• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Aylık Bebek ile İşe Geri Dönmek

Ben de anneanne yeteri kadar fayda veremez diye endişeliyim doğrusu. Aslinda 9 aydan sonra zaten anneanne bakacak kreş yaşına kadar. En azindan ilk 9 ayı ben doldurmak istiyorum.
Şansınız varsa ilk 9 ay bakın bencede..Annem iyi bakar elbette benimde ama ne verebilir nihayetinde dinlenme zamanında keyfine bakacak kadın benim kadar işte aktivite kitap oku vs yapamaz dusurmez aç bırakmaz dovmez bagirmaz o kesin bakıcıya guvenemem anneme güvenirim

Merhaba,
3 ay önce doğum yaptım. Çalıştığım şirkette doğum yapan kadınlar ücretli izin süresi bitince (yaklaşık 3-4 ay) hemen işe başlıyorlar. Pandemiden dolayı evden çalışma imkanı mevcut ama ne kadar sürer net değil. Ve genelde çocuklarına anneanne bakıyor.
Sizlere danışmak istediğim durum şu, benim annem farklı şehirde ama rica etsem gelip bebeğime bakabilecek durumda.
Fakat ben henüz 3 aylık bebeğimi bırakıp işe dönmek istemiyorum. Evet evden çalışma devam ediyor şimdilik ama ben evden de çalışsam en iyi ihtimalle hep yan odada telefon görüşmesi mailleşmeler ile vesaire uğraşıyor olacağım. Bu dönemde bebeğimin sürekli yanında olmam daha iyi olmaz mı? 6 ay ücretsiz izin alıp 6 ay da olsa bebeğimle ben ilgilenmek istiyorum. Zaten 6 aydan fazla ücretsiz izin alamıyorum.
Tabi bu süreçte borcumuz falan olmasa da maddi olarak bir miktar bocalayabiliriz. Hep iki maaş almaya alıştık çünkü.
Ne diyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız, sizce ne yapmalıyım?
Ben kızımı 15 günlükken bırakıp işe gitmiştim. Pişman mıyım? Evet ama zamanla geçiyor pişmanlık

Merhaba,
3 ay önce doğum yaptım. Çalıştığım şirkette doğum yapan kadınlar ücretli izin süresi bitince (yaklaşık 3-4 ay) hemen işe başlıyorlar. Pandemiden dolayı evden çalışma imkanı mevcut ama ne kadar sürer net değil. Ve genelde çocuklarına anneanne bakıyor.
Sizlere danışmak istediğim durum şu, benim annem farklı şehirde ama rica etsem gelip bebeğime bakabilecek durumda.
Fakat ben henüz 3 aylık bebeğimi bırakıp işe dönmek istemiyorum. Evet evden çalışma devam ediyor şimdilik ama ben evden de çalışsam en iyi ihtimalle hep yan odada telefon görüşmesi mailleşmeler ile vesaire uğraşıyor olacağım. Bu dönemde bebeğimin sürekli yanında olmam daha iyi olmaz mı? 6 ay ücretsiz izin alıp 6 ay da olsa bebeğimle ben ilgilenmek istiyorum. Zaten 6 aydan fazla ücretsiz izin alamıyorum.
Tabi bu süreçte borcumuz falan olmasa da maddi olarak bir miktar bocalayabiliriz. Hep iki maaş almaya alıştık çünkü.
Canım seni en iyi ben anlıyorum. Bende 10 ay önce doğum yaptım. Bebeğim 4 aylıkken işe başladım. özel sektörde çalışıyorum. rapor v.s ücretsiz izin alınca bir bahane bulup işten çıkarıyorlar bu işyerinde, benden önce doğum yapan bir bayan arkadaş rapor aldı diye işten çıkarıldı. Benim eşim pandemiden dolayı zaten işsiz kalmıştı. izin alsam burdan benide çıkarcaklardı. iyice perişan olacaktık. . Bebeğim 4. ayı bitirdiği gün işe başladım. yavrum anne sütü alıyordu. evde olduğum sürece emzirdim. işe başladıktan sonra da 2 ay sağdım sütümü. sonra bebeğim biberona alışınca meme reddi yaşadık, şimdi sütüm yok denilecek az. Ama olsun. anne, baba işsiz kalsaydık daha zor durumda kalacaktık. Mecbur onların iyiliği için. işe başlamadan önce annem manevi anlamda çok yardımcı oldu, duygusal davranma dedi. işsiz kalınca çocuğuna nasıl bakacaksın, evim kira v.s Bir cesaret başladım. Bebğim de alıştı artık. Sabahları giderken artık beni kardeşiyle yolcu ediyorlar:) İnsan mecbur kalınca herşeye alışıyor.

Merhaba,
merhaba benim eski halim :)

benim de dogum izinlerim 3 aydi. eger calismamaniz problem olacaksa uzun sureli izin almayi denemeyin. ama birakma imkaniniz varsa 6 ay izin alin, bebekle sadece siz ilgilenin, sonraki 6ayda da anneniz gelsin. simdi 3 aydan sonra annenizi cagirip ise baslamaniz mantikli degil cunku siz evde olunca zaten surekli bebekle ilgilenmek zorunda kalirsiniz. anneniz sohbet etmek ister vs. sonra anneniz gitmek isterse yine ortada kalacaksiniz. o yuzden 6 ay kendiniz bakiniz, daha sonra anneniz olaya el atsin

Merhaba,
Ben de bebeğim 3,5 aylıkken evden çalışmaya başladım. Biraz çalışırsınız sonra ücretsiz izin alırsınız diyenler olmuş. Bir şeyi hatırlatmak isterim. Ücretsiz izin doğum izninin bittiği günden itibaren sayılıyor. Yani diyelim ki bebeğiniz 6 aylıkken ücretsiz izin kullanmak istediniz. Sadece 3 ay alabilirsiniz o izini.

Süt izini kullanacaksınız. Zaten günde 1.5 saat. Öğle arasını da eklersek 2.5 saat önce bitecek işiniz. İş yeri ile konuşmuştum kızımın uyuduğu saatlerde çalışmıştım. Ha şimdiki aklım olsa çalışmazdım. Maddiyattan ziyade benim iş yerimin bana ihtiyacı vardı. Bu kadar çabama da altın madalya takmadılar.

Anneniz gelecekmiş ne güzel. Oh miss

Bence de izin alın. Ben bebegim 7 aylikken basladım. Hem ek gidaya geçti. Bakan kişi cok zorlanmiyor. Hem de anne olarak beni tanidı bağlandık. 5 saat calisiyorum ben ama. İyi gidiyor şimdilik

Önemli olan sizin ne istediğiniz, bemce siz bebekle vakit geçirmek istiyorsunuz ama gördüğüm kadarıyla çekinceniz gelirinizi azalması.

Ben 3 ay ücretsiz izin alın, sonra anne yardıma gelsin. Hem biraz daha zaman geçirirsiniz gönlünüz olur, hem de maddi olarak göçmezsiniz🤭

Back
X