• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. cocuk olmali mi olmamali mi?

2 kiz olaydi da 3.yu erkek istiyorum olsaydi konu burada isitmediginiz laf kalmazdi:))
Halbu ki hepimiz insan evladiyiz kizimiz olunca oglumuz, oglumuz olunca kizimiz olmasini istemek cok dogal ama gelin gorun ki iste gonlum erkek evlattan yana demeye kalmasin taslar havada ucusuyor:)
Rabbim gonlunuzdekini saglicakla kucaginiza versin.

ben olsam ucuncuyu yapmazdim ki ben ikinciye hamileyim 31 haftalik olduk.diger kizim 26 aylik.napcam diye kara kara dusunmekteyim cunku ikisinede yetebilecekmiyim korkusu var.yarin birgun buyiyecekler insallah ergenlik okul vs...yani insan birazda kendini dusunmeli cocuk buyuk sorumluluk hemde cok buyuk.iyi dusunmek lazim genclik geri gelmeyecek.hep cocuk buyutmekle gececek yillar zaten oglun iki yasindaymis daha ana kuzusu.bence iki cocuk yeterli tabi bu benim fikrim ben asla ucuncuyu dusunmuyorum ki zaten yas 36.6 yil cocuk sahibi olamadik kismet 34 de anne oldum ve kizim 19 aylikken yine hamile kaldim bir kizim dahs olacak inanilmaz mutluyum esimle hep iki kiz hayali kurardik.fakat ucuncu yu hayal bile edemiyorum iyi dusunun tasinin sanki hala muaallaktasiniz valahi ben ucuncuyu doguranlari tebrik ediyorum cesaret yani.gez toz hayatini yasa bence bu zamanda uc cocuk zor ya gercekten zor...

ben seni anliyorum,ama onceki yazilan gibi erkek oldu diye uzulmezsin o kesin :)
1 kizim iki oglum var uçuncude kiizi bulmayi beceremedim ne yazikki :)
ama oglumu hersyeden çok seviyorum
bilsem 4. kiz olacak yapardim simdi ( sonuncu iki yasinda ) :)
ben sansimi kullandim tutmadi insallah seninki tutarr :)

ya yanlış anlamayın da ben böyle soruların sorulmasını çok garip buluyorum, çocuğa biz bakmayacağız ki. siz kendinizi ölçün tartın 3. çocuğa hazır mısınız, bakabilir misiniz, 3 çocuğa yetişebilir misiniz? bunlar sizin cevaplamanız gereken sorular, başkalarının lafıyla sözüyle çocuk yapılmaz ki.

2 kiz olaydi da 3.yu erkek istiyorum olsaydi konu burada isitmediginiz laf kalmazdi:))
Halbu ki hepimiz insan evladiyiz kizimiz olunca oglumuz, oglumuz olunca kizimiz olmasini istemek cok dogal ama gelin gorun ki iste gonlum erkek evlattan yana demeye kalmasin taslar havada ucusuyor:)

Oğlan çocuğunu isteme şekli arasında çok fark var ama. Oğlan üstünlüğü, soy devamı gibi şeyler yüzünden isteyeni elbette taşa tutarlar.

Aklınıza yerleştiği an önemli bana göre de ,hazırlıksız yakalanmak gibi strese falan girmeyin de bu yıl değil ,diğer yıla kadar hazır olmayı bekleyin bana göre de ,diğer çocuğunuz da 1. Okul yılını da atlatsın önce belki okul'a tez adapte olamayabilir,yorulmayın...
Tesekkurler guzel yorumlarin icin.:KK200:
Olur o zaman umarım :) Çocuklarınızla mutlu, huzurlu bir ömür dilerim.
Cok tesekkurler guzel dileklerin icin. :KK200:
3 yaşında oğlum var birde 6 aylık ikizlerim
3 çocuk istermiydim?
Hayal bile etmezdim
İkizlerim bana Rabbimden hediye((plansız oldular))

3ünede bakıyorum çok zor ama çok keyifli ve güzel:)

Oğlum huysuz değil ama çok duygusal çok hassas bı çocuk
Ama bana soranlara tek çocuk daha kolay ve anne için rahatlık diyorum
Ama sizin zaten ikinci varmış
Zaten iki çocuk varsa üçüncü yede bakabilirsiniz

Abiler büyümüş zaten
Çok da güzel olur kardeş
Ama ben maddiyattan çok maneviyata yetemezsem diye korkuyorum
Ya düzgünce yetiştiremezsem?

Rabbim evlatlarımızı korusun

3.kiz olmazsa üzülürmüsünüz?
Sırf kız olsun diye yapmayın ama erkek de olabilir
3. İlla kiz olsun diye yapmayacagim. Tabi bu konuda tezleri birlestirip bol bol dua ile Rabbimden isteyecegim ama erkek de olsa bas tacim olacak. Oncelikle hayirli saglikli evlat olmasi yonunde dileklerim.:anne:

:nazar::nazar::nazar:Allah ailece mutluluğunuzu daim etsin inşallah hayırlısıyla Hoppa
:KK200:cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin.

Geçenlerde sizin gibi kararsız bir arkadaşla da konuştuk, o da karar verdi 3. Bebek için ve şimdi hamile :):KK46::KK200: arada mesajlaşıyoruz hatta, yoldaki bebiş ve abi ve ablası hakkında. Kk olarak çok güzel ikna edebiliriz:cool: bakabiliyorsanız neden olmasın. Genelde 3. Çocuklar için sevmelik çocuk diyorlar. 1. De tecrübesizliği atıyorsun, 2. De kardeş kavgalarına engel olmayı öğreniyorsun, 3. De ayaklarını uzatıp kahveni yudumluyorsun :kahve::KK39: benim gördüğüm 3. Çocuklar da genelde daha sakin ve arkadaş canlısı oluyor.
Benim ikisi kavga etmedi tam teersi abi delisi kardes dekisi ikisi de. Fiske vurmaz kardesine. Kardesi arada iter vurur ona be karsilik vermez abiye vurulmaz ayip saygisizlik olur diye uyarir ufak anlamasada. Aslinda cok da dusunmeye gerek yok yapalim birlikte buyusunler insAllah. Olursa tabi.

ya yanlış anlamayın da ben böyle soruların sorulmasını çok garip buluyorum, çocuğa biz bakmayacağız ki. siz kendinizi ölçün tartın 3. çocuğa hazır mısınız, bakabilir misiniz, 3 çocuğa yetişebilir misiniz? bunlar sizin cevaplamanız gereken sorular, başkalarının lafıyla sözüyle çocuk yapılmaz ki.
Tabi ki yapilmaz baskasinin lafiyla. Benimki biraz daha fikirleri ogrenmek 3 cocuklu annelerin yasadigini gormek.

Evet bende bu zihniyeti anlamiyorum ki gonul bu illa ki olmayani da ister bu cok normal. Bu konuda katiliyorum sana yuzde yuz. Tabi illa ki olacak degil iki eecenek mevcut sonucta. Ben 3. De olsun istiyorum sadece.

Bana 2.bile fazla 1 iyidir 1candır ben 5 kardeşimde noldu hep cocuk hep cocuk içinde kaldim.
Burda herkes farklı bakis açılardan bakıp kendilerine göre cevaplıyacaktir bence bunun tek cevabı var oda sizde :)

Ben 2 erkekten sonraki kızım :) gerçi surpriz bi bebekmisim :) şimdi 26 yaşında ve ilk bebeğime 8 haftalık hamileyim. Allah bağışlasın yavrularinizi. Hiç ile bir çocuk arasında kocaman bir dünya olduğunu düşünüyorum. Bir çocuk ile iki cocuk arasındaki fark da azimsanamaz. Ama iki ile uc cocuk arasinda ucurum gibi bi emek farki olduğunu sanmıyorum. Zaten 2 cocuklu bir evin duzeni üçüncü çocuğu da kaldirabilir. Bence sahane olur, kalabalık aileler güzeldir. Eminim üçüncü çocuğunuz kiz da olsa erkek de olsa iki abisi oldugu icin coook mutlu olacaktır.
Iki cocuk yeter diyenlere de hayret. Kime gore yeter? Kadın ıstiyor, denemelere de başlamış, istemiş goze almis. Hayret birşey. Herkes tek çocuk yapsın da butun hala dayı teyze kavramlari bitsin, kalabalık curcunali kuzen ortamları kalksin. Yapayalnız buyusun çocuklar

Ben 2 erkekten sonraki kızım :) gerçi surpriz bi bebekmisim :) şimdi 26 yaşında ve ilk bebeğime 8 haftalık hamileyim. Allah bağışlasın yavrularinizi. Hiç ile bir çocuk arasında kocaman bir dünya olduğunu düşünüyorum. Bir çocuk ile iki cocuk arasındaki fark da azimsanamaz. Ama iki ile uc cocuk arasinda ucurum gibi bi emek farki olduğunu sanmıyorum. Zaten 2 cocuklu bir evin duzeni üçüncü çocuğu da kaldirabilir. Bence sahane olur, kalabalık aileler güzeldir. Eminim üçüncü çocuğunuz kiz da olsa erkek de olsa iki abisi oldugu icin coook mutlu olacaktır.
Iki cocuk yeter diyenlere de hayret. Kime gore yeter? Kadın ıstiyor, denemelere de başlamış, istemiş goze almis. Hayret birşey. Herkes tek çocuk yapsın da butun hala dayı teyze kavramlari bitsin, kalabalık curcunali kuzen ortamları kalksin. Yapayalnız buyusun çocuklar
İnanir misin esim iki kardes gorumvemle ayni binadayiz kendi istegimizle. Onunda iki oglu var benimde. Bir araya geliyorlar. Biri 7 biri 5 diger ikisi de 2 yasindalar. Ayy o kadar keyifliler ki ev dagiliyor kirlebiyor hic umurumuz degil. Onlar cook mutlu. Bazi hafta sonu kuzeni gelir oglumun karsilikli yatakta uyurlar. Gece isiklar soner sohbet ederler okulu anlatirlar vs cok mutlu olurlar. Aslinda 3. Hic istemedim ama simdi yasimda daha gencken son kez sansimi denemeliyim gibi geliyor erkek de olsa basimin taci abilerinin goz bebegi olur ki 4 abisi olacak. Kiz olursa 4 abi icinde prenses olacak. İnsAllah olsun da saglikli hayirli evlat olsun. Ben yapmayi dusundukten sonra cinsiyet icin sadece dua ediyorum. Mevlam neylerse guzel eyler..

Bu arada cook guzel anlatmissin ellerine yuregine saglik. Gercekten ev duzeninde sadece bir besik gelecek odamiza o kadar. Besik de zaten hazirvar.

İnanir misin esim iki kardes gorumvemle ayni binadayiz kendi istegimizle. Onunda iki oglu var benimde. Bir araya geliyorlar. Biri 7 biri 5 diger ikisi de 2 yasindalar. Ayy o kadar keyifliler ki ev dagiliyor kirlebiyor hic umurumuz degil. Onlar cook mutlu. Bazi hafta sonu kuzeni gelir oglumun karsilikli yatakta uyurlar. Gece isiklar soner sohbet ederler okulu anlatirlar vs cok mutlu olurlar. Aslinda 3. Hic istemedim ama simdi yasimda daha gencken son kez sansimi denemeliyim gibi geliyor erkek de olsa basimin taci abilerinin goz bebegi olur ki 4 abisi olacak. Kiz olursa 4 abi icinde prenses olacak. İnsAllah olsun da saglikli hayirli evlat olsun. Ben yapmayi dusundukten sonra cinsiyet icin sadece dua ediyorum. Mevlam neylerse guzel eyler..

Tebrik ediyorum sizi. Benim de abilerimin çocukları var içiçe buyuyorlar, inşallah benimki de aralarina katılır. Eşimin bir tane kardesi var, bekar, Allah ne gosterir bilinmez tabi ama evlenmeye niyeti yok. Erkek tarafından kuzen ihtimalimiz yok gibi görünüyor. Tek çocuk büyük haksızlık bence :( gerçekten dayı hala kavramları ve kuzenlerle büyümek çok güzel. Kalabalıkta büyüyen çocukların daha ozguven sahibi ve paylaşımcı oldugunu düşünüyorum. Bir yandan paylaşmayı, diger yandan hakkini korumayı öğreniyorlar. Insallah sağlıklı hayırlı bir kızınız olur, benim gibi yetiskin yaşında bile abilerini kahraman olarak görür:)

Tebrik ediyorum sizi. Benim de abilerimin çocukları var içiçe buyuyorlar, inşallah benimki de aralarina katılır. Eşimin bir tane kardesi var, bekar, Allah ne gosterir bilinmez tabi ama evlenmeye niyeti yok. Erkek tarafından kuzen ihtimalimiz yok gibi görünüyor. Tek çocuk büyük haksızlık bence :KK43: gerçekten dayı hala kavramları ve kuzenlerle büyümek çok güzel. Kalabalıkta büyüyen çocukların daha ozguven sahibi ve paylaşımcı oldugunu düşünüyorum. Bir yandan paylaşmayı, diger yandan hakkini korumayı öğreniyorlar. Insallah sağlıklı hayırlı bir kızınız olur, benim gibi yetiskin yaşında bile abilerini kahraman olarak görür:)
İnsAllah canim Allah razi olsun. Bakalim gorecegiz insAllah.

Anladığım kadariyla 2 cocgun\uzda sakinmis o yüzden 3. gözünüz kesiyor.Ama bizden ornek vereyim. Biz 3 kardesiz. En buyukleri benim benden sonra 2 erkek kardesim var. Aramizda 2ser yas var. Ben ve bir küçük kardesimde sakin mulayimc cocuklardik. Ama en kucugumuz cok yaramazdi :) allah canini sag etsin. Annem derdi ki hep 10 cocuga bedeldi. Simdi 19 yaşında koca delikanli ailesinin uzerinede cok duser merhametlidir. Ama çocukluğunda düz duvara tirmanirdi :)

Back
X