Uyku Problemi 3-4 Aylık Bebek Gece Uykusu

emeeellll

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhaba, bir kaç gün sonra 4 aylık olacak bebeğim var emzirerek uykuya geçiş yapıyor. Gündüzleri memeyi bırakıyor yatırıyorum hiçbir sorun yok. Ancak geceleri memeyi bırakıyor 1-2 dk sonra aranmaya başlıyor piş piş vs yapıyorum ama yok meme istiyor. Memeyi bırakınca omzuma almayı deniyorum memenin kokusunu alınca istiyordur belki dedim yine aranıyor 1-2 dk olmadan sonra ağlıyor. Bırakınca yatağa bırakıyorum yine yok. Bu döngü böyle hep başa sarıyor. 2 saat sürüyor gece uykusuna geçmesi en az :( siz nasıl uyutuyorsunuz?

Bebek kucukken bizimle benim yanimda yatiyordu. Ben de yattigimiz yerden kalkmadan emziriyordum. Uykusuna devam ediyordu. Eger uykunuz cok agir degilse birlikte yatmayi bir deneyin isterseniz size de kolaylik olur.

Ben birlikte yatardim. Emerken uyurdu bende uyurdum . Bazen yatağına koyardım sürekli uyanırsa yanımda yatirirdim beraber uyurduk. 3 aylık süperdi uykusu uzun uzundu 4 aylık olunca herşey alt üst olmustu . Yaşadığınız normal 4. Ay atağı bu büyüyor bebeğiniz. Yavaş yavaş gündüz ve gece uykusunu düzene oturtup saati saatine uyun. Gündüz aynı saatlerde uyutun 2 saati geçirmeyin tek uykuyu gecede aynı saatte gece uykusuna geçirin. Uyku Rutini oluşturun ilerde rahat edersiniz.

Merhaba, bir kaç gün sonra 4 aylık olacak bebeğim var emzirerek uykuya geçiş yapıyor. Gündüzleri memeyi bırakıyor yatırıyorum hiçbir sorun yok. Ancak geceleri memeyi bırakıyor 1-2 dk sonra aranmaya başlıyor piş piş vs yapıyorum ama yok meme istiyor. Memeyi bırakınca omzuma almayı deniyorum memenin kokusunu alınca istiyordur belki dedim yine aranıyor 1-2 dk olmadan sonra ağlıyor. Bırakınca yatağa bırakıyorum yine yok. Bu döngü böyle hep başa sarıyor. 2 saat sürüyor gece uykusuna geçmesi en az :( siz nasıl uyutuyorsunuz?
Emzik kullanmıyorsanız emziğe alıştırın rahatlarsınız. Bunun dışında 4. Ayda uyku gerilemesi yaşanıyor maalesef. Benim bebeğimde aksine sabah 5 6 civarı kalkıyor gece uykusuna geçene kadar max 10 ar dakika uyuyor. Beyaz gürültü kullanmıyorsanız kullanın rahatlar. Yarımda olsa kundak yapın yapmıyorsanız. Atak haftası olabilir bu arada yada diş. Ben diş için çok erken olduğunu düşünmüştüm benimde oğlum 4 aylık atak zannederken niye bu kadar uzun sürdü derken diş çıkarma dönemine girmiş. Alt damağı kontrol edin mutlaka beyazlık damakta şişkinlik varsa temiz parmağınızı oraya koyduğunuzda bastırıp rahatlıyorsa durmadan salya akıtıp elini hep ağzında gezdiriyorsa bir de dokunduğunuzda hafif çıkıntı hissederseniz diştir

Merhaba, aynı sorunu ben de yaşıyorum. Daha yeni dört aylık olduk. Bir uzmana danıştım uyku gerilemesi dediğimiz dönemden geçtiğimizi söyledi, biraz sabırlı olmamı gündüzleri dinlenmeye çalışmamı tavsiye etti. Her bebek farklı atlatırmış bu dönemi bizimkiler emmekten yana kullanıyor demek ki haklarını. Ben yatarak emziriyorum, kısa süreli uyku uyuyorum. Bebeğim mızıldanmaya başlayınca diğer tarafına geçip diğer memeyi veriyorum. Sabaha kadar bu şekildeyiz. Ben zombi gibi oluyorum o ise tüm gece uyumuş gibi gayet neşeli oluyor sabahları. 1 saat kadar vakit geçiriyoruz, oyun alt değiştirme vs. Sonra uykuya geçiyor, normal rutinimize dönüyoruz. Sütüm yetmiyordu, mama takviyemiz vardı. Fark ettim ki gece boyunca sürekli emmesi sütümde artış sağladı ve gün içerisinde de mama takviyelerimiz azaldı, memede gayet mutlu. Eksilerinin yanında artıları da olan bir durum herhalde. Elhamdülillah, geçici bir durum. Ben de artık en azından daha fazla anne sütü alıyor deyip sabırlı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince.😅😅

Back
X