- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
- Konu Sahibi eflatun_eflatunn
Dediklerinizi anlıyorum, boşanmayın diye degil ama boşandığınızda bunların hepsi size yüklenmiş olacak... üstüne de ev geçindirme ve bakıcı ile uğraşma... yeterli maddi imkan veya destekleyen aileniz olsa buradaki herkes farklı şeyler söylerdi. Şimdi gerçekçi bakmak lazım duruma...Mesela bir örnek vereyim. Son zamanlarda genelde arkadaşlarıyla takılıyor. Çocuklardan haberi yok. Haftada 1 gün o çocuklara bakıyor ben çıkıyorum. Pazarları beraber bişeyler yapıyoruz. Ama çok az. Hem engelli çocuk hem bebek dışarda çok zor oluyor.
Oğlanın sınavı kotu gelmiş çocuğa kızdı. Ben de ona dedim ki arkadaşlarınla sokakta gezeceğine gelip çocuğu çalıştırsaydın.
Ya da geçenlerde ortancayı okula götürdü tırnaklarını kesmemişim bana bağırıyor çocuğun tırnaklarını niye kesmedin hocasını cırmaladı diye. Yaa yetişememişim işte kendin kes herşeyi benden bekleme diye bağırdım ben de. Böyle saçma sapan şeylerden kavga ediyoruz. Birbirimize tahammülümüz kalmadı.
Haa evde iş bölümü yaptık yıllar önce. O işleri aksatmaz. Benim yetişemediğim işleri de yapar. Yemek yapamazsam dışardan getirir ama son zamanlarda çocuk gibi her şeyde azarlıyor zoruma gidiyor benim de.
Zorundalıktan dolayı kalmakta sizi daha çok yıpratır, bu sefer çaresizlik ve istediğinizi yapamamak canınızı acıtacak. O yüzden öyle de bakmayın, bu çocuklar sadece sizin degil, bu adam size destek olmak ve bakımlarına yardım etmek zorunda.. siz de bu süreçte gerekirse mesafeli, resmî davranın. Çok yüz-göz olmayın..
Çocukların bakımı sizi zorluyorsa haftada 1-2 yarım gün gelecek birini bulun. Belki sizi rahatlatır...