3. Ayda düşük

nicomu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2025
5
1
1
33
Merhaba arkadaşlar. Bana yardımcı olabilecek tecrübeli birileri cevap verebilir mi ? 3 hafta önce 13 haftalık ikiz bebeklerimin kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım. Hamileliğim doğal yolla olmuştu ve ilk hamileliğmdi. Doktorlar sebebini bulamadı ve raporda plasenta gelişim bozukluğu gibi bir not vardı. Ama sebebi tam olarak bu denmedi. Bilmek istediğim şey ise ben hiç bir ağrı veya kanama yaşamadım. Sadece kalbi durduğu günden sonra hamilelik belirtim kayboldu. Bulantı koku hassasiyeti gitti. Sizce neden olmuş olabilir? Ultrasonda 15 haftalık yazıyordu ama son adet tarihime göre 13. Haftadaydım. Lütfen bilen biri yardımcı olabilir mi ? Ve tekrar ne zaman hamile kalsam daha sağlıklı olur ? Kusura bakmayın uzun yazdım. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Merhaba 10 ncü haftaya kadar olan düşükler genel de genetik bozukluğu kaynaklı ondan sonraki de anomali gelişim bozukluğu açısından olabiliyor yani sağlıksız gebelik oluyor patoloji ye gönderemediniz değil mi düşen parçaları .

Maalesef yurt dışında yaşadığım için çoğu şeyi yapmıyorlar. Patoloji raporunda sadece plasenta gelişim bozukluğu yazıyordu. Kalpleri durmadan 1 hafta önce onları ultrasonda gördüğümde ikizi de hareket ediyordu ve gelişimleri haftasına göre ilerliyordu. Hala inanamıyorum hu olanlara.

Evet anomali durumu işte gelişimi bozuk olduğu için kalbi durmuş genetik rahatsızlıklarınız olabilir tüp bebekle sağlıklı Embryo seçip yola öyle devam edilebilir

Merhaba başınız sağ olsun kaybınız için üzüldüm. İlk düşüklerde sebep bulunmuyor genelde. Benimde bebeğimin kalbi durmuştu hiç bir belirti görmedim içime doğdu hastaneye gittim bir anda öğrendim. Kalbi durduğunda belirti görmüyoruz bu normal. Usg de ileride olmasının sebebi gelişimleri ileride gidiyordur. Tekrar hamile kalma konusuda sizin bünyenize bağlı doktorunuzla görüşün ama normalde kürtajdan sonra 1 adet görmek yeterli oluyor rahim toparlanıyor o esnada zaten. Ama psikolojik açıdan da biraz toparlanabilmek adına 2 3 ay bekleyin derim. İnşallah istediğinizde tez zamanda sağlıklı giden bir gebeliğiniz olur

Kalp durması pıhtılaşma yüzünden de olabiliyor Rabbim sağlıklı gebelik nasip etsin inşallah

Çok teşekkür ederim. Sizin kaybınız için de çok üzüldüm. Rabbim kimseye yaşatmasın inşallah çok zor bir süreçti ve dediğiniz gibi psikolojik olarak aslında toparlanmak lazım vücut zaten toparlanır kendi kendine. Korkuyoruz hepimiz ama rabbim her şeyin en doğrusunu bilir diyip bu gerçeğe tutunmaktan başka çaremiz yok

Kalp durması pıhtılaşma yüzünden de olabiliyor Rabbim sağlıklı gebelik nasip etsin inşallah
Onu ben de çok duydum bunun için tekrar gebelik düşünmeden önce testler yapıcam. Teşekkürler cevabınız için

Nerde yaşıyorsunuz bebde yurtdısındayım hep bir acaba Tr de olsaydım yaşabilirlermiydi
Düşüncesi oluyor insanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…