3. Çocuk

Eğer düşünürseniz bebeğinizin 2 değil 4 ebeveyni olacak ve bebeğinizi nasıl büyüttüğünüzün farkına bile varmayacaksınız.

Ayrıca diğer çocuklarda büyük oldukları ve bakım olarak size ihtiyacı olmadığı için yeni gelen bebek eve apayrı bir pozitif hava katacak.

Maddi durum olarak düşünmeyin, ülke ortalamasının üstündesiniz, sağlık sigortanız var.

35 yaş ve üstü annelik duygusu çok farklı, kesinlikle 20 'li yaşlar anneliğine benzemiyor, bu duyguyu tekrar yaşamak için 4.yü bile düşünüyorum.

Kadınlarda menopoza yakın yaşlarda keşke bir tane daha düşüneydim pişmanlığı çok fazla oluyor ama keşke bunu doğurmasaydım pişmanlığı olmuyor...

Yani olanın değil olmayanın pişmanlığı oluyor, acabanız varsa ve yapmazsanız pişmanlık yaşama ihtimaliniz yüksek.

Birde eşinizle ortak çocuğunuzun olması hem sizi birbirinize daha çok bağlar, hemde şu an evliliğiniz yoluyla kardeş olan çocuklarınızın birbirlerine daha sıkı bağlanmaları için bir sebep olur....

Kendimden örnek vereyim, 25 ve 28 yaşında 2 kızım olduktan sonra artık "unumu eledim, eleğimi astım" modundaydım

35 yaşında plansız bir gebelikle şaşkınlığa uğradım ama şimdi hepimiz iyiki olmuş diyoruz, kızlarım anne gibi herşeyiyle ilgilenme konusunda çok istekliler.

Herşeyden öte 35 yaşında annelik duygusu daha bı farklı... anlatılmaz, yaşanır...
Muhteşemsiniz çok teşekkür ederim

2 cocukluyum, 3. Yu hayal edemiyorum, bana yetti sahsen, ilgim alakam bir 3 ye yetemeyecek.

Her insan kendini bilir, siz de kendinizde 3 ye enerji buluyorsaniz yasiniz sorun degil, zaten planli gebelik dusundugunuz icin testlerinizi vs yaptirirsiniz.
Çok mu yorucu kızım 3 yaşında kendim büyüttüm zor bir çocuktu 2.ye cesaret edemiyorum eşime kalsa hemen 2.yi sıraya koyacak tabi Allah izin verirse olursa

Benim hiç çocuğum yok. Ilkine hamile kalabilmek için tedavi görüyorum. Hayalimde hep 3 cocuk vardı. Ama ilki için uzun sure tedavi görünce kendimi hayatin akışına bırakmaya karar verdim. Bence siz de öyle yapın. 3 çocuğa aslanlar gibi bakan anne de biliyorum, tek çocukla kafayı yeme noktasına gelen arkadaşlarım da var.
Ne bileyim, kendi hayatıma gore degerlendirince benim gönlüm hep kalabalık aileden yana
Aynı sıkıntıyı yasayan bir kardeşim var. Rabbim seni insallah sahane bir anne yapsin

Eşinizin kızını bu kadar çok benimsemeniz çok hoşuma gitti. Kızlar kaç yaşında mutlu olurlar mı onlar da kardeşleri olunca?
En çokta siz mutlu olur musunuz her şeyden önce?
Iste canim mutlu olur mUyuz? Dengeler bozulur mu acaba? Iste bilemiyorum

Sizinle aynı meslekteniz, bence her şey yeterince zor iş ile ilgili. Hazır birer tane çocuk da büyütmüşsünüz mis gibi hayatınıza baksanız bence başa sarmak çok zor.
Benim 1 tane kızım var başka da düşünmüyoruz. Çok zor bence ya...

Ama aile ya da bakıcı desteğiniz varsa, siz de hamileliği ve ilk seneleri göze alıyorsanız neden olmasın.

Ben bi daha kilo aldığımı, o hamilelik durumunu yaşadığımı, emzirdiğimi, uykusuz geceleri düşündükçe içimi afakanlar basıyor :)
Ama anladığım kadarıyla sizde daha pozitifsiniz bu konuda
Son cümle dışında beni sahane anlatmışsınız. Iste herşey alt üst olabilir gibi hissediyorum..isimde çok iyiyim geriye düşecek gibi hissediyorum kendimi

Çok mu yorucu kızım 3 yaşında kendim büyüttüm zor bir çocuktu 2.ye cesaret edemiyorum eşime kalsa hemen 2.yi sıraya koyacak tabi Allah izin verirse olursa

Ya herkesin beklentisi farkli tabiki,
Benim cocuklarim cok yorucu degiller ama ben biraz fazla rahatima duskunum sanirim :olamaz:
Benim kucuk 4 yasinda, daha yeni yeni medeni insanlar gibi ailecek restorana gitmeye, sinemaya gitmeye falan basladik, yeniden basa donmek istemem. Artik buyumus cocuklarimla daha farkli aktiveteler yapmak isterim.

Tabi yenidoganla gezen, hic vir seyden geri kalmayan arkadaslara saygim sonsuz, ama ben oyle de degilim.

O yuzden cok kisisel yorumum.

İşiniz çok kolay o zaman...
Benim kızlarda 12 ve 9 yaşında, oğlum 2 yaşını doldurdu..
Akşam üstü yalvardılar, "anne ne olur kardeşimizi alıp sitenin parkına inelim" diye, izin verdim indiler, arada yukarıdan baktım, mükemmel ilgileniyorlar.
Akşam bebeğimi uyutayım dedim, kızlar yine "bizim yanımızda uyusun" dediler, kızların arasında uyuyor şimdi...
Biz hergün böyleyiz.
Muhtemelen sizde de böyle olur

Düşünürseniz eğer 3.bebeğiniz çok şanslı olacak.

Peki neden açıklayabilir misiniz ?

Nasil kisaca ozetleyebilirim bilemedim
Bizim iki oglumuz var , biri esimin biri benim , ikisi de cok sakin , cok akıllı, cok uyumlu cocuklar
Ben hep kizim olsun isterdim , esim de hep kizi olsun istermis , o yuzden ortak yapimin kiz olmasini cok istedik ve oldu da
Ama kizimiz tam bir canavar , ailede hic kimseye benzemiyor inanilmaz yaramaz ve zor bir cocuk , özellikle iki yas donemi cok cok zor gecti ve bu durum bizim ailemizin tum dengelerini yerinden oynatti
Ben ogluma hic vakit ayiramadim cunku kizim tum zamanimi aliyordu bu da beni vicdanen cok rahatsiz etti , eşimle cok sahane bir ikiliydik ama kizim aramiza girdi , esim kiziyla guzel bir iliski kurmayacalisti cunku gercekten oglanlara harika babalik yapiyordu ama kizim onu dogdugu andan itibaren reddetti
Kizim su anda 4 yasina girmek uzere ve daha son bir kac aydir babasiyla arasi iyi , kizimim bu kotu davranislari esimi cok mutsuz etti ve depresyona girdi
Aslinda bu anlattiklarim yaklasik bir sene surdu ama o bir senede eminim pek cok aile dagilir , pek cok cift bosanirdi ama biz bir sekilde toparladik tekrar mutlu bir aile olduk ama ben cok yiprandim , baya baya bosanmayi kafaya takmistim gecen sene
Dedigim gibi her cocuk ayni degil , her ailede ayni seyler yasanmiyor ama ben sunu anladim her çocuk da eve mutluluk getirecek diye bir kural yokmus
Ben oglumda cocuk evin nesesidir , olmazsa olmazidir derdim ama simdi oyle düşünmüyorum mesela cunku gercekten zor cocuk diye bir kavram varmış, inaanin dunyaya gelmesini sorgulatiyormus
İnsallah senin gonlune gore olur hersey , bizde su anda hersey iyi hatta kizim az once babammmm diye daldi eve gulduk ama bir sene once sacimizi basimizi yolup geceleri agliyorduk kari koca karsilikli

3 çocuğum var çalışmıyorum
Kızım 8, oğlum 5, küçük kızım 2 yaşında
Siz calışıyorsunuz ama çocuklarınız büyük yaptım oldu doğdu😊 diyene kadar biraz daha büyüyecekler

Ortak bir bebek bir kardeş fikri bana güzel geldi ben olsam yapardım
Mutlaka izniniz olacaktır daha fazla beklemeden yapın derim şu dünyadaki en masum varlıklar cocuklar 💞💞

Son düzenleme:
Pandemi dönemi var, okullar açilmiyor. Düsün 2 cocuk ve yenidogan bir bebek. Cocuklara aktivite bul, laptop ile derslerini takip et, sonra bebek uyumuyor zaten geceden beri uykusuzsun. Yinede ev isi, yemek yapilcak. Diger 2 cocukta ihmale gelemez. Aha çocuk birazda ayaklanmaya basladiginda bu defa onuda takip et..

Bir bu tarafi var, sonra maddi olarak ülke olarak nereye gidiliyor bilinmiyor. Simdi durumunuz iyi olabilir fakat yarin herseyin fiyati yine yükselir. Tekrar bir oto koltuk, bezler, biberonlar,.. almak çok masrafli olacak.

Ve tüm bunlar evliligine zarar verebilir. Uykusuzluk, gergin olmak,. Cocuklar arasinda kiskançlik durumlari,..

Ben olsam asla yapmazdim, bu saatten sonra kafam almazdi artik.

Bizim iki oglumuz var , biri esimin biri benim , ikisi de cok sakin , cok akıllı, cok uyumlu cocuklar
Ben hep kizim olsun isterdim , esim de hep kizi olsun istermis , o yuzden ortak yapimin kiz olmasini cok istedik ve oldu da
Ama kizimiz tam bir canavar , ailede hic kimseye benzemiyor inanilmaz yaramaz ve zor bir cocuk , özellikle iki yas donemi cok cok zor gecti ve bu durum bizim ailemizin tum dengelerini yerinden oynatti
Ben ogluma hic vakit ayiramadim cunku kizim tum zamanimi aliyordu bu da beni vicdanen cok rahatsiz etti , eşimle cok sahane bir ikiliydik ama kizim aramiza girdi , esim kiziyla guzel bir iliski kurmayacalisti cunku gercekten oglanlara harika babalik yapiyordu ama kizim onu dogdugu andan itibaren reddetti
Kizim su anda 4 yasina girmek uzere ve daha son bir kac aydir babasiyla arasi iyi , kizimim bu kotu davranislari esimi cok mutsuz etti ve depresyona girdi
Aslinda bu anlattiklarim yaklasik bir sene surdu ama o bir senede eminim pek cok aile dagilir , pek cok cift bosanirdi ama biz bir sekilde toparladik tekrar mutlu bir aile olduk ama ben cok yiprandim , baya baya bosanmayi kafaya takmistim gecen sene
Dedigim gibi her cocuk ayni degil , her ailede ayni seyler yasanmiyor ama ben sunu anladim her çocuk da eve mutluluk getirecek diye bir kural yokmus
Ben oglumda cocuk evin nesesidir , olmazsa olmazidir derdim ama simdi oyle düşünmüyorum mesela cunku gercekten zor cocuk diye bir kavram varmış, inaanin dunyaya gelmesini sorgulatiyormus
İnsallah senin gonlune gore olur hersey , bizde su anda hersey iyi hatta kizim az once babammmm diye daldi eve gulduk ama bir sene once sacimizi basimizi yolup geceleri agliyorduk kari koca karsilikli
Tekrar toplamanıza çok sevindim. Peki şimdi nasıl tamamen düzen oturdu mu

Tekrar toplamanıza çok sevindim. Peki şimdi nasıl tamamen düzen oturdu mu
Oturdu sayilir , kizim hala zor ama eskisiyle kiyaslanamaz bile , babasiyla arasi cok daha iyi sonunda iletisim kurmaya basladi
Oglum ergenlige girdi bu arada , ama sukur diyim biz esimle eskisi gibiyiz sadece çöktük iki senede tipimiz kaydi 😆😆 su anda bize tek zarari bu , esimin saclari beyazladi bir senede benim de gozlerimdeki ışıltı azaldi ama şükür diyorum yine de 🙏🙏

Pardon yanlış mi anlıyorum kızınız doğduğu andan itibaren babasını nasıl red ediyor daha adamı tanımıyor.

Back
X