3. Çocuk

Doktora aşamasında mısınız? Tezinizi bir düzene koyduktan sonra düşünebilirsiniz. Yani bitişi öngörmeye başladığınız dönemler. Hamilelik nasıl geçer, tezinize çalışabilir misiniz, bunlar bilinmez.

Pardon yanlış mi anlıyorum kızınız doğduğu andan itibaren babasını nasıl red ediyor daha adamı tanımıyor.
Dogdugu andan itibaren esim kucagina aldiginda bogurerek aglardi , geceleri uyandiginda esim benden once kosar kucağına alirdi resmen ittirirdi , altini açtığında tekmelerdi , biraz buyudugunde adam sarilip opmek istediginde vurmaya baslardi sadece babasina degil abileri haric hicbir erkegi istemedi kizim dogdugu andan itibaren , erkek kardesimi gordugunde canavar gormus gibi aglardi , buyudukce babami dovmeye basladi , baska erkekleri soylemiyorum bile
İletisim kurdugu tek insanlar ben , abileri , annem ve bakicisiydi , kadin arkadaslarimi da istemezdi , gorup gorebileceginiz en lanet cocuktu , esim de gorup gorebileceginiz en yumusak en sevgi dolu babadır, baba kiz aski yasamayi hayal ederken adam bunlari yasayinca depresyona girdi ve ben cok zorlandim hepsinin arasinda kaldim
Pes etmedim. Hem esime terapi yaptim hem kızıma , sonuc itibariyle uc yasindan itibaren yavas yavas düzeldi kizim
Hala baska erkeklere karsi cok mesafeli ama babasiyla iliskisi sevgi dolu , kardeşim ile de duzeldi son bir aydir , babama hala vuruyor maalesef onun onune gecemedik henuz🤦🏼‍♀️

Evliliği nizde maddiyatinizda sorun yoksa neden olmasın? Çocuk çok güzel bişey bence eğer büyütecek imkan varsa dogurulunabilir. Dünyaya verimli insanlar getirmek hemde dünyaya bir fayda olur o kadar cahil insanlar bakamadigi halde sokaklarda 5 er 10 ar büyütüyor. Ben iki çocukluyum eğer maddiyatim daha iyi olsaydı kesinlikle üç çocuk isterdim
Sizin için iyi olur hem çocukların ortak kardeşi olur bağları da kuvvetlenir bence

Herkes yorum yapmış 1 adamdan 3.çocuk düşünmüyorum diye bu hanım 2. Evliliği ve hiç cocugu yok . Ne bencilce düşüncesiz yorumlar ya. Adam eşini seviyor birde ondan cocugu olsun istiyor .
Düşüncesiz yorum göremedim herkes çocuk bakmanın zorluğu ve aile dinamikleri üzerinden yorum yapmış. Hem farklı ne olacak ki? Çocuğumuzu anne babası yüzünden sevmiyoruz sonuçta. Adamın şimdiki eşinden olmayınca ne eksiklik olabilir ya da artısı ne olabilir? Çocuk sevgisini tatmış sonuçta. Karısını sevmesinden ziyade tekrar baba olmak istemesiyle ilgili bir durum bence bu.

Meslektaşız.
Yeterlilik sınavında ilk çocuğuma 6 aylık hamileydim. 3 aylıkken tez önerisi sınavına girdim. Tez jürisinde 2.bebeğime 6.5aylık hamileydim. Diplomamı aldığımda 6 aylıktı kuzum. Tez makaleleriyle uğraşırken üçüncü bebeğim oldu. Doğumdan 5 gün öncesine kadar makaleler üzerine çalıştım. 2.ve 3.çocuklarımın arası 20 ay.
Olmaz değil. Olur. Ama biraz zorlanırsınız. Hiç pişman değilim❤️❤️❤️iyi ki doğurmuşum üçünü de🤗🤗🤗

Kizlar içinizde hiç 3 çocuklu varmı:)) gazlamayın beni

Ben varım. Kızım altı yaşında , ikiz ogullarim üç olacak. Ben ev hanımıyım (şimdilik) zor ama güzel yanları var. Birde benim annem çok yakın. Birşey olduğu zaman destek alıyorum.

Ben hiç üç çocuk sahibi olmayı düşünmedim. Hep iki kız hayal etmiştim. Ama iyi ki varlar. Yorucu ama güzel tabiki. Eğer siz istiyorsanız tabiki olsun. Ama yaş önemli bir faktör. Yaş ilerledikçe hamilelik ve bebekle ilgilenmek daha zor olacaktir. Annelik her yaşta her kadına yakışan en güzel şey....

Bir ara çok istediler. Ben dedim ki.ben bebek sevmem.ne öyle mızmız gezecek ortada :)
Kızlar sevecek sizde büyük konuştunuz tamam bu iş 🤭 Bu arada benim kuzen 43te doğurdu ikinciyi. Tabi 30daki gibi olmuyor ama öyle çok endişe edecek bir şeyde yok demişti. Doğumda tüplerini bağlattı. Geçen açtırıp 3.yü mü doğursam diyordu . Yaşı dert etmeyin bende 😊

Kızlar sevecek sizde büyük konuştunuz tamam bu iş 🤭 Bu arada benim kuzen 43te doğurdu ikinciyi. Tabi 30daki gibi olmuyor ama öyle çok endişe edecek bir şeyde yok demişti. Doğumda tüplerini bağlattı. Geçen açtırıp 3.yü mü doğursam diyordu . Yaşı dert etmeyin bende 😊
Hahaha tek çatlak ben değilim bu hayatta :))

Herkese merhaba
2. Evliliğini yapmış 2 çocuklu (esimle birer çocuklarimiz biyolojik) bir akademisyenim. Masallah çok güzel bir yuvam var. Maddi anlamda evimiz yok arabamız var. Ikimizinde güzel tatlı aileleri var. Çok sukur su anlık evliliği nde hiç bir sıkıntı yok (tabi ki 4 4 lük degil ama aklımı kurcalayan, içime sinmeyen birşeyler yok).
Daha önce eşimle 3 çocuk için konuştuğumuzda dalga geçmiştik ama hiç ciddi ciddi istiyorum dememişti ama artık cidden istediğini hissediyorum. Benim.isimle alakalı ciddi bir aşamam kaldi önünde. Akademik hayata çok sonradan geçtim onun için yaşıtlarıma göre biraz geriden gidiyorum yaşım 37.
Şimdi sizlere sorum şu 3. Çocuk çılgınlık mi? 3 çocuğu olanlar, hiç çocuğu olmayanlar, calisanlar, çalışmayanlar herkesten fikir istiyorum.
Kendimi anlatacak olursam hiç kendimi 3 çocuklu düşünmedim.
Birde düşünsem bile hemen düşünemem 40 yaş civarı bir planlama yapmamiz lazim.
Siz benim yerimde olsanız böylebir ise girer miydiniz?
Dipnot: eşim kesinlikle istemiyorum desem illa ki olsun diye zorlamaz. Ama o istiyor bugün kesin anladım ve ne kendime ne ona ne Kizlara ne de olursa bebeğe haksızlık etmek istemiyorum.
En Dipnot: bu işlerin bir yerde de nasip kısmet olduğunu biliyorum.
Burda acilan 3. Cocuk dogrumu 2. Cocuk yapmalimiyim cocuk yapmadanda yasanirmi sorunlari bana hep zor geliyor cevaplamak icin çünkü cocuk konusu herkese göre degisir kimi seve isteye kimi kötu bir evliligi kurtarmak icin kimiside istemeden yapar bu tamamen kisiseldir buraya yazdigina gore kafan karisik ben 2 cocuk sahibi 3.yapmak icin can atan biriyim ama esim istemiyor buda beni yipratiyor sanki 3.cocugumu onun yüzünden doguramiyorum cok egoistce geliyo ama o da hazir degilken benim zorlamamla 3. Cocuk sorunlulugu altina girecek bunu ona yapmak istemiyorum o yuzden bekliyorum kendisi bir adim atsin ben kosacam ..esin belliki seni seviyor ikinizden olan ortak bir cocuk istiyor bence guzel ama calisan bir anne icin biraz stresli ve zor karar verilecek bir durum ..iyice dusunup oyle karar verin evlat candir ama bu devirde kolay yetiştirilmiyor

İşlerinizi yoluna koysanız öncelikle derim ben. Tamam bebek çok güzel bişey ama çokta zor. Benim üçüncü çok süpriz oldu. Belki de ondan çok zorlandım. Siz isteklisiniz gördüğüm kadarıyla. Hayırlısı olsun hakkınızda

Ben cocuk yapmanın imkanlar ve hazır oluşla ilgili olduğunu düşünmüyorum sadece. Şu son yaşanan pandemi de daha çok gösterdi ki önümüzü göremiyoruz. Siz bir yasa kadar maddi ve manevi imkanlarla baktınız diyelim sonrası ne olacak? Benim bir tane ikinciye cesaret edip yapmadım.
Birincisinin suçu ne ozmn

Evliliği güçlendirmek için illa çocuğa gerek varsa çocuksuz evlilikler güçsüz mü oluyor bu durumda 🤔

Şartların olgunlaşması için 2-3 seneye daha ihtiyacınız varmış. 40 yaşında olacaksınız, işler rayına oturdu derken bazı şeyleri yeni baştan almak bana mantıklı gelmiyor açıkçası.

2 küçük çocuğum var üçüncüye de sıcak bakıyordum ama artık bakamıyorum birçok açıdan. Hele birde çalışıyor olsaydım aklımın ucundan geçmezdi sanırım.

Bir abla var iş yerinde aynı zamanda doğum yaptık benim ilk çocuğum onun üçüncüydü. Şuan 18 aylık oldular. 4. Cüyü istiyormuş. Ben mesela kendimi iki çocuklu hayal bile edemiyorum kalabalık bir ailede büyüdüm ve kalabalık olmanın dezavantajlarını çok yaşadım. Avantajları yok değil ama zorluğu daha çok. O yüzden içinizden geleni yapın bu çevreye bakılarak verilecek bir karar değil. O abla dördüncüyü isterken ben ve benim gibiler ikiyi bile yapacak manevi gücü bulamaz. İlk çocuğunuzu büyütürken sabırlı mıydınız nasıldınız hatırlayın. Bebek zamanın çoğunluğunu alan birsey.

Burda acilan 3. Cocuk dogrumu 2. Cocuk yapmalimiyim cocuk yapmadanda yasanirmi sorunlari bana hep zor geliyor cevaplamak icin çünkü cocuk konusu herkese göre degisir kimi seve isteye kimi kötu bir evliligi kurtarmak icin kimiside istemeden yapar bu tamamen kisiseldir buraya yazdigina gore kafan karisik ben 2 cocuk sahibi 3.yapmak icin can atan biriyim ama esim istemiyor buda beni yipratiyor sanki 3.cocugumu onun yüzünden doguramiyorum cok egoistce geliyo ama o da hazir degilken benim zorlamamla 3. Cocuk sorunlulugu altina girecek bunu ona yapmak istemiyorum o yuzden bekliyorum kendisi bir adim atsin ben kosacam ..esin belliki seni seviyor ikinizden olan ortak bir cocuk istiyor bence guzel ama calisan bir anne icin biraz stresli ve zor karar verilecek bir durum ..iyice dusunup oyle karar verin evlat candir ama bu devirde kolay yetiştirilmiyor
Çok teşekkür ederim. Harika bir yorumdur

Evliliği güçlendirmek için illa çocuğa gerek varsa çocuksuz evlilikler güçsüz mü oluyor bu durumda 🤔

Şartların olgunlaşması için 2-3 seneye daha ihtiyacınız varmış. 40 yaşında olacaksınız, işler rayına oturdu derken bazı şeyleri yeni baştan almak bana mantıklı gelmiyor açıkçası.

2 küçük çocuğum var üçüncüye de sıcak bakıyordum ama artık bakamıyorum birçok açıdan. Hele birde çalışıyor olsaydım aklımın ucundan geçmezdi sanırım.
Evliliğim çok güzel çok şükür.
Bildiğim en iyi evlilik çocuksuz bir evlilik.
Ben eşime karşı da haksızlık yapmak istemiyor um.

Bu bebeklere neden sırf masraf gözüyle bakılıyor yazık ya üzülüyorum.
Olay sadece maddi değil ki maddi durum iyiyse yapın deniyor devamlı.
Bizim maddi durumumuz iyi 3 tane de cocugum var.
3.ye 29 yasında dogum yaptım suan 4 yasında.ama hepsi birbirinden zor cocuklardı.
Ben çok yıprandıgımı düşünüyorum mesela.görüntüde kimse cocugum olduguna inanmasa da içten bir çöküş yaşıyorum sanki🙄
Yani kısacası sadece maddi degil manevi yönden de tüm zorlukları göz önünde bulundurarak yapın

3 çocugum var. İyi ki de varlar. Kızım 17" oglum 13 bebeğimde 9aylık.çok istemiştim 3.bebeği.Rabbimde nasip etti. 38yaşındayım bende. Hem çok zor hemde çok güzel bir duygu 3çocuklu olmak bence. Evimizdeki cümbüşü anlatmama gerek yok heralde. Hepsi ayrı telden çalıyor yaş farkı çok olunca ama olsun bence o da güzel :halay::halay:

3 çocuklu bir anneden şöyle birşey duymuştum, bir aileye ilk çocuk heyecan, ikinci çocuk sevgi, üçüncü çocuk enerji katar. İlk ikisi benim için doğru ama üçüncüyü bilemiyorum :)

Evet yapabilirim, üçüncü çocuğa enerjim ve istegim var diyorsan yap. Ama benim gibi iki çocuğa zor yetiyorsan hiç bulaşma :))

Back
X