3. Çocuğu yapacakmış!

ıste sızın anlamak ıstemedıgınız bu yada sızde baskasının acısından banane dıyenlerdensınız olay baska yere gıtmesın annenı sevıp opeceksın tabıı bende sevıp opuyorum hatta rabbım uzun omur versın dıye dualar edıyorum amaaaa bunu annesı olmayan arkadasımın yanında yapmıyorum sevgılıyle bunu nasıl bır tutarsınız allah askına sız gercekten evlat ozlemı cektınızmı ben 4 dusuk yasadım son dusugumde yanımda yatan hamıle kadın bana doktor cocuk olmus alacagız derken o benımle agladı saatlerceben bır hafta hastanede yattım hergun karnında kı bebegı seven kadın ben ım uzuntumu gorunce daha sessız daha anlayıslı yapıyordu sevıyordu bebeklerını ama gozume sokarak degıl kıskanclık degıll bu ben kımseyede beddua etmedım cok sukur rabbım olmayanlarada tattır dedım kendınız bu anlatılanları normal goruyorsanız Allah katında beddua haksız olana doner alınmayın ustunuze
Evet biraz empati...ben onun yerinde olsam o kırılacak üzülecek diye çocuk konusunun ç sini bile söylemezdim. Biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz tek sorun bu mu ? İlla bizdemi insanların yaralarına tuz basalım? Hep söyledim yine söylüyorum ben Yaradana havale ettim bu saatten sonra Yüz göz olmam. Allaha versin hesabını

harika bir ailem yoktu, ex yengem yeğenim yaramazlık yapınca halanın çocuğu olmuyor bak ona vericem seni ben de yenisini yapıcam derdi herkesin içinde, ve sürekli. ben de gülerdim hazır yapılmış çocuk, ver valla süper olur diye, sanırım ben genişim...

ben 2. yi düşünmüyorum, yaş oldu 35 ve tansiyon hastasıyım, maddı durumum da uygun değil, yani muhtemelen asla bir çocuğum daha olmayacak, ama şu sıralar nerdeyse bütün arkadaşlarım 2. yi doğurdu, hamile ya da uğraşıyor, haliyle nerdeyse bütün muhabbet bu, e ne yapsınlar şimdi pelin yapamıyor biz de konuşmayalım mı desinler, asıl böyle bişey duyarsam çok kırılırım, özürlü müyüm ben? bir ayıbım bir noksanlığım mı var ki insanlar benden çekinsin?
konu sahibinin eltisinin niyeti nedir gerçekten bilmiyorum, baştan da dedim zaten belki sadece yakın görüyor ve konuşmak istiyor, belki konu sahibini konuşturmak istiyor, belki de gerçekten sinir bozmak istiyor, ama konu içinde başka üyelerin beddualarını, aşırı alınganlıklarını görünce bunları yazma gereksinimi duydum. kendileri de anne olunca anlayacaklar, bazen bir gülüyor bebeğin nerdesin unutuyorsun, şap diye öpüyorsun sarılıyorsun vs vs. bunun için diş bilenir mi bir insana...
İşte herkes sizin gibi geniş olmayabilir herkesin kırılganlık düzeyi hassasiyeti farklıdır.

ıste sızın anlamak ıstemedıgınız bu yada sızde baskasının acısından banane dıyenlerdensınız olay baska yere gıtmesın annenı sevıp opeceksın tabıı bende sevıp opuyorum hatta rabbım uzun omur versın dıye dualar edıyorum amaaaa bunu annesı olmayan arkadasımın yanında yapmıyorum sevgılıyle bunu nasıl bır tutarsınız allah askına sız gercekten evlat ozlemı cektınızmı ben 4 dusuk yasadım son dusugumde yanımda yatan hamıle kadın bana doktor cocuk olmus alacagız derken o benımle agladı saatlerceben bır hafta hastanede yattım hergun karnında kı bebegı seven kadın ben ım uzuntumu gorunce daha sessız daha anlayıslı yapıyordu sevıyordu bebeklerını ama gozume sokarak degıl kıskanclık degıll bu ben kımseyede beddua etmedım cok sukur rabbım olmayanlarada tattır dedım kendınız bu anlatılanları normal goruyorsanız Allah katında beddua haksız olana doner alınmayın ustunuze

alınmadım zaten, başkasının acısından banane diyecek bir insan da değilim, diyorum ya 7 yıl sonra anne oldum onda da preeklamsi geçirdim bebeğim de ben de ölüyorduk nerdeyse, şimdi biri kalkıp çocuğumu seviyorum diye bana beddua ederse çarpılır herhalde :KK70: neyse ben ne dersem diyeyim fikriniz değişmeyecek, sadece siz de başkalarını bu kadar takmamayı öğrenin, çocukla ilgili yapılan söylelen her şeyi üstünüze alınmayın.

Ne güzel alatmışsın yaşadıklarını.... benimkilerde buna yakın işte. Ben anlamıyorum nasıl bi vaicdansızlıktırki sen bunu benim gözümün içine baka baka rahat rahat söyleyebiliyosun. .anlamıyorum. Ben olsam üzülür diye bu konu hakkında yanında tek kelime bile etmezdim
Malesef her insan insanliktan nasibini almıyor tek çare uzak durmak yok saymak Allah büyük herkesin halini görüyor ayakta dur ve ne olur uzme kendini bu imtihan çok çetin çok can yakıcı ama sonu çok güzel bitecek bebegin olacağına inan buna ve bugünlerde yasadiklarin sana ders olacak.tedavine odaklan yapabilecegin herşeyi yap bikma yilma usanma.isyan etmeden duayla bebegin gelecek yıkılma sen güçlü bir anne olacaksın esinde guc ver.hayatını zehir etme insanları umursama onlara üzüldüğünü belli etme yanlizlik en iyi ilaç senin için namazlarima da dua edicem Rabbim kavuştursun seni ve tüm bekleyenleri saglik la evlatlarına amin..

Malesef her insan insanliktan nasibini almıyor tek çare uzak durmak yok saymak Allah büyük herkesin halini görüyor ayakta dur ve ne olur uzme kendini bu imtihan çok çetin çok can yakıcı ama sonu çok güzel bitecek bebegin olacağına inan buna ve bugünlerde yasadiklarin sana ders olacak.tedavine odaklan yapabilecegin herşeyi yap bikma yilma usanma.isyan etmeden duayla bebegin gelecek yıkılma sen güçlü bir anne olacaksın esinde guc ver.hayatını zehir etme insanları umursama onlara üzüldüğünü belli etme yanlizlik en iyi ilaç senin için namazlarima da dua edicem Rabbim kavuştursun seni ve tüm bekleyenleri saglik la evlatlarına amin..
Ah canım benim...allah razı olsun. Namazdan sonraki dualarında benide unutma olurmu hep aklına düşeyim.

Ah canım benim...allah razı olsun. Namazdan sonraki dualarında benide unutma olurmu hep aklına düşeyim.[/QUOTE inşallah edicem hep cnm bu acıyı bilmeyen konuşur durur malesef halini yaşayan anlar bir tek bundan böyle dualarimdasin ozeldende yazabilirsin herzaman sağlıkla kal..

Bende ikinci bebegmi dusurdgmde doktr kontrolume gtmstim.icerden cikan bi hamile bagra bagra annesne anlatyor bebegim soyle poz veryo boyle yapiyor parmagni emiyor dye.o an o kadini olduresim geldi onun bi sucu yok tabi ama hassas olan insanlari dusnmek lazim.yasamayan bilmez.oraya tedavi gelenlerde oluyor dusuk yasayanda hassas mevzular bunlar.
Ben de kürtaja girerken aglamaktan helak olmuştum. Dışarıda bi kadın bekliyormus, 8.kez kürtaj olacakmış. aman ben istemiyorum oluyor. İsteyenlere de böyle oluyor demiş. Eşim çok sinirlenmis, sizde marifet gibi anlatana kadar, Korunmayi düzgün öğrenin. yazık o kiydiginiz canlara demiş. Yuh dedim ya

İstersen 4. Yü yap! Yapta niye gözüme sokuyorsun, banane ben aile planlamak için mi ordayım!
Terbiyesizlik yapmış! Sizi çook iyi anlıyorum, en kısa zamanda kucağınız dolar inşallah

Canım Allah kısa zamanda isteyen herkese tattırsın bu duyguyu..Ben de dahil. :) Sende sinir olmak yerine çocuk yokken eşimle başbaşa olmanın keyfini yaşıyorum de eşinle daha sıkı fıkı ol..Çocuk yapmak marifet degil.Ve uzak dur tartışmaya girme polemiğe girme onunla sende eşinle olan ilişkide kıskandır onu..

Rabbim en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip eylesin size
Keşke yürüyüşten döndüğünüzde bi şekilde lafı oraya getirip
Kv kp yanında "abi x yenge 3. Yü de düşündüğünüzü söylüyor. Ne güzel maşallah " tarzı bi konuşma yapın
Ama gülerek tamamen masumca
Sonra o nerden çıktı falan derlerse
Bilmem x yenge 18437626 defa söyledi de dersiniz :halay:
Bakın nasıl dumur ondan sonra
Biraz cadılık iyidir :KK48:

Ben de kürtaja girerken aglamaktan helak olmuştum. Dışarıda bi kadın bekliyormus, 8.kez kürtaj olacakmış. aman ben istemiyorum oluyor. İsteyenlere de böyle oluyor demiş. Eşim çok sinirlenmis, sizde marifet gibi anlatana kadar, Korunmayi düzgün öğrenin. yazık o kiydiginiz canlara demiş. Yuh dedim ya
Eşiniz iyi demiş, marifet sanki!!

Bızım komşumuz yıllarca olmadı cocugu hep düştü sureklı İstanbul'a gıttı geldı vs sonra tedavısız hamile kaldı uc cocugu var ve dördüncüye hamile . Diğer komşumuz var on yıl olmadı sonra kendıogınden bşr tane dünya güzeli kızı var . Annemın uc yıl olmadı sekiz kardeşiz ablamın uc yıl olmadı psikolojikmiş . Dayanması cok zor kardeşim anlıyorum seni böyle anlatmak basit belkı ama beklemesı cok zor ben dört ay bekledım aklımdan çıkmıyordu senı cok iyi anlıyorum ama Allah ol deyıcne okur Hemde dorder beşer beşer . Duaya sarıl ve tevekkül etmeye çalış cok rahatlatır senı Hemde cok . Tevekkül insana cok iyi gelıyor

Slm arkadaşlar... Gece sabaha kadar sinirden üzüntüden uyumamış bir kadersizin satırları bunlar. Evliyim 4 senedir. Çocuğumuz olmuyo ( eşiminde sıkıntı var) tabi doktor muayene stresi çilesi... tedaviyle uğraşanlar beni anlar. Benim patavatsız elticimin bi kız ni oğlan 2 çocuğu var. Kadın son 1 sene içinde bana yeri geldikçe 3. Yapacağını söylüyo. Yanımızda kimse yokken. Çünkü kv kp yanında söyleyemez. Bu konudaki hassasiyetlerini biliyo. Neyse dedim sabır dedim. Dün artık ipler koptu. Kv kp eltiler biz pikniğe gittik. Yürüyüş yapalım dedi. Ayrıldık yürüyoruz yine lafı döndürdü dolaştırdı 3. Yapacağına getirdi. Artık o kadar sinirlendim ki orda onun saçını başını oyladı geldi. Ya sabır dedim ama piknikte burnumdan geldi. (Kendisi kıskançlıkta Nirvana yapmıştır) ya söyleyin bana kim olursa olsun birinin çocuğu olmasa siz ona bile bile bende 3. Yapıcam vs. Dermisiniz? Sizin olmuyo ama ben 3. Bile yapıcam der gibi... Dün artık dayanamadım eşime söyledim. Anladım o da çok üzüldü ama ben olsam hayatta öyle bişey söyleyemem yapamam üzülür derim. Ama o söylüyo bende allaha havale ediyorum...
Canim bende yeni üye oldum öyle geziniorum bi okuyayım dedim... ALLAH büyük.. benimde olmuodu düşmanım bile olamayacak bi eltim var konusmuoruz kendinin iki tane cocugu var ama sürekli bırakıp gider saçma sapan bi evliliği var yanii bigun çok saçma bisey oldu vee camdan çıkıp ağzına geleni saydı bana alt katimda oturuo malesef. Vee tuttu dedi kii allah işini bilio da sana çocuk vermio öyle kedilerle avunursun dedi bende aaaa bi havlama sesi gelio merak etme itin duası kabul olsaydı gökten kemik yagardi dedim kesti sesini girdi içeri allahima şükür evlat nasip etti insaallah sana da tüm isteyenlere de nasip eder rabbim yuvalarinizi meyvasiz bırakmasın. Etrafımız kendini bilmezlerle dolu doğurana kadar da susmazlar hatta dogurursun yine susmazlar ikinciyi isterler o kadar burunlarını sokmaya bayılırlar ozelimize.

Marifet dogurmakta değil marifet anne olabilmekte allahim herkese evlat nasip ederde anne olmak herkese nasip olmaz. Rabbim öncelikle hayırlı anne bana olmayı nasip etsin hepimize kii dogurdugumuzun kıymetini bilelim

Bızım komşumuz yıllarca olmadı cocugu hep düştü sureklı İstanbul'a gıttı geldı vs sonra tedavısız hamile kaldı uc cocugu var ve dördüncüye hamile . Diğer komşumuz var on yıl olmadı sonra kendıogınden bşr tane dünya güzeli kızı var . Annemın uc yıl olmadı sekiz kardeşiz ablamın uc yıl olmadı psikolojikmiş . Dayanması cok zor kardeşim anlıyorum seni böyle anlatmak basit belkı ama beklemesı cok zor ben dört ay bekledım aklımdan çıkmıyordu senı cok iyi anlıyorum ama Allah ol deyıcne okur Hemde dorder beşer beşer . Duaya sarıl ve tevekkül etmeye çalış cok rahatlatır senı Hemde cok . Tevekkül insana cok iyi gelıyor
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için canım benim. RaBim büyüktür. Çok zor saçıma bu yaşta aklar düşüyor. Napalım bizimde sınavımız buymul

Canim bende yeni üye oldum öyle geziniorum bi okuyayım dedim... ALLAH büyük.. benimde olmuodu düşmanım bile olamayacak bi eltim var konusmuoruz kendinin iki tane cocugu var ama sürekli bırakıp gider saçma sapan bi evliliği var yanii bigun çok saçma bisey oldu vee camdan çıkıp ağzına geleni saydı bana alt katimda oturuo malesef. Vee tuttu dedi kii allah işini bilio da sana çocuk vermio öyle kedilerle avunursun dedi bende aaaa bi havlama sesi gelio merak etme itin duası kabul olsaydı gökten kemik yagardi dedim kesti sesini girdi içeri allahima şükür evlat nasip etti insaallah sana da tüm isteyenlere de nasip eder rabbim yuvalarinizi meyvasiz bırakmasın. Etrafımız kendini bilmezlerle dolu doğurana kadar da susmazlar hatta dogurursun yine susmazlar ikinciyi isterler o kadar burunlarını sokmaya bayılırlar ozelimize.
Bu kendini bilmez eltileri ne yapmak lazım. Başlarda başka konularda çok üstüne geldi bir defasında dayanamadım bağırdım çağırdım sesini kesmiş ti bu ara yine başladı ama artık yüz göz olmuyorum allaha havale ettim.... Rabbim ol desin yeterki

Rabbim en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip eylesin size
Keşke yürüyüşten döndüğünüzde bi şekilde lafı oraya getirip
Kv kp yanında "abi x yenge 3. Yü de düşündüğünüzü söylüyor. Ne güzel maşallah " tarzı bi konuşma yapın
Ama gülerek tamamen masumca
Sonra o nerden çıktı falan derlerse
Bilmem x yenge 18437626 defa söyledi de dersiniz :halay:
Bakın nasıl dumur ondan sonra
Biraz cadılık iyidir :KK48:
Çok haklısın canım ama o an öyle bi kötü oldum ki inan utanmasam artık oturup milletin içinde hüngür hüngür ağlayacaktım ....

Insanin hayirsiz 10 cocugu olsa neye yarar hayirli 1 tane olsun saglikli huzurlu olsun ana babaya hurmetli olsun kafi isterse 10 tane dogursun sen olacaga bak ...hic uzulme Allah sana da verir elbeto yaptigiyla kalir

Back
X