3. Çocuk

Of su erken annelik,az yas farki vs artik sikti yav..Annem beni 20 yasinda dogurmus ams kusal catismasi var aramizda..Burcu esmersoy 43 yasinda ama eminim bebegi olsa bizim kadar kusak catismasi yasamaz yani..Bunlari gecin artik..iyi o zaman herkes annem gibi 20 sinde dogursun
Bu konuda aynı düşünüyoruz aslında öyle olmasa şimdi doğurayım diye çabalardım. 40ima plan yapmazdim

Sizde bi tuaflik mi var bi benmi goruyorm bunu.
Benim konumada gelip degisik yorumlar yapmistiniz.
Boyle yaparsaniz kimse sizi ciddeye almicak zamanla, emin olun.
Bu yoruma yapan benin ev sahibim kadın 65 yaşında bende yazayım dedim , benimde hiç aklından öyle birşey geçmezdi ama onda bu yaşanmışlık varsa , tabi yazmak iyidir , önemli olan insanları düşünmeye teşvik etmek

Cocuklarin karni doyacak yani ok..o halde 5.de yapin bence sonuçta ac kalmamak onemli
Karın doyması yettiğinde kendine güvensiz sağa sola saldıran tipler yetişiyor ben aylakkadının yetiştireceği çocuğun kendine ve güvenli ve iyi bir yetişkin adayı olacağını bildiğim için yapmasının hoş olduğunu düşündüğümü söyledim yoksa bu nesilde okadar çok insan olmaktan uzak anne ve çocuklar var ki iyi insan ne kadar artarsa yaşanabilir bir dünya şansımız okadar artar .olumsuz insanlarla karşılaşma ihtimalimiz azalır diye söyledim.

On sene öncede depremler oluyordu tecavüz vardı kadın cinayetlerin salgın hastalıklar .... Mesela ben otuz sene önce de arkadaşımın tecavüze uğradığını blyrm. Hani çocuk için yok dünya kötü hastalık var demek bana garip gelio tam tersi şimdi cocugunuz tek çocuk eee bu kötü dünyada madem öyle destek olacak bir kardeşe ihtyc var gibi ki düşünmeli o çocuğun suçu ne diye ondan yazdm Allah sağlıklı ömürlü büyütmeyi nasıp etsin
Siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız. Ben dogal afetlerden ya da insan kötülüklerinden bahsetmemistim. Ekonomik olarak vs demiştim. Hem kardeş destek olacak diye bir şey de yok. Sanki kardeş yapınca garanti destek paketiyle geliyormuş gibi düsünmeyin.

Bu o kadar kişisel bir karar ki, kimsenin hikayesi başkasına benzemez. İç güdüleriniz ne diyor onu dinlemeniz lazım. Sonuçta 25 yaşında, ruhen iyi hisseden, iyi gelire ve iyi evliliğe sahip ilk evliliğinizde ilk bebeğinizi dünyaya getirseniz de pakette ne var bilemezdiniz (siz ve bebeğiniz sağlıklı huzurlu uyumlu olabilirsiniz veya allah korusun ama sağlık sorunları olabilir zor bir bebek olabilir aile dinamiklerini değiştirebilir), şimdiki şartlarınızda yine bilemezsiniz. Niyetimi aldım ve iyisiyle kötüsüyle her türlü altından kalkarım diye hissediyorsanız yapın gitsin :)) allah güzelliklerle karşılaştırsın inşallah.

Ilk 2 yorum için çok teşekkür ederim kızlar harikasınız. ♡♡
Kızlar kaç yaşında ?
Sizinle mi yaşıyor ikisi de ?
Eğer mutluysanız borç harç yoksa önceki evlilikten olan çocuklarda kıskançlık şu bu olmayacaksa
Olabilir.
Ancak evimiz yok diyorsunuz , maaş durumlarınız nasıl bilmiyorum da kızlar bugün yarın liseye ünv ye geçtiğinde okul masrafları da artacak 3. Bebeği ona göre planlamanızı tavsiye ederim

Kızlar kaç yaşında ?
Sizinle mi yaşıyor ikisi de ?
Eğer mutluysanız borç harç yoksa önceki evlilikten olan çocuklarda kıskançlık şu bu olmayacaksa
Olabilir.
Ancak evimiz yok diyorsunuz , maaş durumlarınız nasıl bilmiyorum da kızlar bugün yarın liseye ünv ye geçtiğinde okul masrafları da artacak 3. Bebeği ona göre planlamanızı tavsiye ederim
9 11 yaşındalar.
Maaşlarımız çok iyi çok şükür.
Ev almayı sanirim çok istemiyoruz.

Durumlarımız benzer sayılır.
Ben de 2. evliliğmi yaptım 2 yıl önce 2 de evladım var.
Çocuklarım benim, eşimin çocuğu yok.
Şuan için herşey çok güzel ama benim eşimde 3. çocuk için arada ağzımı yokluyor.

Senin durumunda olsaydım düşünürdüm, üstelik çok ileri bir tarihe de atmazdım sanırım.
Benim eşimde akademisyen iş yükünü az çok tahmin edebiliyorum. üçüncü bir çocuğun seni çok çok zorlayacağını düşünmüyorum hatta tam aksine çok daha güzel olurmuş gibi geldi bana :)

Kızlarınızın ikisi de sürekli olarak sizinle birlikte mi yaşıyor? Velayetleri sizde ve eşinizde mi?

Ben sizin yerinizde olsam yapardım.
Düşünmekle kalmaz yapardım.

Bu sizin enerjinizle ilgili. Bir yorumunuzda sabah 8 de kalkıp akşam 7 de evde oluyorum gibi bisey demissiniz. Masallah🥰
Ben cocuk degil kedi bile doğuramam artik sanirim sizden 9 yaş küçüğüm 1 tane doğurdum aşırı halsizim gücüm yok ama görüyorum 45 yasinda kadin benden daha dinç valla.
Ekonomik olarakta cok müsaitim ama yapamam artik ayakta zor duruyorum😂
Hem evdeki çocuklar da büyümüşler kıskançlık durumu o yaşlarda pek olmaz diye tahmin ediyorum bence aşkınızın bir meyvesi olmalı. Bedenen de güçlüsunuz anladığım kadarıyla neden olmasin

42 yaşında 3 çocuklu bir kadınım, küçüğüm 2 yaşında ve çok zor bir çocuk, ben bu süreçte çok yıprandım; mesele doğurmak değil azizim, fiziksel olarak yetebilmek; evde şu şarkıyı söylüyorum hep; içimde yilgin rüzgarlarin ayak sesleri, sende daha yeni yeni kavak yelleri :) bilmem anlatabildim mi?

Ama çok çok seviliyor o ayrı konu, 20 yaşında anneliği de deneyimledim ama kesinlikle kart tananın yavrusu daha kıymetli :)

Durumlarımız benzer sayılır.
Ben de 2. evliliğmi yaptım 2 yıl önce 2 de evladım var.
Çocuklarım benim, eşimin çocuğu yok.
Şuan için herşey çok güzel ama benim eşimde 3. çocuk için arada ağzımı yokluyor.

Senin durumunda olsaydım düşünürdüm, üstelik çok ileri bir tarihe de atmazdım sanırım.
Benim eşimde akademisyen iş yükünü az çok tahmin edebiliyorum. üçüncü bir çocuğun seni çok çok zorlayacağını düşünmüyorum hatta tam aksine çok daha güzel olurmuş gibi geldi bana :)

Kızlarınızın ikisi de sürekli olarak sizinle birlikte mi yaşıyor? Velayetleri sizde ve eşinizde mi?
Sizin eşiniz bence ister ciddi ciddi , evlilik oturmasını beklemiştir.
Çünkü kendi çocuğu yoksa baba olma duygusunu yaşamak ister.

Ben evliliğe sıcak bakan biri değildim. Eşimle tanışınca o gün evlenmek istedim.

Uzatmayayım 4 sene sevgili olduk sonra evlendik. Çocuklarım 41 ve 42 yaşlarında doğdular. Yaşım biraz küçük olsa 3.yü kesinlikle isterdim. Nitelikli çocuk yetiştirilecekse neden olmasın?

Ben siz yaşlardayım. Çocuğum yok ama ben bu yaşta artık çocuğum olsa bile zorlanırım rahata alıştım diye düşünüyorum. Ortak çocuğunuz olsun diye çocuk yapmak fikri kulağıma hoş gelmedi. Diğer çocuklardan farkı olacakmış gibi hissettiren yorumlardı bana göre. Aslında tamamen sizin ne kadar istediğinizle ilgili. Şahsi fikrim ben yapmazdım. Bi yerden sonra kendime de vakit ayırmak isterdim ki tam da o yaşlardasınız.

Cok cok katılıyorum. Ben bebeklere bayılırım kimin bebegi olsa kanim kaynar iki evladim var. Herkes diyor memlekette ucuncuyu yapmiyor musun ama dusunmuyirum. Esim esnaf durumumuz normal yatirim planlarimiz var ve bebek girse araya ciddi zorlaniriz. Ben de calisiyor olsam yapardim maddiyat gercekten onemli ve hersey cok pahalandi. Hastalik donemi derken insan önünü goremiyor
Tebrik ederim sizi..
Siz esnaf halinizle 3.çocuğu bu devirde zor görüyorsunuz. Ki bizim ülkede esnafların durumu baya iyidir.
Normal çalışanlar nasıl 3.çocuğa cesaret ediyor anlamıyorum..
O iki çocuğunuzu iyi yetiştirin. Bence önemli olan o..

Sizin memlekettekilerin durumu nasıl ki 3 çocuk diyorlar size?

Back
X