3 aylık çocukla marmaris

6 aylık kızımla 3 gün önce istanbuldan marmarise arabayla geldik. 8 saatlik yolu 14 saatte geldik. klimasız gündüz vakti çok zor. Bizim klima hep çalıştı ona rağmen bunaldik. Bu arada klimayı fln geçtim 3 aylık bebek değil 3 gün zaruriyet dışında 3 saatten fazla bırakılmamalı.
Evet haklisiniz ama emniyetli olmamasina ragmen ben bebegime arka koltuga yastiklardan yatak yapmistim emzirip oraya koyuyordum kah uyuyordu kah kucagimda etrafi izliyordu..6aylikken oyle bi yolculuk yapmistik. Kizim 4 5aylikken oto koltugu aldik bi kere bile binmedi hep ejderhalasip inmek istedi.. :/ aslinda koltuk, benim en iyi tutmamdan daha guvenli tutacak otursa.. :KK43:
Bebekler ve çocuklar tabiki de Oto koltuklarında oturmak istemiyorlar genelde ama lütfen o koltuktan evladinizi kaldırmayın. Canımız ciğerimiz riske atılamaz. Ben kızımla uzun yolculuk yaptım gecen hafta. O uyuduğu zamanlar yol aldik ama kızım oto koltugundaydi kesinlikle. Uyanık olduğunda ise mola verdik. 2 katı sürdü geleceğimiz mesafe. Olan bize oldu ama bebeğinizi aglatmadik , güvenliğini riske atmadık

Konu sahibi bebegimi birakmak istemiyorum ama tatile de gitmek istiyorum die bisey dememiski o konuda rahat annem bakacak diyor nasil birakacaksin diyenlere de mama verecek annem arabada klima yok diyor yani kocasini iknaya yonelik yorum bekliyor biz baska telden caliyoruz:)))
Ben de esinizden tarafim o yüzden tehdit konusunda tavsiye veremeyeceğim...ben yapamazdim 3 gun degil 1 saat bile olsa.

rezervasyon alindi para verildi.parası yanmasin diye zorla götürür.
Yolda mahvolur Bebeginiz kendi gitsin daha iyi yani.Kapıdan çıktığın gibi sıcak hava yüzüne çarpıyor 2 gündür Bebek mahvolur.Kendi keyf için Bebegin canını tehlikeye atmak saçma.Zaten 5 den önce dışarı çıkılacak gibi degil şuan sadece eşiniz gezer,tatil yapar.Kendisi gidiversin

Döndüğünüzde bebeğiniz size küsebilir. Daha bugün facebookta bir grupta böyle bir sorun paylaşılmıştı. Altına yazılanlar ileriki hayatta da anne ile çocuğun ilişkisini etkilediğini gösteriyordu. Biz anlamaz hatırlamaz diyoruz ama bilinçaltına kazınıyor. Annesinin en çok ihtiyaç duyduğu zamanda ortadan kaybolduğunu hissediyor bebek.

oğlum iki yaş civarında cidden bana küsmüştü. dedemin cenazesi için gidip hemen ertesi gün döndüğüm halde ve gün içinde normalde de çalıştığım benden ayrı kaldığı halde

Bir müddet öyle olmak gerekiyo evet. Yanlis düsünüyosunuz. Birilerine güvenerek cocuk yapmak ne kadar mantikli? Sana muhtac bi bebek varsa ortada sen ona uyum saglayacaksın mecburen. Ha gerekıyorsa da kendınden kısacaksın evet
Ben çocuğum olsa bırakırım şahsen.süsümden bakımmdan üç günlük tayilimden bazgeçmem.

Arabayla hiz yapmadan camlar azar acik sekilde belki gidebilirsiniz ama uzun surecek yolculuk. Bebek uyursa pek de sorun degil bence..
Tatil deniz bebege de iyi gelirdi bence. Ben anneme birakamazdim heralde. Ya gitmem ya da gotururm..
Camlar açık olursa daha berbat yanar insan.Şuan öyle böyle bir sıcak yok burada.klima şart.

Ya çok alakasız olacak ama ben eskiden aşağıda etiketleri de, konudaki üyeleri de görebiliyordum. Çok uzun bir süredir göremiyorum kaldırıldı sanıyordum. Sizin görebilmeniz pro üye olmanızla mı alakalı?
Siz 2009 dan beri burdasınız hani o dönem kk dan bile haberim yoktu :) yöneticiler daha iyi bilir eskiden yazıyordu demek ki şimdi pro üyelere özel olmuş olabilir.

Bence dinlenmek annenin de hakkı. Zaten hepi topu 3 gün. Şimdi beni de afaroz eder burdaki kadınlar ama.. marmaris cok sıcak çocuk için dayanılmaz olabilir.. Ve bıraktığınız kişi de anneniz yani emin ellerde.

Anne ile çocuğu neden bu kadar birbirine yapıştırıyoruz bir an bile ayrılamazsın diyoruz bilemiyorum. .. sonra vay efendim lohus depresyonu. E bu kadar darlamaya depresyon olur tabi.

Valla ciddiyim ya ben yemedim yedirdim giymedim giydirdim e de karşıyım.ona ortalama kendimden hayat şartlarımdan kusmadan bi gelecek berebileceksem dünyaya getiririm.yani kendimden vazgeçmem gerekecekse,ben ben olmaktan çıkacaksam anne olmam ben.elbette fedakarlık yapılır ama üç gün tatil yapamayacaksam,kuaföre gidemeyeceksem örnek veriyorum mutlu olmam ki.evladın mutluluğu ayrıdır elbette ama ilerde hayatımı feda ettim bana şunu yaptı,gelinin ağzına bakıyo vs vs diye düşünmek istemem.bence kayınvalidelerin gelin ve danatlarla sorun yaşama sebepleri de bu.

Siz 2009 dan beri burdasınız hani o dönem kk dan bile haberim yoktu :) yöneticiler daha iyi bilir eskiden yazıyordu demek ki şimdi pro üyelere özel olmuş olabilir.

Evet size özelmiş yeni öğrendim. Ben de göremiyorum diye sorun bende sandım. Eskiden herkes eşitti :KK48:

Kimi
Döndüğünüzde bebeğiniz size küsebilir. Daha bugün facebookta bir grupta böyle bir sorun paylaşılmıştı. Altına yazılanlar ileriki hayatta da anne ile çocuğun ilişkisini etkilediğini gösteriyordu. Biz anlamaz hatırlamaz diyoruz ama bilinçaltına kazınıyor. Annesinin en çok ihtiyaç duyduğu zamanda ortadan kaybolduğunu hissediyor bebek.

Bebek de koca da bırakılmaz anca beraber kanca beraber, baştan ayarlatmayacaktınız madem. İki çift gidilmesi garip olmuş asıl, Bebekle size ayak uyduramazlar sıkıntı olur

klimalı araba kiralayın o zaman böyle saçma şey mi olur ? geceden çıkın yola lobide beklersiniz

Klimalı araba kiralayın.:işsiz:

Ben konu sahibine hak veriyorum, arabanın kliması bozulmuştu sadece 40 dak lık yolda bile yeğenim hasta olmuştu, he birde süper anneler hemen üşüşmüş çocuğunuzu bırakıp nasıl tatil yapacaksınız diye, yahu annesiz büyüyen, annesi hastanede olduğu için ananesinden ayrı kalan bir sürü çocuk var, 3 günde me olacak çocuga, kendi içi böyle rahat ediyorsa, bence gayet olabilir.

Sen tuttur yıllarca evlat evlat diye tüp bebekle zar zor hamile kal sonra 3 günlük tatil için minicik bebeğini anana koy da git:olamaz:

Allah'ım lütfen banada hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar ver.. söz veriyorum 3 günlük bile olsa asla ondan ayrılmicam amiiinnn:dua:

Evet cocugum var ve hic üzelmene gerek yok. Cok mutlu , beni ve babasini seven bir kizim var. Hatta birsey daha söyleyim, 7 aylikken kres'e basladi (ki bu istegim disindaydi, ben 1 yasindan sonra yollamak istiyordum).

Gelelim herkesin dilinde olan güvenli baglanma olayina. Bir bebek daima annesine baglanir. Cok ekstrem bir örnek ile, cocugu döven yada tüm gün sokaga salan annelerin cocuklarida onlara cok baglidirlar. Sorun burda baglilik bagimli derecesindemi degil mi? Cocuk halen kendi benligini bulabiliyormu? Annesiz direk korkuyor mu? Yoksa etrafinida kesf etmek istiyor mu?

Bence siz önce güvenli baglanma olayini iyicene arastirin. Bowlby, Ainsworth gibi insanlar ne demis arastirin. Ve sunuda söyleyim, avrupada bu konuda hic kimse endise etmiyor, Türkiyedeki gibi. Ve en cok Türkiyede cocuklar güvensiz baglaniyorlar. Burda konularda bile belli oluyor, adam 30 yasinda ve halen anam da anam diyor.

Yeni dogmus bebek icin anne kokusu dogru önemli fakat 3 aylik, biraz daha etrafi kesf edebilen bir bebek icin öyle degil. Yada her bebek icin öyle degil. Ben cok bunalima girmistim ve esim beni bir kac gün tatile götürmüstü ve kizim,o zaman 3-4 aylikti. Annemlerde kalmisti ve hic bir sorun yasamadik. Ben tabi kizimi cok özlemistim fakat yinede tatil bana iyi gelmisti. Daha iyi bir enerji ile kizima bakabildim. Yoksa o bunalimda eminim ne kizima, ne evliligime fayda etmezdi.

Ya zaten konu sahibi hele bi dogursun cocugunu birakip hic bir yerlere gitmicek :KK70: cokkk eminimm

simdi buradaki vatandaslar tatili ihtiyac degil luks gorduklerinden 3 gunluk tatile bebegi goturmeni arabada pismesini orda sicakta kavrulmasini normal buldular. annenize birakmaktansa bu secenk mantikli geldi onlara hatta anneliginize de laf etmisler pes. calisip aksama kdr cocugunun yaninda olmayan anneleee sorsan ama is baska derler. cnku tatil lux onlara gore. asla ihtiyac degil. saka gibi. konu sahibi sana fikir vermiyorum sadece muameleler bana epey tuhaf geldi.

Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama eşinizle çok da iyi anlaşamıyorsunuz diye hatırladım. Başka konularda eşinizden yakınan mesajlarınıza denk gelmiştim sanki.
Normali bebekle beraber gitmeniz ve ikinizin de birbirinize dinlenmek için zaman ayırarak dönüşümlü olarak bebekle ilgilenmeniz. Eşinizin bunu yapmayacağınızı düşündüğünüz için "ben 3 gün odada otururum artık" diyorsunuz sanırım.
Ama rezervasyon yaparken bebekten haberiniz vardı. Eşinizin nasıl bir insan olduğunu da biliyordunuz.
Bebeği beraber götürünce dönüşümlü ilgileneceğinizi ve sizin de tatile ihtiyacınız olduğunu; kabul etmezse de bebekle evde kalacağınızı söyleyin. Siz gitmeyince evli bir çiftin yanında 3. sap olarak gitmez sanırım.

yapmayin yahu. insanlarin hayatlarini bilmeden etmeden nasil bu kdr buyuk bi cumle kurabiliyorsunuz. 3 gun tatile gitcek diye bir de Allahin nasip ettigi anneligi siz yersiz goruyorsunuz.
1kocam hayatta ne araba alir nede kiralar
2tatil planını bama. Sormadan kafasi estigi gibi yapar
3kardesim ayrı bi çatlak dün annemin bana yardima gelmesikiskanip annemi gece evine sokmadı.kocama bunu söyleyince hepten manyak kardesin bisey yapar dedi biraz bahaneakocamin tuhaflık lari kardesimkiler ile yarisir.çalışınca annem bakacak o zaman yaninda olmayacak m

Valla ciddiyim ya ben yemedim yedirdim giymedim giydirdim e de karşıyım.ona ortalama kendimden hayat şartlarımdan kusmadan bi gelecek berebileceksem dünyaya getiririm.yani kendimden vazgeçmem gerekecekse,ben ben olmaktan çıkacaksam anne olmam ben.elbette fedakarlık yapılır ama üç gün tatil yapamayacaksam,kuaföre gidemeyeceksem örnek veriyorum mutlu olmam ki.evladın mutluluğu ayrıdır elbette ama ilerde hayatımı feda ettim bana şunu yaptı,gelinin ağzına bakıyo vs vs diye düşünmek istemem.bence kayınvalidelerin gelin ve danatlarla sorun yaşama sebepleri de bu.
Cok dogru seyler yazmissin. Anne bakiminida yapacak mutlu olacakki mutlu edecek..Zaten burdakiler tatili cok gormuyolar bu kadincagiza.. sadece bebek kucuk diye uyardilar ayrilnak icin. Emziriyorsa sorun cogu kisiye gore. Benim cocuklar 3 aylikken gece zaptedilemez durumdalardi mesela. Gaz donemi tam bitmiyo cunku. Istesemde kimseye birakamazdim. Konu sahibi deseydiki bebegim 6 aylik emzirmiyorumda.. ben kesinlikle gitmelisin derdim. Ister bebegiyle ister bebegini annesine birakip

Bakin bebeğimiz daha çok küçük iyice düşünün taşının size zor bir karar gibi gelebilir ama o sizin eliniz ayağınız gibi bir parçanız.

Alın yanınıza ınanın bi zorluğu olmaz millet 40 çıkınca alıp her yere gidiyor evde sıcak ona bakarsanız.

Bütün gün klima karşısinda bırakmıyorsunuz değil mi bebeği ??

Illa ki sıcaktan etkilenir saat 3 gibi inersiniz havuza denize.

Üstelik her gezmede, tatilde bebeği bırakıp gidemezsiniz ki, deneyim olur hem size.

O
Yolda mahvolur Bebeginiz kendi gitsin daha iyi yani.Kapıdan çıktığın gibi sıcak hava yüzüne çarpıyor 2 gündür Bebek mahvolur.Kendi keyf için Bebegin canını tehlikeye atmak saçma.Zaten 5 den önce dışarı çıkılacak gibi degil şuan sadece eşiniz gezer,tatil yapar.Kendisi gidiversin
mola vererek gitcekmisiz.allahım koru ama yanımızdaki cifthuylandirdim..simdi

Back
X