- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.202
- 158
- 39
Evet çocuklara bakmak zorunda çünkü bende onlarla ilgilendiğim için çalışamıycam. Bana diyorki asgsri üzrrt olsun yoksulluk nafakan o oranda da artar her yıl ama çocukların kesilince o parayla ben nasıl geçinicem. Bi de 2-3 yıla iş değiştirse evden çık derse şirketi??
Asgari ücretle geçinmeniz sorun olmaz çünkü eşiniz çocukların masrafını karşılayacakmış. Yani çocuk okutmayacaksınız. Sadece kendiniz geçineceksiniz. Asgari ücret gayet iyi teklif ama yeterli değil. Şöyle ki eşiniz 42 yaşındaymış. Bu adam belki 5 sene sonra kalp krizi geçirip ölecek. Öldüğünde nafaka da çocuk bakımı da kesilecek (belki küçük çocuğunuz 18 olana kadar babasından para bağlanır) öyle bir durumda ne yapacaksınız?
Sağlık diyenler olmuş ama artık işsizler için zorunlu sgk var diye biliyorum. Aylık düzenli para ödüyorsunuz ve böylece devletten sağlık harcamalarınız ödenir. Bunu da nafakanızdan yaparsınız.
Asıl sorun adam ölürse ne olacak bence onu hiç düşünmemişsiniz. Evliyken ölse dul parası olur, boşanınca hiçbir şey olmayacak. Bu nedenle bence mutlaka çalışın. 16-17 yaşında çocuklar zaten genç. 2-3 seneye üniversite için zaten evden gidecekler. 8 yaşında çocuk mutlaka okula gidiyordur. Çıkışta da babası kurs ayarlar. İş çıkışında alıp eve geçersiniz. Yani çocukla bu şekilde çalışabilirsiniz.
Avukatsız asla bir şey imzalamayın bu arada.