3. Çocuk

Ortak çocuk başka duygu yaşatır mutluluğunuza mutluluk katar diye düşünüyorum.
Muhtemelen diğer çocuklar büyüdü.
Yardımcı da olurlar.
Oh miss..

Ortak çocuk, ortak olmayan çocuklarınız arasında bağ olur. Çünkü her ikisi için de kan bağı ile bağlı kardeşi olur. Kesinlikle olsa daha iyi olur. Hem onlar için, hem sizin için.

2 erkek çocuk annesiyim, yaş aralıkları biri 6,5 diğeri ise 3,5, yani 3 yaş var sayılır aralarında (biraz daha az).
Nitekim, ben kendi hayatımda 3. çocuğu asla düşünemiyorum.
Yeterince hem maddi, hem de manevi olarak beni yoruyorlar.
Çalışan bir kadındım, çocukların bakımı, ilk okula başlayan büyük oğlum ve farklı bir çok sebepten işi bırakmak durumunda kaldım maalesef.
Severek çalışıyordum, çalışmayı seviyorum kısaca, ancak çocuklarımı emanet edecek kimse kalmayınca etrafımda mecbur bıraktım işi.
Hazır evdeyken de, 3. çocuk olsa mı diye ne benim ne de eşimin aklının ucundan bile geçmez.
Çünkü zor.
Belli bir yaştan sonra zaten insanların tahammülü azalıyor, hem de hayat pahalılığı ortada, her geçen gün daha da pahalılaşıyor herşey.
Çocuklara eşit imkanlar sağlamakta önemli bu zamanda, onu da düşününce hiç gözüm yemiyor.

Maddi anlamda ve çocuğun bakımları anlamında sorununuz yoksa, neden olmasın.
Ancak manevi boyutunu iyi düşünün derim, yıpratıcı bir süreç oluyor, bunu da göz ardı etmeyin.
Herşeyden önce Allah hayırlısını ve gönlünüzdekini nasib etsin inşallah.

Ben cocuk yapmanın imkanlar ve hazır oluşla ilgili olduğunu düşünmüyorum sadece. Şu son yaşanan pandemi de daha çok gösterdi ki önümüzü göremiyoruz. Siz bir yasa kadar maddi ve manevi imkanlarla baktınız diyelim sonrası ne olacak? Benim bir tane ikinciye cesaret edip yapmadım.

Kizlar içinizde hiç 3 çocuklu varmı:)) gazlamayın beni
Dur hemen yetişeyim yine ben değil ama 4 kardeşiz biz en son kızkardeşim cok büyük sürprizdi ben 17 yaşındayım lisedeyim düşünün durumu annem sevinemedi doğru düzgün
Amma simdi bu sene yks ye girdi derece yaptı veee boğaziçili oldu benim güzel kuzum aynı evladim gibi o kadar düşkünüm kizkardeslerime simdi kitap dostuyuz ben 34 o 17 yaşında ama yan yana geldiğimizde bizi bi gorsen neyse cok uzattım demem o ki mutlu bir ailede büyüyecekse o evlat sevilecek bolca övülecek ilgi alaka gosterilecekse ki eminim oyle olur neden olmasin ki kaygılarınızla yaşamayın derim belki cok çok iyi gelir bebek size ailenize

Bence kendinizi düşün. Yapabilir misiniz? Bir gebelik daha ,doğum. Uykusuz geceler ,yeni doğan dönemi. 2 çocuk var evde. Bu gücünüz var mı? Evet ,yaparım, eşim destek,kızlar sıkıntı yaratmaz derseniz yapın bence. Bana sanki zor olurmuş ama çok büyükte bir mutluluk getirirmiş gibi geliyor. Tekrar düşündüm de kızlar kıskanır mı acaba?

Maddi ve manevi bakacak güveniniz varsa neden olmasın.
Çok isterdim 4 5 çocuğum olsun.
Biz 2 kardeşiz ve hep hayalim 5 6 kardeş olmaktı. Hala daha hergün keşke derim.
Maddi anlamda çekinmesem belki bende 3. Çocuğu yapardım bilemiyorum.

İkinizin ortak bi evladı olsa hem evlilik güçlenir hemde cocukların hepsinin kardes bagı güçlenir cünkü evdeki cocuklar kandaş degil anladgm kadarı ile.Yalnız yasınız ilerliyor hemen yapmalısınız 40 ından sonra zorrr

O ışık mesajda var. Yoksa berbatım bu konuda. Kendi adima kesinlikle düşünmüyordum. Eşimle dediğinde afalladım hatta.
Sürekli espri yapıyorduk.. Ama.hic düşünmedim. Su an sabah 6 da kalkıyorum. Sürekli bir uğraş halindeyim ama akşam 7 den Sonra kendime ayırabiliyorum. Eşimle vakit geçirebiliyoruz. Bunları riske edebilir miyim bilmiyorum

Bir ara çok istediler. Ben dedim ki.ben bebek sevmem.ne öyle mızmız gezecek ortada :)

Anneniz kaç yaşındaydı

Yaparsak 40 ta yapalim

Ben iki çoçukluyum kendimi hiç düşünemiyorum 3 çoçuklu yarınlar ne getrr bilinmez Allh bilğr ama biz iki yavrumza yetebiliyoruz üç zor.Sizin durumunuza gelince yaş faktörü gerçekten risk çevremde bu yıl üç yakınım 30lu yaşların ortasında yada sonunda hamilelik geçirdi malesef üzücü oldu buda bir ihtimal birde yaş geçdikçe sabırda bir yere kadar Rabbim ne verşrse hayrlısını versin dilerim herşey gönlünüzce olsun yuvanız hep huzurlu olsun

3 çocuklu bir akademisyen olarak yapın gitsin kalabalık aile zor ama çok keyifli

deteylı ultrasonla bakılıyor ben prf.a baktırmıştım kızıma .ikili 3 lü testten sonra detaylı ultrasonla zaten anlaşılıyor bebekte sorun olup olmadığı.ama küçük yaş anneliklerde de var o risk sadece yaş faktörüyle ilgilid eğil ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…