3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Çocukların yaş farkı ve konu sahibinin yanıtlarına bakarak; 3.çocuklarına bilinçli bir kaza ile hamile kalmış olabilir.

Küçük çocuk olursa boşanma olmaz diye düşünmüş olabilir.
Ben de ayni şeyi düşündüm, sırf adamı sarmalamak vicdan yapmak için ustuste doğuran cok kadin tanıdım

Düğünde takılan ziynet eşyalarınıza ne oldu? Herhangi bir şekilde harcadıysanız, onun parasını isteyin en basitinden. Nafaka miktarı size verilen mi çocuklara verilecek olan miktar mı tam anlamadım. Yalnız size verdiği nafaka ise mümkün değil öyle bir tutar alabilmeniz. Ev almak İstanbul için fazla uçuk olabilir ama Rize'den ev aldırın, gidip kalmak zorunda değilsiniz en azından kiraya verirsiniz aylık geliriniz olur. Her şekilde yalnızca nafaka bel bağlayarak hayat sürdüremezsiniz bunu kabullenin adımınızı ona göre attın, çalışamam diyorsunuz ama eski yaşam standartınızı istiyorsanız mutlaka çalışmak zorunda kalacaksınız. Nafaka istediğiniz tutarda bağlansa bile düzenli yatıracağı ne malum, nasıl buna güvenebilirsiniz.

Adaletsizlik değil bence akılsızlık var
Beni sevmediğini söyleyen adamdan aman konuşa dursun ben seviyorum yeter diyerek 3 çocuk yapıp kendimi eve kapatırsam bunun adı aşk değil akılsızlıktır.
Çok kariyer düşkünü bir kadın olsaydı 20 senedir evde oturmazdı en geç adam boşanmanın b sini telafuz edince iş arardı.
Bukadar mı mantıksız olunur
Şirket evinde oturabileceğini düşünmesi bile dünyadan bir haber olduğunu gösterir

Her tartışmada derdi boşanıcam senle yaşlanmıycam diye ben de ciddiye almadım ama 3-4 senedir çok uzak bana son 1-2 yıldır da salonda yatıp kalkıyor

39 yaşındayım, eşim 43. Çok direndim çocuklarda ağladı benle yalvardık ama yok nuh dedi peygamber demedi. Günahını almıyım ama belki başka biri var düşğndükçe kıskançlıktan deliriyorum herşeyini alayım bakalım kim bakacak yüzğne diyorum.

Ortada tam olarak bir akılsızlık olduğu söylenemez. Kadın 19 yaşında evlenip, kocasının sağladığı imkanlarla yaşamayı tercih etmiş.

Mesajlarda biten büyük aşka ağlayan bir kadın göremedim ben. Adam 2 senedir salonda koltukta yatıyormuş. Son 2 sene adam salonda yatarken; ne konu sahibi ağlamış ne de çocuklar. Adam, benden bu kadar deyince; herkes ağlamaya başlamış.

Zaten çocukları istiyor adam. Her fırsatta sevmiyorum diyor boşanmak istediğini dile getiriyor. Ben de dahil bazen hatalarımızın bedelini kendimiz de öderiz.
Bir de gerçekçi bakmak lazım ortada ev araba yok, adamın üzerinde hiçbir şey yok. Ya boşanmayıp diretecek ya da anlaşıp alabildiğini alacak. Mahkemeye kalırsa zaten çok komik rakamlar oluşacak

Ara yorumlari şimdi okudum. Klasik birini bulup çocuklari unutan bir adam sanmiştim ben. 20 senede keşke bir ev alsaymişsiniz konu sahibi eskiden asgari ücretle aliyordu insanlar krediye girip. Su saatten sonra ev çok zor tabi. Hakkınızda hayırlisi olsn.

E0B88B99-9130-4F47-BFC2-737CF13CF669.webp

Konuya baktiktan sonra karsima cikan haber 🤣🤣

Ortada tam olarak bir akılsızlık olduğu söylenemez. Kadın 19 yaşında evlenip, kocasının sağladığı imkanlarla yaşamayı tercih etmiş.

Mesajlarda biten büyük aşka ağlayan bir kadın göremedim ben. Adam 2 senedir salonda koltukta yatıyormuş. Son 2 sene adam salonda yatarken; ne konu sahibi ağlamış ne de çocuklar. Adam, benden bu kadar deyince; herkes ağlamaya başlamış.
Normalde hep kadından yana olurum ben ama bu sefer hislerim adamdan yana.Adam belli ki mutsuz ama muhtemelen baskı ile evlendi bir sekilde ses edemeden evlilik icinde yuvarlandı gitti.Ama adam yıllardır sevmediğini, mutsuz olduğunu açıkça söylemiş, kaçak dovusmemis.Simdi bazıları neden o kadar evli kalmis neden 3 cocuk yapmis falan diyecekler ama kadın isterse o çocuğu her türlü yapar ,bunu hepimiz biliyoruz.Burda haksızlığa uğrayan erkek bence .Adam gene kaçmıyor, ortak bir paydada anlaşmak istiyor ama konu sahibi omur boyu çalışmadan yorulmadan armut piş ağzıma düş bir hayat planlıyor, nasil olacaksa.Esimin bana olan sevgisinden %1 bile şüphe duysam o evliliği devam ettirmem ,zorla güzellik olmuyor iste.Olsa da sonu gene belli

Genelde cocuk olunca kadinlar kariyerine bi kac sene ara veriyor ya, hani kadin suclu bulunuyor yine is verenler tarafindan neden ara verdin diye.. sonucta bu da kariyerine zarar veren birsey. Ilk su kadar yil calistim cocuklarim oldu buyuttum deseydi ona hak verecektim
Anlaminda yazmistim aslinda onlari.. ama bu hanimin zaten hayatta calismak gibi bir dusuncesi olmamis. Birak ara vermeyi..

Ben yine hak vermezdim. Büyütmenin de bir süresi var çünkü. 16 yaşına gelmiş çocuğa çocuk büyüttüm o yüzden çalışmadım demekte çalışmamak için bahane geliyor bana

Ailem rizede yaşıyor benim, gitmeyi düşünğyormusun dedi bana o kadar sinirlendim ki. Geldiğim yere postalıycak aklınca
Siz bu hayat standardına eşiniz sayesinde geldiyseniz eşiniz hayatınızda olmadığında başladığınız noktaya dönmeniz en doğrusu olur.

Ev çok maliyetli geliyor, 2-3 milyondan aşağı ev yok hiç yanaşmaz ki ona, kredi çekse 10-20 yıl ödemesi lazımmış. Çocukları da istiyor üstüne bi de benden. Ev sorun olmasa burda düzenimiz kurulu hiç istemiyorum çıkmayı ev büyük eşyalar buraya göre alındı.

Kocanızın gözleri ne renk ? Konunuzda kocanızdan başka herşey var; bir tek kocanız yok.

Adam niye sizin üzerinize ev alsın, işyerleri de 20 yıllık çalışanın işine son veriyor ; o çalışanlara 1milyon tl falan da verilmiyor.

Normalde hep kadından yana olurum ben ama bu sefer hislerim adamdan yana.Adam belli ki mutsuz ama muhtemelen baskı ile evlendi bir sekilde ses edemeden evlilik icinde yuvarlandı gitti.Ama adam yıllardır sevmediğini, mutsuz olduğunu açıkça söylemiş, kaçak dovusmemis.Simdi bazıları neden o kadar evli kalmis neden 3 cocuk yapmis falan diyecekler ama kadın isterse o çocuğu her türlü yapar ,bunu hepimiz biliyoruz.Burda haksızlığa uğrayan erkek bence .Adam gene kaçmıyor, ortak bir paydada anlaşmak istiyor ama konu sahibi omur boyu çalışmadan yorulmadan armut piş ağzıma düş bir hayat planlıyor, nasil olacaksa.Esimin bana olan sevgisinden %1 bile şüphe duysam o evliliği devam ettirmem ,zorla güzellik olmuyor iste.Olsa da sonu gene belli

Neden kadının elinde ki. Doğru düzgün korunsaymış.

Aynen neden ev almaz bir insan.. ya bu adam bu paralari kariyla kizla yedi afedersin ya da kumar oynadi.. ortada gozle gorulur bir mal varligi yoksa

Son birkaç yıldır gelir o vaziyette anladığım. Ve evde 3 çocuk var. Şu an bir çocuk koleje gidiyor ama diğerleri de zamanında gitmiş. 60bin bugün iyi bir gelir ama 3 çocukla rahat yaşam özel okullar falan ucu ucuna yeter.

Hanımefendi bakın ben okudukça cinnet geçircem. Toplu taşıma diye bişey var hiç birimizin anası bizi arabalarla okul okul taşımadı. Veriyorsunuz 10 lira gidiyorsunuz okula. Bu rahatlık hayatı boyunca çalışmayan insan için normal mi sanıyorsunuz. Siz şuan kocanızı tavuk gibi yolmaya çalışıyosunuz. Çocuğunuzun masrafını tabiki ödemek zorunda. Ancak neden size para versin ben onu anlamadım yahu size niye versin. Şirket yönünden bakın niye sizin masrafınızı ödesinler. Adam işinden olur sizde nafakanızdan. 100 binlik araç neyinizi kesmiyor? Bakın olay çekişmeye giderse bunları ancak rüyada görürsünüz. Anlaşmaya çalışın biraz siz düşün biraz o çıksın. Gerekirse sözleşme tarzı bişey yapın yahu siz ölene kadar adam size baksın istiyosunuz ayıptır günahtır
Ben bu adamın yerinde olsam bu kadar yolunmaya çalıştığımı fark etsem çocukların velayetini alırım. Annelerini mahkemenin belirlediği günlerde görürler. Her türlü imkanı sadece çocuklarıma sunarım.

Evlendiğim günden beri sevmediğimi söylediğim boşanmak istediğimi dile getirdiğim kadına da bunca yılın, çocukların hatrına asgari ücret düzeyinde (her zamda aynı oranda artacak şekilde) bir yoksulluk nafakası yatırırım. Daha fazla geliri olsun istiyorsa da kendi çalışsın kazansın derim. Kötü niyetin, karşındaki insanı enayi yerine koymanın karşılığı bu olur bende.

Hayır kadın kendi geleceğini kendi elleriyle vermiş. Oturup çocuk bakmasaydı. Bakıcı, kreş vb bir sürü seçenek var. Seçimi bu yönde olmuş. İstiyorduysa o da kariyer yapsaydı. Sanmıyorum konu sahibi iyi yerlere gelsin çalışası yokmuş çünkü. Konu sahibi önlisans ziraat mezunu hayatında bir gün çalışmamış. Bunun sebebi çocuk bakmak mı? Şimdi çocuklar büyük kocaman olmuşlar yine diyor çalışmak istemiyorum.
Hâlâ diyor ki “ilkokulda çocuğum var onu bırakıp nasıl çalışayım?” kreş değil ilkokul. Burada kaç kadın acaba çocuğu ilkokula gelene kadar evde kalıp ona bakma lüksüne sahip?

Back
X