2li Tarama Testi Yüksek Çıkanlar??? Fetal Dna Yaptıranlar??Acil bakarmısınız!!!

Asel_Mina

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2023
13
5
1
40
37 yaşındayım 14 haftalık hamileyim.. Aşılama ile hamile kaldım.. 2 li tarama testim benimde yüksek çıktı.. Rica etsem anlayan biri sonuçlarıma bakabilir mi?? Fetal dna testi yaptırıcam haftaya ama güzel birşeyler duymaya çok ihtiyacım var.. Devlette yaptırmıştım yeterli bir açıklama yapmadılar..

Eklentiler

• 2849D4CA-B9AC-4924-8082-5A2C05808573.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 1.448
  • E7133AB0-73B6-4E1A-85ED-4577BAA25DB2.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 1.219
Canım bende çok anlamam.ama benimde 89/1çıkmıştı.yüksek risk dediler.Ama bu ikili test kesin sonuç değil istatistikliklere göre degerkendiriyor.yalı baz alıyo bende gecen sene 37 dim.yas yüksek diye öyle çıkar dediler .tabi ben dayanamayıp fetal DNA yaptırdım sonuç temiz geldi çok şükür..oğlum 1 yasına yaklaştı 10 aylık.yaş 35 üstüyse öyle çıkıyo hep.içini rahat tut

Çok Teşekkür ederim.Amin inşallah bende güzel sonuçlar alır Sağlıcakla kucağına alırım..

İstanbuldamısınız. Fetal dna bendende dr istedi

ben bugün fetal dna yaptırdım ıkılı yüksek çıkınca yaşta ileri olunca malesef riskler artıyor hakkımızda hayırlısı inş

ben bugün fetal dna yaptırdım ıkılı yüksek çıkınca yaşta ileri olunca malesef riskler artıyor hakkımızda hayırlısı inş
Bende Geçen cuma testimi verdim.. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin..Güzel sonuçlar alırız İnşallah

1/110 cikmisti ikili test ve bebegin ense kalinligi yuksek ölçüldü perinatoloji bolumlerinde tekrar tekrar bakildi bud efa normal boyutta dediler ama bi kere yüksek cikinca risk olustu haliyle fetal dna yaptirmami söyledi doktorum direk yaptırdım sonucu temiz cikti oglumda 2 ay once dunyaya geldi allahima şükürler olsun ki saglikli sekilde..ikili test tarama testi yas mesela 30lu yaslardaysa yükseliyor risk egrisi hele bide bizim gibi ense kalnligi briaz yuksek cikmissa direk yuksk risk grubuna atıyor simdiki aklim olsa direk fetal dna yaptirirdim ikili testte cok kisiye riskli denilip insanlarin strese soktuklarıni düşünüyorum

Bir şeyi çok merak ediyorum; 35yaş üstü anne adayları için yazıyorum, yaştan dolayı ikili testin zaten yüksek riskli çıkacağını biliyoruz. O zaman neden ikili teste hiç girmeden direkt fetal dna yaptırmıyoruz? İstersek böyle bir seçeneğimiz de olabiliyor mu? Herşeye rapmen yine de ikili test yaptırmamız gerekiyor mu?

35 yas ustu otomatikman riskli görülüyor. Doktorum 2 li test sadece OLASILIK içerdiğinden, hiçbir kesinligi olmadığından fetal dna istedi. 37 yaşımda ben de fetal dna yaptırdım çok şükür bebeğim kucagimda. İçini ferah tut

Bunu bende cok merak ediyorum. Ben 33 yasındayım riskli cıktım neden direkt fetal dna yapmıyorlar ozaman ikli test için stres cekiyoruz bebeğe de zarar

Bunu bende cok merak ediyorum. Ben 33 yasındayım riskli cıktım neden direkt fetal dna yapmıyorlar ozaman ikli test için stres cekiyoruz bebeğe de zarar

İkili test zorunlu değil, fetal dna yaptıracak olanlar ikili teste girmeyebilir. Ama fetal dna devlet tarafından karşılanmadığı için doktorlar önce ikili teste yönlendiriyor sanırım.

Raporlara bu risk olasılıklarının yazılması bence çok saçma. Benim raporumda öyle bi kısım yok. Yaş riskini doktor ayrıca anlatmalı, rapora bakıyoruz burun kemiği var ense kalınlığı iyi her şey normal ama o yaş riski rapora eklendiği zaman insan strese giriyor. Halbuki sadece bir olasılık asla kesinliği yok.

Benim ense kalınlığı yuksek cıktı. Burun kemiği iyi. Kan testim cıkmadı daha ama yuksek cıkacak biliyorum. Fetal dna yaptırmak istiyorum

Benim ense kalınlığı yuksek cıktı. Burun kemiği iyi. Kan testim cıkmadı daha ama yuksek cıkacak biliyorum. Fetal dna yaptırmak istiyorum
Riskli dendiyse fetal dna yaptırın bence de, ama kendinizi çok strese sokmayın. Ense kalınlığı tek başına bir anlam ifade etmiyor, kaçıncı haftadasınız yaşınız kaç? İkili teste çok güvenmeyin.
Benim ikili test sonuçlarım iyi ama yine de yarın fetal dna yaptırıcam çünkü risksiz demesinin de bir kesinliği yok. O yüzden imkanınız varsa fetal dna yaptırın kafanız rahatlasın.

12+5 günlük. 33 yasındayım. Sadece ense yuksek cıktı diğerleri iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…