3. Çocuk

Herkese merhaba
2. Evliliğini yapmış 2 çocuklu (esimle birer çocuklarimiz biyolojik) bir akademisyenim. Masallah çok güzel bir yuvam var. Maddi anlamda evimiz yok arabamız var. Ikimizinde güzel tatlı aileleri var. Çok sukur su anlık evliliği nde hiç bir sıkıntı yok (tabi ki 4 4 lük degil ama aklımı kurcalayan, içime sinmeyen birşeyler yok).
Daha önce eşimle 3 çocuk için konuştuğumuzda dalga geçmiştik ama hiç ciddi ciddi istiyorum dememişti ama artık cidden istediğini hissediyorum. Benim.isimle alakalı ciddi bir aşamam kaldi önünde. Akademik hayata çok sonradan geçtim onun için yaşıtlarıma göre biraz geriden gidiyorum yaşım 37.
Şimdi sizlere sorum şu 3. Çocuk çılgınlık mi? 3 çocuğu olanlar, hiç çocuğu olmayanlar, calisanlar, çalışmayanlar herkesten fikir istiyorum.
Kendimi anlatacak olursam hiç kendimi 3 çocuklu düşünmedim.
Birde düşünsem bile hemen düşünemem 40 yaş civarı bir planlama yapmamiz lazim.
Siz benim yerimde olsanız böylebir ise girer miydiniz?
Dipnot: eşim kesinlikle istemiyorum desem illa ki olsun diye zorlamaz. Ama o istiyor bugün kesin anladım ve ne kendime ne ona ne Kizlara ne de olursa bebeğe haksızlık etmek istemiyorum.
En Dipnot: bu işlerin bir yerde de nasip kısmet olduğunu biliyorum.
Dunyaya degil 3.cocugu 1 cocugu bile getirmek korkunç geliyor bana bu aralar.
Zaten o duygu yasanmis olan cocuklara bi gelecek vaadeedin bir ev alın en azindan 3.cocuk niye?

3 çocuklu bir anneden şöyle birşey duymuştum, bir aileye ilk çocuk heyecan, ikinci çocuk sevgi, üçüncü çocuk enerji katar. İlk ikisi benim için doğru ama üçüncüyü bilemiyorum :)

Evet yapabilirim, üçüncü çocuğa enerjim ve istegim var diyorsan yap. Ama benim gibi iki çocuğa zor yetiyorsan hiç bulaşma :))
Ne kadar doğru bir sözmüş. Bizzat tecrübe ettim :nazar:

Ben yapmazdım, halihazırda ikinizin de birer tane çocuğu var zaten. Ortak çocuk olması bence önemli değil, olanları iyi yetiştirmek daha elzem.
3 çocuğa yetebilecek maddi gücünüz var mı? Çocukların ikisi de sizle mi yaşıyor? Erkekler çocuk isterler ama ilk zamanlar en çok annede oluyor çocuk, ben o yüzden onların isteklerini ciddiye alamıyorum gerçekten. Siz hamilelik, yenidoğan derken ilk 3 yılınızı tekrar dondurmaya hazır mısınız? Bir de akademik hayatınız var. Çok zor olur diye düşünüyorum. Eşiniz istiyor diye değil siz içinizden isteyip, hazırsanız değerlendirin.

3 çocuklu bir anneden şöyle birşey duymuştum, bir aileye ilk çocuk heyecan, ikinci çocuk sevgi, üçüncü çocuk enerji katar. İlk ikisi benim için doğru ama üçüncüyü bilemiyorum :)

Evet yapabilirim, üçüncü çocuğa enerjim ve istegim var diyorsan yap. Ama benim gibi iki çocuğa zor yetiyorsan hiç bulaşma :))
Yok yanlışınız var.Siz onu unutun bence.

Ben de 3.çocuğum ama enerji falan katmadım. :KK53: :KK70:

1. 9 yaşında. Yani 10 sene öncesi az zaman degil. Bir de kızım kararlaştırılmış bir gebelik değildi. Evlendim 9 ay sonra kucagimdaydi. Yani düşünsem belki olmazdı bilmiyorum.
Sizinle şartlarımız da durumlarımız da çok benziyor dr_yad dr_yad , ben de çalışıyorum, nispeten çok iyi sayılabilecek ve düzenli bir gelirimiz, evimiz , arabamız ve kızımızın geleceği için ciddi bir birikimimiz var, duygusal olarak da hem eşim hem de ben kızımız için yaşıyor, onun ilgi ve ihtiyaçlarını herşeyin önünde tutuyoruz diyebilirim, bu koşullara rağmen bırak 2.yi düşünmeyi 12 yıl önceki şartlarla ( kızım 12 yaşında) bugünu karşılaştirinca dünyaya getirerek ona buyuk haksızlik yaptığımızi düsunuyorum bazen... sürekli daha da zorlaşan sağlık , eğıtım, işsizlik , ekonomi, toplumsal koşullar..vs beni her geçen gün onun geleceğiyle ilgili daha da endişelendiriyor.Ebeveyn olma mutluluğu yaşamak, kendi yaşamımızı güzelleştirmek için onu bu ülkeye mahkum ettiğimiz gerçeği çok ağır geliyor bazen...allah çocuklarımizın yardımcısı olsun

Sizinle şartlarımız da durumlarımız da çok benziyor dr_yad dr_yad , ben de çalışıyorum, nispeten çok iyi sayılabilecek ve düzenli bir gelirimiz, evimiz , arabamız ve kızımızın geleceği için ciddi bir birikimimiz var, duygusal olarak da hem eşim hem de ben kızımız için yaşıyor, onun ilgi ve ihtiyaçlarını herşeyin önünde tutuyoruz diyebilirim, bu koşullara rağmen bırak 2.yi düşünmeyi 12 yıl önceki şartlarla ( kızım 12 yaşında) bugünu karşılaştirinca dünyaya getirerek ona buyuk haksızlik yaptığımızi düsunuyorum bazen... sürekli daha da zorlaşan sağlık , eğıtım, işsizlik , ekonomi, toplumsal koşullar..vs beni her geçen gün onun geleceğiyle ilgili daha da endişelendiriyor.Ebeveyn olma mutluluğu yaşamak, kendi yaşamımızı güzelleştirmek için onu bu ülkeye mahkum ettiğimiz gerçeği çok ağır geliyor bazen...allah çocuklarımizın yardımcısı olsun
Allah bağışlasın. Aynı şeyleri düşünüyor ve yaşıyorum. Okusa bile işine yarayacak mı diye düşünmeye başladık eşimle:) yabancı dil öğrenmesine ağırlık veriyoruz işte. Bazen kardeş lazım çocuğa diyenler oluyor lafı tıkıyorum ağızlarına. Bizim dr gelirimiz nispeten iyi çok şükür ama mesela arabamız bir senedir alarm veriyor yaptırdık falan ama tam olmadi kışın cortluyor araba bildiğin yolun ortasında kalıp 10 dakika çalışmıyor falan. Araba değiştirmek lazım kış gelmeden ama oturup düşünüyoruz nasıl diye. Bundan 20 senesi ne olur bilmiyorum. Umarım güzel huzurlu günler görürler.

Meslektaşız.
Yeterlilik sınavında ilk çocuğuma 6 aylık hamileydim. 3 aylıkken tez önerisi sınavına girdim. Tez jürisinde 2.bebeğime 6.5aylık hamileydim. Diplomamı aldığımda 6 aylıktı kuzum. Tez makaleleriyle uğraşırken üçüncü bebeğim oldu. Doğumdan 5 gün öncesine kadar makaleler üzerine çalıştım. 2.ve 3.çocuklarımın arası 20 ay.
Olmaz değil. Olur. Ama biraz zorlanırsınız. Hiç pişman değilim❤❤❤iyi ki doğurmuşum üçünü de🤗🤗🤗
Waoww masallahhhh ♡♡ harikasiniz
Yaşınız kaç

Sizin durumunuzda olabilir.
Çünkü birbirinizden hiç çocuğunuz yok.
Sanırım önceki evliliklerden birer çocuk var.
O yüzden bu durumda olabilir..

Ama şimdiki eşinizden 2 çocuğunuz olsa 3.çocuğa bence hayır derdim.
Cunku 3 çocuk bu devirde inanılmaz masraf.
Mesela biraz önce eczaneye gittim. Baticon + furacin + yara bandına 46 tl ödedim..
Yani herşey çok pahalı..
Ki bunlar kesikler için olan antibiyotikli kremler..
Daha nice harcama var.

Ama sizin durum istisna. 3 çocuğa da yeterim diyorsanız olur. Eşinizden çocuk istemeniz normal.
Onunda istemesi normal..Maddiyat tamamsa bence nasipse olsun.
Cok cok katılıyorum. Ben bebeklere bayılırım kimin bebegi olsa kanim kaynar iki evladim var. Herkes diyor memlekette ucuncuyu yapmiyor musun ama dusunmuyirum. Esim esnaf durumumuz normal yatirim planlarimiz var ve bebek girse araya ciddi zorlaniriz. Ben de calisiyor olsam yapardim maddiyat gercekten onemli ve hersey cok pahalandi. Hastalik donemi derken insan önünü goremiyor

Ben 3. çocuğu düşünüyorsanız, 40 yaşı beklemeyin demek için geldim. Çocuk çok güzel bir şey, eğer istiyorsanız iş, kariyer gibi nedenlerle ertelemeyin. Çünkü istediğiniz zaman hemen olmayabilir.

Çocukların yaşı büyük, bebek bakımında yardımcı olurlar ama hepsine eşit imkan, ilgi, sevgi verebilecekseniz düşünün derim. Genellikle en küçük çocuk şımartılıyor, her istediği yapılıyor, büyüklerden hep ona fedakarlık yapılması isteniyor. Sizinkine tam benzemese de biz 10-12 yaşlarındayken erkek kardeşim doğdu, şimdi büyüdü başımıza dert oldu, annemi çok üzüyor. O yüzden çocuk yaparsanız da çok dikkat edin.

Benim iki oğlum var 7,5 yaşında ve 6 aylık, yaşları arasındaki fark benim de kariyer, iş nedeni ile erteledim, sonra 2 düşük oldu birer yıl arayla, tedavi vs derken, aralarında 7 yaş var. Gerçi memnunum, büyük oğlumun bir zorluğu yok bana, hatta yardımcı bile oluyor.

Ben 3. çocuğu düşünüyorsanız, 40 yaşı beklemeyin demek için geldim. Çocuk çok güzel bir şey, eğer istiyorsanız iş, kariyer gibi nedenlerle ertelemeyin. Çünkü istediğiniz zaman hemen olmayabilir.

Çocukların yaşı büyük, bebek bakımında yardımcı olurlar ama hepsine eşit imkan, ilgi, sevgi verebilecekseniz düşünün derim. Genellikle en küçük çocuk şımartılıyor, her istediği yapılıyor, büyüklerden hep ona fedakarlık yapılması isteniyor. Sizinkine tam benzemese de biz 10-12 yaşlarındayken erkek kardeşim doğdu, şimdi büyüdü başımıza dert oldu, annemi çok üzüyor. O yüzden çocuk yaparsanız da çok dikkat edin.

Benim iki oğlum var 7,5 yaşında ve 6 aylık, yaşları arasındaki fark benim de kariyer, iş nedeni ile erteledim, sonra 2 düşük oldu birer yıl arayla, tedavi vs derken, aralarında 7 yaş var. Gerçi memnunum, büyük oğlumun bir zorluğu yok bana, hatta yardımcı bile oluyor.
Çok teşekkür ederim. Evet büyüklerin geri planda kalmasına bende çok karsiyim

36yasindayim ben ikinci çocuğa bile geç kaldigimi düşünüyorum. Keşke daha erken dusunseymisim. Ama iki çocuğum olsaydı üçüncüyü düşünmezdim. Çocuk fedakarlık demek kendi hayatınızı askıya almak demek. 37 yaşındasınız zaten çocukların bebeklik dönemleri geçmiştir tutam rahatladinoz derken tekrar sil baştan....ne bileyim ben istemezdim. Çok şükür kardeşi var derdim. Mutlu yuvanın tadini çıkarırdim. Fazla çocuk yapanları pek anlamiyoru zaten bakiyorsun dört çocuk beş çocuk...e senin hayatın sadece annelik yaparak geçmiş yasayamamisin ki....eğer gerçekten annelik yaptıysan tabi...demem o ki tek çocuğa sağlık problemleri hariç bencillik diyorum ama ikiden fazlasında bence gereksiz. Tabi şöyle bir durum var iki kardeşiz keşke daha fazla olsaymisiz diyorum. Ama yorumumu anne açısından yaptim

Back
X