2li tarama testi yapılmalı mı?

Meraklihatunnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2021
1.029
1.019
63
Kızlar bir dahaki kontrolumde ikili tarama zamanı doktor kararı bana bıraktı. Ben yaptirmayi düşünmüyorum çünkü herhangi bir sendrom çıksa da aldırmam bebegimi ama cevremdeki insalar buyuk tepkiler veriyo biz kac sene önce yaptırmıştık, paramız yoktu yine yaptırdık falan diyorlar. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba?? Sizler yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız?

Ben yaptırdım ama herhangi bir durumda bebeğimi aldırmak düşüncesi ile değil, eğer ihtimal varsa en başından bilinçli bir şekilde kendimi hazırlayabilmek için. Belki sonrası için ekstra doktor vs araştırmak için falan. Eğer detaylı ultrason düşünüyorsanız direkt olarak orada da ense kalınlığı görülürse söyleniyor diye biliyorum. Ben açıkçası detaylı ultrason için erken bir an önce yaptırayım kafasıyla gittim. 3lü ve 4lü düşünmüyorum bundan sonrasında direkt detaylıya gidicem

tek konu bebeği aldırıp aldırmamak değil. bir anomali varsa hem hamilelikte hem sonrasında çeşitli riskler oluyor, mesela down sendromlu bebeklere hamile olanlarda diabet daha sık görülüyor diye okumuştum. ona göre önleminizi alırsınız. doğum yapacağınız hastaneyi, çocuk doktorunu vs ona göre seçersiniz. ikili yerine anne kanından bebeğin kromozomuna bakılan testlerden yaptırabilirsiniz. hem daha kesin sonuç, hem de daha detaylı.

Evet bende yaptırdım ama inanın bende yaptırdığım zaman bişey çıksa bende aldırmazdım. İnşallah sizde sağlıkla be eğinizi kucagınıza alıcaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…