiniz..

suan bır sırkette calısıyorum yurtdısı yazıslamalrı yapıyorum ve zaman zaman cevırı yapıyorum
ama sınav baska bırsey tabı
ben gramer calısmam gereklı cok eksıgım yok ama yınede bakmalıyım yanı hala test cozerım sevıyorum 100 soruluk karısık gramer testı cozmustum 15 yanlsıkm cıktı ole dıyım
sevıyemı ole bılmıyorum bı sınava gırmedım
ben daha cok kelıme ezberlemelıyım phrasal verb bılmıyorum fazla bırde preposıtıon bu konuda kotuyum
els dergılerı bılıyorum ama cok pahalı uye olsam dedım ama yapamam
academıc word lıst dedıgınıze bakarım kelıme ıcın lazım bana

baya oluyo hatırlamıyorum bıde lys sınavı cıkmıs sorularını cozdum bı senenın 20 yanlıs cıktı kotu tabı
ne dersın cok mu kotu duzelmez mı
ama yaptıgım hatalar teknıkle ılgılı degıl kelıme bılgımı yukseltırsem daha ıyı olur gıbı bırde mezun olalı cok oldu tabı

suan bır sırkette calısıyorum yurtdısı yazıslamalrı yapıyorum ve zaman zaman cevırı yapıyorum
ama sınav baska bırsey tabı
ben gramer calısmam gereklı cok eksıgım yok ama yınede bakmalıyım yanı hala test cozerım sevıyorum 100 soruluk karısık gramer testı cozmustum 15 yanlsıkm cıktı ole dıyım
sevıyemı ole bılmıyorum bı sınava gırmedım
ben daha cok kelıme ezberlemelıyım phrasal verb bılmıyorum fazla bırde preposıtıon bu konuda kotuyum
els dergılerı bılıyorum ama cok pahalı uye olsam dedım ama yapamam
academıc word lıst dedıgınıze bakarım kelıme ıcın lazım bana
haklisiniz dergiler oldukca pahali ancak baska ne tur kaynaklarla sinava hazirlanabilirsiniz bilemedim. Evet academic word list e internetten ulasabilirsiniz.

baya oluyo hatırlamıyorum bıde lys sınavı cıkmıs sorularını cozdum bı senenın 20 yanlıs cıktı kotu tabı
ne dersın cok mu kotu duzelmez mı
ama yaptıgım hatalar teknıkle ılgılı degıl kelıme bılgımı yukseltırsem daha ıyı olur gıbı bırde mezun olalı cok oldu tabı
Duzenli calismayla duzelir niye duzelmesin 20 yanlis cok kotu degil. Hazirna kadar netinizi yukseltirsiniz kelime ezberleyerek

birde hem calısıp hem nasıl okuyorsunuz ıkıncı ogretımmı
ogretmenlıklerde yokmus ıkıncı ogretım olsa ve ole kazansam ne ıyı olur

Cnm ben arap dili edebiyati okuyorum, arapca ogrenmek icin,

yarim gun calisiyorum, ogleden sonra ünv.

Dilci degilim sayisalim ama. Ünv den ingilizcem var.

Açıköğretim tarih felsefe edebiyat bölümleri var bitirince AÖF formasyonda veriyor öğretmen oluyorsun ama ingilizce yok. Vardı 2+2 şeklinde ama su an yok

merhabalar
hemen konuya gıreyım...
ben 28 yaşındayım üniv mezunuyum yabancı dil çıkışlıyım lisede yanlış yönlendirilme diyelim cahillik diyelim sevemeyeceğim bir bölüm okudum daha sonra okul bitti evlendim çocuk derken ben mutsuzum

şuan bir konu açmıştım hatta ben yeni işe girdim bu girdiğim işle ilgili bir sorunum yok şimdilik ama ömürlük olabileceğine de inanmıyorum . Ben hep ingilizce öğretmeni olmak istedim babam da öle olmamı isterdi ama olamadım.
şimdi dün bir karar verdim ygs ye gireceğim sonrada lys 5 e gırmem gerekmiş ingilizce öğretmenliğini kazanmak istiyorum.
çıkmış sorulara baktım sanki yapabilim gibi bu sene kpss ye de hazırlandıgım ıcın konuları unutmadım
zaten benım mat kotu ama ygs de zaten turkce ve sosyal agırlıklı yapmam gerekmıs bu yonden de ıyı benım ıcın
arkadaslarım bır bır ogretmen oldular ben hergun pısmanlık ıcındeyım kazansam 4 yıl cabuk gecer bu depresyondan cıkarım
ama hiçbir bilgim yok yaşadığım sehri kazanmam lazım kesinlikle birde açık öğretim olursa ollur ancak
eskişehir anadolu üniv kapandı dıyorlar bölüm dogru mu?
bırde oradan baska bu sekılde var mı?
hanı ılk ıkı yılı örgün daha sonra uzaktan seklınde
suan hıc bıse bılmıyorum bosa umutlanmak da ıstemıyorum
bu konuda benı bılgılendırecek var mı?
ya da cesaretlendırmek ısteyenlerde olursa hanı benım gıbı olanlar basaranlar lütfen yazabilirler mi?
Canım merhaba.Ben de Anadolu Üniversitesi İOLP mezunuyum ve şuanda ingilizce öğretmeniyim.Aynı yaştayız seninle.Okumanın yaşı olmaz öncelikle,eğer kendini iyi hissedeceksen mutlaka oku.Zaten liseden dil çıkışlıymışsın.Dil sınavı artık ÜDS ile birleştiği için biraz daha zor ama eminim yaparsın.Bilirsin zaten Hacettepe'nin kitaplarını al ve Building Skills kitabını al,muhakkak yapıcaksın.Bizim bölüm kapandı sanırım,çünkü bi sitemiz vardı,geçen baktım o site de kapanmış.Ama tam bir bilgim yok.Anadolu Üniversitesini ara,bilgi verirler.Ben üniversiteye başladığımda sınıfta bi abi vardı,36 yaşındaydı.2 de çocuğu vardı.4 yılda bitirdi ve 40 yaşında öğretmen oldu.Yapılamıcak bişey değil.Kendine güven,gerisi gelir.Başarılar diliyorum :)

Peki bana ygs için kitap önerebilir misiniz ?

Ben kpss ye çalışırken konu anlatımlı kıtaplarım duruyor turkce ıcın tarıh ıcın bunlar olur mu

Turkce ve tarıh ıyı benım coğrafyam kotu cagrafya ıcın hangı kıtabı tavsıye edersınız?

Mat 7-8 tan eyapabılırm heralde bırde felsefe var galıba ne tavsıye edersınız

ben bu yola bas koydum bakalım ne olacak
ıng ıcın els ye baktım bıraz pahalı ama herkes te onu soyluyor gercı ben hazırlandıgım yıllardan bılıyorum da o zaman alamamıstım baktım sıtede taksıtle de alınıyormus karar verdım els alıcam
cunku bu sekılde kaynak falan arastırayım derken kafam karısıyo herkes bıse soluyo vakıt gecıyor els tek basına yeterlı olur sanırım
ygs ıcınde kpss den konu anlatımlı kıtaplarımı kullanıcam gerekırse alırım
kpss ıcın az para harcamadım bakalım bıraz da buna harcayım paraları

forumda bu konuyla ilgili bir konu acilmis zamaninda okudum fakat hic bir basari hikayesi goremedim yazan kisiler daha sonra ne oldugunu yazmamislar
benim gibi olup basaranlar var mi yazin lutfen

Peki bana ygs için kitap önerebilir misiniz ?

Ben kpss ye çalışırken konu anlatımlı kıtaplarım duruyor turkce ıcın tarıh ıcın bunlar olur mu

Turkce ve tarıh ıyı benım coğrafyam kotu cagrafya ıcın hangı kıtabı tavsıye edersınız?

Mat 7-8 tan eyapabılırm heralde bırde felsefe var galıba ne tavsıye edersınız
Ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum.
Sana birkaç kaynak söyleyeyim ablacım, hocalarımın bana önerdiği kaynaklar bunlar.
Kpss biraz daha kolay ygsden konu anlatımlarından yararlan ama önemli olan bol soru çözmek ve olabildiğince soru tipi görmek.
Türkçe için körfez al paragraf soruları çok iyi. Bir de karekök yayınlarından al.
Tarih için okyanus alabilirsin itersen karakök ve körfez de alabilirsin.
Matematik için fem ilk adım matematik var ablacım önce onu al sonra fem soru bankası alabilirsin.
Birde ablacım matematikten,
Rasyonel sayılar,
Üslü sayılar,
Köklü sayılar,
Denklemler,
Oran orantı,
Bu konuları hallet 10 neti bile aşabilirsin.
Felsefe için femi öneriyorum.
Coğrafya içinde fem ve körfez alabilrsin.
Bir de ablacım kimya ya bak. Kimya da kolay konular var oradan da bir kaç net çıkarırsan asıl puanını güzel etkiler.
İstersen kolay kimya konularını da sana sonra yazarım.
İnşallah olur ablacım, bende mühendislik istiyorum.
Asla vazgeçme abla haberlerde görmüştüm, 65 yaşında şerife aslım kep atmıştı, almanca öğretmenliği.
Hakkımızda hayırlısı olsun ablacım ve umarım Allah gönlümüzdekini hayırlı kılar.Hoppa

Ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum.
Sana birkaç kaynak söyleyeyim ablacım, hocalarımın bana önerdiği kaynaklar bunlar.
Kpss biraz daha kolay ygsden konu anlatımlarından yararlan ama önemli olan bol soru çözmek ve olabildiğince soru tipi görmek.
Türkçe için körfez al paragraf soruları çok iyi. Bir de karekök yayınlarından al.
Tarih için okyanus alabilirsin itersen karakök ve körfez de alabilirsin.
Matematik için fem ilk adım matematik var ablacım önce onu al sonra fem soru bankası alabilirsin.
Birde ablacım matematikten,
Rasyonel sayılar,
Üslü sayılar,
Köklü sayılar,
Denklemler,
Oran orantı,
Bu konuları hallet 10 neti bile aşabilirsin.
Felsefe için femi öneriyorum.
Coğrafya içinde fem ve körfez alabilrsin.
Bir de ablacım kimya ya bak. Kimya da kolay konular var oradan da bir kaç net çıkarırsan asıl puanını güzel etkiler.
İstersen kolay kimya konularını da sana sonra yazarım.
İnşallah olur ablacım, bende mühendislik istiyorum.
Asla vazgeçme abla haberlerde görmüştüm, 65 yaşında şerife aslım kep atmıştı, almanca öğretmenliği.
Hakkımızda hayırlısı olsun ablacım ve umarım Allah gönlümüzdekini hayırlı kılar.Hoppa
cok tesekkur ederim allah hepimizin gonlune gore versin
kolay kimya konularini da beklerim yazarsan iyi olur kimyadan pek anlamam ama
bizim bolumde turkce ve sosyal cok etkiliyormus ingilizce ogretmenligi icin ama diger yerlerden de yapsam tabi fark atarim

Back
X