3,5 aylık bebeğime neler öğretebilirim

zammbak

ZIRZIRCAN'ın anneciği
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
3.548
330
73
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bebeğim 3,5 aylık oldu ve artık bizimle irtibat kuruyor, bende tek başıma olduğum ve misafirim çok olduğu için pek ilgilenemiyorum. Zaman zaman tv karşısına bırakıp işimi yapıyorum, içim rahat değil ama mecbur kalıyorum. Bazen mutfakta yanımda duruyor ama bir süre sonra sıkılıp kucak istiyor. Şuan ellerini kullanıyor ama bilinçli değil, hala yüzünü çiziyor mesela. Konuşmamıza karşılık veriyor ve kahkaha atıyor, yatmak istemediği zaman kafasını kaldırıyor. Seslendiğimiz zaman tepki veriyor fakat sesin geldiği yöne bakmıyor. Kucağıma gelmek istediği zaman bana bakıp mızıldanıyor. Aslında merak ettiğim konu şu, bebeğimde hipotroid çıktı ve zeka geriliğine sebep olduğu söyleniyor, şuan ilaç kullanıyoruz ama merak ediyorum benim bebeğim şuan normalmi yoksa diğer bebeklerden geridemi?

canım burada bebğinle yapabileceklerinin bazılarını yazdım umarım faydalı olur

3. Ay
o Oynarken direk ona bakmayı unutmayın. Çünkü bebeğiniz için yüzünüz, yan profilinizden daha ilgi çekici!
o Değişik değişik farklı cisim gösterin ve yakalaması için onu cesaretlendirin. ( Dinlemesi, dokunması, izlemesi için ilginç ama yutamayacağı büyüklükte oyuncaklar seçin.)
o Eline bir oyuncak verip, onunla nasıl ses çıkartacağını öğretin.
o Zaman zaman kucağınıza alın ve dünyayı farklı bir açıdan görmesini sağlayın.
o Onu överek yaptıklarından memnun olduğunuzu gösterin.
o İlgi ve sevginizi şarkı söyleyip, onunla dans ederek gösterin.
o Farklı dokularda, şekillerde ve büyüklükte oyuncaklar alın.
o Hareketli ve yumuşak oyuncaklarla oynamasını sağlayın.
o Onunla sık sık konuşmaya devam edin.

4. Ay
o Bebeğinize tutacağı, kavrayabileceği, tadacağı ve dinleyebileceği oyuncaklar verin.
o Ona müzik dinletmeyi deneyin.
o Renkli bir çorabın uç tarafını kesip bileğine geçirin. (Ellerini daha kolay bulacak ve oynayacaktır.)
o Banyo yaparken, banyo oyuncaklarıyla oynaması için daha fazla zaman ayırın. (Gelişimine yardım eder.)
o Başarılarını gülümseyerek, onu kucaklayıp severek kutlayın ki motive olsun.
o Yeni şeyler keşfetmesi ve oyuncaklarıyla oynaması için ona, tehlikesiz, boş ve geniş bir alan ayırın.
o Onu sık sık kucaklayıp dikkatli bir şekilde kaldırın. Çünkü sallanmak, hoplamak ve zıplamak gibi hareketli oyunlardan çok hoşlanır.
o Bebeğiniz gülerken, siz de gülün.

Merhaba arkadaşlar bebeğim 3,5 aylık oldu ve artık bizimle irtibat kuruyor, bende tek başıma olduğum ve misafirim çok olduğu için pek ilgilenemiyorum. Zaman zaman tv karşısına bırakıp işimi yapıyorum, içim rahat değil ama mecbur kalıyorum. Bazen mutfakta yanımda duruyor ama bir süre sonra sıkılıp kucak istiyor. Şuan ellerini kullanıyor ama bilinçli değil, hala yüzünü çiziyor mesela. Konuşmamıza karşılık veriyor ve kahkaha atıyor, yatmak istemediği zaman kafasını kaldırıyor. Seslendiğimiz zaman tepki veriyor fakat sesin geldiği yöne bakmıyor. Kucağıma gelmek istediği zaman bana bakıp mızıldanıyor. Aslında merak ettiğim konu şu, bebeğimde hipotroid çıktı ve zeka geriliğine sebep olduğu söyleniyor, şuan ilaç kullanıyoruz ama merak ediyorum benim bebeğim şuan normalmi yoksa diğer bebeklerden geridemi?

Benim oğlumda 3,5 aylık, bence oyun halısıda almalısın bizde geç kaldık almakta 10 gün oldu alalı inanılmaz güzel oynuyorlar bununla. ben fisherprise'ın ayak ucunda piyanolu olan aktiviteli oyun halısını aldım illk günden ayağını vurduğunda ses çıktığını anladı ve doğru düzgün hareket ettirmediği ayakları hareketlendi. ( benim bunu seçme amacım bebeğimin çok gazlı olması ve bir an evvel ayaklarını hareket ettirererek gazını çıkarmasına yardımcı olmasını istememdi) elleriylede yattığı yerden oyuncaklarına uzanıp onları tutmaya çalışıyor. Ama okuduğum kiyapta mutlaka bebeklerinize aldığınız oyuncaklarla nasıl oynayacağını göstermelisiniz diyordu. Kısacası bebeğinle çok daha fazla zaman geçirmen gerekiyor, boşvet ev işlerini ben öyle yapıyorum ;)

Back
X