• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Aylık Bebek ile İşe Geri Dönmek

Anladım doğdurudur. Bizde doğum izni bitiminden itibaren 2 sene ücretsiz izin alınabildiği için sanırım başlayıp 3-5 ay çalışıp tekrar alabiliyorsun.
2 sene çok güzel bir imkan gerçekten. En azından kreşe verilebilir sonrasında. Malesef özel sektörde böyle bir imkan yok. Çok yüksek statülü çalışan bile olsak yok. Olsaydı da kadınları işe almazlardı.

2 sene çok güzel bir imkan gerçekten. En azından kreşe verilebilir sonrasında. Malesef özel sektörde böyle bir imkan yok. Çok yüksek statülü çalışan bile olsak yok. Olsaydı da kadınları işe almazlardı.
2 sene güzel imkan da, 2 sene boyunca tek maaşla geçinmek de zor. Ben 6 ay kadar almayı düşünüyorum. Sonra ben de işe döneceğim. Keşke maaşlar daha yeterli olsaydı da istediğimiz kadar bakabilseydik.

Ne güzel yazmışsınız, sağolun. Gerçekten hamileyken bile çok yoğun çalıştım. Biraz bıktığımı da hissediyorum. Bir de iş yerimdeki insanlar, bu kızın küçük çocuğu var anlayışlı olalım diyecek tarzda değiller, işe başladığım an yüklenecek de yüklenecekler. Beni düşündüren kısım diğer kadınlar yapıyor da sen niye yapamıyorsun, hem para da alamayacaksın kısmıydı. Ama dediğiniz gibi para çok da mühim olmamalı bu noktada..
Diğer kadınların da hepsi yapamıyor ki? Benim bebekleri 3 aylıkken başlayan arkadaşlarım da oldu 2 sene izin kullanıp başlayan da. Evde duramayan da vardı çocuğu bırakmayan da. Herkes kendine göre haklıydı.

Mesela ben ilk oğlumda hesapta olmayan ekstra 5 ay izin daha kullanmıştım zorunluluktan. O 5 ay perişan olmuştum kendimi yemiştim eve sığamamıştım. Çalışacağıma adapte olmuştum çünkü birden evde kalmak çok zorlamıştı.

Ne güzel yazmışsınız, sağolun. Gerçekten hamileyken bile çok yoğun çalıştım. Biraz bıktığımı da hissediyorum. Bir de iş yerimdeki insanlar, bu kızın küçük çocuğu var anlayışlı olalım diyecek tarzda değiller, işe başladığım an yüklenecek de yüklenecekler. Beni düşündüren kısım diğer kadınlar yapıyor da sen niye yapamıyorsun, hem para da alamayacaksın kısmıydı. Ama dediğiniz gibi para çok da mühim olmamalı bu noktada..

canim herkesin yasadigi kendine,
kimi iste calisarak guc bulur, kimi strese girer.

bir de hamileleik de herkesi farkli etkiliyor, hem fiziki hem de psikolojik acidan.
YArim yil dedigin insan hayatinda nedir ki, zaten 40 yil calisma hayatinda olucaz kaba taslak, emeklilige kadar dusunursek,
yarim yil ara ver, hem sana hem bebegine, hem ailenize iyi gelir.

Kadin kendisi calismak istiyorsa o istisnadir, elbette calissin.
ancak aksi durumlarda cocugu henuz bebekken izin ihtiyaci varsa herkes cenesini kapatip destek olmali.

benim kucuk cocugum suan 5 yasinda, o 2 yasinda iken ise basladim ve enerjim gucum super yerinde. Ama kendimi zorlayip o daha bebekken baslasaydim, simdi belki izin ihtiyaci duyacaktim.
Insanlarin yorulup ara ara izin ihtiyaci duymasi cok normaldir. Yeni dogum yapmis bir kadinin bu durumda olmasi ise hic de sasirilacak bir sey degil, cok normal, gayet de dogal.

Diğer kadınların da hepsi yapamıyor ki? Benim bebekleri 3 aylıkken başlayan arkadaşlarım da oldu 2 sene izin kullanıp başlayan da. Evde duramayan da vardı çocuğu bırakmayan da. Herkes kendine göre haklıydı.

Mesela ben ilk oğlumda hesapta olmayan ekstra 5 ay izin daha kullanmıştım zorunluluktan. O 5 ay perişan olmuştum kendimi yemiştim eve sığamamıştım. Çalışacağıma adapte olmuştum çünkü birden evde kalmak çok zorlamıştı.
Diğer kadınlar derken iş yerimdeki diğer kadınları kastetmiştim, neredeyse hepsi işe döndü ücretli izin bitiminde😊
Burada yazılanları da okuduktan sonra benim için en iyisi 6 ay daha evde durmak bunu anladım. Zaten çok uzun bi süre değil. Şurada 3 ay hemen geçti gitti.

canim herkesin yasadigi kendine,
kimi iste calisarak guc bulur, kimi strese girer.

bir de hamileleik de herkesi farkli etkiliyor, hem fiziki hem de psikolojik acidan.
YArim yil dedigin insan hayatinda nedir ki, zaten 40 yil calisma hayatinda olucaz kaba taslak, emeklilige kadar dusunursek,
yarim yil ara ver, hem sana hem bebegine, hem ailenize iyi gelir.

Kadin kendisi calismak istiyorsa o istisnadir, elbette calissin.
ancak aksi durumlarda cocugu henuz bebekken izin ihtiyaci varsa herkes cenesini kapatip destek olmali.

benim kucuk cocugum suan 5 yasinda, o 2 yasinda iken ise basladim ve enerjim gucum super yerinde. Ama kendimi zorlayip o daha bebekken baslasaydim, simdi belki izin ihtiyaci duyacaktim.
Insanlarin yorulup ara ara izin ihtiyaci duymasi cok normaldir. Yeni dogum yapmis bir kadinin bu durumda olmasi ise hic de sasirilacak bir sey degil, cok normal, gayet de dogal.
Harikasınız gerçekten. Çok teşekkür ederim.
Size bol bol enerji diliyorum😍

3 aylık bebekle evden çalışılabilir. 6-7 aylık falan olunca da ücretsiz izne ayrılırsınız
Malesef özel sektorde ücretli izin bitiminde kullanmak zorundaymışım ücretsiz izni. Yoksa izinden düşülüyormuş. Eğer işe başlayıp 2 ay çalışırsam geriye 4 ay ücretsiz iznim kalıyormuş.

Niye atarlanayım ya bana ne
Sadece bunları bebek doğmadan önce düşünmek gerek diyorum yazdığım şey gayet anlaşılır ve basit.
Biraz inceledim de, başka konulara da bu tarz yorumlar yazmışsınız.
Ezbere yazıyorsunuz.
Tek maaşa düşecek olmamız asgari ücretle geçindiğimiz anlamına gelmiyor. Eve ne kadar para girerse o kadar para çıkıyor sonuçta. Açık açık yazayım. Eşim yetkili mühendis. Ortalama 15 bin liraya yakın maaş alıyor. Bu parayla pek tabii geçiniriz. Ama ben maaşımı kafama göre harcıyordum, birden maaşsız kalmak konusunda bocalarım demek istedim.
Sanıyorsunuz ki herkes düşüncesizce ürüyor.
Sadece siz düşüncelisiniz.
Öyle sanmaya devam edin.

Ben de 3,5 aylıkken kızım işe başladım şu an 20 aylık o kadar çabuk geçti ki zaman keşke imkanım olsaydı yanında daha fazla kalsaydım diyorum

Ezbere yazıyorsunuz.
Tek maaşa düşecek olmamız asgari ücretle geçindiğimiz anlamına gelmiyor. Eve ne kadar para girerse o kadar para çıkıyor sonuçta. Açık açık yazayım. Eşim yetkili mühendis. Ortalama 15 bin liraya yakın maaş alıyor. Bu parayla pek tabii geçiniriz. Ama ben maaşımı kafama göre harcıyordum, birden maaşsız kalmak konusunda bocalarım demek istedim.
Öyle sanmaya devam edin.

aslında üye bir nebze doğru da söylüyor
açıkçası böyle durumlara ben de şaşırıyorum biraz, çünkü benim çevremdeki tüm kadınlar bunu aylar önce planladı.
He ne olur bakıcıyla anlaşırsınız gelmez, anne bakacağım der hastalanır böyle uç durumlarda yani plana uymayan durumlarda tabi ki ikilemde kalınır hani sizde öyle bir durum da yok.
Yüksek ihtimal çalışmayı planladınız ama şu an aslında istemiyorsunuz ve biraz destek bekliyorsunuz aslında.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın bence ama şunu bilin ki çocuk büyüdükçe ondan ayrılmak daha da zorlaşıyor.

Merhaba,
3 ay önce doğum yaptım. Çalıştığım şirkette doğum yapan kadınlar ücretli izin süresi bitince (yaklaşık 3-4 ay) hemen işe başlıyorlar. Pandemiden dolayı evden çalışma imkanı mevcut ama ne kadar sürer net değil. Ve genelde çocuklarına anneanne bakıyor.
Sizlere danışmak istediğim durum şu, benim annem farklı şehirde ama rica etsem gelip bebeğime bakabilecek durumda.
Fakat ben henüz 3 aylık bebeğimi bırakıp işe dönmek istemiyorum. Evet evden çalışma devam ediyor şimdilik ama ben evden de çalışsam en iyi ihtimalle hep yan odada telefon görüşmesi mailleşmeler ile vesaire uğraşıyor olacağım. Bu dönemde bebeğimin sürekli yanında olmam daha iyi olmaz mı? 6 ay ücretsiz izin alıp 6 ay da olsa bebeğimle ben ilgilenmek istiyorum. Zaten 6 aydan fazla ücretsiz izin alamıyorum.
Tabi bu süreçte borcumuz falan olmasa da maddi olarak bir miktar bocalayabiliriz. Hep iki maaş almaya alıştık çünkü.
Ne diyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız, sizce ne yapmalıyım?
kesinlikle 6 ay daha almalısın bu gunler bidaha geri gelmez

Çocuğunuz yok heralde çünkü hamileyken öyle yapıcam böyle yapıcam denilen şeyler çocuktan sonra çok değişiyor. Hisler duygular fikirler değişiyor. Çocuğunuz olsa anlardınız. Yok demek ki, yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyor. Burada peşin hüküm vermeden önce gidin bi kendinizle barışın. Üzülmeyin siz de mutlu olursunuz bi gün.
Teşekkürler böyle 1 mesajımdan çıkardığınız tavsiyeleriniz için😄Gayet mutluyum zaten sağolun🤗

Ezbere yazıyorsunuz.
Öyle sanmaya devam edin.
Ayy zahmet etmişsiniz ya bu kadar takacağınızı, maaşlarınıza kadar kendinizi açıklayacağınızı bilsem yazmazdım birşey. Mesajlarıma kadar dönüp bakmışsınız.
Yazmayız birşey çocuğumuz yok diye. Okey

Daha önce de benzer bir konuya yazmıştım. İmkan varsa 1 yaşına kadar bebek yanında kalınmalı. Aslında 2 en güzeli fakat ülke şartları malum. Siz de sıkıntıya girmeyecek sadece bocalayacaksanız ücretsiz izin alın. Bocalamak çok da kötü değil her zaman.
Altı ay o kadar çabuk geçiyor ki siz de anlamazsınız. 1 yaşından sonra da imkan olursa annenizi çağırırsınız. Fakirlik çekmeyeceksem bebeğimi bırakmazdım ki konuda öyle bir durum yok

Tek maaşla yaşamaya da alışırsınız. Sizin yerinizde olsam işten ayrılır çocuğuma bakardım. Bir kere geliyor bugünler ayrı geçirmeye değmez

Ben olsam ayrılırım izne.

Maddi olarak çıkmazda değilseniz veya işteki şartlarınız, çalışma saatleriniz mükemmel değilse strese girmeye değmez.

Merhaba,
3 ay önce doğum yaptım. Çalıştığım şirkette doğum yapan kadınlar ücretli izin süresi bitince (yaklaşık 3-4 ay) hemen işe başlıyorlar. Pandemiden dolayı evden çalışma imkanı mevcut ama ne kadar sürer net değil. Ve genelde çocuklarına anneanne bakıyor.
Sizlere danışmak istediğim durum şu, benim annem farklı şehirde ama rica etsem gelip bebeğime bakabilecek durumda.
Fakat ben henüz 3 aylık bebeğimi bırakıp işe dönmek istemiyorum. Evet evden çalışma devam ediyor şimdilik ama ben evden de çalışsam en iyi ihtimalle hep yan odada telefon görüşmesi mailleşmeler ile vesaire uğraşıyor olacağım. Bu dönemde bebeğimin sürekli yanında olmam daha iyi olmaz mı? 6 ay ücretsiz izin alıp 6 ay da olsa bebeğimle ben ilgilenmek istiyorum. Zaten 6 aydan fazla ücretsiz izin alamıyorum.
Tabi bu süreçte borcumuz falan olmasa da maddi olarak bir miktar bocalayabiliriz. Hep iki maaş almaya alıştık çünkü.
Ben de mali müşavirim mecbur 3 aylıkken işe döndüm. Şu an düşündüğümde de iyi ki dönmüşüm diyorum.

Merhaba,
6 ay izin hakkımı kullanırdım. Bebeğinizi biraz daha büyütün öyle başlayın. Ben öyle yaptım çok da iyi oldu.

Back
X