29 haftalık doğum yaptım

dusundumdebulamadim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2025
39
11
3
30
Merhaba kabus gibi günler geçirirken beni anlayacak insanları anca burada bulurum ümidiyle bu konuyu açıyorum. Daha önce de ilk teşhisi aldığımızda konu açmıştım. 24.haftada bebeğimde erken gelişimli plasenta yetmezliği sebepli iugr teşhis edildi. Sonraki 5 hafta boyunca her gün dopplerle bebeğin akımları,suyu vs kontrol edildi. Amacımız haftayı olabildiğinde ileri götürmekti. 29 ağustos günü bebek hareketlerini 5-6 saat hissetmeyince hastaneye yatış yapıldı. 3.doz akciğer geliştirici o akşam yapıldı. Ertesi sabah doktor muayenesine girdim ve ductus venosusta ters A dalgası başladığını bebeği bugün sezaryenle alacağını söyledi. Odaya çıktık beyin koruması için magnezyum serum takıldı 5 saat boyunca.

Bebek sabahki muayenede bile 730 gram görünüyordu. Ki ben daha fazla çıkacağını umut ediyordum ultrasondaki yanılma payını düşünerek. Sezaryenden çıkınca bebeğin 450 gram doğduğunu söylediler dünyam başıma yıkıldı 4 gündür kabusun içindeyim hala inanamıyorum. Beni nelerin beklediğini bilmemek beni çıldırtıyor bazen. Dikiş acılarımdan istediğim gibi ağlayamıyorum bile herkes sütünü sağmaya çalış diyor ama o bile içimden gelmiyor. Bebeğimin yaşama şansı nedir yaşasa bile sağlıklı yaşama şansı var mı bunları düşündükçe sürekli ağlıyorum. Ne yapacağım sizce süreç nasıl ilerler

Çok geçmiş olsun, bebeği prematüre olanlar tecrübelerini yazacaklardır umarım hastane sürecini çarçabuk bitirip sağlıkla dönersiniz eve ikiniz de.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm.Benim ikizlerim de prematüre ama 32 haftalıklardı .küvezde bir doktorun bebeği 26 haftalık sanırım 500grm doğmuş,biz 1 ay gidip geldik bebeklerimiz için o arada o minik savaşçının durumuna da tanık olmuştuk.en son 1,5 kiloya ulaşmıştı ve annesiyle ten teması yapıyordu.herşey yolundaydı.Birçok minik savaşçı gördük orda ileri derece prematüre bebekler ve bir çoğu ailesine kavuşmuştu(hemşireler söylemişti)Minik savaşçına güven.Prematüreler sanılandan daha güçlüler.Allah yardımcınız olsun

Ben sanırım yaşamasından çok nasıl yaşayacağını düşünüp kahroluyorum. Bunları düşündükçe ağlıyorum
Bebeğin canlı doğmuş nefes alabilmiş sana tutunmus şimdi de senin o nefese umutla tutunma zamanın bebeğin çok güçlü sende artık anne oldun ve bebeğin için elinden gelenin fazlasını yapman gerekiyor acılarını anlıyorum max 3 günde geçecek şimdi bebeğine odaklan elinden geldiğince süt sağ sana muhtaç pozitif düşün rabbim o minik kalbine uzunca sağlıklı can versin inşallah amin

Merhaba üzülmeyin demek fayda etmez ama oğlum 33 haftalık 1950 doğdu bende çok korkmuştum oğlum küvezdeyken orda daha küçük bebekleri gördüm çok iyi bakıyorlardı zaten 29 haftanız dolmuş ciğer geliştirici de yapılmış allahın izniyle bir şey olmaz sadece kilosu az olduğu için bu süreç biraz uzayacaktır kilo alması gerekiyor gün gün büyüyecek allahın izniyle sık sık gidip görün inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz

Bilsem ki tek sıkıntısı kilo olacak inanın bayram ederim şu an inşallah 29 hafta olmasının bir farkı vardır

Çok geçmiş olsun öncelikle. Bende preeklemsi ( gebelik zehirlenmesi) nedeniyle 34+1 de doğum yaptım.Bugun 11. Gün bebeğim küvözde. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki hiç aklımın ucundan geçmemişti böyle şeyler olacağı. Bizede bugün doktor akciğer kanaması geçirdi dedi . Dua etmekten başka çaremiz yok. Allah taz vakitte şifalar versin bebeklerimize.

Takma düşünme ağlama demek yersiz. Acınızı yaşayın ama bebeğiniz için kahrolmadan yaşamaya çalışın düşük kilo doğduğu bariz ama en azından anne sütü olursa daha hızlı kavuşursunuz. Ona kavuşmak için sütüne ihtiyacınız var zor ama mecburen dayanıp sürekli sağıp sütün gelmesini sağla 1-2 güne kendini toparlarsan umarım bebeğini gösterirler sütünde görünce artar. Belki bir battaniyesi mendilini istersen oda sana yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…