3 çocukla boşanmak

Arkadaşlar son zamanlarda bu konuyu düşünüyorum hep. Son 4-5 aydır hiç geçinemiyoruz herşeyden kavga eder olduk. Bu gün yine kavga ettik uzerime yürüdü çocukların yanında. Annesinin yanında. Annesi araya girmese belki de vuracaktı. Sonra iftardan sonra hiç bişey yok gibi konuşmaya başladı.

3 çocuğum var biri 8 yaşında biri biraz daha küçük engelli biri 10 aylık.

Biz çok severek evlendik. Çok iyiydi ama sanki 3. Çocuktan çocuktan sonra herşey bozuldu. Seviye kalmadı ilişkimizde. Korkmadan çekinmeden bir birimizi kırar olduk. Hatta son nokta el kaldırdı. İlerde vuracak belki.

Ama korkuyorum. Asla anlaşmalı boşanmaz. Benim kaçıp düzen kurmam lazım ama ne ailem ne akrabam var. Engelli çocuğum düşündürüyor. Zamanında okumadım diplomam yok. Şimdi kendime yetemiyorum. Basıp gitmek istiyorum korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlesem. Biraz akıla biraz cesarete ihtiyacım var çok korkuyorum çocukların düzeni bozulacak. Yeni düzen kurup çocuklarıma bakabilir miyim bilmiyorum.
Öte yandan geçinemedikçe çocukların psikolojisi bozulacak.. Akıl verin nolur.
bosanmak hicbirzaman cozum degil bunu sak8n unutma..
Hele 3 cocukla bir isin bile yokken..
Sana simdi cazip gelebilir ama..
Hayat toz prmbe degil..
O cocuklarin illaki duzeni bozulack..
Psikolaga gidin beraber bence evlilik terapisine..
Bosanacak ne var..
Bi kere ustune yurumus..
Hergun seni dovmuyorya adam..
Hergun dayak yiyip aldatilipta..
Dayanan insnaalr var..
Ne bileyim..
Sen calissan engelli cocuguna kim bakack..
Hickimse kimseye yardim etmiyor bunu bil..
Gucun varsa dene..
Ama pisman olursun demedi deme..

Peki arkadaşlar ben şu an nasıl davranmam gerekiyor bilemiyorum :KK43: tamam boşanmak yok çekeceğim ama nasıl. Akşam işten gelince nasıl davranmam gerek. :KK43: yani çok sinirliyim içim soğumuyor yine kavga etmek istemiyorum . Ama görmek dahi istemiyorum nasıl yaklaşmam lazım. :KK43:

Her şeyinizi kendinize ve çocuklarınıza odaklayın. Kuaföre gidin süslenin püslenin mesela. Ya da evde süslenin. Hiç bir şey olmamış gibi davranın. Nazik olun. Tartışma ortamından uzak durun kendinizi tutun. İnsanın sinirini bozacak kadar sakin olun. Zihninizi eşinizden uzaklaştırın yoksa başaramazsınız. Yine kavga gürültü çıkar.

aynInI bir tanıdIğIm yaşadı 3 çocuk la ayrıldı sonra kiraya çıkıp iş buldu nafaka aldfı sakın ayrIl ma kiralar bile yüksek ti ailesi ayrılmasn dedi kollamadı 2 küçük le zor yaşadı sevgili yaptı adını çıkar dılar 3çocukla ayrIl caksan garantili olman gerek , rezil bir zaman geçirdi tanıdIğIm son çocuk bunalımndan ayrılmıştı şimdi tekrar eşine döndü 3çocukla kimse kabul etmez engelli evladInI düşün gez dolaş o fikri unut ses etmeyin sana engelli bir birey olarak söylüyorum hem engelli çocuk lar hassastır ve bizi başkasI kabul etmez anne babamz hırlasın gürlesin ama ayrılmasın :KK43::KK43:sabırlı ol bu süreç geçer

Evet aslında bütün sorun okuyup okumamadaymış. :KK43: koca kaçıyor gibi hemen evlendik. Okusaydım mesleğim olsaydı bu kadar aşağılayamazdı zaten. Bi saygısı olurdu. :KK43:

Bunun için yeme kendini, okumuş olsaydın da şu an ki şartlarında çok zor üç çocukla bir hayat kurmak, her şey para değil, bunun sorumluluk kısmı daha ağır. 10 yıllık bir yuvanız var, geriye bakıp hayıflanmayın, sadece kocama bağlı kaldım diye düşünmeyin, biri hasta üç tane evlada bakmak herkesin harcı değil.
Eşinizle yaşadığınız sorunların yıpranmışlıktan olduğunu düşünüyorum, ya bir psikolojik destek alın ya da en azından hafta da iki üç gün yarım gün bile olsa bir yardımcı, biraz kendinizi dışarı atmaya ihtiyacınız var gibi geldi bana. Anlattıklarınıza bakarak eşinizin çok da kötü biri olmadığını düşündüm, sorumlulukları paylaşmak sizin için çok önemli şu an çünkü çocuklarınız çok küçük.
Devletin sağladığı imkanlar sürekli değil, bu konularda çok toz pembe anlatılıyor ama işin rengi o değil, sosyal yardımlar değişken konular, onlara güvenip asla bir harekette bulunmayın, devletin sağladığı destek ömür boyu değil, mahallemde bir kadın iki çocukla boşanmaya kalktı, kadın sığınma evi 6 ay sonra ailenin yanına git burada kalmaya devam edemezsin dedi, mesleği zaten yok, iş bulacaklarından bahsetmişlerdi ama ondan da bir ses çıkmadı. Ailesi zaten çok fakirdi, belediye üç ayda bir 300 TL yardım alabilirsin dedi sonuç olarak , kuyruğunu kıstırıp eşinin yanına döndü 8 ay sonra.

aynInI bir tanıdIğIm yaşadı 3 çocuk la ayrıldı sonra kiraya çıkıp iş buldu nafaka aldfı sakın ayrIl ma kiralar bile yüksek ti ailesi ayrılmasn dedi kollamadı 2 küçük le zor yaşadı sevgili yaptı adını çıkar dılar 3çocukla ayrIl caksan garantili olman gerek , rezil bir zaman geçirdi tanıdIğIm son çocuk bunalımndan ayrılmıştı şimdi tekrar eşine döndü 3çocukla kimse kabul etmez engelli evladInI düşün gez dolaş o fikri unut ses etmeyin sana engelli bir birey olarak söylüyorum hem engelli çocuk lar hassastır ve bizi başkasI kabul etmez anne babamz hırlasın gürlesin ama ayrılmasın :KK43::KK43:sabırlı ol bu süreç geçer
Rabbim sana da şifa versin inşallah canım benim :( zaten kafamda hiç bundan ayrılayım başkasıyla evlenirim diye bir düşünce yok.. Hayırlısı bakalım.

Evliliğiniz için ben de çaba sarfedilmeli diye düşünüyorum.

Tamam üzerinize yürümesi kötü, ancak psikolojik ve fizyolojik olarak yorgunsunuz ikiniz de. Biz kadınlar erkeklerib üzerine yürümüyoruz ama bazen çok yakıcı ve tahrik edici konuşabiliyoruz. Belki eşinize sorsanız o da kendince bir şeye çok sinirlenmiştir.

Ayrıca erkekler çocuk büyütürken anne gibi sabırlı olamıyor, hem üç çocuk var, hem biri daha bebek, ve bir de engelli yavrunuz var. Bunlar erkeklerin kolay yorulduğu şeyler.

Siz daha çok yorgunsunuz, ama bir gayret deneyin derim. Size sahura çağırarak adım atmış, yorgun olan biri kalkıp canım çok üzgünüm ayılık ettim kırdım seni demez, erkekler böyle şeyleri siz onlara kibar karşılık verdiğinizde vicdan yapıp söyler. Hırçın olursanız, adım atmazsanız ondan da aynı türden cevaplar gelir..

Şiddete dönmez gibi geliyor bana, sakin olun ve hatta o bir şeye sinirlenirse cevap dahi vermeyin. Hiç düzelme olmaz ve kalbinizde en ufak sevgi hissetmezseniz o zaman boşanma için adım atarsınız..

Bunca zaman iyiyken son zamanlarda neden problemler çıktığı ile ilgili enine boyuna karşılıklı konuşmak çözüme varmak lazım.
Boşansanız bile maddi manevi destek olacak birileri yoksa bu durumda hayatınız daha da zorlaşabilir.
Allah kolaylık versin.

Her şeyinizi kendinize ve çocuklarınıza odaklayın. Kuaföre gidin süslenin püslenin mesela. Ya da evde süslenin. Hiç bir şey olmamış gibi davranın. Nazik olun. Tartışma ortamından uzak durun kendinizi tutun. İnsanın sinirini bozacak kadar sakin olun. Zihninizi eşinizden uzaklaştırın yoksa başaramazsınız. Yine kavga gürültü çıkar.
Benim için suslenmiş diye havaya girer o ya o kadar egosu tavan yapmış.. Ama dediğiniz gibi sakin olmaya çalışayım inşallah başarırım.

Benim için suslenmiş diye havaya girer o ya o kadar egosu tavan yapmış.. Ama dediğiniz gibi sakin olmaya çalışayım inşallah başarırım.

Kendini iyi hissetmek için dedim kuzum. Boşver ne düşünürse düşünsün. Sen kendini iyi hisset gerisi önemli değil. Ha tasvip edeceğin bir şey değilse de bir duş al kendine gel sakinleştirir belki

Ama sürekli de çocuk gibi azarlıyor. Her şeyde suçluyor. Diyorum ya hani şimdiye kadar bi düşüncem vardı ama bu gün üzerime yürüyünce iyice bitti gözümde. Kaç saattir ağlıyorum. Onun umurunda bile değil. Gidecek yeri yok bana muhtaç ayaklarında sanki hiç düşünmeden kırabiliyor :KK43:
Yapmayın fevri karar vermeyin. Şu an çok öfkelisiniz. Kurtulmak istiyorsunuz. Herşey daha güzel olmayacak. Biraz tahammül biraz sabır... Çocuklarınız için. En azından biraz büyüsünler. Kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayacak duruma gelsinler. Elbet iş bulurum diyorsunuz da iş bulmak o kadar basit değil. Hele çocuklara bakabilecek Bi destekçiniz bile yokken

Bunca zaman iyiyken son zamanlarda neden problemler çıktığı ile ilgili enine boyuna karşılıklı konuşmak çözüme varmak lazım.
Boşansanız bile maddi manevi destek olacak birileri yoksa bu durumda hayatınız daha da zorlaşabilir.
Allah kolaylık versin.
Konuşamıyoruz canım maalesef ya kavga etmeye başlıyoruz taa düğüne kadar gidiyoruz. Hani zamanında bişeyler göze batmış ama halının altına süpürülmüş şimdi herşey çıkıyor gün yüzüne.

Maddi durumumuz iyi çok şükür de kızın eğitimine çok gidiyor. Devletin verdiği haftada 2 seans bir şey. Biz ek olarak 2 seans daha alıyoruz. Maaşı hiç düşünmedim şimdiye kadar dedim ya çocuğun hastalığından kazanç sağlamak gibi geliyor. Ama dün arkadaş yazınca baktım zaten belli kazancın üstünde olanlara verilmiyormuş. Biz alamayız istesek de.
Çocuğunuzun rahatsızlığı nedir ?
Otizm mi ?

Kendini iyi hissetmek için dedim kuzum. Boşver ne düşünürse düşünsün. Sen kendini iyi hisset gerisi önemli değil. Ha tasvip edeceğin bir şey değilse de bir duş al kendine gel sakinleştirir belki
Anladım canım da kendisi dünyanın kendisi için döndüğünü düşünüyor sanki kendi üzerine alınır onu demek istedim..saçımı boyayayım bari. İnşallah güzel olur. İçim daralıyor yaa ağlamaktan alamıyorum kendimi. :(

Peki herşey güzelken 4-5 aydır neden böyle oldu güzel geçinirken değişen ne. Kavga konuları ne mesela niçin anlaşamıyorsunuz niye bu kavgalar bunları çözmeniz lazım. Keşke elinizde imkanınız yoksa o kadar çocuk yapmasaydınız elinizde imkanınız yok okumamışsın bir tanede engelli çocuk çok zor bence konuşup anlaşmalısınız bir şekilde olmadı bırakacaksınız öyle böyle bir iş bulacaksınız.

Peki herşey güzelken 4-5 aydır neden böyle oldu güzel geçinirken değişen ne. Kavga konuları ne mesela niçin anlaşamıyorsunuz niye bu kavgalar bunları çözmeniz lazım. Keşke elinizde imkanınız yoksa o kadar çocuk yapmasaydınız elinizde imkanınız yok okumamışsın bir tanede engelli çocuk çok zor bence konuşup anlaşmalısınız bir şekilde olmadı bırakacaksınız öyle böyle bir iş bulacaksınız.
3. çocuğa kadar çok mutlu ailemiz olduğunu düşünüyordum.geleceği göremiyorum ki. İlerde bize bişey olursa bi destekcileri olsun tek başlarına kalmasınlar diye. Yani engelli annesi olarak bunu yaşamayan insana anlatamam anlayamazsınız. Benim sorumluluğum arttı. İşlere yetişemiyorum o da sürekli şikayet edip beni suçluyor. Beni suçlayınca çıldırıyorum. Uykusuzluktan zombiye döndüm daha gelip de şunu yapmamışsın deyince kıyamet kopuyor

Anladım canım da kendisi dünyanın kendisi için döndüğünü düşünüyor sanki kendi üzerine alınır onu demek istedim..saçımı boyayayım bari. İnşallah güzel olur. İçim daralıyor yaa ağlamaktan alamıyorum kendimi. :KK43:

Ağlama çocuklarına sarıl cennet kokularına içine çek. Onlarda anlar bak psikolojileri etkilenmesin. Bi kankam eşiyle çok sık kavga ederdi sizin gibi. her kızdığında mutfağa verirdi ama kendini. :kk77: çocuklar etkilenmesin kafası dağılsın diye yapardı bunu. Tarapiydi onun için. Sonunda mutfakta uzmanlaştı. Evden doğumgünlerine özel günlere vs pasta börekler yemekler yapmaya başladı. Kazandığını biriktirdi. 6 ay öncede kendine küçük bir yer açtı. Bazen kızmak bu açıdan işe yarayabilir. Aklında bulunsun. :KK54:

Sizin durumunuz bence cozulebilir.bosanmayi dusunmeden once esinizle olan problemleri cozmeye baslayin.kolay degil uc cocukla bosanmak.bi egitiminiz is tecrubeniz yok.hadi bosandiniz diyelim.en fazla bir asgari ucretle calisacaksiniz.peki 10 aylik bebeginizi ve engelli evladiniza kim bakacak hadi bakildi masrafi bakici kres parasi bunlar da var.evde olmaniza ragmen ev islerinize yetisemiyorsunuz peki sizde calisinca cocuklara gerekli ilgiyi veremiyceksiniz babadan da ayri.gercekci olmak gerek.

Akşam eşiniz gelince alttan alarak konuşun.
İkimizde çok yorulduk, ben yetişemiyorum, sen destek olsan da artık olmuyor, sorumluluk bebekle arttı ve bebeğin su anda yürüme süreci vs başlayınca daha da artacak, birini bulalım, haftada 2 gün gelsin,. Yükümüzü hafifletmiş olur, birbirimize zamanımız kalır dersiniz...

İnanın sizin en büyük probleminiz sorumluluğunuzun ağırlığı. Karı-koca yetişemiyorsunuz. Birbirinize vakit kalmıyor. İş bölümü dediğiniz şeyde hayatınız monoton akıp gidiyor. Belki kendinize vakit kalsa önce kendiniz bir nefes alacaksınız, sonra da kocanızla vakit geçirmek isteyeceksiniz.
Ki Kocanız bence kötü biri de degil, lütuf diye söylemiyorum ama çok nadirdir erkeğin 3 çocuk bakıp karısına bir gün vermesi. Herkes yapmalı ama yapanı Yok maalesef.

Çocuğun fiziksel mi yoksa zihinsel mi engeli var. Yani engel derecesi nedir. Engelli olup çalışma hayatında olan insanlar var o düzeyde mi
Maalesef çalışmıyorum. Engelli çocuğumun bakımı çok ağır. Çok takıntılı çok problemli bir çocuk. Ona bakmak için çalışmadım. Sonra diğer çocuğum ilerde yanlız kalmasın bize bişey olursa tek başına kardeşine yetemez belki bir destekcisi olsun dedim 3. Çocuğu istedik.
elli

Back
X