3 çocukla boşanmak

Bi de bu tip herifler nafaka vermemek için sigortasız çalışır, kendini işten çıkmış gibi gösterir ama o nafakayı ö-de-mez. Memur sınıfı dışındaki hiçbir gruptan nafaka alma garantisi yok.
Memur grubunun verdiği de üç kuruş üstelik. Halbuki çocuklarin tüm ihtiyacı babanın gorevi

Bunların ailesinde çalışan kadın çok özür diliyorum kötü kadın olarak algilaniyormus ben bekarken çalışırdım nasılda güçlüydum yönetici asistanıydim evlendim asla çalışmazsin dediler anne baba yok mecbur kabul ettim 4 kolla sarıldım bu aileye ama yaşadıklarım beni yıprattı yıktı yaktı şu an bile yazarken ağlıyorum gücüm kalmadı çocuklarım ağladığımi görmesin diye kendimle savaşıyorum eğer sizin dediklerinizi desem sonum belli malesef aşırı caresizim
Durumunuz çok üzücü ama size hayal satamam; üç çocukla çok zor bu işler. Devlete sığının desem o da sınırlı bir destek sonuçta kalacak yeriniz olsa da kadın sığınma evi gibi bir yerde bir müddet sonra yine çalışmak zorundasınız, kim bakacak çocuklara. Nafaka rakamları çok az onunla ev dönmez. Çalışmaya başlasanız pat diye yeterli bir maaş almayacaksınız. Bu arada çocuklara kim bakacak okul saati, kreş saati tutmaz. Ancak çocukları bırakıp bir hayat kurmayı deneyebilirsiniz, kendinizi toplayınca alırsınız çocukları ama o da çok çok zor. O yüzden çalışabilmeniz çok önemli, para biriktirmeniz gerek, ikna yoluna gidin ya da evden yapılacak bir iş deneyin derim

Paşa paşa nafaka vermek zorunda... Ne demek vermez? Sıkar o biraz...

İyi bir planlama yapın. Hatta iş bakın kendinize... Çocuklarınız çok küçük evet ama en fazla 2 sene sıkıntı yaşarsınız. Sıkın dişinizi.. Arkadaşım bir kreşte çalışıyor,oyun ablalığı yapıyor, 2 çocuğunu da yanında götürüyor. Keşke size de böyle bir iş bulunabilseydi...

İşi bulursanız -ki inşallah öyle ümit ediyorum- küçük tek odalı dahi olsa bir ev tutun. Ama bunları sessizce planlayın.
Sonra eşinize, arkanı dönsene sen bi, diyin. Kıçına bir güzel tekmeyi basın.

Allah yardımcınız olsun.

Çocukların çok ufak . Ayrilsan bile 3 cocuk bakıp ev gecindirmek için maddiyat lazım. Aldığın nafaka sadece bir çocuğu karşılar. Çok üzgünüm Allah yardımcın olsun inşallah. Sabret tartışma görmezden gel kendn ve cocuklarinla mutlu ol.
Evin işini yapıp çamaşırları yıkayıp ütülüyorsun vs. İstediği imayi yapsın sen gir mutfağa canın ne istiyorsa ye iç, gereksiz gurur yapma. Orası senin de evin.
Çok üzüldüm inşallah eşin düzelir.

Çocuklar çok küçük, onları babaya geçici bırakmak bile çok kötü bence. Nasıl korkar yavrular
Annesiz olmamalı hiç bir çocuk ama mecburiyet varsa o adam da babaları, elbet bakacak çocuklarına, ben babasına bırakılmış bir çocuğum mesela babamdan hiç korkmadım. Bizim ülkemizde kadınların en büyük açmazı bu, babalar bu çocukları bakamayacaksa bu adamları niye baba yapıyoruz ki, bence değişmeli bu durum, boşanma sonrası tüm yük kadının, tüm sefa erkeğin olmamalı

Çalışmıyorum hicbi gelirim yok
Eşimin maddi durumu orta
Eşim çok gaddar biri nafaka verirmi hicbi fikrim yok inanın ve hicbi birikimim yok aşırı caresiizm bu evde yemek bile yiyemiyorum ve oda yememi istemiyor ne giyme ne gezme hicbi masrafı olmayan bı kadinim ona rağmen yaptığı mutfak masrafını bile yüzüme vuruyo ve 3 çocuğu var ve gerçekten çok idareliyimdir tek yaptığı çocuklar için yaptığı mutfak masrafı başka hicbirsey değil aşırı zoruma gidiyor açlıktan öleceğim evin içinde artık dayanamıyorum 😢
Nafaka vermek ya da vermemek onun insiyatifi değil. Hakim karar verir siz talep edersiniz. Şimdi nasıl bakıyorsa o zaman da bakmakla yükümlü. Bazen plansız yola çıkılır, bazen kervan yolda duzulur. Evet 3 çocukla hayat kolay olmayacak ama şimdikinden de daha zor olmaz. Çocukları devlete ait eğitim kurumlarından destek alarak buyutursunüz, çalışırsınız. Yorucu olur a kendi emeğinizle o yorgunlugunuz bile size huzur verir. Allah kolaylık versin

Gereksiz gurur yapmayin. Kocanizsa ve çalışmanıza engel olmuşsa size efendi gibi bakmak zorunda. Para da harcayın yemek de yiyin. Bunca zaman neden kendinizi mahrum ettiniz ki? Bu şekilde yapınca hiç kıymetiniz kalmamış. Harcayan, isteyen, konuşan kadın daha kıymetli oluyor. Ne kadar pasif kalırsanız o kadar görünmez olursunuz. Bosanabilir misiniz, bu şartlarda çok zor. Alacağınız nafaka çok yetersiz olur. Kreş/ bakıcı fiyatları da aldı başını gitti. En ucuz kreş 2500. Size nafaka hadi çıksa çıksa 2000 çıksın neye yeter ki? Çalışsanız iki çocuk kreş yaşında 5 bin kafadan gidiyor. Biraz daha büyüsünler siz de evden ne yapılıp para kazanılabilir ona bakıp biraz biriktirin. Çocuklar biraz daha büyüsün bakarsınız çaresine

Annesiz olmamalı hiç bir çocuk ama mecburiyet varsa o adam da babaları, elbet bakacak çocuklarına, ben babasına bırakılmış bir çocuğum mesela babamdan hiç korkmadım. Bizim ülkemizde kadınların en büyük açmazı bu, babalar bu çocukları bakamayacaksa bu adamları niye baba yapıyoruz ki, bence değişmeli bu durum, boşanma sonrası tüm yük kadının, tüm sefa erkeğin olmamalı
Mesajlarınızı hep takip ederim, kaliteli bir babayla yetistiginiz belli. Buradaki baba, pek baba gibi değil sanki. Bir de ne kadar iyi baba olsa bile gerçekten yaşlar çok küçük. 2,4,6. Kadın kafayı yemek uzere ama hangisi daha kötü bilemedim. Belki psikiyatriste gidip bir ilaç tedavisi ile kendini bir süre sakinleştirip biraz daha dayanmaya çalışabilir. O sırada işe de başlasa rahatlar diye düşünüyorum

Merhaba ben nerden baslim ne yazım bılmiyorum kimsem yok anne yok bana yok istemiyorlar zaten zor bir çocukluk geçirdim annem babam boşandıktan sonra bizi.unuttular bende çareyi evlenmekte yuva kurmakta buldum ama malesef hayatımın hatası olduğunu son bir senedir anlıyorum malesef hep değişir düzelir diye umdum eşim ilgisiz merhametsiz vicdansız para delisi bir adam Aralık ayında dükkan aldı ve birazcık para kazanmaya başlayınca bambaska biri oldu boşanmak istiyorum 8 senedir zaten eve kapattı beni sosyal hayat dünyam hicbirseyin yok bana yol gösterin bosanirsam 3 çocuğuma nasıl yetecegim ne yapacağımi bılmiyorum tek bildiğim bu adama bır gün bile katmanmak istememem çok yalnızım 😢
Esinizin canına okumayı deneyin. Tabiki gezeceksiniz, çocuklarınızı alıp sosyalleseceksiniz. Mıymıy bir insanmış gibi davranmayın. Eşiniz orta halli kusura bakmayın ama çocuklari yaptığı gibi de bakacak yük sadece sizin üzerinizde olmamali. Kendinize para harcamaktan çekinmeyin valla yemeyenin parasini yiyorlar. Çocuklarınıza yazık. Bir dışarı çıkın olmadi eşinizin dükkanında çalışma imkanınız varsa orada takılın size de değişiklik olur. Ama bazi zaferler savaşmadan kazanılmaz. Sesinizi cikarin biraz. Böyle hayat gitmez biraz yaşam şeklinizi değiştirin.

Ya hepiniz o kadar iyisinizki ben uzun zamandır kimseden böyle destek görmedim bı ümitle girdim buraya ağlıyorum Allah hepinizin gönlüne göre versin gerçekten alabileceğim nafakadan emin olsam bana gerçekten 4 bin lira yeter artar bile 4 bin lira alacağımı bilsem bı dk durmam herşeyden kötü psikolojik şiddet yemin ederim adam çok korkunç bir adam melek gibi gözüküyor herkese herşeye ama beni hep tek bagirmasuyla susturdu şimdiye kadar hiç duymadi beni ezdi hiç dinlemedi dinlesede hep kendini haklı bildi karşıma alıp konuşsam nasıl olur sizce desem bosanalim zehir etmeyelim hayatı birbirimize bana bı miktar nafaka ver ben yaşar giderim desem vicdansız merhametsiz de olsa çocukları için bı nebze verirmi acaba

Hep böyle olsa 8 yıl evli kalıp 3 çocuk yaparmiydim hiç mükemmel bir evliliğimiz vardı annesi hep kıskandı beni herşeyimi oğlunu hep doldurdu hep hep hep en sonda üstüme iftira attı görümcem ve çok büyük kavgalar yaşandı kendimi temize çıkardığım da evliliğimiz bitmişti resmen çok çabaladım çok çok denedim tekrar sevmeyi ama olmadı eşim hiç arkamda durmadı hep hata kusur aradı ama yemin ederim tek derdim 3 çocuğumun karnını doyurim onlarla oyun oynim evimi temizlim hep boyleydim ne gezmekte gözüm oldu ne başka birşeyde
Demek ki cokda mükemmel bir evlilik değilmiş bunu anlamanız için iftiraya ugramaniz yetmiş eşiniz gerçek yüzünü göstermiş eşiniz sizi sevse değer verseydi arkanızda durur laf ettirmezdi ailesine karşı. Yani bu durumda ne yapılır hiç bilmiyorum nafaka vermez diyorsunuz mahkeme nafaka vermeye hukmederse mecbur verecek

Adam kuruş koklatmaz bana senede bir iki defa 50 60 lira verir bana der idareli harca zaten evden çıkmama izin yok bakkala götürüyorum çocukları bazen oda eriyip gidiyo en son bana 2 yaşındaki bebeğimi dogurmadan önce pantolon aldı herşeyim yırtık herşeyim kötü tek bı elle tutulur yani kalmadı gücüm tukendi

Demek ki cokda mükemmel bir evlilik değilmiş bunu anlamanız için iftiraya ugramaniz yetmiş eşiniz gerçek yüzünü göstermiş eşiniz sizi sevse değer verseydi arkanızda durur laf ettirmezdi ailesine karşı. Yani bu durumda ne yapılır hiç bilmiyorum nafaka vermez diyorsunuz mahkeme nafaka vermeye hukmederse mecbur verecek
Bende öyle düşünüyorum senelerce kendimi kandirmisim belkide nafaka konusunda devlet titizmi acaba ya adam vermem derse devlet zorla verdirirmi

Mesajlarınızı hep takip ederim, kaliteli bir babayla yetistiginiz belli. Buradaki baba, pek baba gibi değil sanki. Bir de ne kadar iyi baba olsa bile gerçekten yaşlar çok küçük. 2,4,6. Kadın kafayı yemek uzere ama hangisi daha kötü bilemedim. Belki psikiyatriste gidip bir ilaç tedavisi ile kendini bir süre sakinleştirip biraz daha dayanmaya çalışabilir. O sırada işe de başlasa rahatlar diye düşünüyorum
Bu durumlara o kadar üzülüyorum ki, evlilik yolunda gitmeyince tüm sorumluluk kadına kalıyor, tabi ki kadına evladı yük gelmez ama bu devirde hiç çalışmamış, mesleği olmayan bir kadının bunu yapması tüm ömrünü mücadeleyle geçirmesi demek diğer yandan baba hayatını yeniden kuracak, nafaka ödeyip parayla işin içinden sıyrılacak bu bir tek bana mı haksızlık gibi geliyor, çok üzülüyorum bu durumda kalan kadınlara😔

Bu durumlara o kadar üzülüyorum ki, evlilik yolunda gitmeyince tüm sorumluluk kadına kalıyor, tabi ki kadına evladı yük gelmez ama bu devirde hiç çalışmamış, mesleği olmayan bir kadının bunu yapması tüm ömrünü mücadeleyle geçirmesi demek diğer yandan baba hayatını yeniden kuracak, nafaka ödeyip parayla işin içinden sıyrılacak bu bir tek bana mı haksızlık gibi geliyor, çok üzülüyorum bu durumda kalan kadınlara😔
Ya gerçekten abartmıyorum kimseye yeminle zararım yok kendimi övmek değil maksadim ama herkese yetişmeye çalışirim biri darda kalsın yetisirim herkesin derdini sırrını taşırım kimsenin arkasından konuşmam ne bilim yani tek zararım kendime oldu hep ne aileden yüzüm güldü ne evlilikten Allah'ıma beni böyle siniyor diyorum ama malesef şükür edemiyorum artık k

Ya gerçekten abartmıyorum kimseye yeminle zararım yok kendimi övmek değil maksadim ama herkese yetişmeye çalışirim biri darda kalsın yetisirim herkesin derdini sırrını taşırım kimsenin arkasından konuşmam ne bilim yani tek zararım kendime oldu hep ne aileden yüzüm güldü ne evlilikten Allah'ıma beni böyle siniyor diyorum ama malesef şükür edemiyorum artık k
askitotomsu askitotomsu nun dediği gibi bir doktor desteği mi alsanız, durum çok çabuk çözülecek gibi değil çünkü, daha sakin düşünebilseniz bir çözüm üretilebilir belki

Maalesef, bu geri kalmış ülkelerin geri kafalı, geri vicdanlı insanları hep aynı fabrikadan çıkmış gibi.
Hayvan aleminden zerre farkı yok böyle erkeklerin. Kedi köpek de yavruluyor ama ortada anne ve yavrular var. Anne yavruları güvende olsun diye saklayip yiyecek aramaya gidiyor, yalayıp temizliyor, korumak için hirliyor tirmaliyor. Baba kedi köpek yok. Şimdi insan aleminde babanın bunlardan farkı ne?

Bende öyle düşünüyorum senelerce kendimi kandirmisim belkide nafaka konusunda devlet titizmi acaba ya adam vermem derse devlet zorla verdirirmi
Vermem diye birsey yok yasal olarak şartları sağlıyorsa nafaka bağlanır ama o şartları değiştirirse eşiniz ne bilim çalışmıyor sigortasız falan gösterirse kendisini o zaman bağlanmaz nafaka ki anladığım kadarıyla eşiniz bunu yapacak kapasitede

Maalesef, bu geri kalmış ülkelerin geri kafalı, geri vicdanlı insanları hep aynı fabrikadan çıkmış gibi.
Hayvan aleminden zerre farkı yok böyle erkeklerin. Kedi köpek de yavruluyor ama ortada anne ve yavrular var. Anne yavruları güvende olsun diye saklayip yiyecek aramaya gidiyor, yalayıp temizliyor, korumak için hirliyor tirmaliyor. Baba kedi köpek yok. Şimdi insan aleminde babanın bunlardan farkı ne?
Valla hayvan daha evla, ortada yok ama en azından zarar vermiyor. İnsan çok kötü, bu işler kadının çaresizliğinden hep, evlilik sığınak görülünce sonuç bu oluyor, çocuk sahibi olmak güzel bir şey ama biraz önünü arkasını düşünmek lazım, değmeyecek adamları baba yapıp daha büyük bir çaresizliğe düşüyorlar😔

Back
X