Davranış Bozuklukları 3,5 yaşındaki oğlum hakkında endişelerim :( :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Hijyenick

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
62
6
13
İstanbul
Merhaba anneler :(
Oğlum kreşe gidiyor.Sınıfındaki arkadaşlarıyla boyama yaparken yada başka bir aktivite yaparken sürekli
yanındaki arkadaşlarına bakıyor.
Geçen gene çocuklarla ilgili bir ortama girdik gene yanındakine bakıyor ondan sonra yapıyor yapacağını.
Anne sen de gel beraber gidelim diyor çocukların yanına giderken.
Bunlar içine kapanıklık belirtisi mi yada başka birşeyin ...Fikirlerinizi bekliyorum :(

merhabalar çocuğunuzun daha önce sosyal aktivitesi oldu mu......
ilk defa mı sizden ayrılıyor.........

Evet ilk defa ayrı kaldık .Kreşe başlayalı 6 ay oluyor....
bunu kreşdeki öğretmenlerine söylemenizi öneririm......yalnız 6 ay olduysa kreşe başlayalı sizinle gitmek istemesi henüz alışamadığı yada kaygı duyduğu bir durum olduğunu gösteriyor olabilir........

Hayır hayır kreşe benle gitmek istemiyor tam tersi sen gelme bile diyor :)
Gecen gün avm ye gittik orda çocuk oyun bölümü vardı oraya bensiz gitmek istemedi sadece.
Böyle ortamlara benimle beraber gitmek istiyor benim götürmemi istiyor.
Ben götürüyorum ama yanında kalmıyorum karşıdan izliyorum

Merhaba anneler :KK43:
Oğlum kreşe gidiyor.Sınıfındaki arkadaşlarıyla boyama yaparken yada başka bir aktivite yaparken sürekli
yanındaki arkadaşlarına bakıyor.
Geçen gene çocuklarla ilgili bir ortama girdik gene yanındakine bakıyor ondan sonra yapıyor yapacağını.
Anne sen de gel beraber gidelim diyor çocukların yanına giderken.
Bunlar içine kapanıklık belirtisi mi yada başka birşeyin ...Fikirlerinizi bekliyorum :KK43:
çok tv izliyodur komsum yaşadı aynı sorunu pskolog tv yasakladı bol aktivite verdi

Hayır hayır kreşe benle gitmek istemiyor tam tersi sen gelme bile diyor :)
Gecen gün avm ye gittik orda çocuk oyun bölümü vardı oraya bensiz gitmek istemedi sadece.
Böyle ortamlara benimle beraber gitmek istiyor benim götürmemi istiyor.
Ben götürüyorum ama yanında kalmıyorum karşıdan izliyorum
özür dilerim ben yanlış anlamışım..... 3,5 yaşında oğlunuz ve avm gibi farklı yaş grublarının olduğu çocuk oyun bölümlerinde (özellikle de alışık değilse,biraz kaygılanmış olabilir ve bu gayet doğal.....) bu durum sizi korkutmasın hijyenick hanımcım.......özellikle sürekli bu tarz ortamlarda olmayan çocuklar ilk etapta bir tereddüt yaşayabiliyor.....
acaba siz kaygılı bir anne misiniz........kendinizi nasıl değerlendiriyorsunuz bu konuda.........

Son düzenleme:
Lilruba hanım :) kaygılı bir anneyimdir evet.
Sizin meslek ne acaba psikiyatr felansa sizi Allah gönderdi dyeceğim ..
merhaba psikiyatrist değilim,ancak psikolojik danışmanlık eğitimi aldım.....her ne kadar şuan mesleğimi yapmıyorum başka bir sektörde çalışıyorum ama mesajınızı görünce kayıtsız kalmak istemedim.......
genelde çocuklarımızda gördüğümüz bazı olumsuz şeyler bizim kaygılarımızdan kaynaklanıyor olabiliyor......size tavsiyem kaygınızı yönetmeye ve rahat olmaya çalışın......zaten meleğiniz henüz 3.5 yaşında.......olumsuz gördüğünüz bişey dahi olsa düzeltilemeyecek değil........yeter ki kaygılanmayın rahat olmaya çalışın.......

Offff benim oglum da boyle . Kafayi yemek uzereyim. Ama kresten sonra boyle oldu. Kreste sorunlar oldu gondermiyorum. 4 yas olucak cok rahat sosyal bir cocuktu. Simdi cocuklardan kaciyor tanimadigi cocuklardan

Offf ben cok kaygili bir anneyim. Cocugum bensiz hicbir yere gitmedi daha. Bugun parktsn gelurken sokak kopegine rastladik. Geldi gecti yanimizdan. Oglum bana sinirlendi. Senin yuzunden kopegi sevemedim dedi. Oglum ben ne yaptim dedim. Elimi tuttun hemen dedi. Cocugum benim korktugumu anlamis. Guya korktugumu belli etmemistim

Back
X