Lütfen üzülmeyin. Çok güzel bir şey. Artık tecrübelisiniz. Biraz daha yorgunluk olacak bir müddet. Çünkü en kıymetli şeyi, bir İnsanı yetiştiriyorsunuz. Tabi ki kolay olmayacak ama siz rahat olursanız, hamileliğinizi iyi bir psikolojiyle geçirirseniz, rahat bir bebeğiniz olur. İkinciyle üçüncüyü beraber büyütür, ne oldum demeden bir bakmışsınız, üç Harika minnacık annesi olursunuz.
İnsan yaşamadan anlamıyor. Ben ilk çocuğumu 22 yaşımda doğurdum ve maddi sıkıntılarla geçirdim bebekliğini. 3 yaşına kadar oyuncak alamadım düşünün. Ve bu yüzden hiç düşünmedim ikinci çocuk kendimi hazır hissedene kadar. Bilinçli anne olmak adına. Yetebileceğim zaman dedim. Eşimİn o kadar ısrarına rağmen kabul etmedim.
Sonuç, 28 yaşında, oğlum 6 yaşındayken, evimizi, iki arabamızı almıştık ve ben korunmayı bıraktım ama olmadı. Doktorum menapoza girdiğimi söyledi. Şimdi
tüp bebek yaptırıyorum. Şu ana kadar bir 30 milyar kadar harcadık, tutmadı, bir o kadar daha harcıyacağız muhtemelen.
Ve o kadar yıl dikkatle korunan ben, bebeğin normal yollarla olabileceğini unutmuş durumdayım. Sanki bebek, bir sürü iğne, ameliyat ve muayeneler sonucu oluaşacak bir şeymiş gibi hissediyorum. Ve çok şaşırıyorum korunuyordum ama hamile kaldım gibi sözlere. Bu o kadar kolay mıydı gerçekten diyorum. Halbuki ilk oğluma evliliğimin 3. Ayında hamile kalmıştım. O kadar karışık süreçler ki yumurta oluşmasından, rahmin uygun hale getirilmesine ve döllenmesine kadar.
İnsan içine girince öğreniyor. Yoksa, zannediyorsun ki yaptık oldu filan, ne büyük bir mucizenin oluştuğunu fark edemiyorsun.
Size kendimden örnek verdim. Çünkü çocuklara yetebilmek adına yaptığınız her plan tutmayabilir. Geleceğin ne göstereceğini rabbim bilir. Hayatın da başka planları oluyor. Eskiden bir oyuncak alamayan ben şimdi o tedavi paralarını döküyorum yani ve nasipten gerisini beklemiyorum. Ama şimdi bir bebeğim tutsa mesela ve 1 yaşındayken yanlışlıkla hamile kaldığımı öğrensem, herhalde havalara uçarım olmayan 3 senenin ardından. Hiç gözüm görmez zormuş, kolaymış. Halbuki bundan 5 sene önce çok farklı şeyler söylerdim. Dediğim gibi hayatın ne getireceğini bilemiyorsunuz.
Bu çocuğun da nasibi varmış ve gelmiş. Gözünüz korkmasın ve içiniz ferah oldun. Millet 3 de büyütüyor, 5 de. Demek ki yapılmayacak şey değil.
Bundan sonra daha dikkatli korunursunuz, çift yöntem kullanırsınız.
Kardeşimle benim aramda 11 ay var. Annemi kürtaj için gittiği hastaneden doktor döndürmüş. 3. Kardeşimi de düşürmek için ne yataklar, odunlar kaldırmış ama düşmemiş. Ama 8 aylık doğmuş.
Şimdi annem henüz 55 yaşında olmasına rağmen yürüyemez durumda ve aldırmak istediği 2. Kardeşim onun yanında kalıyor. Bütün aile işlerini de ben ve küçük kardeşim üstlenmiş durumdayız. Bir gelinimiz bakıyor, bir ben. Her şeyde vardır bir hayır. Yeter ki siz olumsuz bakıp, hayatınızı kendinize dar etmeyin.
Hayırlı uğurlu olsun inşallah.